Auto verseny F1

Caiero

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem az, ami a sajtóban megjelent a McLaren dominanciájáról egyáltalán nem valós. Egy verseny alapján nem kéne megítélni a csapatok képességeit.
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem az, ami a sajtóban megjelent a McLaren dominanciájáról egyáltalán nem valós. Egy verseny alapján nem kéne megítélni a csapatok képességeit.


Szerintem korai lenne még leírni a többi csapatot. Csak azért mert a melburni versenyen nem akadt legyözöje Jenson Buttonnak nem kéne mindjárt dominanciáról beszélni. Na annyira azért még sem jó a a McLaren mert akkor sima kettős gyözelmet ünnepelhettek volna. Nem tudom hogy Hamilton rontott avagy Vettel jobb volt ezért végzett csupán a második helyen az angol elött. Személy szerint kiváncsi vagyok mit tud majd versenyen a Ferrari és Alonso és szerintem Schuminak is könnyen összejöhet a dobogó vagy akár még a gyözelem is. Szerintem az első versenyböl nem kell rögtön ítélni. kíváncsian várom a folytatást...
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Forma-1 - Maláj nagydíj​



Vasárnap rendezik meg a 63. Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság második versenyét, a Maláj Nagydíjat.

Holnap magyar idö szerint 10.00 kor kezdetét veszi a második Forma 1-es futam a Maláj nagydíj, amelyet Sepangban a Sepang International Circutoin pályán rendeznek.
png.gif
Circuit_Sepang.png

A mai idömérö edzésen a McLaren két pilótája bizonyult a leggyorsabbnak. Az elsö helyet Lewis Hamilton szerezte meg, a második helyen a csapattárs Jenson Button végzett, míg a harmadik rajtkockából a hétszeres világbajnok Michael Scumacher rajtolhat holnap. A negyedik helyen Mark Webber, az ötödik helyen Kimi Raikönnen végzett, ám a finn versenyzö 5 helyes rajtbüntetést kapott, így mindössze a rajtrács 10 helyéröl indulhat holnap. Az aktuális világbajnok Sebastian Vettel a 6. helyre kvalifikálta magát. A Ferrari pilótái továbbra is szemvedtek, Massa már a Q2-ben is szemvedett, ö a 12.helyröl indulhat holnap. Alonso egy lehelettel jobban teljesített ma, bejutva a Q3-ba megszerezte a 9.helyet, ám Raikönnen büntetésének köszönhetöen holnap a nyolcadik helyröl vághat neki a versenynek.
 

Csatolások

  • Circuit_Sepang.png
    Circuit_Sepang.png
    21.6 KB · Olvasás: 2

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Maláj Nagydíj: Kaotikus versenyen nyert Alonso és a Ferrari

Vasárnap nagy izgalmakat hozott a Maláj verseny. Ugyanis a verseny megkezdése után megérkezett az egész hétvégére jósolt esö. A trópusi vihar aztán szépen megkavarta a versenyt.
A rajt után a McLarenes versenyzök haladtak az égen, ám néhány kör megtétele után leszakadt az ég a pilóták mehettek a pitbe az esögumikért. A trópusi vihar miatt a 9.körben megszakították piros zászlóval a versenyt. A viadal csaknem 45.precig állt. Ezután az új rajt következett a biztonsági autó mögött. Majd miután a biztonsági autó elhagyta a pályát folytatódhatott a viadal. Ennek a akotikus idöjárásnak Fernando Alonso és a Ferrari örült a legjobban. Alonso a 8.helyröl indulva egy jókor kivitelezett kerékcserével átugrotta az egész mezönyt és a biztonsági autós fázis után az élre állt. Őt követte a második helyen Sergio Perez a Sauber pilótája, míg a harmadik helyen Hamilton haladt. Jenson Buttonnak és Sebastian Vettelnek nem sok szerencséje volt, ugyanis mindkettöjük ütközött Karthikeyannal, így egyiküknek sem sikerült a pontszerzés. Michael Schumachernek sem volt sok szerencséje a rajtot követöen össze ütközött Romain Grosjeannal így egész hátulról kellett felküzdenie magát az élbojba. Végül Schumi a 10.helyen fejezte be a versenyt. Jól sikerült viszont a verseny Raikönnen számára. Miután a 10 heylröl indulva átverekedte magát a mezőnyön az 5.helyen ért célba. Raikönnen elégedett volt helyezésével. Mark Webber a Red Bull második pilótája a 4.helyen végzett.

Végeredmény: Malajziai Nagydíj - Sepang
1. Fernando Alonso
2. Sergio Perez
3. Lewis Hamilton

Alonso ezzel a gyözelmével átvette a pillanatnyi vezetést a VB pontversenyben.

VB pontverseny állása:
1. Fernando Alonso (Ferrari) 35pont
2. Lewis Hamilton (McLaren) 30pont
3. Jenson Button ( McLaren) 25pont
4. Mark Webber (Red Bull) 24pont
5. Sergio Perez (Sauber) 22 pont
6. Sebastian Vettel (Red Bull) 18pont

Csapatok állása:
1. McLaren Mercedes - 55pont
2. Red Bull - 42pont
3. Ferrari - 35pont
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Kínai Nagydíj:Nico Rosberg megszerezte első gyözelmét


A kínai nagydíjon a Mercedes német versenyzője Nico Rosberg élete első győzelmét aratta. A német versenyző rajt-cél gyözelmet aratott. Mögötte azomban nagy keveredés alakult ki, nagy harc rajlott a dobogós helyekért. A verseny feléig Schumacher állt a második helyen, ám ő az első boxkiállása után müszaki hiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt. Így aztán Schumacher kiállása után Button került a második helyre. Mögötte aztán szoros verseny alakult ki. A második kerékcserék után Massa majd Raikönnen került a harmadik helyre, ám mind a brazil mind a finn oly lassú tepót dikált, hogy szépen maga mögé gyüjtötte a versenyzöket. Így ebben a vonatban utazott jó néhány körön keresztül Vettel, Hamilton, Webber, Perez, Kobajashi és Alonso. Ám Alonso egy balga hibát elkövetve vissza csúszott egészen a 10.helyig. Néhány körrel a verseny vége elött Raikönnen gumijai megadták magukat és a második helyröl egészen a 14.helyre esett vissza. Vettel kicsit szerencsésebb volt, mert az ö gumijai nem fogytak el teljesen, de azért Hamiltonnak és Webbernek sikerült kielőznie a világbajnokot.
Kínai Nagydíj végeredmény:
1.Nico Rosberg (Mercedes) 1:36:26.929
2.Jenson Button (McLaren) 20.626 mp h.
3.Lewis Hamilton (McLaren) 26.012 mp h.


VB pontverseny állása:

1.Lewis Hamilton 45pont
2.Jenson Button 43pont
3.Fernando Alonso 37pont

Csapatverseny állása:

1.McLaren Mercedes 88pont
2.Red Bull: 64pont
3.Ferrari: 37pont
 
T

TH6777

Vendég
Rosberg nyerte a második szabadedzést


2012. 04. 21. 08.34
<RIGHT>


nicorosberg_xlsport.jpg


Nico Rosberg a Kínai Nagydíjon aratott győzelme után a Bahreini Nagydíj második szabadedzésén ismét az első helyet szerezte meg.


Miközben a Force India kihagyta a délutáni második szabadedzést, mert aggódtak a szerelők biztonsága miatt, Rosberg 1:32.816-tal megnyerte a gyakorlást.

A német pilóta fél órával az edzés megkezdése után futotta meg a délután leggyorsabb körét, befejezve a harcot, mely a Mercedes két pilótája és Sebastian Vettel között folyt az első helyért.

Rosberg leggyorsabb körének befejeztével 0.8 másodperccel állt a mezőny előtt, habár a hátrányt faragni tudták, senkinek nem sikerült a Mercedes pilótáját legyőznie.

Mark Webber lett a második a Red Bullal, 0.446 másodperces lemaradással Rosberg mögött és 0.263 másodperces előnnyel Vettelhez képest, aki az edzés végén majdnem ütközött honfitársával, Michael Schumacherrel. Szerencsére egyik autó sem sérült meg és Schumacher a napot az ötödik helyen fejezte be, egy másodperccel csapattársa mögött.

A hétszeres világbajnok a két McLaren közé került, Lewis Hamilton a negyedik, Jenson Button a hatodik lett - 0.9 és 1.4 másodperccel lemaradva Rosberg mögött.

A Sauber bíztató edzést zárt, Kamui Kobayashi és Sergio Perez a hetedik és 10. lett, közéjük Fernando Alonso és Romain Grosjean ékelődött be.

A Force India döntése miatt csak 22 autó körözött a pályán, a silverstone-i alakulat szerelői mielőtt elhagyták a pályát megkezdték a felkészülést a szombati napra és az időmérő edzésre.

A még mindig koszos pálya miatt a kerékvetőket és a bukóteret többször igénybe vették a pilóták, de komolyabb dráma, baleset, vagy probléma nem volt, minden autó 25-35 kört teljesített.

A Bahreini Nagydíj harmadik szabadedzése helyi idő szerint szombaton 11 órakor kezdődik Szahírban.

Bahreini Nagydíj - 2. szabadedzés végeredménye:


Hely Versenyző CSapat Idő Körök

1Nico RosbergMercedes1’32.81633
2Mark WebberRed Bull1’33.26226
3Sebastian VettelRed Bull1’33.52528
4Lewis HamiltonMcLaren1’33.74726
5Michael SchumacherMercedes1’33.86232
6Jenson ButtonMcLaren1’34.24628
7Kamui KobayashiSauber1’34.41134
8Fernando AlonsoFerrari1’34.44931
9Romain GrosjeanLotus1’34.61532
10Sergio PerezSauber1’34.89334
11Daniel RicciardoToro Rosso1’34.89529
12Felipe MassaFerrari1’34.94130
13Kimi RäikkönenLotus1’35.18333
14Jean-Éric VergneToro Rosso1’35.22926
15Pastor MaldonadoWilliams1’35.45938
16Vitaly PetrovCaterham1’35.91333
17Heikki KovalainenCaterham1’35.96835
18Bruno SennaWilliams1’36.16930
19Timo GlockMarussia1’36.58733
20Charles PicMarussia1’37.80333
21Pedro de la RosaHRT1’37.81228
22Narain KarthikeyanHRT1’39.64927
23Paul di RestaForce India----------0
24Nico HülkenbergForce India----------0



Schumacher: Jó, hogy ilyen versenyképes a mezőny



michael_schumacher2_xlsport.jpg



Michael Schumacher elmondta, élvezi a 2012-es mezőny versenyképességét, annak ellenére, hogy az élcsapatok nagyon visszaeshetnek, ha rossz hétvégét fognak ki.


Az idei évben futott versenyek során több különlegesség történt, a kisebb csapatok számos alkalommal felborították a szokásos erősorrendet. A hétszeres világbajnok szerint ez jót tesz a sportnak.

"Azt hiszem, ez nagyon izgalmas. Ha nem tudsz mindent tökéletesen összerakni, akkor beszorulsz valaki mögé és nem tudsz előbbre kerülni, amely frusztráló. Ez teszi az egészet izgalmassá. Érdekes, ha megnézzük Sanghajt, amikor a Mercedes az élen állt és Malajziát, ahol szenvedett az abroncsokkal. Nem is említve azt a tényt, hogy lehetsz első, vagy 10. helyezett is. Sebastian Kínában kiesett az időmérő edzés második etapjában. Ezzel meg kell birkózni."

Schumacher szerint egyre növekszik a nyomás a csapatokon, de véleménye szerint nem lesz könnyű egyik csapatnak sem a maximumot nyújtani minden versenyen.

"Minden nagyon szoros. Minden versenyhétvégén egy ezer darabos kirakóval kezdünk, mindent a lehető legjobban kell összerakni. Lehet a kirakót összerakni, de talán nem mindig sikerül megfelelően. De itt kell megemlíteni azt, hogy minden pálya más karakterű. Autót ezekhez illeszkedik? Ez egy újabb pont, ami lehet jó, vagy rossz. Majd kiderül. Bahrein más lesz, mint Kína, nagyon meleg az idő, amely várható volt. De mit jelent ez az erősorrendben?"



 
T

TH6777

Vendég
Kovalainen: Alonso lesz a bajnok


111162_middle.jpg


A Caterham finn pilótája, Heikki Kovalainen szerint az idei szoros bajnoki küzdelem elsőszámú esélyese nem más, mint a bajnokságot hat futam után jelenleg is vezető Fernando Alonso.




A Ferrari teljesítménybeli hátrányai ellenére Alonso az egyike azon hat pilótának, akiknek sikerült idén futamot nyerniük, a kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően pedig a spanyolok kétszeres bajnoka hat futam után, ha 3 ponttal is, de vezeti a ponttáblázatot.

„Alonso, vezet… és igen, ő el tudja vinni az idei bajnoki címet is” – nyilatkozta Kovalainen a finn Turun Sanomatnak. – „Különleges helyzetekben, vagy időjárási körülmények között mindig van egy biztos pont, ez pedig az, hogy Alonso mindig ott van valahol a mezőny elején.”

Ugyanakkor azt Kovalainen is elismeri, hogy Alonso győzelmét nem lehet biztosra venni, mert az idei szezon hihetetlenül kiszámíthatatlan. „Jó példa erre Monaco, ahol a McLaren általában jó formában van, de most hirtelen csak átlagosak lettek, és Jenson Button nem is tudott engem megelőzni. Ha ugyanis az idei szezonban az abroncsaid nem működnek, akkor vége is van a dalnak.”

Alonso esélyeit illetően Kovalainen nincs egyedül, az egykori Formula-1-es pilóta, Mika Salo, aki 1999-ben maga is megfordult a Ferrarinál, szintén a spanyolra tippelne az idei bajnoki címmel kapcsolatban. „Az autó figyelemreméltóan fejlődött” – nyilatkozta Salo a finn MTV3-nak. – „Így most már Massa is képes azt megfelelően vezetni. A Red Bullos fiúk (Sebastian Vettel és Mark Webber) közel vannak Alonsóhoz a bajnokságban. De még messze van a vége, és ők egymástól veszik majd el a pontokat. Alonsónál azonban ez nem fordulhat elő.”

Salo szerint a sötét ló pedig a Mercedes fiatal németje, Nico Rosberg lehet, aki csak 17 ponttal van lemaradva Alonsótól, miközben a Mercedes idei konstrukciója a W03-as, a szuper DRS miatt is, néhány futamon pokolian gyors lehet még. Ráadásul Rosberg nagyon kiegyensúlyozott, hiszen a sanghaji győzelme óta ő szerezte az egyik legtöbb pontot a mezőnyben.
 

Lawly

Állandó Tag
Állandó Tag
Most állítólag jobban ráfekszik a csapat az ő autójára, bár szerintem már késő... meg végülis "felesleges", inkább Rosberget tegyék világbajnokká (ami persze irreális kérés, de Schuminak már mindegy sajnos ebben a szezonban...).
 

atek27

Állandó Tag
Állandó Tag
Addig jó a F1, amíg szoros és kiszámíthatatlan. Vajon meg lesz-e a 8. futamon a 8. győztes? Szerintem még Raikönnennek és Schumachernek van esélye a győzelemre, ha elkerüli őket a pechszéria.
Kimit szívesen látnám a dobogó tetején, mert aki nem pocsolja a pezsgőt, hanem issza, arra fel kell nézni.
 
T

TH6777

Vendég
F1 Európa Nagydíj - Vettelé a második szabadedzés



A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája nyerte a Valenciában zajló Forma-1-es Európa Nagydíj pénteki második szabadedzését.

A második helyen a szintén német Nico Hülkenberg (Force India) végzett, míg a harmadik a japán Kobajasi Kamui (Sauber) lett.

A vb-pontversenyben jelenleg élen álló brit Lewis Hamilton (McLaren) csak a 14., a hétszeres világbajnok Michael Schumacher (Mercedes) a negyedik legjobb időt autózta.


Eredmények:


2. szabadedzés:

---------------

1. Sebastian Vettel (német, Red Bull) 1:39.334 perc

2. Nico Hülkenberg (német, Force India) 1:39.465

3. Kobajasi Kamui (japán, Sauber) 1:39.595

4. Michael Schumacher (német, Mercedes) 1:39.601

5. Bruno Senna (brazil, Williams) 1:39.644

6. Paul di Resta (brit, Force India) 1:39.700


korábban:


1. szabadedzés:

---------------

1. Pastor Maldonado (venezuelai, Williams) 1:40.890 perc

2. Vettel 1:40.973

3. Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 1:40.984

4. Jenson Button (brit, McLaren) 1:40.994

5. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) 1:41.065

6. di Resta 1:41.105



a további program:


szombat:


3. szabadedzés
11 ó


időmérő edzés
14 ó



vasárnap:


futam 14 ó
 
T

TH6777

Vendég
[h=2]Európa Nagydíj - Button nyerte a harmadik szabadedzést[/h]
2012. június 23. szombat, 13:10


A McLarennel versenyző brit Jenson Button nyerte a Valenciában zajló Forma-1-es Európa Nagydíj szombati szabadedzését.

Mögötte a Lotust irányító francia Romain Grosjean és csapattársa, a finn Kimi Ra:ikkönen autózta a második és harmadik leggyorsabb időt.

A vb-pontversenyben élen álló brit Lewis Hamilton (McLaren) a 8., a világbajnoki címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) a 13. lett.

eredmények:
3. szabadedzés:
---------------
1. Jenson Button (brit, McLaren) 1:38.562 perc
2. Romain Grosjean (francia, Lotus) 1:38.655
3. Kimi Ra:ikkönen (finn, Lotus) 1:38.759
4. Nico Hülkenberg (német, Force India) 1:38.819
5. Paul di Resta (brit, Force India) 1:38.892
6. Sergio Pérez (mexikói, Sauber) 1:39.084

a pénteki eredmények:
2. szabadedzés:
-----------------------
1. Sebastian Vettel (német, Red Bull) 1:39.334 perc
2. Hülkenberg 1:39.465
3. Kobajasi Kamui (japán, Sauber) 1:39.595
4. Michael Schumacher (német, Mercedes) 1:39.601
5. Bruno Senna (brazil, Williams) 1:39.644
6. Di Resta 1:39.700


1. szabadedzés:
------------------------
1. Pastor Maldonado (venezuelai, Williams) 1:40.890 perc
2. Vettel 1:40.973
3. Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 1:40.984
4. Button 1:40.994
5. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) 1:41.065
6. Di Resta 1:41.105


Az időmérő edzés 14ó-tól megkezdődött
 
Oldal tetejére