Az Úr érkezése

- Pisilni kell!

- Kata, ezt már megbeszéltük. Felvettük az overálodat, erre most nincs idő, mindjárt megérkezik az államtitkár bácsi.

- De nekem akkor is pisilnom kell!

- Nyafoghatsz, de az előbb már megkérdeztelek, akkor azt mondtad, nem kellett, most már késő.

- De…

- Majd máskor jobban meggondolod. De azért azt ne felejtsd el, hogy mindannyian szégyenkezni fogunk miattad, ha bepisilsz!

- Az álomtitkár az micsoda?

- Nem álom, hanem állam, Zsófi! És nem hiszem el, hogy neked még mindig nem megy egyedül a cipőd bekötése. Nem hiszem el, hogy nem direkt csinálod!

- Zsuzsika néni!

- Igen?

- Meg akarom inni a kakaómat!


- Lacika! Már két bögrével ittál, pontosan elég is lesz neked mára ennyi. Még összepisiled magad, mint a múltkor. Vagy azt szeretnéd?

- Zsuzsika néni, pisilnem kell!

- Kata, ezt már megbeszéltük, nem?

- Zsuzsika néni, apukám este azt mondta, hogy egy hülye.

- Elemér, mit képzelsz te magadról? Hogy beszélsz te rólam?

- Nem a Zsuzsika néni, hanem az államtitkár bácsi! És az apukám mondta, nem én!

- Az Elemér apukája szerint hülye az államtitkár bácsi!

- Zsófi, ezen egyáltalán nem illik nevetne! Az a poltikus bácsi azért dolgozik, hogy nekünk minden jobb legyen. Az elemér biztosan csak félreértette az a pukáját!

- Nem, tényleg azt mondta rá, hogy hülye meg azt is, hogy lop!

- Elemér, most aztán már tényleg elég legyen ebből!

- Mi az a papitikus bácsi?

- Gyerekek, elég legyen! Kata, Zsófi, hozzátok is beszélek! Elég legyen!

- Zsuzsika néni, van még kakaó a kancsóban.

- Lacika, most fejezd be! A csizmádat felvetted már?

- Hülye. Kakaó. Hülyekakó.

- Hülye, lopós papitikus! Hülye, lopós polip pukis!

- Misi, Álmos, ezt most azonnal fejezzétek be, megértettétek? Peti, azonnal tedd le azt! Ne kelljen még egyszer mondanom!

- Te Zsuzsa, felszórtátok már szalmával a járdát? Nagy a hó, a gyerekek ott fognak álldogálni, aztán meg le is kell térdelniük. Érted.

- A fenébe, hú, azt nem Iliék csinálják? Szalma… Tedd azt le, te meg a cipődet húzd! De ne kacsába!

- Jól látom, hogy ti még csak most fejeztétek be a tízórait?

- Nagyon sajnálom, nagyon igyekezni fogunk!

- Ugye nem kell mondanom, hogy ez mennyire fontos mindenkinek? Az óvodának, a kollégáknak, a tankerületnek. Nem lenne jó, ha úgy tűnne, nem mindenki teszi oda magát. Ugye érted? És hamarosan ugye neked is lejár a próbaidőd.

- Persze, mindent megteszünk és a gyerekek is mindent meg fognak tenni!

- Öt percen belül érkezik a delegáció, addigra legyen ott az a szalma! Mert Enikő anyukája ki fogja verni a hisztit, tudod, hogy milyen. Ne legyen semmi gikszer!

- Zsuzsika néni, bepisiltem!

- Lacika, elég legyen! Megbolondulok tőled! Én időben szóltam, most már nincs idő arra, hogy átöltözz! Megértettél? És ne bőgj nekem!

- De én nem akarok pisis ruhában maradni!

-Sajnálom! Pillangó csoport, mindenki fogja meg a párja kezét, figyeljetek, mindjárt megadom a hangot! Zsófi kezdi az éneket!

- Zsuzsika néni nekem is nagyon pisilnem kell!

- Kata, ne játszd nekem te is itt a pisis Lacit!

- Zsuzsa! Hol vannak a Mókus csoportosok? Megérkeztek a fényképészek. Nem szeretném, hogy kint kelljen majd fagyoskodnia az államtitkárnak a hóban!

- Nem tudom, ők a tornaszobába mentek. Adjon valamelyik dada forró teát neki, ha ideér két perc és mi is kint leszünk!

- A mi dadáink meg az államtitkár? És abból a menzateából, amit a gyerekek isznak? Nagyon remélem, hogy ezt nem mondtad komolyan!

- Bocsánat! Csak annyira izgulok!

- Jól is teszed!

- Vezető asszony! A Pillangósok most végeztek a tornaszobában, de Edina ráesett az egyik zsámolyra, szerintem eltört a lába!

- Próbáljátok megnyugtatni! Ha nem visít, az már elég, majd a látogatás után elintézzük a dolgot!

- Na, Mókus csoport, Pillangó csoport kettes oszlopba fejlődj!

- De Zsuzsika néni! Hogyan tud lopni a polippuki, ha még hülye is?

- Meg ne merj szólalni még egyszer, Peti, mert nagyon megkeserülöd!


Csarnó Ákos és Csepregi János írása

avatas.jpg
 
Ne szúrj ki velem! Inkább döglök meg éhen, mint bármiféle állat teteme lakasson jól!
*
Jaj, pedig nagyon fincsi tud ám lenni a csirkepörkölt a nokelllival, meg a rántott csirek, meg a sűlt oldalas, meg a fasírt, meg a töltött- v. székelykáposzta, meg a Holstein szelet, meg a szerb- v. a zöldséges rizseshús, meg a....Nem sorolom, jól tudom, Téged ez nem hoz lázba, de engem?! No bevallom engem igen:dr_104:
 
*
Jaj, pedig nagyon fincsi tud ám lenni a csirkepörkölt a nokelllival, meg a rántott csirek, meg a sűlt oldalas, meg a fasírt, meg a töltött- v. székelykáposzta, meg a Holstein szelet, meg a szerb- v. a zöldséges rizseshús, meg a....Nem sorolom, jól tudom, Téged ez nem hoz lázba, de engem?! No bevallom engem igen:dr_104:
Georgina, én biztos nem foglak lebeszélni róluk, ha ízlik váljék egészségedre, és mindenkiére aki szereti! :)
 
Ha Neked kellene pisilni, s nem először, de sokadjára kéredzkednél ki, s nem engednének, akkor mennyire élveznéd?! Nem tudom elhinni, hogy élvezet az, ha a gyerekeknek nem gyerek módjára kell viselkedniök, ha vigyázni kell erre is, meg arra is, mert, hogy jön a fene nagy politikus bácsi?! Mintha az Úr lépne le egyenesen a fellegek közül... Undormány ez, hidd el, undormány. Miért kell őket vigyázban állva várni?

Na, akkor nézzük meg jobban.

Itt van ez az 2013-as fénykép. Ami önmagában sem egy mai sztori.

Erre jön ez a két jómadár (Csarnó Ákos és Csepregi János), akik éppen unatkoznak, és arra gondolnak, "hú itt ez a fotó, akkor most gyűlölködjünk egy kicsit", és összerak egy ilyen rosszul megírt történetet, amit ők maguk találnak ki. Ez nem dokumentumregény, ez szimplán uszítás, hogy de genyók és Fidesz bérencek az óvónénik, mert még pisilni sem engedik ki a gyereket, mert jön X polgártárs.

Arra meg nem gondol az idióta, hogy nem igazán hiteles a történet, mert ha például nem engedik ki az ovist pisilni, mert jön az X bácsi, akkor az ott, az ünnepség közepén fogja összepisilni magát. Pont ezért nem valószínű, hogy szemernyi igazság lenne a történetben. Mert az ugye a legnagyobb égés, ha ott a polgármester meg az államtitkár, a gyerekek meg mint összepisálva és összekakálva álldogálnak az ünnepségen.

A szomorú az, hogy ezen a nyilvánvalóan kitalált történeten felnőtt emberek elkezdenek veszekedni egymással, meg szidni akárkit, előbb másokat, ki-ki pártállás szerint, aztán meg egymást. És persze mindenki a másikra mutogat, hogy ő ássa éppen a lövészárkot. Közben mindenki belekölt egy kicsit a történetbe, Te például már vigyázz-állásról beszélsz, valaki holnap már karszalagot fog mondani, meg kötelezően kitűzött Fidesz jelvényeket, holnapután meg majd ütemesen tapsolnak a gyerekek, hogy "Éljen Gerő a hídverő".

Pedig csak annyi történt, hogy 2013-ban, a Főváros XI. kerületében átadtak egy játszóteret a Gesztenyéskert Oviban, aminek minden gyerek örült, eljött a polgármester meg egy bácsi a minisztériumból, a gyerekekkel együtt átvágták a szalagot, aztán a bácsik elmentek, a gyerekek meg játszottak egészen estig.

És ezen vetyengenek itt emberek két napja. Ez tényleg szánalmas.
 
Engedd meg nekem, hogy azt egyek amit szeretek, én sem tiltok meg senkinek semmit! :)
Persze, megengedem, csak szóltam, hátha elkerülte a figyelmedet, hogy a növények is élőlények.

Amúgy én is vega vagyok, csak közvetett módon. Ugyanis eszem valamennyi növényt, de állatok közül csak olyanokat, amik maguk is növényeket esznek, VAGY olyan állatokat, amit olyan más állatokat esznek, amik növényt esznek. Esetleg néha olyan állatokat is, akik esznek növényevő állatokat ÉS olyan állatokat, amik növényevő állatokat esznek. Szóval közvetett vega vagyok.
 
Ja, ha gondoljátok, akkor bemásolom ide a Jancsi és Juliskát.

Az is nagyon jó kitalált történet, biztos hiteles is, és van benne kegyetlenkedő néni (a banya), aki biztos Fideszes. De aztán belökik a kemencébe, ahogy majd Orbánt is, és akkor ezen is lehet gyűlölködni kicsit. 1-2 nap biztosan eltelik ezzel is.

Na, kell a sztori? :)

És jobban is van megírva, mint amit a két jómadár (Csarnó Ákos és Csepregi János) összeizzadt...
 
Ezzel van tele a sajtó!!!!Te nem olvasol újságot? Nincs olyan porfészek ebben az országban, ahol nincs Fidesznyikes, nyaraló, vadászház, hotel, amit EU-s pénzből építettek fel. Csak épp nem a célnak megfelelően használják.
Mennyi de mennyi turisztikai beruházás valósult meg, ahol a kopár semmin kívűl, csak pár fűszál meredez.Mindez 100 millókért.
Szóval ahol igazán nagyot lehet kaszálni, azok az EU-s támogatások.
Nem véletlenül gazdagodott ebből meg az Orbán vejkója lsd KEOP pályázatok.
Ahelyett, hogy munkahelyteremtésre, gazdaságfejlesztésre használták volna ezeket a forrásokat, a saját holdudvaruk gazdagodott.
Hidd el vettem részt ilyen közbeszerzésekben még kismackó koromban, mint "jogi szakértelemmel bíró személy".
Mind a három ajánlattevő ugyanaz a tulajdonosi kör volt. Csók. Ez van. Megmondták az ukászt kinek kell nyerni.Nem volt ellenkezés.
És most Kecskeméten a tizenakárhány gyalogosgázolás történ 2 hete, mert a kurva lámpák nem adnak elég fényt a város legfrekventáltabb részén sem, a Piaristák előtt a körúton.
 
Megoldodott a Hajdúhadházi játszótér sorsa is. Az EU segített.
Siker: a bejelentésem nyomán eljáró Európai Bizottság előírta a hajdúhadházi önkormányzatnak, hogy az uniós forrásokból megépült helyi játszóteret ingyenesen bocsássa minden gyerek rendelkezésére, és szüntesse meg a belépődíj jogszerűtlen alkalmazását. Ne kerteljünk, ugye tudjuk miről van itt szó: hogyan lehet a roma gyerekeket kiszorítani az európai közpénzből épült játszótértől. Csakhogy az EU egyik alapvető értéke a diszkrimináció tilalma, még ha ezt a Fidesz-kormányzat egyre kevésbé érzi is magáénak, és elkülönített oktatással, lakhatási szegregációval és más kreatív módszerekkel igyekszik is gettósítani a magyar roma társadalmat - amelyre egyébként arcpirító módon mutogat, amikor a menekültek elleni gyűlöletkampányt kell indokolni.
Fontos, szimbolikus fejlemény, még ha csak helyi szintű is, hogy egyértelművé vált: ezt az EU-ban nem tekintik elfogadhatónak. Ezúton kívánok jó játékot minden hajdúhadházi gyereknek, korra, nemre, származásra való tekintet nélkül. Csak együtt tudunk sikeres Magyarországot építeni.
(jávor benedek)
 
Ne szúrj ki velem! Inkább döglök meg éhen, mint bármiféle állat teteme lakasson jól!
Képzeld!
Először tegnap reggel hallottam a tvben (persze nem néztem csak készülődés közben hallgattam) és elsőre azt értettem, hogy lovat fogunk enni (rovart helyett). :)
Akkor legalább annyira nem értettem, mint amikor rákerestem a neten és már a rovaros verziót kezdte a tudatom feldolgozni.
Mára már lenyugodtam és amíg nem rezsiszilárdot kell behelyettesíteni, addig nem is érdekel.
(A nejem szerint a sok zsír nagyon ártalmas.)
 
Flamingo , ilyen hülyeséggel értem rovar evéssel már évek óta foglalkoznak nyugaton !! Magam is voltam részese megprobálni , hát .. tudod ugyvagyok vele mint a pacallal ! Aki szereti egye !:rohog:Nekem nincsen szükségem rá és elönybe részesitem akkor a szalon pájslit zsemlegomboccal ;) . Amugy megnyugtathatod Kedves nejed az tévedés , hogy a zsir ártalmas mert olvassa csak el az ugynevezett Atkins-diétát :rohog::rohog:! Mindjárt 2 kiló csécsi szalonnát meg 3 kiló párolt csülköt tesz neked oda az asztalra :hurra::hurra:
 
Képzeld!
Először tegnap reggel hallottam a tvben (persze nem néztem csak készülődés közben hallgattam) és elsőre azt értettem, hogy lovat fogunk enni (rovart helyett). :)
Akkor legalább annyira nem értettem, mint amikor rákerestem a neten és már a rovaros verziót kezdte a tudatom feldolgozni.
Mára már lenyugodtam és amíg nem rezsiszilárdot kell behelyettesíteni, addig nem is érdekel.
(A nejem szerint a sok zsír nagyon ártalmas.)
*
Kedves Flamingo! Barátsággal üzenem kedves Nejednek, hogy nagy tévedésben van. A zsír igenis fontos, mert ha nem eszünk zsíros dolgokat, no nem mértéktelenül, de mérsékelten, akkor nem dolgozik az epe. Ha az epe nem dolgozik, akkor a máj nem méregtelenít, akkor pedig fene nagy slamasztikába kerülünk :(
http://magyarosdieta.hu/koleszterin/zsir-epesavak-szerepe-reg-enor-dieta/
Első olvasatra furcsa, de aztán átgondolva bizony, bizony igaz. Tehát sűlt bacon szalonna savanyúsággal, a kenyér elhagyható.:hurra:
 
Gina!
Van ott egy sok szócska is. :)
Természetesen kell a zsír, már csak a zsírban oldódó vitaminok miatt is. De ugye a jóból is megárt a sok...
*
Kedves Flamingo! Barátsággal üzenem kedves Nejednek, hogy nagy tévedésben van. A zsír igenis fontos, mert ha nem eszünk zsíros dolgokat, no nem mértéktelenül, de mérsékelten, akkor nem dolgozik az epe. Ha az epe nem dolgozik, akkor a máj nem méregtelenít, akkor pedig fene nagy slamasztikába kerülünk :(
http://magyarosdieta.hu/koleszterin/zsir-epesavak-szerepe-reg-enor-dieta/
Első olvasatra furcsa, de aztán átgondolva bizony, bizony igaz. Tehát sűlt bacon szalonna savanyúsággal, a kenyér elhagyható.:hurra:
 
Azért vannak még ˝csodák˝
A Nemzeti Választási Bizottság egyhangú döntéssel megállapította: jogsértő volt, hogy Simonka György fideszes képviselőjelölt a Facebook-oldalát hirdető pólót küldött Békés megyei óvodásoknak.

Először a Békés megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottsághoz (oevb) azért fordultak kifogással, mert a Fidesz-KDNP jelöltje egy Békés megyei óvoda rajzpályázatán részt vevőknek küldött a Facebook-oldalával és a like-jelével ellátott pólókat. Az elsőfokú választási bizottság elutasította a kifogást, arra hivatkozva, hogy a kampánytevékenység nem sérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlást, és nem ütközik tételes jogszabályi rendelkezésbe.
A helyi bizottság tehát rendben talált mindent, de egy fellebbezés után az NVB elé került az ügy, amely megállapította, hogy

a képviselőjelölt megsértette a választási eljárás alapelveit és a köznevelési törvényt is, amely a köznevelési intézményekben tilt mindenféle politikai tevékenységet.

Patyi András, az NVB elnöke a vitában hangsúlyozta, hogy választójoggal nem rendelkező gyerekek között nincs helye kampányeszközök osztogatásának - írja az MTI.
(444)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,807
Tagok
615,859
Legújabb tagunk
DrBaksa Szilvia
Oldal tetejére