Az Al Jazeerát is megdöbbentette, hogy bánunk a menekültekkel

Az amúgy is szörnyű országimázst tovább erodálja, hogyan bánik Magyarország az üldözöttekkel. Az Al Jazeera forgatott a békéscsabai állapotokról.

A békéscsabai menekülttábornál – ahol menedékkérők kezdtek éhségsztrájkba bebörtönzésük miatt – járt az Al Jazeera tudósítója, aki többek között arról értekezett, hogy semmilyen orvosi vagy lelkisegélyt nem kapnak az idezsúfolt emberek. Pedig segélyszervezetek szerint mintegy 70 százalékuk küzd valamilyen lelki traumával (ami nem csoda, az átlag európai számára elképzelhetetlen háborúkból jönnek).

A helyzet annak ellenére sem változott a riport szerint, hogy kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága illegálisnak minősítette a menedékkérők kényszerőrizetét. A riportban megszólal Lydia Gall, a Human Rights Watch emberi jogi szervezet térségbeli vezetője is, aki szerint úgy vannak bezárva ezek az emberek, hogy nagyon kevés információt kapnak arról, hogyan áll az eljárásuk. Nem kapnak tolmácsot és a telefonjuk sem lehet náluk.

Úgy tartják őket, mint a rabokat. Sőt a rabokat jobb körülmények között tartják.

A stábot amúgy nem engedték be a békéscsabai központba, az ablakból kilógó menedékkérőket sem kérdezhették. Barna Mária pszichológus azonban néha bejuthat. Szerinte zömmel poszttraumatikus stresszt kell kezelni a bentieknél, de depresszió és szorongás is előfordul. Nem csoda, hisz az idevezető útjuk is kemény, több országon át, kiszolgáltatva az embercsempészeknek, többször őrizetbe véve jutottak el Magyarországig.

Barna szerint az itteni őrizet még azoknak is árt, akiknek eddig nem voltak lelki bajaik.

Idézi a riport Orbán Viktor “szépelgő emberi jogi handabanda” mondatait is, majd megállapítja: ez a kormány nem törődik az emberi jogokkal. A riporter sorolja még, hogy három tábor van Magyarországon és az új jogszabályok alapján még szigorúbb eljárásrend vár a migránsokra. Épül az új kerítés is 1 milliárd euróért, meg az új táborok, amiknek egy kijáratuk lesz: Szerbia felé. A videó amúgy még az EJEB döntése előtt születhetett.

borton1.jpg
borton1.jpg
 
Jaszladany írta:
Végigéltem a Kádár-rezsim 30 évét, azt a bizonyos "sötét, hazug diktatúrát", amiben voltak elhallgatások, letagadások, ferdítések, de soha, a 30 év alatt egyetlen egyszer sem kellett ilyen orbitális hazugságot benyelnünk, mint amit ez a nyugati "demokrácia" nyomat az állítólagos "menekültekről".

Mert a KAdar erabol mi is menekultek voltunk szazezres nagysagrendbe menekultek az emberek a paradicsomi allapotokbol.

Elindul Ahmed Algériából, Marokkóból, Pakisztánból, Bangladesből, vagy más ilyen "szétbombázott" országból Törökbe, és Isztambulban kifizet ezer eurót egy embercsempésznek, hogy hozza el őt a szerb-magyar határig, ahonnan majd további euróezrekért átszöktetik őt a kerítésen és továbbviszik Berlinig. Holott egy repülőjegy Isztambulból Berlinbe 270 euró, de a legrosszabb esetben is max. 360 €.

A menekultek nem az anyagi helyzetuk miatt menekultek. Semmi kozod hogy van -e penze vagy nincs ,egy birosag se kerdezi meg. Jo par hires ember menekult mar jo anyagiakkal a hata mogott.
Hogy hogy erkezik biztos lehetsz benne hogy nekik i s a legkenyelmesebb lenne a repulovel a celorszagba menni, de se utlevele nincs vagy ha van visumot nem kap bele ,igy repulore se tud ulni.

De persze, akkor a német hatóságoknak tudomásuk lenne arról, hogy Ahmed beutazott országba. Miért nem akarja Ahmed, hogy a németeknek tudjanak róla, hogy ott van? Miért akar névtelenül, bujkálva, észrevétlenül bejutni oda? De ezt a kérdést nem illik feltenni, mert az ilyen kérdés rasszista "gyűlöletkeltés". Ilyet nem lehet, hanem kötelesek vagyunk ezeket az embereket "menekülteknek" nevezni, és azonnal, ellenvetés nélkül beengedni az EU-ba.

Se te se a media nem kompetens eldonteni ki a menekult es ki nem. A birosag dont es azt tudomasul kell venni.
A targyalas nem vonatkozhat emberi jogaik megsertesebe, fogvatartasaba, mivel ezer sebbol verzik a magyar ugyintezes ezert kerult birosagra.
 
Kedves Jászladány
-
A jelenlegi magyar kormányzo vagy nagyon tájékozatlan vagy nagyon sunyi.
-
Fentebb beszéltünk arrol, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) kedden elsö fokon egy itéletet mondott ki amely szerint a magyar hatóságok jogsértően viselkedtek két bangladesi menedékkérővel szemben.
-
A magyar kormányzo ezt hazug modon ugy presentálta a Kossuth rádioban ami még Köln melett is foghato az Autobahnon, hogy
az Europai Unio bürokratái Brüsszelböl támadást inditottak az országa ellen a két afrikai miatt, akiket jogtanácsal egy Soros-alapitvány támogat.
-
Nem tudom elképzelni, hogy egy profi politikus véletlen összekeverje Straßburgot Brüssellel, Bangladest Afrikával, a birokat bürokratákkal, az Eurpai Uniot az 1953 ota létezö Emberi Jogok Európai Bíróságával, egy elsö foku döntést egy itélettel... :(
-
Ez ugyan az a masli, mind az akácfával.
(Apropos, megjöttek a favágok Brüsselböl vagy már a kutyát sem érdekel hogyan gyözött a párt 2014-ben?)
Az ítélet eredeti, teljes szöveget #50 ide töltöttem fel. Érdemes elolvasni, nem csak a sajtó értelmezett szövegét fújdogálni. Mondjuk a fő vádpont, hogy kitoloncoltuk őket Szerbiába. A szerbek kitoloncolták őket Görögországba és ott nem bánnak jól velük. Nem a görögök bűnösök, hogy nem bánnak jól velük! Nem. Mi vagyunk a bűnösök, mert kitoloncoltuk őket Szerbiába.

Rossz néven vették azt is, hogy a határon a első meghallgatásnál nem volt urdu nyelvű tolmács, csak a második meghallgatásra szereztek egyet. Az urdu nyelvet India, Pakisztán területén beszélik, ahonnan az öt évvel azelőtti árvíz elől menekültek a Magyarországot perelő emberek.
 
Utoljára módosítva:
Kimondta, hogy nem kell a vérkeveredés?! Csak az nem mindegy, hogyan történik! Azzal semmi baj nincs, ha két különböző nemzetből származó ember együtt van, azzal van gond, amikor jön egy népcsoport, és erőszakkal el akarja venni, ami az anyaországiaké.

A találmányok simán turisták vagy vásárlások útján is bekerülhetnek, nem muszáj ölni hozzá. (Lásd török és tatár hódítások)

Mégis mennyire lehet hasznos az az ember, aki mindent eldobva héthatáron át szalad idegennyelv tudás, és írástudás nélkül?! (Elég Kanada és a kivándorló cigány családok problematikáján elmerengeni.)

A világháborúban azt a katonakorút, aki lelécelt simán agyonlőtték dezertálásért. Ha az otthonában tényleg háború van, az otthoniak vajon hogyan állhatnak hozzá? Ha nem engedéllyel "menekülnének" már rég levadászták volna őket, nem az európaiak, hanem a háziak.

Az Európai Unió jelenlegi formájában már rég nem az, amire eredetileg szánták. Elbürökratizálódott, elgyengült, és a politikusok csupán a pénztárcájukat látják. Nem véletlen, hogy Nagy-Brittania, az egyik legnagyobb gyarmatbirodalom, amelynek az exporton sok minden múlik, gond nélkül bedobta a lapjait. Nem lehet, hogy ők már felismerték ezt?

-
Mind többszörös apa mondhatom, a gyerekeim nem az én életemet élik én sem vagyok a szüleim meghosszabbitott karja. Az ember nem osztodással szaporodik, az utodok önállo lények. De ezt magyarázhatom neked egy nacionalistának akinek a tekintete az atyja nemi szervére (nemzet) fokuszál.
-
A magyar mediák soha nem beszélnek azokrol akik bevándoroltak, menekültként és hasznos polgárai az országnak, akikre büszkék vagyunk, akik névtelenül hordozzák a hátukon a mi országunkat. Te ügye nem ismersz ilyeneket? Ez neked idegen?
-
Mondj egy hires magyar embert, rögtön megmondom hány nemzet vére csörgedezik benne. :):)

-

-
Hát ez az tanulni kéne. Látod, hogy a német és magyar naciknak menyi eröfeszitésébe került "a zsidot" megtaláni magukban és kivágni öket a saját testükböl, nem gondolva arra, hogy nélkülük a kultura amire büszkék lehetnek behozhatatlanul megcsonkul. Hol lenne a német irodalom Thomas Mann-ok, Einsteinek, vagy a magyar zene Bartok, a tudomány Neumann és társai nélkül? Nem beszélve a sok osztrák, német, szláv... beütést a fajtiszta nemzetünkbe. :)
-
A Törökök valoban hodito szándékkal jöttek Europába mert itt nemcsak technikailag hanem kulturálisan is egy vákuum volt a kereszténység miatt. Nem vethetünk a szemükre semmit mert mig az Europaiak Amerikát és a többi kontinenst vették uralmuk alá, hát az Ozmanok nállunk probáltak szerencsét. Az elsö világháboru végéig a világ 1/4 része Angol fenhatoság alatt volt.
-
Történelmi zavarjaid vannak ha a 21. századot Kolombusz idejével, az Ozmán birodalomm terjeszkedésével hasonlitod össze.
-
De legyen. A népek összekeveredése, az egymás közötti kapcsolat mindig orjási elörendülést hozott a világ számára. Gondolj csak bele, minden amire a magyarok büszkék, (fürdök, kávéházak, konyha... ) a törököknek köszönhetjük. A Hungarikusm paprika neve a mai napig Törökbors. ;)
-

-
Az ismétlés a tudás anyja. A menekültek demographiai eloszlása tükrözi a szülöhazájukban élökét. Magyarország átlagéletkora 42,5 esztendö és naprol napra nagyobb. Syria és a többi háborutol sulytott országban megindult pár évtizede egy gyerek-boom és most ezeket látod itt. Mi ebben meglepö. A saját impotentiátokat nem vethetitek a menekülltek szemére.
-

-
Elkönyvelem, hogy a "házisárkány" és a "homokos" jelzöket csak sértegetés céljábol használod. Fogalmad sincs, hogy mi van egy háborutol sulytotta országban.
-
1956-ban nem bombázott Mo.-on senki, most mondjam azt, hogy a nadrágjukba tolytak a magyarok és elhuzták a csikot? Hogy gyerekeket küldtek orosz páncélosok ellen? Nem mondom mert a helyzet komplikáltabb.
-

-
Mi az Orbán kormány terve? Mikor fogja visszaparancsolni a 600.000 idegenben dolgozot? Vagy örökre itt akrnak maradni.
-
Mert ügye ha az egyik fél számára erkölcstelen pénzért dolgozni akkor miért lenne a másik nemzet számára az egy bün? Az, hogy a magyar most papirral mehet dolgozni külföldre az Europai unionak az érdeme.
-
Mo. többször bejelentette, hogy kiakar lépni az EU-bol, a parlamentböl kilett dobva az EU-zászlo, az utcán több helyen elégette a következö választásotok favoritja... nem tudom mi a fenét sirsz. A hülye is látja, hogy csak savanyu a szöllö.
-
Minnél ellenségesebbek vagytok az EU-val szembe annál világosabb, hogy a partnereinket máshol kell keresnünk. Nincs olya aki nem lenne helyetesithtö. Ne legyetek beképzeltek.
 
A menekultek nem az anyagi helyzetuk miatt menekultek. Semmi kozod hogy van -e penze vagy nincs ,egy birosag se kerdezi meg.

csak magyarázd már meg, miért pont a magyar határt döngetik, miért pont nálunk csinálják a cirkuszt, miért pont ide szállítják öket a buszok.
20 euró csupán 20 euró és buszozhatnak a szlovén határhoz ahol minden rózsaszín, megsimogatják őket és símán mehetnek a vonzó németország felé.
 
Utoljára módosítva:
Kértem a magyar ismeröseimet, hogy kérdezzék meg az Orbánt mondják meg hova nem mehetek oda, hol van a "No go area"?
-
A Bundeswehr 400 helyen teljesit külfödön békefentarto szolgálatot, a NATO-n keresztül atombombánk is van, van GSG-9, speciális egysége a rendörségnek... egyszerüen nem tudom elképzelni, hogy a rendörség ne tudhá betartatni itt a törvényt.
-
Lehet, hogy a Pál utcában a vörösingesek miatt a Nemcsek még ma sem mer bemenni de én még mindig megtudtam jelenni ahol akartam.
-
Lehet, hogy a menekülteknek egymás között nem olyan biztonságos, mert összevannak zárva, kis helyen. Egy konyhát néha 5-6 család használ... vagy neonazik dominálta negyedben sötétedés után veszélyes de ha visszagondolok. En nem éltem egy percet sem "magyar-házakban" de tudom, hogy oda rendszeresen jártak a rendörök a részegek miatt, mert koronáztak.
-
Azelött a Magyarházban kapásbol beléphettem volna a nyilas pártba, most ahoz Pestre kéne utazzak. :)

Ja, hogy úgy gondolod, hogy a neonácik lakta területek a no go zónák? Na látod erre még nem gondoltam. Végülis elképzelhetö, hogy ök dobálják meg közáporral a tüzekhez érkezett tüzoltókat és a rendöröket.
Viszont akkor engem itt jócskán félrevezettek a médiák, mert a képek amik megjelennek, a cim amit irnak, hogy hol történt nem erre utal. Azt ugyan nem tudom, hogy azokon a cimeken neonácik laknak-e, de nem tartom valószinünek, mert inkább bevándorlók lakta területek.
Tegnap egy svédet vertek meg Rinkeby-ben (no go zóna), mert svédnek nézték. Ott lakik.

Hogy Magyarországon vannak-e és hol no go zónák, arról nincs fogalmam, mert nem ott élek. De jó, ha Orbán majd tájékoztat minket. Köszi, hogy megkérdezitek.
 
Szóval akkor miért kell nekem Ahmedet és társait menekültnek tartani?
Ezt 1000x körbejártunk, de noch einmal. Kicsit szájbarágós, sorry.
UFÓ-nak is tarthatod, magánügy. Menekült státusznak törvényileg meghatározott kritériumai vannak. Dönteni a Hatóság joga. Jogerős ítélet után reklamálni a fent a kapor szakállúnál.;)
 
Ezt 1000x körbejártunk, de noch einmal. Kicsit szájbarágós, sorry.
UFÓ-nak is tarthatod, magánügy. Menekült státusznak törvényileg meghatározott kritériumai vannak. Dönteni a Hatóság joga. Jogerős ítélet után reklamálni a fent a kapor szakállúnál.;)

És hol van a jogerős ítélet a görögökön, szerbeken végigmasírozóknál, a kerítésen átszökőknél? A szerb menekült-táborokat nagy ívben kikerülőknél, hogy még regisztrálniuk se kelljen? A magyar határátlépőket kikerülőknél, akik várják, hogy az embercsempész jelezzen, mikor nincs határőr, és éjjel át lehet szökni a kerítésen?
Hol van a jogerős ítélet a menekült státuszra a Békéscsabai lázongóknál?
Szóval újra felteszem a kérdést: miért kell nekem őket menekültnek tartanom?
 
Ezt 1000x körbejártunk, de noch einmal. Kicsit szájbarágós, sorry.
UFÓ-nak is tarthatod, magánügy. Menekült státusznak törvényileg meghatározott kritériumai vannak. Dönteni a Hatóság joga. Jogerős ítélet után reklamálni a fent a kapor szakállúnál.;)
Ha jól értelmezem, ezt reklamálja Jászladány is. Miért kell nekünk jogerős bírósági ítélet nélkül a határon megjelenő embereket menekültnek tartani? Miért nevezik konzekvensen menekültnek azokat az embereket, akikről bíróság állapította meg, hogy nem merítik ki a menekült státusz kritériumát és ezért kitoloncolták őket? Az un. emberijogi aktivisták nem a kaporszakállúhoz járnak reklamálni?
 
Ha megkapta a státuszt, reklamációnak helye nincs - tudod, mint a pénztártól való távozás után.

Én sehol sem azokról beszéltem, akik megkapták a státusz. A cikk sem olyanokról szól, hanem olyanokról, akik az ügyük elbírálására várnak. Tehát még semmiféle státuszt nem kaptak, a cikk mégis "menekültek"-nek nevezi őket. Milyen alapon?
 
Ez fájt.
Tényleg komolyan kérded, vagy csak szívatni akarsz?

az itt elhngzott érveket "sablonszövegeknek" tartod ...csak arra kérlek válaszolj, hogy a kedves migránsokat miért nem buszoztatják a szlovén határhoz is , ott van lelkisegély meg minden ...a migránssimogatóknak miért nem mindegy hova szervezik az utat?
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,335
Tagok
615,789
Legújabb tagunk
vireni
Oldal tetejére