Az oroszok 60 óra alatt lerohannák az egész Baltikumot

A NATO egy hónapon belül már harmadszor figyelmeztet, hogy az oroszok fokozódó agresszivitása veszélyezteti Európa keleti határait. Erről a Financial Times című brit lap számolt be.

Az újság a katonai szövetség jelentésére hivatkozva, amelynek elkészítésében a Pentagon is részt vett, azt írta, hogy Oroszország 60 óra alatt le tudná rohanni a Balti államokat. A NATO által közreadott jelentés azt álltja, hogy súlyos hiányosságok vannak a védelem kiépítésében.

Mióta 2013-ban Ukrajnát megszállta Oroszország, nem sikerült megfelelően felkészülni egy lehetséges támadásra. Ezért a NATO szakértői azt javasolják: az Egyesült Államoknak és a többi európai nagyhatalmaknak katonai csapatok állandó bevethetőségét kéne biztosítania. Azzal a céllal, hogy Moszkvát elrettentsék kockázatos akcióktól.

A francia kormány egy korábbi biztonsági tanácsadója, François Heisbourg szerint a szövetség által végrehajtott növekvő számú hadgyakorlatok is elhalványulnak az orosz gyakorlatozások mellett.

Szerinte katonáknak állandóan jelen kell lenniük a veszélyeztetett zónákban és sokkal jobban kéne felszerelni őket. „Szükségünk van előretolt gyors reagálású egységekre, olyanokra, mint amiket Nyugat-Németországban a hideg háború alatt használtunk” - mondta.

VS.

oeoszok.jpg
 
Facsarnak bennünket? Nem volt kötelező sem a NATO sem az EU de beléptünk. Mik azok a nagy butítások?

Nem volt kötelező, ez igaz és az EU-ba sem volt kötelező belépni. Még a 90 IQ feletti honfitársainkat sem tájékoztatták arról, hogy a NATO-nak eszébe sincs megvédeni a tagjait és az EU vezetőjének önmagát kinevező Merkel népesség-cserét hajt végre. A hülyítés viszont ment ezerrel. A szerződést nem mi szegtük meg, csak mi szenvedjük el. Jó lenne olyan szuverén állam lenni, mint Svájc, de hát hol van nekünk annyi pénzünk, hogy megtehessük?
 
Lépjünk ki? Az lenne a sorsunk mint Ukrajna egyes részeinek zűrzavar, ellenkormány(ok) alakulnának és kérnénk a segítséget....de ki is jönne????
*
Kedves Setni,
sehonnan KI NEM:dr_4: LÉPNI. Néhány "okos" ezt akarná, én viszont ellentmondok:dr_9:. Nem:dr_4: mintha megkérdezne - engem- bárki is, de én ha kell egyedül állok a vártán és tele torokból ordítom :eek:, hogy BENT AKAROK MARADNI - az UNIO-ban. Még mindig azt hiszem és mondom, hogy egységben az erő. Ehhez viszont erősebb kohézió kellene, amit - sajnos - vannak, akik nem:dr_4: ismernek fel.
A fenti soraid olvasva, akkor már "ketten" lennénk, de inkább remélve, hogy sokkal, de sokkal többen, mint amennyit ide "számokkal", statisztikákkal le lehetne írni...:cool:

G.B.
 
Facsarnak bennünket? Nem volt kötelező sem a NATO sem az EU de beléptünk. Mik azok a nagy butítások?
*
Kedves Setni!
Egy világért nem:dr_4: szeretném itt és most az "észt osztani", mert abból nekem is KEVÉS:cool: adatott meg. Csak annyit, hogy egyelőre, no meg kettőre jelenlegi kormányunk tartja a kezeit az UNIO-s források után. S, amikor azt látom, hogy önjelölt királyunk beszédet mond, élesben, tévében és a háta mögött csak, kizárólag magyar zászlók vannak. Azok viszont szépen, jó sűrű sorban beállítva, szégyenlem magam.:oops:
Miért?:o
UNIO-s zászlóból, ha csak egyetlen egy is hol van?!:dr_9:
Bezzeg, amikor erre meg arra kell a pénz, s meg is kapják, aztán másra költik el, mint amiért megkapták...
Nem, nem:dr_4: írom tovább, de viszont a gondolataimnak nem:dr_4: lehet és senki nem:dr_4: is tud gátat szabni.
Hidd el, sokan vagyunk így. Nem:dr_4: én vagyok ezzel egyedül.
De nincs szándékomban belemártogatni magam a politikába, mert nem:dr_4: akarok sáros lenni. Sajnos, túl szépséges dolgokat régen sem, de most sem:dr_4: lehet mondani, írni mindarról amik régen is, ma is történnek a nagy világban és itt is.:o
G.B.
 
Nem volt kötelező, ez igaz és az EU-ba sem volt kötelező belépni. Még a 90 IQ feletti honfitársainkat sem tájékoztatták arról, hogy a NATO-nak eszébe sincs megvédeni a tagjait és az EU vezetőjének önmagát kinevező Merkel népesség-cserét hajt végre. A hülyítés viszont ment ezerrel. A szerződést nem mi szegtük meg, csak mi szenvedjük el. Jó lenne olyan szuverén állam lenni, mint Svájc, de hát hol van nekünk annyi pénzünk, hogy megtehessük?
*
Kedves Navigátor M!
Ez a válaszom:


Az lenne a szép és a jó, ha olyan szuverén államként élhetnénk, mint Svájc. No igen, és úgy, békében, jólétben, biztonságban.
G.B.
 
Nem biztos, hogy uszit. Csak fehivja a fugyelmet...ez kulombseg.

Akkor biztos én értelmezem rosszul.
Eddig általában úgy kezdődtek a háborúk, hogy akit meg akartak támadni, arról azt terjesztették, hogy támadni akar (lásd Szaddam). Ha nem akart, akkor egy kis maskarával lehet akarni helyette (lásd Gliwice megtámadása).
De biztos már én vagyok túl öreg, és sok a rossz beidegződésem.
 
*
Kedves Jászladány,
a Nagy Medve ki tudja, hol áll meg?!
Ezt még Te sem, sőt mi sem tudjuk megjósolni.

Nem tudjuk, de abban biztos vagyok, hogy a fehér fejű sas sokkal messzebbre tud repülni.
A kétfejű sas is jó messzire repült.
Elárulná valaki, hogy az orosz hány világháborút robbantott ki Európában?
És aki kirobbantotta, kinek a fegyvereivel tette?
 
Utoljára módosítva:
Mi magyarok biztos megint a vesztes oldalán fogunk állni. Ez a sorsunk. Meg kellene fűzni Jens Stoltenberget a NATO-főtitkárát, hogy ha jót akar, akkor sürgősen rúgjon ki bennünket a NATO-ból, mert ahova mi belépünk, az záros határidőn belül összeomlik és a legvégén mi mindig a vesztes oldalán maradunk és utolsó csepp vérünkig harcolunk a vesztesért...:)

Ahová mi belépünk... annak a szervezetnek annyi :D
 
Nem biztos, hogy uszit. Csak fehivja a fugyelmet...ez kulombseg.

Ilyen figyelemfelhívást én is tudok írni: Amerika atomfegyverei egy másodperc alatt lesöpörnék a térképről egész Európát.

http://index.hu/kulfold/2015/09/23/az_usa_atombombakat_telepit_nemetorszagba/

Nem az orosz atombombákon ülünk, hanem az amerikain. Mi lenne, ha a saját s...ge alá telepítené a bombáit?
Főleg, ha az orosz ellen púposkodik. Felőlem lövöldözzék egymást, de lehetőleg ne innen, hanem New Yorkból vagy Washingtonból, ha egy mód van rá.
 
Utoljára módosítva:
Akkor biztos én értelmezem rosszul.
Eddig általában úgy kezdődtek a háborúk, hogy akit meg akartak támadni, arról azt terjesztették, hogy támadni akar (lásd Szaddam). Ha nem akart, akkor egy kis maskarával lehet akarni helyette (lásd Gliwice megtámadása).
De biztos már én vagyok túl öreg, és sok a rossz beidegződésem.

Én tudom, hogy például borzasztóan félnek Irántól - vagy legalábbis úgy tesznek, mintha...., pedig dehogy.

iran-usa-620x350.jpg
 
A gonosz az akire előbb rámondják.Ha történelmi párhuzamot veszem Sztalin-Churchill igazabb,mint a Hitler-bármelyik .S egy elkényelmesedett birodalom kardcsörgetése a nála sokszorosan gyengébb de működő államok megsemmisítése hatalmas pénz síbolási lehetőség,ami még egy ideig életben tart egy játékpénzt.Ha egy kicsit okosabb ember tud megfelelő hátteret biztosítani s látja a fogatlan makogó omladozó gazdaságát,kötelessége védeni a népe érdekeit,ha a pangás éveiben egy hasonló kaliberű vezeti a kontinensnyi országot kb a mai kínai mentalitással,igencsak más gazdasági-technikai fejlődés zajlott volna le.Sajnos amerika úgy kezeli a világot,mint hübérbirtokot s hogy valahol ebből nem kérnek az nem a demokrácia-diktatura szerint választódik szét.Ezért amíg egy nép a bohóccipő nagysága alapján választ cirkusz igazgatót gyakran az oroszlánok legeltetése a cirkuszi lovak eltűnéséhez vezett... s az csak a kezdet...

Nagyon jól beszéltél. Annyit azért még hozzátennék, hogy a gonoszság legalsó bugyrai azok, amikor olyan népek jövőjét pusztítják el ezek a birodalmak, amelyeknek semmilyen hatásuk sincs azokra a játszmákra, amelyeket egymás közt játszanak. Lásd a szégyenletes Molotov-Ribbentrop paktum titkos záradékát, amire 1990 februárjában derült fény. Később Moszkvában aztán közöltek egy fotokópiát is a titkos záradék orosz nyelvű gépelt másolatáról, majd 1992 októberében a paktum orosz nyelvű eredetije is előkerült az SZKP archívumainak anyagai közül.

Ki tudja, talán most is van egy titkos paktum valahol Magyarország végleges elveszejtéséről. Majd kiderül az unokáink számára 50 év múlva, ha egyáltalán túlélik, ami most jön.
 
Utoljára módosítva:
Mintha az oroszokrol lenen szo, de hat az ameriak gyulolet nem ismer hatarokat nalatok.
Lehet onkent dalolva kelet fele menni.
 
Szervusz ,
na azok a repülögépek kérlek mind egytöl egyig a nemzetközi légtérben voltak , ez mind a két félre ugyan ugy vonatkozik értem ezalatt a nyugati hatalmakat is . Mert mindegyik probára teszi a másik készültségét , csak arrol senki sem tudosit sem a Bellingcat sem a syriai megfigyelöközpont ugyebár :D. De egyszer sem volt "igazi" határsértés , hasonlóan nem mint az állitolagos Svédországi tengeralattjáróról sem amely a végén kacsának derült ki csak azt nem közölte már minden média , csak a sátánnak elkell tünnie . Aztán kit tesztek a helyébe ? Chodokowskit ? aki estleg kiárusitja Mrs Albright kivánsága szerint oroszországot ? Vagy kit , ugy mint Irakban vagy Libiában !? Az meg majd minden újság irta , hogy mindjárt amajdáni eseményekkel egy idöben amikor a Blackwater harcosok megérkeztek Kiewbe ugy tüntek el az állam arany tömbjei . HAsonlóan mint a Németeké azt még a képviselök sem vizsgálhatják meg és Amerika nem szállit vissza belölle .
Csak éppen ezek az orosz gépek veszélyeztetik a polgári légiforgalmat is -olyankor valahogy elfelejtenek angolul rádiozni- repülési tervet leadni, esetleg mélyrepülésben közelitik meg az adott ország légterét ,vagy az esetleges Aeroflot feliratu gépről kiderül hogy kicsit tul sok antenna meg egyéb mütyür van a külsején.
A svéd felségvizeken rendszeresen történik/történt orosz/szovjet behatolást tengeralattjárokkal,csak ezt maximum a szaklapok közlik.S nemcsak a svédeknél.
Viszont amikor lelötték törökök a gépeiket akkor bezzeg siránkoztak,pedig volt olyan hogy "kivagyiságból" a saját légterükben járöröző török F-16-osokat a Szuhojok célravezető radarral "világitották" meg,ami nem épp barátságos dolog.
 
Mintha az oroszokrol lenen szo, de hat az ameriak gyulolet nem ismer hatarokat nalatok.
Lehet onkent dalolva kelet fele menni.
"A NATO egy hónapon belül már harmadszor figyelmeztet, hogy az oroszok fokozódó agresszivitása veszélyezteti Európa keleti határait. Erről a Financial Timescímű brit lap számolt be."
A cikk címe arról szól, hogy egy brit újság szerint, a NATO valamit nagyon rá akar tolni Oroszországra. A többi pedig arról, hogy nem önként kellene valamit tenni az EU NATO érdekeltségű zóna keleti határain.

Én nem nagyon szeretnék egy olyan puffer zónában élni, amely már több száz éve húzódik kelet és nyugat között és amelyet eddig mindig Magyarország szívott meg.
Csak néhány példa: Török hódoltság, Habsburg uralom, első világháború Trianon, második világháború Párizsi békeszerződés (Trianon II.) , 1956 és a "Szuezi válsággal", majd az azt követő hidegháború...

Szóval itt nem az oroszokról van szó, hanem egy olyan NATO-USA érdekről, ami megint egy felesleges erőfitogtatás, ahelyett, hogy a Közel-keleti válságot oldanák meg közösen úgy mint ahogyan az utolsó percben az Öböl-háború esetében is tették. De gondolom még nem folyt el elég vér, még nem látják át eléggé a saját érdekük közeli veszélyeztetését....

Én nem gondolom azt, hogy nekem (nekünk) bárki véleménye szerint kelet felé kellene menetelni.
 
Mintha az oroszokrol lenen szo, de hat az ameriak gyulolet nem ismer hatarokat nalatok.
Lehet onkent dalolva kelet fele menni.
Nincs amerika gyűlölet csak ha valaki a demokrácia terjesztését tűzi ki célul,nem felégetett szét vert országok sorát kellene hogy maga mögött hagyjon,vagy tán Szomália demokráciáját a karibi kalóz legendák alapján instalálták?A osama stori is nagyon tiszta a világ rettegett,az olaj ár duplázodott most a negyedére van lenyomva.Szerencsére az emberek nagyon kis része képes gondolkodni egy buher talent vetélkedő negyedórás világnépszerűsége szebben mutat mint a kivégzett keresztények,megerőszakolt nők s a milliónyi áldozat... Ez nagyon szűk hatalmi csoport töke koncentrációját növeli "papíron",mert az az irdatlan adósság tömeg amit ez az elrugaszkodott pénzpolitika a világon végig görget nem egy szép új világ ígérete...az orosz sci-fi klasszikusai az emberi nagyszerűségről regéltek...most meg nincs olyan jövőkép ahol ne lenne zombi...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,137
Üzenet
4,803,709
Tagok
615,809
Legújabb tagunk
Eke Ilona
Oldal tetejére