Belenyalnál a füves Nutellába?

Miután sok amerikai államban legalizálták a marihuánát, folyamatosan jelennek meg a kannabiszt felhasználó termékek. Igen, az élelmiszerpiacon is, de ez most éppen Kanadából.

Amióta a kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau is megígérte, hogy hamarosan az egész országban legalizálni fogják a szabadidős marihuánafogyasztást, sorra jelennek meg a piacon újabbnál újabb “füves” termékek. Ilyen új terméknek számít a Chrontella, azaz a marihuána felhasználásával készülő csokis mogyorókrém is. A név hasonlósága természetesen csak szándékos marketingfogás, a füves finomságnak ugyanis nincs köze az eredeti Nutella gyártójához.

Az édesség egyelőre csak Kanadában, kizárólag kijelölt üzletekben kapható. A kis tégely egyébként mintegy 300 milligrammnyi kannabiszt tartalmaz, ez a leírás szerint nagyjából három jó étvágyú embernek elegendő. A reggeli betépés ugyanakkor nem olcsó mulatság, hiszen egy üvegnyi Chrontella 23 amerikai dollárba, vagyis több mint 6000 forintba kerül.

nocilla_marihuana-672xxx80.jpg
 
Ki tudja, mire lehet jó? Csecsemőnek pálinkás kenyér, a "szeretett" anyósnak, apósnak pedig preparált édesség - Anyuka/Apuka, egyen egy kis mogyorókrémes kalácsot!
 
Hát nem a füves Nutella, az biztos... ;)
*
Magamról csak annyit, soha nem nyúlnék semmiféle pörgős, kábító- és egyéb szerhez. Miért? Túl akaratos és önfejű vagyok. Mindig tudni akarom, hogy hol vagyok és mire gondolok, mi történik velem és körülöttem. Semmiképpen soha nem engedtem az "árnak", hogy vigyen magával. Megkapaszkodtam, kikászálódtam és ellent is álltam, ha úgy éreztem. Túl makacs vagyok ahhoz, hogy engednék egy szernek, vagy szenvedélynek is, hogy úrrá legyen rajtam.
No igen, bocs' a csokimánia az is szenvedély, s eléggé flusztrál, hogy időnként a csoki diktál nekem és nem fordítva az igaz. De működik bennem az "azért sem", s ezért nem vásárolok, nem eszem. Nehogy már a csoki diktálja nekem a tempót. Nehogy már a csoki zenéljen és én ugráljak a taktusra. Nehogy már feladjam az akaratomat. Nehogy már... No ezért nem leszek függő, épp elég nekem a csokimániámat legyőzni és ellent állni. Bevallom, időnként bitang nehéz. Különösen, ha rossz "lapjárásom" van, pontosítva, az éppen akkori életszakaszomban bármi nehézség adódik, s mindenképpen valamilyen vigaszra vágyom. No ekkor nyúlnék a csokoládékhoz, de, többnyire nem teszem. Mert mint előzőekben írtam, makacs vagyok. Annyira, hogy sokszor még önmagamat sem tudom elviselni.:rohog:
G.B.
 
*
Ah, nem tudjátok mi a jóÓÓÓ! Fű nélkül, csak úgy gallér mögé, evőkanállal - az igaz, hogy utána van a rohangászás a mellék helyiségbe... Mert nehéz, megterheli a gyomrot, no meg mindent. De, mint tudjuk, ami jó, az vagy erkölcstelen, vagy hízlal. A Nutella pedig bitang jó, hangsúlyozom, fű nélkül, csak úgy a'la nature.
:hurra:
G.B.

De fűvel kombinálod a kellemeset a hasznossal. Hogy melyik melyik, azt rád bízom...
 
El kell áruljam van ezzel egy kis baj. A növény alapesetben THCa-t tartalmaz, ami számtalan jótékony hatással bír, azonban ez az anyag csak hő hatására alakul át pszichoaktív THC-vé. Azaz:

"Kis mókusok kenyérre is kenhetik, nagy mókusok süteménybe is tölthetik"

:rohog::rohog::rohog:

A "anyagot" már előkészítették, kivonat formába került, tehát már aktív. Azt keverik bele a mogyikrémbe. Van már tapasztalatuk, mert egy másik ehető cucc, a Pif, már egy ideje a piacon van...
 
De fűvel kombinálod a kellemeset a hasznossal. Hogy melyik melyik, azt rád bízom...
*
Nem értem:dr_4: ezt az "erőszakosságot", ha én nem élek fűvel, akkor nem élek. Miért nem lehet ezt elfogadni?!:mad:
Részletesen kifejtettem az okot, hogy miért nem. Hárítom az ilyen dolgokat, sőt a szeszt is, csak annyit és minőségit, ami valóban az egészségemre szolgál. Száraz vörösbor, s nem más.
:o
G.B.
 
Utoljára módosítva:
*
Nem értem:dr_4: ezt az "erőszakosságot", ha én nem élek fűvel, akkor nem élek. Miért nem lehet ezt elfogadni?!:mad:
Részletesen kifejtettem az okot, hogy miért nem. Hárítom az ilyen dolgokat, sőt a szeszt is, csak annyit és minőségit, ami valóban az egészségemre szolgál. Száraz vörösbor, s nem más.
:o
G.B.
ERőszakosságot? Miről beszélsz? Jézusom.
 
kimondottan nem szeretem a nutellát :-D /szerencsére/
*
Sajnos - én ezt nem mondhatom el magamról. - Nem tűrhetek meg itthon egy üveg Nutellát sem. Előbb szemezek vele, majd mindig hátrább és hátrább rakom. Majd megpróbálom elfelejteni, újabb és újabb helyekre teszem. Végül a hűtőbe, s onnan már nincs menekvése... Jól lehűl, s én kanállal letámadom... Csak eggyel, majd még eggyel s a végén sűrűn belátogatok a hűtőbe, hogy mennyi van még belőle?
No ez az én tragédiám és a Nutelláé... "Mindkettőnknek az", hogy elfogy...:o
:rohog:
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss üzenetek

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,804,117
Tagok
615,824
Legújabb tagunk
Doctornug
Oldal tetejére