Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos - 2013

Frank-FHI témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2013 Január 1.

 1. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Tudod hogy ez nem igaz? Mivel a napkeleti bölcsek pártus sámánok voltak, akik később Jézust tanították a titkos tanokra 12 éves kora útán. Az annanukik messze elkerülték Jézust, mivel a fényt kerüli a sötétség. Ha a sötétségben fény gyúl, ott a sötétség megszűnik létezni...
  Ha az annanukik lettek volna, akkor mai napig is az eredeti Jézus tanításai lennének az újszövetségben, és a tényleges tartalma sokkal nagyobb lenne az újszövetség az ószövetségbnél. Mivel a mi időnkhöz sokkal közelebb tanított Jézus, mint az ószövetségei történetek, és értelemszerűen jobban kellene emlékezni azokra, mint az ősrégiekre. Amiket benne hagytak a bibliának nevezett könyvben, Jézus egyetlen összejövetelen legalább ötszörösét elmondta a köré összenyűlt embertömegnek, és a magán összejöveteleken az apostoloknak. Már csak abból is lehet következtetni, ahogy a mai tanítók mennyi előadást tartanak, és nyomják a szöveget. Jézus gondoljátok, hogy nem tudott sokkal több tanítást átadni az őt követő embereknek?
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.
   
 2. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

  öööööööö...... Napkeleti bölcsek??? :dr_26::confused::o

  Nem róluk beszéltem!!

  NIPPUR városában, Mezopotámiában, (az Anunnakik fővárosában) jóval Jézus Krisztus előtt..... i. e. 4000. körül.... ott volt a 12 Anunnaki bölcs. Pl. Enki, Enlil, Ninhursag, Inanna stb. ....

  Figyelj egy kicsit jobban, Kicsi Fecske, hogy mit írok!!

  :dr_9::rolleyes::rolleyes:
   
 3. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Igen is értettem!
  Nem szeretem az annanukikat....
  Na és mi köze is van a bibliához az annanukiknak? Az viszont érdekelne....
  Már mint az újszövetségnek, mivel én kersztény vagyok, Jézus követője. Az ószövetség nem rám tartozik.....
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.
   
 4. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

 5. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

  Nézd Kicsi Fecske, én sem szeretem az anunnakikat, de volt egy 12 tagú vezetői testületük. Ha tetszik, ha nem, ez tény. Nem ők voltak a Napkeleti Bölcsek. A Napkeleti Bölcsek 3-man voltak, keletebbre laktak, és később éltek. (Jézus idején.)
   
 6. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

  Az Újszövetséghez semmi közük sincs az anunnakiknak; de az Ószövetséghez, ahhoz viszont van.
  Akkor azt ne írjam le? Hogy mi volt? Mert: Azt mondod, nem rád tartozik.

  (Pl. Noé/Utnapistim, vagy a Vízözön, i. e. 9564.-ben.. .. ezek.)

  :cool2:
  oké.
   
  Utoljára módosítva: 2015 Április 1
 7. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Ezt én is tudom, de elnéztem, mivel én nem foglalkozom a zsidók ószövetségével.
  Én agyam az újsövetségre terjed ki.
  Ismerem az annanukik történetét, de megvallom őszintén útálom őket. Nagy rombolást végeztek-végeznek az emberiség életében.......
  Azt hittem én botor, hogy esetleg Jézus kicsi korában esetleg őket találtad meg a napkeleti bölcsek között. Manapság sokmindent lehet találni....
  Nem érdekel a történelmük itt a földön. Már csak az érdekelne velük kapcsolatban ha eltűnnének innen. Menjenek haza a saját bolygójukra, és ott boldogítsák egymást!....
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.
   
  Szpacsi kedveli ezt.
 8. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

 9. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  "Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök; És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak." 2 Tim. 4.3-4
   
 10. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

 11. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

  Visszamentek az anunnakik a saját bolygójukra (a legtöbbjük) - már i. e. 600. körül.
  Úgyhogy nyugodt lehetsz, Kicsi Fecske.
   
  Utoljára módosítva: 2015 Április 1
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 12. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

  Egészséges tudomány ez mind amiket írtam, és betettem -- csak éppen némelyik földön kívüliekkel is kapcsolatban van.
  De azok is igazak.
  Persze a sötétség-démon, bukott angyal anunnakikkal a legtöbb normális ember nem szeret foglalkozni, max. annyira, hogy megismerje őket. Aztán hanyagolja. :)
   
  Utoljára módosítva: 2015 Április 1
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 13. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Nem lehetek nyugodt, mivel még mindig vannak itt közöttünk, igaz, hogy rejtve. Utódaik, kersztezett utódaik, stb. Ha úgy lenne ahogy írod, akkor a kisszürkék sem lehetnének itt. De sajnos itt vannak, tapasztaltam. De van egy örömhír, Jézust híva gyengül az erejük, nem tudják akkor elvinni a Jézusttól segítséget kérőt. Szintén tapasztalat.
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.
   
 14. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

 15. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Károli Gáspár » János Apostolnak mennyei jelenésekről való könyve » 22. fejezet

  18
  Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, aki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra;
  19
  És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, amik e könyvben megírattak.

  Szóval akik kitörölték, átírták a bibliát, nem vették komolyan a jelenések könyvének a végén lévő figyelmeztetéseket.
  Velük vajon mit tesz Jézus mennyei Atyja, az Atyaisten?....
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.
   
  Szpacsi kedveli ezt.
 16. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Kálmán Ernő: VÁLASZ AZ ORIGÓ „AZ ELHALLGATOTT JÉZUS” CÍMŰ ÍRÁSÁRA
  (Avagy miért nem szabad mindent kritikátlanul elhinni.)

  Az Origo hírportál 2015. 04.05.-én – menetrendszerűen egy keresztény ünnepen – megjelentette újabb Bibliával foglalkozó cikkét, amelynek állítása szerint az Újszövetség ma ismert könyveit a 4-ik század végétől ülésező zsinatok „tákolták” össze a saját érdekeiknek megfelelően, kihagyva, illetve beemelve oda a Jézus Krisztus tanításairól, életéről szóló könyveket, leveleket.

  Elter Tamás írása szerint a ma ismert négy evangélium (Máté, Márk, Lukács és János) a zsinatok cenzúrájának köszönhetően váltak az Újszövetség alapjaivá, miközben a többi hasonló iratot kizárták, vagy, ahogy a szerző írja: „elhallgatták.”

  A következtetés ettől fogva nyilvánvaló: Ha az evangéliumokat önös érdekből, vagy bármiféle manipuláció részeként az egyház cenzúrázta így létrehozva az ún. kánont, akkor a Biblia főszereplőjének, Jézus Krisztusnak az élettörténete, tettei, mondatai sem igényelhetik azt a hitelességet, amelyet joggal várhatunk el egy olyan műtől, amely önmagának isteni tekintélyt követel.

  Szeretnénk azzal kezdeni, hogy a cikk több tévedést is tartalmaz, amelyek arra engednek következtetni, hogy a szerző nem rendelkezik megfelelő ismeretekkel az általa írt témával kapcsolatban. A cikk vastagon szedett bevezetőjében azonnal egy tévedés található.

  Idézet:
  „Az ötödik századtól vált egységessé az a kép Jézus életéről és tanításáról, amelyet ma is ismerünk.”

  Kicsit lejjebb így folytatja a szerző:
  „ A 382-es római zsinaton elkezdett folyamat a 414-es karthagói zsinattal vált befejezetté. Azóta csak a négy evangélista, Máté, Márk, Lukács és János könyvei alkotják az újszövetségi szentírás hivatalosnak tekintett evangéliumait.”

  Az idézetek azt a benyomást keltik, mintha az Újszövetség könyveit a zsinatok állították volna össze, illetve a négy evangéliumot nem ismerték volna el hiteles iratoknak egységesen a zsinatok előtti időkben.
  Szeretnénk rámutatni, hogy a zsinatok folytattak vitákat néhány ma, az Újszövetségben szereplő könyv, vagy levél hitelességét illetően, de a négy evangélium soha nem tartozott a vitatott művek közé, azokat egyöntetűen és kezdettől fogva a kánon részének tekintették.Michael J. Kruger szerint, aki az újszövetségi kánon kialakulásának a szakértője, az Újszövetség könyveit már a 4-ik század előtt is együtt olvasták, még mielőtt az ún. egyházi kánon kialakult volna!

  Általánosan elterjedt nézet, hogy az újszövetségi könyvek első teljes felsorolását Athanasziosz 367-es húsvéti levele tartalmazza. (Szeretnénk megjegyezni, hogy ez a dátum máris korábbi, mint az Origó írásában megjelölt 382-es római zsinat ülésezésének időpontja)

  Az Újszövetség 27 könyvének első teljes felsorolása Origenész, több mint 100 évvel korábbi, Józsué könyvén alapuló prédikációjában található!

  Hivatkozással – többek között- ezekre a kutatási adatokra, levonhatjuk a megfelelő következtetést: az apostoli és egyházatyák nemcsak a négy evangéliumot tartották kanonikus (Istentől ihletett) iratoknak, hanem a ma Újszövetségként ismert írásgyűjtemény valamennyi darabját.

  Ennek fényében kijelenthetjük, hogy az újszövetségi kánont nem a zsinatok állították össze, hanem már régebben, amint Origenésszel kapcsolatban Kruger kutatásaiból megállapítható, hogy az ún. kánon legkésőbb, Kr. u 250 körül kialakulhatott, még jóval a kereszténység államvallássá tétele és a római katolikus egyház kialakulása előtt.

  Ennek jelentősége egy részről abban rejlik, hogy a Jézus életét legrészletesebben bemutató 4 evangélium soha nem képezte vita tárgyát sem az apostoli egyházatyák, sem a későbbi zsinatok a kánon tartalmáról folytatott vitáiban, másrészről az az érv is erejét veszíti, miszerint a zsinatok a hatalmi érdekeket szem előtt tartva önkényesen állították volna össze az Újszövetséget alkotó könyveket és leveleket a ma ismert rendben.

  A cikk által említett több száz egyéb könyvet, vagy levelet, amely Jézussal kapcsolatban keletkezett, mind az apostoli, mind az egyházatyák elvetették, éppen úgy, ahogy azt hosszabb-rövidebb viták után a zsinatok is megtették.

  Az apostoli és egyház atyák szerint a kánon könyvei isteni ihletettséggel bírtak, amelyek hatalommal ruházták fel az írásokat. Ezt az isteni hatalmat felismerve választották ki ezeket a könyveket.
  Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a könyvek önmagukat kanonizálták!
  Az újszövetségi kánon része kizárólag olyan könyv, vagy levél lehetett, amelyet Jézus életének szemtanúi írtak le, vagy közvetlenül az ő elbeszélésükből került lejegyzésre még az ő életükben.

  Valóban nagyon sok írás volt forgalomban a kezdeti évszázadokban, de az egyház atyák fennmaradt levelezéseiből, jegyzeteiből, írás-másolataiból, lejegyzett prédikációiból minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy a most Újszövetségként ismert könyvek gyűjteményén kívül nem tulajdonítottak hasonló tekintélyt egyetlen más műnek sem.
  Ezt a kijelentésünket több ezer fennmaradt hiteles másolat és kézirat töredék támasztja alá.

  Az egyszerűség kedvéért –és mert a cikk terjedelme és célja nem teszi lehetővé – nevezzük most a kánonon kívül eső műveket egységesen apokrif iratoknak.

  Az apokrif iratok általános jellemzői:
  • nem szemtanúk jegyezték le őket
  • hiányoznak a korai kézirat bizonyítékok
  • anakronizmusok jelenléte
  • ténybeli hibák jelenléte (filozófiai, teológiai, földrajzi, történelmi tévedések)
  • a tömeges másolatok hiánya
  • az egyház atyák idézeteiben elvétve, vagy egyáltalán nem jelennek meg
  • önellentmondások jelenléte
  • nem rendelkeznek a kánoni könyveket jellemző „életet átformáló erővel.”
  Az apokrif iratok már első olvasás után sem állják ki az összehasonlítás próbáját a kánonban szereplő iratokkal, annyira szembeötlő a minőségbeli különbség.

  Ezzel szemben a 4 evangélium vitathatatlanul 1. századi szemtanúk, azaz maguk az apostolok által lett lejegyezve.

  Összefoglalva:

  Kijelenthetjük: az Újszövetség könyveit az teszi különlegessé, hogy a kereszténység központi Személyének, mondhatni főszereplőjének, Jézus Krisztus életének szemtanúi, illetve a szemtanúkhoz közeli emberek jegyezték le.

  A római jogrend – amely alapján hazánkban jelenleg is folyik a bíráskodás – kimondja, hogy amennyiben egy szemtanúról bebizonyosodik, hogy szavahihető, a tanúvallomása akkor erővel bír, mintha mi is ott lettünk volna az általa elmondott események megtörténtekor, azaz perdöntő erővel bírnak.

  Az apostolok által leírt Újszövetséget maguk az írók hitelesítik a saját életükkel, máig erkölcsi példát adva a számunkra.

  Nem mellekésen pedig valamennyien vértanúhalált haltak – János apostol kivételével- az általuk hirdetett Jézusról szóló tanítások miatt. (János apostol száműzetésben halt meg Patmosz szigetén)
  Az Újszövetségi kánont több, mint 5000 másolat és töredék, valamint az apostoli és egyház atyáktól származó több, mint 36.000 irat hitelesíti és egyben biztosít bennünket arról, hogy amit ma Újszövetségként olvasunk, az éppen azoknak a könyveknek és leveleknek a gyűjteménye, amelyeket az apostolok isteni ihletésre jegyeztek le.

  A Biblia kiállta az idők próbáját, hiszen több mint 2000 éve támadják, vonják kérdőre, szedik ízekre és próbálják nevetségessé tenni az üzenetét, ennek ellenére senki sem tudott hibát találni benne.

  Mindezek fényében tudománytalan, a tényeket figyelmen kívül hagyó állítás, miszerint az evangéliumok, vagy akár a teljes Újszövetség helytelenül, vagy hiányosan tudósít bennünket Jézus Krisztus életéről.
  Ha az újszövetségi iratok tartalmának hitelességét megkérdőjelezzük, akkor ugyanezt meg kell tennünk az ókori irodalom valamennyi művével is.A Biblia minden idők legüldözöttebb, ugyanakkor legnagyobb példányszámban kinyomtatott műve.

  Képes arra, hogy egy ember életét gyökeresen megváltoztassa, reményt adjon a nehézségekben, igazi örömet és békességet a szívünkbe.

  Az én életemet megmentette.
  Bárcsak előbb a kezembe vettem volna!

  (a szerző teológus)

  Teljes cikk: http://visszaavalosaghoz.hu/cikkek/574/
   
  vzajcev kedveli ezt.
 17. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

  Erről pont most nemrég, kb. 2 hete írtam. Ha jól emlékszem, itt a CanadaHun-on. Mert utánanéztem, épp azért mert már engem is nagyon érdekelt a dolog! :) 3 zsinat volt, ahol véglegessé vált a Biblia szövege. A 360-as években 1, utána a 390-es években 2 zsinat. (A második 2-n megerősítették az első zsinaton végleges formába öntött teljes Bibliát.)
   
 18. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  A Biblia szövege nem akkor vált véglegessé. A kanonizáció folyamatáról van szó, nem a szövegről. A bibliai könyvek szövege már akkor végleges volt, amikor az első században megírták őket.
   
  vzajcev kedveli ezt.
 19. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

  Na arra gondoltam én is.
  Köszi a pontosítást.
  :) :)

  :dr_24:
   
 20. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

  helyesbítésem:
  *tartalma (összeállítása).
  A szövege már az 1. sz.-ban is ugyanaz volt.
   
  Jaszladany kedveli ezt.

Megosztás