Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm steve, így már értem. A jó és a rossz harca...örök, közhely.
De ezt nem Jézus találta ki, hanem egy sokkal ősibb vallás -vagy hit- is tartalmazza. Ez pedig a TÓREMHIT, ahol Ata Isis(Ő a FŐNÖK) egyik fiának , Sis Tóremnek a felesége Hárpia Tórem volt...de ez még semmi. Ja, Sis Tórem egyik fia Numi Tórem, ő a magyarok által is emlegetett Öreg Isten...a felesége pedig Joli Tórem...a Földanya. Joli ősi aranyszobrát bizony a baszk rokonaink lovasai elvitték baszkföldre Atilla harcai után ...Ezt Árpád amikor az elorzott avar kincseket a kalandozásnak nevezett (és másnak is) útjain amúgyis visszaszerezte, nem engedte visszahozni. Mert a baszkok derék katonái voltak Atillának..ez akkor ismert volt. Nem tudom, hol rejtegetik manapság. Bocs a kitérőért..
Persze legfeljebb, a hetedik égben lakott Ata Isis (Atyaisten) aranypalotájában és a fiai egyre lejjebb, más "egek" alatt. A teremtett lelkek hazája a legalsó zónában volt, a kék ég alatt, egyel feljebb pedig a gonosz szellemek laktak, fölöttük a jó szellemek..
Vagyis a neolitikum embere is számolt már a gonoszokkal..nade ez a gyalázatos sok rossz szellem (pl a Halál, a Gonosz)
nem számolt a felülről 4. égben lakó Világfelügyelő Aranyfejedelemmel (Numi fiával) aki közbelépett, ha szükséges volt..nem olvastam, hogy keresztre is feszítették volna..
Kedves Bihar! Nem kételkedem abban,hogy különféle kinyilatkoztatások igazságot hordozhatnak magukban.Vagy esetleg egy más fajta aspektusból közelítenek az igazságra.Vagy részleges a kinyilatkoztatás.De el kell hogy mondjam,a Jézusban való hit nem tőlem származik,Istentől kaptam.Amit pedig tőle kapunk,-gondolom te is úgy gondolod -ahhoz ragaszkodnunk kell.Én nyitott voltam mindenre amit Isten velem közölni akart,és én ezt kértem is tőle!Kellően kételkedtem a történelemben megjelenő hús-vér zsidó Jézus Krisztus megváltási történetében.Isten pedig a Jeruzsálem mellett megfeszített Krisztus által adott bűnbocsánathoz vezetett.
Teheték én róla? :wink:Én is meglepődtem,hidd el!!A történelemben,egy hús-vér ember teljes odaadásában kulminálódott az Isteni cselekedet,itt került elvégzésre,lezárásra.Ezzel együtt persze hiszem a kozmikus Krisztus időtlen cselekedetét,amely munkálkodik az embereken keresztül,és munkálkodott mindig is.Az is Jézus munkája.A régi vallásokban ezért is lehetett róla szó!Hála Istennek!!
Ezt a harcot,amit említettél,pedig azért nem érzem közhelynek,mert aktuális,él,megújúl,és mindig többet tudhatunk meg róla.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Az Arvisura szerint Jézus nem volt zsidó. Már a mentalitása is eltérőnek mondható ....az említett könyv szerint az apja szabír volt. A szabírok pedig rokonaink, II. Endre sem volt hajlandó ellenük harcolni a Szentföldön.
Sokmindent nem ismer Zajti, azonban vannak találatai is..
Persze a kérdést vannak akik nem hagyják érintetlenűl ill. nem fogadják el Zajti válaszát. Igencsak nyakatekert okokból.


Kedves Bihar!

Olvastad már ezeket a könyveket?én még mostanában ismerkedem a hozzá hasonló könyvekkel.Valahogy mindig kimaradt mert számomra sokkal fontosabb olvasmányok voltak.
Több évvel ezelőtt a munkahelyemen kaptam külön az Újszövetséget,elmondtam az egyik munkatársamnak,hogy mindig rosszul vagyok amikor az Ószövetséget olvasom.
Valóban egyre több írást találok,könyvet Jézusról ,tanításairól,az ószövetségről.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Az Arvisurát olvastam, sokszor. Ezt nem elég egyszer olvasni, valamiért, mert sokrétegű mű, azonban roppant időigényes és nehéz olvasmány. Ezért bírálói sem igazán olvassák és így többnyire elvakult zöldségeket zengenek róla kezdetleges és leegyszerűsített ismerteteik szerint. Ok: a hunfajú népek történelmének mocskolása, ferdítése, benne a magyarokéval természetesen. Érdekből teszik persze..fizetésért. Ebben egyébként vagy hat helyen írnak Jézusról, származásáról, tanulmányairól és arról, hogy Ő alapította Urukban (Sumériában) az egyistenhitű érdeknélkűli szeretetet hírdető vallást. Erről mélyen hallgat a Biblia és a keresztény vallások is ezt teszik..ismert okokból.
Jézus magasfokú beavatottként született, nem hiába vándolt el hozzá a "három, napkeleti bölcs" amely elég jó meghatározás. Ez a három ember beavatott volt és előre tudta, hogy egy magafoku "kollégéjuk" fog születni Betlehemben....ők egy bizonyos keleti hatalom emberei voltak. Van továbbis, de hosszú..Ő Karnakban lett egyistenhitű pap és Ordoszban beavatott. A sámánképzés után néhány kiválasztott tanulhatott csak tovább a beavatottképsésen...amikor végeztek (5 éves) akkor minősítették őket (innen a fokozatuk). A sámán és a karnaki pap, a sumér pateszi ugyanezt jelenti. A beavatottképzés idején Ordoszban arbagságot (orvos) is tanult Jézus, innen a hozzáértése a nyavajákhoz. Ordoszból hazafelé Tibeten és a Felső Indust érintve érkezett Nippurba, majd URUKBA. Ez az útja sem volt véletlenszerű.. Urukban azután a Nagytemplomban megkoronázzák, feltehetően a Gilgames koronával, melynek külön története van , ugyanis idekerűlt..(Gilgames az Árpádok ősapja).
Persze még vázlat szinten sem mondtam most sokat.Az Ószövetség elég szörnyű, vetítsd ki a mai világra és rájössz egyre másra...(pl keresd meg a fórum- ezoterika-őstörténet-hunok, magyarokat..)
Uruki vallást gyakorolták a magyarok anno...még mielőtt ide bejöttek volna, akkortól. Ezt én is elfoghatónak tartom. Pl Mátyás királynak is volt ismerete az uruki hitről. Vajk idején "egycsapásra" persze nem szüntek meg at uruki kolostorok...(Keszthely, Pásztó, Pentele...) Bibliájuk pedig a Mani Biblia volt....Mani egy Jézus követő próféta volt (220-290), aki Jézus által hírdetetteket írta le ebben... A Mani Bibliát elégették Vajk István idegen papjai és pogányozták azt, akik a tiszta hitet gyakorolják....ebben Vajk is ludas.
Zajtitól olvasgattam. Vegyes kép alakult ki bennem. hatalmas a tárgyi tudása, ám nem minden forrását szemléli kellő kritikával. Ezért vannak falls kijelentései is néhol. A Mani Bibliát nem ismerte, sem az ősvallásunkat, melyről nem tehet, jól sikerűlt Rómának kigyomlálnia.... Őt elsősorban a Biblia megírásával kapcsolatban ajánlom figyelembevenni és ez nagyon fontos. A Biblia keletkezése érdekes, máig ható és jól összeszedett aztgondolom Zajtinál.
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Aranyos vagy a megfogalmazásoddal. :) De...

Mindketten tudjuk, hogy az elvakult, makacs, szemellenzős tudatcsoportok okozzák, és tartják fent a világban a háborúkat(is).

Pont ezért nem kellene az ilyeneknek még csak beleszagolnia sem a János apostol mennyei jelenésekről való könyvébe....
Mint ahogy, neked se...


Értitek ti egyáltalán a magyar nyelvet, vagy csak beszélitek...?
Ott áll feketén-fehéren:
" Lélekben valék ott az Úrnak napján"(Jelenések könyve 1:10)
Vagyis, nem lát egy űrrepülőgépet...!
De még csak nincs is a szigeten testileg...!
Kapjatok már a fejetekhez könyörgöm, az egész írás egy módosult tudatállapotban szerzett információról szól...
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Nem elfoglalni ment Rómát, hanem a pápát ment visszahelyezni, az ellen pápá ellenében...
Amit meg is tett, és ennek jogosságát senki nem is vonta kétségbe...

Ezt nem tudtam, nem tanultuk történelemórán. ;)


Tudtátok, hogy a világon egyes egyedül a mindenkori magyar királynak van vétójoga a pápai döntések ellen...?

Én ezt sem tudtam. Talán csak azért nem, mert még nem éltem amikor volt magyar király...Vajon a pápa tudja? Lehet, hogy nem sokára ismét lesz királyunk, bár a származása kissé zűrös.:lol:

FRUILI BERENGAR (845-924) itáliai király (887-915), utolsó szent római császár (915-924) lombardiai követe a magyarokról 921-ben:
“"Zsolt fejedelmet az Ungrik Isten leszármazottjaként követik és tisztelik. Gazdagságuk pazar és szembetűnő. Hatalmas sereget tudnak kiállítani! Kürtszóra indul fordul egész serege. Napokig lovagolnak váltó lovaikon. Ha megindulnak megmozdul ég és föld alattuk. Harciasságuk és bátorságuk egyedülálló. Nem félnek a haláltól! Mosolyogva halnak meg! Legyőzhetetlenek.”"

De nézzünk még valamit a "pogány" múltunkból:
HARTVIK német bencés szerzetes, győri püspök, 1088-tól él Magyarországon. 1100 körül megírja két előzőleg írt szöveg alapján Szent István király életrajzát.
A Hartvik legenda szerint II. Szilvester pápa “…keresztet küldetett a királynak, mintegy az apostolság jeleként, így szólván:
"Én apostoli vagyok, ő viszont méltán Krisztus apostola, ha Krisztus ennyi népet térített meg általa. Ezért rendelkezésére bízzuk, miként az isteni kegyelem őt oktatja, az egyházaknak s népeiknek mindkét törvény alapján történő igazgatását.”"

"Régi dicsőségünk, hol késel az éji homályban?
Századok ültenek el, s te alattok mélyen enyésző
Fénnyel jársz egyedűl. Rajtad sürü fellegek, és a
Bús feledékenység koszorútlan alakja lebegnek.
Hol vagyon, aki merész ajakát hadi dalnak eresztvén,
A riadó vak mélységet fölverje szavával,
S késő százak után, méltán láttassa vezérlő
Párducos Árpádot, s hadrontó népe hatalmát?
Hol vagyon?..."
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Hartvik legendájában volt szíves leírni azt is, hogy MERCURIUS szerzetes hogyan lopta el exhumáláskor Vajk gyűrűjét...Fehérváron..a szentté avatáskor. Később -Hatvik írja ezt a nevetséges marhaságot- Mercurius azt lelkelte: az angyaloktól kapta...nofene.
Terrmészetesen Hartvik nem tudott hívai nyelvén, azaz magyarul sem..regélése igy másodkezesre sikerűlt mindenben, mellyen akár még tóditott is, az akkori hazugságeffekt szerint. Fogalma nem volt, hogy kik a magyarok..és milyen ősvallásuk volt korábban. De ma ő mint a NAGY FORRÁS szerepel..
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Mindketten tudjuk, hogy az elvakult, makacs, szemellenzős tudatcsoportok okozzák, és tartják fent a világban a háborúkat(is).

Minden háborút egyfajta félelem generál..... Nézz utána....

Pont ezért nem kellene az ilyeneknek még csak beleszagolnia sem a János apostol mennyei jelenésekről való könyvébe....
Mint ahogy, neked se...

Értitek ti egyáltalán a magyar nyelvet, vagy csak beszélitek...?
Ott áll feketén-fehéren:
" Lélekben valék ott az Úrnak napján"(Jelenések könyve 1:10)
Vagyis, nem lát egy űrrepülőgépet...!
De még csak nincs is a szigeten testileg...!
Kapjatok már a fejetekhez könyörgöm, az egész írás egy módosult tudatállapotban szerzett információról szól...

De láthat
...

Van fogalmad róla,mit lehet látni módosult tudatállapotban? Ültél már csoportos terápián? Megosztották Veled az élményeiket?
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Értitek ti egyáltalán a magyar nyelvet, vagy csak beszélitek...?
Ott áll feketén-fehéren:
" Lélekben valék ott az Úrnak napján"(Jelenések könyve 1:10)
Vagyis, nem lát egy űrrepülőgépet...!
De még csak nincs is a szigeten testileg...!
Kapjatok már a fejetekhez könyörgöm, az egész írás egy módosult tudatállapotban szerzett információról szól...

Én azért nem vagyok erről teljesen meggyőződve. Az igaz, hogy "lélekben valék ott", de úgy fojtatja, hogy "hallék a hátam megett nagy szót, mint egy trombitáét"

Egyébként pedig ez általános fogás, hogy a "lélekben valék ott" és "láttam látomásokat" használják a Bibliában, amikor túl egyértelmű lenne, hogy amit látnak az nem misztikus élmény, hanem valamilyen technikai machináció.

"...Erre megfordultam, hogy megnézzem, mely hang szól hozzám. Amint odafordultam, hét arany gyertyatartót láttam,a gyertyatartók közt pedig az Emberfiához hasonlót. Bokáig érő ruhát viselt, aranyöv övezte mellét." - én nem tudom másképp értelmezni, mint úgy, hogy valóban látta. Biztos megtévesztő a "lélekben valék ott", de hát ez a Biblia. Ha nem volna a Jelenések könyvében súlyos fenyegetés azok felé, akik egy szót is átírnak vagy hozzáírnak, akkor azt mondanám, hogy ezt is meghamisították itt-ott, amitől aztán kissé zavaros lett.

Így aztán 25 féleképpen lehet értelmezni.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
<center style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: 'Times New Roman'; font-size: medium;">A szerző és körülményei

</center>"Gyakran feltételezik, hogy a Jelenések könyvét ugyanaz a személy írta, mint aki a negyedik evangéliumot. A szerző azonban nem azonosítja magát az evangélistával. Tulajdonképpen még utal is az apostolokra, mint múltbeli, külön csoportra (18,20; 21,14). Már az ókorban gondoltak arra, hogy a két könyvet nem írhatta egy és ugyanaz a személy, mivel a stílusuk egészen más. Az a tény pedig, hogy a Jelenések könyvét eretnek csoportok is felhasználták, sok keresztényben is felkeltette a gyanút. Mivel azonban a Jelenések-beli János akár azonos is lehetne az evangélista Jánossal, az Apokalipszis kivívta a keresztények elismerését, akik máskülönben lehet, hogy visszautasították volna. Manapság már nincs szükségünk arra, hogy feltétlen azonosítsuk a két szerzőt. Felismertük, hogy az egyház azért illesztette be ezt az írást a Bibliába, mert a keresztény hit hiteles és fontos látomását tartalmazza."

:wink: Ennyi talán elég is az értéshez...( http://mek.oszk.hu/00100/00188/html/11jelene.htm )
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
"A Jelenések könyvének szerzője magát Jánosnak mondja (1, 1 ; 21, 2 ; 22, 8.), ki bizonyságot tett Isten és Jézus Krisztus tanítása mellett (1, 2.) és ezen bizonysága miatt Patmosz szigetén száműzetést szenvedett (1, 9.) ; emellett oly tekintéllyel beszél Kis-Ázsia egyházaihoz (2. és 3. fej.), amilyen csak egy apostolt illethetett meg. Így tehát a Jelenések könyvéből merített belső érvek Szt. János apostolt és evangélistát mondják a munka szerzőjének.
Ugyanezt bizonyítja a történelmi hagyomány is, mely a II. század elejétől a III. század közepéig egyhangúlag Szt. János apostol művének vallotta a Jelenések könyvét. A III. században alexandriai Szt. Dénes és iskolája — nem történelmi, hanem hittani okok alapján — bizonyos Joannes Preszbitert mondta a Jelenések könyve szerzőjének, de ez a külön vélemény nemsokára eltűnt az egyházban, és a XVI. század hitújítóinak fellépéséig senki sem vonta kétségbe, hogy a Jelenések könyvének Szt. János apostol a szerzője.
Szt. Jánosnak patmoszi száműzetése 95-re, a keresztényüldöző Domitianus római császár uralkodásának idejébe (81-96.) esik ; a Jelenések könyve is ebből az időből való. Az egyház mindig isteni eredetű, sugalmazott könyvnek tartotta, de a Szt. János apostol szerzősége ellen emelt, fentemlített szórványos kételyek miatt az ún. deuterokanonikus könyvek közé sorozzuk."


Érvek János szerzősége mellett:
1. A Jel és János többi iratainak nyelve és stílusa között vannak ugyan különbségek, de a Jel mégis a jánosi iratokhoz áll a legközelebb. Egyben az egész Corpus Johanneum stílusa és gondolatvilága rokon az az ún. papi tradícióéval (a Dt-től Ezékiel könyvén át Hénóchig és a qumráni iratokig nyúló jellegzetes papi theológiával átszőtt tradíció). Ez a tény viszont a szerző lévita származására utal. János apostol pedig a hagyomány szerint lévita származású.
2. János evangéliumának és iratainak az exchatológiátlansága és a Jel eschatológiai gondolkozása nem zárja ki, sőt kiegészítik egymást.
3. Jóllehet Jn evangéliumában kevés a citátum, de gondolatvilága éppúgy feltételezi az Ószövetséget és a papi tradíciót, mint a Jel könyve.
4. A János név lehet döntő bizonyíték is a szerzőség mellett, ui. az óegyházi tradíció nem ismer más, János nevű és nagy tekintélyű evangélistát vagy egyházi férfit az apostoli korszakban Jánoson, Jézus tanítványán kívül.
5. Az az eshetőség, hogy – egy és ugyanazon személy két olyan különböző műfajt képvisel, mint az evangélium és az apokalipszis nem kizárt lehetőség. Erre találunk példát a világirodalomban is. János esetében pedig ez annál inkább valószínű, mert az apostol patmoszi látomásaiban új feladatot kapott. Eddig a testté lett igéről kellett bizonyságot tennie, most a testté lett ige jövendőjéről, Isten ígéreteinek beteljesedéséről kell szólnia.
Ha figyelembe vesszük, hogy a Jel szerzője zsidókeresztyén és palesztinai származású, valamint azt is, hogy a kisázsiai gyülekezetek körében egyetemes tekintélynek örvendő egyházi vezető személy, akkor a vitában a hagyomány és a tudományos vizsgálat egyaránt János apostol szerzősége javára billenti a mérleget.
A Jel kanonicitása elsőrenden a könyv tartalmától az nem a szerzőjének személyétől függ. Ettől a kérdéstől függetlenül is alapos indokok késztetnek arra, hogy a Jel könyve szerzőjének János apostolt tekintsük.


"Az óegyházi hagyományban, a korai egyházatyák hivatkozásai (i. u. 115
Polycarp; i. u. 150 Papias; i. u. 200 Irenaeus) megerősítik a jánosi szerzőséget.
Az evangéliumtól és a három levéltől eltérően a szerző itt megnevezi
magát: „Én, János, testvéretek és társatok Jézussal a szenvedésben, a
királyságban és az állhatatosságban…” (Jel 1:9).


" Azt mondanám: maga a tény, hogy az Apokalipszis szerzője egyszerűen csak Jánosnak nevezi magát, azt jelzi, hogy nagyon közismert személyiség volt. S nemcsak egy konkrét helyen,hanem az „ázsiai” gyülekezetekben mindenütt. Azzal, hogy egyszerűen Jánosnak nevezte magát mindenféle kiegészítő leírás nélkül, mindenki azonnal tudta, hogy pontosan kire is gondolt. Vajon nem látszik bizonyosnak a végkövetkeztetés, hogy ennek a közismert személynek János apostolnak kellett lennie? Tegyük fel, hogy az általad most olvasott könyvszerzője egyszerűen Vilmosnak nevezi magát. El tudod képzelni egy pillanatig is, hogy mindenki azonnal rájön, kicsoda ő? Teljes mértékben meg vagyunk arról győződve, hogy a szerző az a János volt, akinek nem kellett hozzátenni, hogy apostol, pontosan azon oknál fogva, hogy ő maga volt az apostol!

Továbbá a szerző azon egyszerű oknál fogva nem nevezi magát apostolnak, hogy ama látnok minőségében írta a könyvet, akinek a látomások kijelentettek. V. ö. Jn15:27, Csel1:22-23, 1Kor9:11.

Ami pedig a stílust illeti, vajon ugyanazt a stílust kell elvárnunk az események történetében (az evangéliumban), egy személyes levélben (a levelekben), valamint az Apokalipszisben, vagy felfedésben (a Jelenésekben)? Pontosan ezzel kapcsolatban ne feledkezzünk meg róla, hogy mikor János a Biblia utolsó könyvét írta, lelke a mély, belső felindulás, meglepetés és eksztázis állapotában volt – emlékezzünk, „lélekben” volt – hogy korábbi, zsidó nevelése erőteljesebben kifejeződésre juthatott és még stílusát és nyelvezetét is befolyásolhatta.

Nem kell sokat időznünk a tanítási hangsúly úgynevezett különbségein. Egyszerű tény, hogy a negyedik evangélium és az Apokalipszis egyetlen ponton sem ütköznek.Valójában a tanításbeli egységük szembeötlő.
Amiképpen János evangéliuma „Isten Bárányának” nevezi Jézust (görögül amnos),Jn1:29, úgy az Apokalipszis is ezt teszi (görögül arnion), huszonkilenc alkalommal!
Amiképpen az evangélium és a levelek „a Logosz” megnevezést használják a mi Urunkra vonatkoztatva, Jn1:1-től, 1Jn1:1, úgy használja az Apokalipszis is, 19:13.Amiképpen az evangélium Krisztust idő előtti, örökkévaló lénynek mutatja be,Jn1:1.től, úgy tesz az Apokalipszis is, 22:13, v. ö. 5:12-13.18
Amiképpen János evangéliuma Isten szuverén kegyelmének és Jézus Krisztus vérének tulajdonítja az ember üdvösségét, 1:29, 3:3, 5:24, 10:10-11, úgy tesz – és nagyonhangsúlyosan – az Apokalipszis is, 7:14, 12:11, 21:6, 22:17.19
S a „bárki” tanítás mindkettőben megtalálható, Jn3:16, Jel7:9, 22:17. Nincsenek különbségek a tanításban! Végül ami Dénesnek az Eusebius által elfogadott véleményét illeti. Világosnak kell lennie azonban annak, hogy ez a vélemény egy bizonyos Papias nagyon gondos kijelentésének téves olvasatán alapszik, s valószínűleg a kiliazmussal való szembenállás befolyásolta, ami megpróbálta a Jelenések könyvére való hivatkozással igazolni magát.

A korai egyház meglehetősen egyhangúan tulajdonította a Jelenések könyvét János apostolnak. Ez volt a véleménye mártír Jusztinusznak (kb. i. sz. 140), Irenaeusnak (kb. i. sz.180), aki János apostol tanítványának volt a tanítványa, a Muratoriánus Kánonnak (kb. i. sz.200), Alexandriai Kelemennek (kb. i. sz. 200), Karthágói Tertullianusnak (kb. i. sz. 220),Alexandriai Origenésznek (kb. i. sz. 223), valamint Hippolytusnak (kb. i. sz. 258 )

S ha mindehhez még hozzátesszük, hogy a nagyon erős hagyomány szerint János apostolt Pathmosz szigetére száműzték, v. ö. 1:9, s hogy életének utolsó éveit Efézusban töltötte, ahová az Apokalipszis hét levele közül az elsőt címezte, 2:1, a végkövetkeztetés, miszerint a Biblia utolsó könyvét „az a tanítvány írta, akit Jézus szeretett”, elkerülhetetlen."

http://hu.scribd.com/doc/55722270/William-Hendriksen-Tobb-mint-győztesek

Satöbbi...
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Jézus azt mondta:

"Aki akarja vegye az élet vizét ingyen."

Aki akarja... senkinek sem teszi kötelezővé. Indoklást sem kér, hogy miért akarja valaki, vagy valaki miért nem. Felesleges ateista és bibliaellenes oldalakat böngészni a nemleges válasz igazolására.
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Az Arvisurát olvastam, sokszor. Ezt nem elég egyszer olvasni, valamiért, mert sokrétegű mű, azonban roppant időigényes és nehéz olvasmány.
Minden elismerésem a tiéd, ha több 10000 oldalt elolvastál...főleg ha mindezt már sokszor megtetted...
Erre mondjuk mi magyarok: "Ha lúd. Legyen kövér!"
Azzal amit ide leírtál van egy nagy probléma...
Tele van tévedésekkel...
Nem tehetsz róla, nyilván az iskolázottságodból fakad...! Mint ahogy Paál Zoltánnál is abból fakadhatott...!
Mert ő még nem tudhatta azokat a tényeket, amiket ma már hála Istennek tudhatunk...


Ebben vagy hat helyen írnak Jézusról, származásáról, tanulmányairól és arról, hogy Ő alapította Urukban (Sumériában) az egyistenhitű érdeknélkűli szeretetet hírdető vallást. Erről mélyen hallgat a Biblia és a keresztény vallások is ezt teszik..
Urukban azután a Nagytemplomban megkoronázzák, feltehetően a Gilgames koronával, melynek külön története van , ugyanis idekerűlt..(Gilgames az Árpádok ősapja).
Persze még vázlat szinten sem mondtam most sokat.Az Ószövetség elég szörnyű, vetítsd ki a mai világra és rájössz egyre másra...(pl keresd meg a fórum- ezoterika-őstörténet-hunok, magyarokat..)
Uruki vallást gyakorolták a magyarok anno...még mielőtt ide bejöttek volna, akkortól. Ezt én is elfoghatónak tartom. Pl Mátyás királynak is volt ismerete az uruki hitről. Vajk idején "egycsapásra" persze nem szüntek meg at uruki kolostorok...(Keszthely, Pásztó, Pentele...) Bibliájuk pedig a Mani Biblia volt....Mani egy Jézus követő próféta volt (220-290), aki Jézus által hírdetetteket írta le ebben... A Mani Bibliát elégették Vajk István idegen papjai és pogányozták azt, akik a tiszta hitet gyakorolják....ebben Vajk is ludas.
Erre mondja az öreg székely, hogy: "Ja..", és otthagy...
A Szent Korona egy egységes egész, nem több részből van összebarkácsolva...! Ezt ötvös mesterek mondják, és nem egy ózdi kohász...!
Jézus korában, mi már itt voltunk...európai Szkítia (Kárpát-medence)...Vagyis "még mielőtt ide bejöttek volna, akkortól",
nem gyakorolhatták a magyarok az uruki vallást, ha Jézus alapította...
Azt meg felejtsd el, hogy itt István bármiben is ludas lenne...
Az idegen papokat a Koppányok, és a Gyulák hozták az országba...
Mindkettő méltóságnév, rangot jelöl, és nem egy személy neve...
Azért harcolt ellenük István, hogy ne kerülhessen idegen kézre az egyházi vezetés...Az ugyanis a mindenkori királyt illeti meg...
Nálunk ugyanis szakrális-királyság van, a király egyben a legfőbb egyházi személy is, persze nem véletlenül...
Nem akarta hagyni, hogy nyugat-római, vagy kelet-római(bizánc), érdekek érvényesülhessenek egy tiszta keresztény hitű országon belül...
István nem térítette keresztény hitre az országot...!
Az István előtti sírok már tele vannak mellkeresztekkel, amelyeken Jézus nem felszegelve szerepel...
A szkítákat András , és Fülöp apostolok térítették keresztény hitre...
Vajon, hol található Szent András apostol fejereklyéje...? Egészen véletlenül itt van az európai Szkítiában...!

LUITPRANT cremonai püspök 910-ben írja, miután a magyarokkal egy éven át állandó érintkezésben volt:
“gens hungarorum videlicet christiana…” azaz “a Magyar Nemzet nyilvánvalóan keresztény”.
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Vajon a pápa tudja?
Hogy a mostani tudja-e, abban nem vagyok biztos, ugyanis az egyházmegyéket sem szervezhetné át a országunkon belül, mégis megtették...
Kun Béla ezen az alapon még tárgyalt az akkori pápával, vagyis abban az időben még tudta ezt a Vatikán....
Lehet, hogy nem sokára ismét lesz királyunk, bár a származása kissé zűrös.:lol:
Ebbe azért Őfelségének a Szent Koronának is lesz "beleszólása"...
Csak az tekinthető törvényesen magyar királynak akit a koronával az előírt koronázási szertartás keretén belül megkoronáznak...
Volt már a történelem során nem egy olyan "jelentkező" aki nem távozott épp elmével a ceremóniáról...
Révai Péter koronaőr szerint, a korona nálunk kb. úgy működik, mint a zsidóknál a figyláda...
A király-jelölt a ceremóniához beöltöztetve gyakorlatilag egy tökéletes Faraday-kalitkában van...
A ceremóniát a papok is megfelelő öltözetben szigorú előírások szerint hajtják végre...
A korona nem országló-korona, csak egyszer van a király fején, a megkoronázásakor...!
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Hartvik legendájában volt szíves leírni azt is, hogy MERCURIUS szerzetes hogyan lopta el exhumáláskor Vajk gyűrűjét...Fehérváron..a szentté avatáskor. Később -Hatvik írja ezt a nevetséges marhaságot- Mercurius azt lelkelte: az angyaloktól kapta...nofene.
Terrmészetesen Hartvik nem tudott hívai nyelvén, azaz magyarul sem..regélése igy másodkezesre sikerűlt mindenben, mellyen akár még tóditott is, az akkori hazugságeffekt szerint. Fogalma nem volt, hogy kik a magyarok..és milyen ősvallásuk volt korábban. De ma ő mint a NAGY FORRÁS szerepel..

Hartvikot csak a pápai üzenet, miatt hoztam fel:
"Én apostoli vagyok, ő viszont méltán Krisztus apostola, ha Krisztus ennyi népet térített meg általa. Ezért rendelkezésére bízzuk, miként az isteni kegyelem őt oktatja, az egyházaknak s népeiknek mindkét törvény alapján történő igazgatását.”"

Egyébként ne felejtsük el, hogy egy magas rangú egyházi személyről van szó...
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Én azért nem vagyok erről teljesen meggyőződve. Az igaz, hogy "lélekben valék ott", de úgy fojtatja, hogy "hallék a hátam megett nagy szót, mint egy trombitáét"

Egyébként pedig ez általános fogás, hogy a "lélekben valék ott" és "láttam látomásokat" használják a Bibliában, amikor túl egyértelmű lenne, hogy amit látnak az nem misztikus élmény, hanem valamilyen technikai machináció.

"...Erre megfordultam, hogy megnézzem, mely hang szól hozzám. Amint odafordultam, hét arany gyertyatartót láttam,a gyertyatartók közt pedig az Emberfiához hasonlót. Bokáig érő ruhát viselt, aranyöv övezte mellét." - én nem tudom másképp értelmezni, mint úgy, hogy valóban látta. Biztos megtévesztő a "lélekben valék ott", de hát ez a Biblia. Ha nem volna a Jelenések könyvében súlyos fenyegetés azok felé, akik egy szót is átírnak vagy hozzáírnak, akkor azt mondanám, hogy ezt is meghamisították itt-ott, amitől aztán kissé zavaros lett.

Így aztán 25 féleképpen lehet értelmezni.

"Boldog, a ki olvassa, és a kik hallgatják e prófétálásnak beszédeit"(1:3)
"Megfordulék azért, hogy lássam a szót, a mely velem beszéle"(1:12)
Más a szöveg amiből dolgozunk, ne használj modern fordításokat, már egyszer kifejtettem,
hogy Károli még tudott valamit, amihez a mostani fordítóknak lövésük sincs...!
"Írd meg, a miket láttál és a mik vannak és a mik ezek után lesznek:
A hét csillag titkát, a melyet láttál az én jobb kezemben, és a hét arany gyertyatartót.
A hét csillag a hét gyülekezet angyala, és a mely hét gyertyatartót láttál, az hét gyülekezet."(1:19-20)

Itt áll feketén-fehéren miről lesz szó...A hét csillag titkáról...

"Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy),
és azoknak káromkodását, a kik azt mondják, hogy ők zsidók, és nem azok, hanem a Sátán zsinagógája."(2:8 )
Itt a nagy igazság...hiszen ők már nem is Júda népe, hanem egy kazáriai sátánista horda...
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére