Hírek Blokád alá vették a Margit hidat a katatörvény ellen tüntetők

Egyre nagyobb az ellenállás Orbán és csicskabandája legújabb agymenésével szemben. Több százezer embert tenne munkanélkülivé a vámpírkormány.


Korábban már megírtuk: Százezreket készül tönkretenni a vámpírkormány egy nap alatt.
Tegnap többszázezer kisvállalkozónak okozott álmatlan éjszakát a Fidesz-kormány, amikor kiderült: a kormány úgy alakítaná át a KATA szabályait, hogy mindenkit kizárnak belőle, aki cégnek számlázott eddig.
Az ügyben elképesztő gyorsasággal szerveztek tüntetést az Országház elé kedd reggelre. A Tüntetők azóta átmentek a Margit hídhoz, valamint az Erzsébet hír irányába is elindultak.

A Magit hidat le is zárták már a forgalom elől.​


1657620398161.png
1657620398232.png


1657620425546.png


1657620467678.png
 
Olvasva a hozzászolásokat, mindenki tud mondani valamit. Helyes. De a kritizálás vezet. Mégis , mi a f@szt csináljon a kormány? Európában gazdasági váltság van, nem a mi hibánk, csak vergődünk a sorban. Ha neked is voltak terveid, jól álltál, majd rajtad kivüli okokból elcseszik a gazdaságodat, mi a f@szt csinálnál? Olvasom, hogy a németek ( akik évekig a vezető ipari, gazdasági hatalom volt (sajnos már nem az )), helyi melegedőket alakit ki a nagy régi NSZK területén, és azt mondja , hogy az évtizedekig függtek az orosz energiától most meg pár hónap alatt el akarják felejteni. De eddig nem volt világos, hogy az évtizedes ipari fejlődésükhöz hozzájárult az olcso orosz energia. Akkor nem volt gond? Egyszerűen Európa nem ismer magára, nagyon hisz az USA-ban. Ez az Eu egy nagy f@szság. Nincs szó Orvánról, de az eu vezetői behodoltak az amcsiknak. Gondolom ők is emlékeznek még a régi időkre, mikor csak nyugati országokból állt. Minden f@sza volt. De kellett a pénz, terület , piac, és nykukba vették egész Európát, azzal a szerkezettel ami régen volt. Nem tudott tovább fejlődni. Most issza a levét.
Eppen az a helyzet nem hitt Amerikanak Europa. Usa nezett allandoan farkas szemet az oroszokkal Eu hitt nekik es gazdasagilag jo ha van verseny es kolcsonos volt kisebb nagyobb zokkenokkel de docogot valahogy. Senki nem gondolta volna hogy neki megy az ukranoknak es befenyegeti a volt szovjet tagallamokat.
Miert nem tudott fejlodni Mo?Mert sokadszora egy bugast valasztanak meg? Nehogy mar amerika legyen a hibas Azt se artana ha raneznel a szamokra hogy az Eu segitseg nelkul hogy is allunk.
 
Európában gazdasági váltság van, nem a mi hibánk, csak vergődünk a sorban. Ha neked is voltak terveid, jól álltál, majd rajtad kivüli okokból elcseszik a gazdaságodat, mi a f@szt csinálnál? Olvasom, hogy a németek ( akik évekig a vezető ipari, gazdasági hatalom volt (sajnos már nem az )), helyi melegedőket alakit ki a nagy régi NSZK területén, és azt mondja , hogy az évtizedekig függtek az orosz energiától most meg pár hónap alatt el akarják felejteni. De eddig nem volt világos, hogy az évtizedes ipari fejlődésükhöz hozzájárult az olcso orosz energia. Akkor nem volt gond? Egyszerűen Európa nem ismer magára, nagyon hisz az USA-ban.
Hogy érted azt hogy nem a mi hibánk?
Nem az egyén az állampolgár hibája.
De hibája, akik a nemzetközi diplomáciát és gazdaságot át nem látva irányítanak.
Gazdasági válság
Hát ki a bődült tökkelütött, aki nem gondolta, milyen összefüggéseken múlik a gazdaság?
Ki az aki bele hagyta hajszolódni, kezdeményezte a gazdasági szankciókat?
És ki szállít közben fegyvert Ukrajnának?
Sőt még hasznot is akarna húzni belőle?
"Egyszerűen Európa nem ismer magára, nagyon hisz az USA-ban."
Hát ez elgondolkodtató.
Évek óta másról sincs szó mint hogy az EU léte Az euró nem tetsző tényező nekik.
Gazdasági érdekellentét is fennál.
Bár az USA-nak sok érdekellentéte van gazdasági téren
Kína elleni ellentéte már lassan 100 éve fennáll.
A Kanada és Kína közötti gazdasági ellentét új keletű
főleg a HUAWEI miatt van
Az USA gazdasági ellentéte a távol-kelettel régebbi
A kiélesedés a II vh utáni
gazdasági fellendülés óta de még inkább az USA autóipar hanyatlása óta ami az olajválság körül erősödött fel 1973
A benzintakarékos Japán autók elleni behozatali korlátozásoknál már bőven látható volt
Az Eu ellen nem tudom mikor kezdődött látványosan
Mert nincs olyan nyílt szembenállás
A Klíma egyezmény ügy
Trump elnök döntése, hogy az USA kilép a párizsi klímaegyezményből.
Mert ez nem zöld kérdés csupán hanem gazdasági


"
A francia elnök üzletemberek népes delegációjával látogatott három napra Kínába, melynek záróakkordjaként 15 milliárd dolláros üzletet jelentett be. A megegyezés a repülőgépipart, az energetikai és mezőgazdasági szektort érinti, engedélyt kaptak a baromi-, sertés- és marhahús kivitelére, valamint betiltották a francia sajtok és borok hamisítását. Az egyre szorosabb kapcsolatokat az is jól jelzi, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök idén márciusban Párizsban járt. Akkor ugyancsak több tízmilliárd dollár értékű üzletet, köztük 300 Airbus repülő megvásárlását jelentették be, az nem világos, hogy a most beharangozott egyezségek ezt már tartalmazzák-e?

A francia államfő vizitje nem csupán gazdaságilag megy szembe az amerikai politikával, de politikailag is odaszúrtak Washingtonnak. A találkozó margóján ugyanis Macron és Hszi Csin-ping megerősítették elkötelezettségüket a visszafordíthatatlan párizsi klímaegyezmégyben vállaltak mellett. Időzítésük aligha véletlen, hiszen az Egyesült Államok éppen a minap jelentette be, hogy megkezdik a formális kilépést a megállapodásból. Donald Trump amerikai elnök már 2017-ben azt ígérte, hogy visszavonja demokrata elődje vállalásait, mert azok szerinte nem szolgálják az ország érdekeit.

"
Már ennek jele?
Mert ez nem zöld kérdés csupán, hanem gazdasági
És Az USA összes gazdasági érdekellentétére és ellen cselekvésére rámutat
Mit fentebb írtam (EU és távol-kelet és még Oroszországra is sejtet)
A gazdasági válság és szankciók sürgetettsége.
Érvekkel tényekkel mutattam meg mindenki belekeveredett mindenbe.
És Itt az infláció.
Ez nem volt előrelátás a Nemzetközi politikától.
Ukrajna ügye hová vezet.
 
Utoljára módosítva:
Az az igazsag, hogy amint elolvastam az elso sort, kirazott a hideg :)
Ne hari, de én nemcsak emlékszem, hanem rémálmomban sem jojjon elo az az idoszak, amikor mindenrol nyilatkozni kellettt!
A csaladi pootlok nyomtatvanyra emlekszel meg, ami azert volt, mert az csak bizonyos jovedelemhatar alatt járt?
Kollegak tomegei mentek sirni a berugyre, hogy ne szamoljanak mar bele mindent.

De nemcsak ez volt, hanem, sok ilyen:(
Én ezt nem szeretnem.
Azt meg plane nem, hogy butuska burokratak jarjanak ki hozzam, akik majd edldontik mi jar nekem és mi nem!
Mert ilyen is volt.

Felmertek hol lakom, hogy lakom...

Ahhhhh

Engem ettol kiraz a hideg
Lehet. Ismerősöm, aki idős szüleit ápolta, ápolási díjért folyamodott. Ne tudd meg, mennyi papírt kellett kitöltenie, beküldenie. Kijött hozzá egy ellenőr is, ellenőrizte a szülők állapotát, míg végül megkapta, az emeltet, havi netto kb. 58000 Ft-ot. A szülők ápolása mellett persze dolgozni nem tudott, 24 órában kellett talpon lennie.
Saját példa: előzetes nyugdíj megállapítás. Nem stimmelt, amit írtak, + az egyetemi évek beszámításához kellett a leckekönyv, diploma másolata, stb.. Okmányirodában 2 óra, amíg végeztem, mindent lefénymásoltak, elküldték.
Két évvel később újra jelentkeztek. Mintha nem is kapták volna meg az anyagot. Kezdhetem elölről az ügyintézést.
Szóval ne mondd nekem, hogy most jobb a helyzet, mert én kitöltöttem annak idején azt a papírt, még meg is van valahol, talán egy vagy kétoldalas volt, és simán befogadták.
 
OFF

"Tőlünk nyugatra egy ideológiai háború dúl, egy istentelen ideológia, a halál kultúrája terjed..."

Kövér László Zalakaros jubileumi ünnepségén beszélt csütörtök este.
------
Méghogy nincs mentálisan zavart fidesz politikus. :D

ON
 
Utoljára módosítva:
Lehet. Ismerősöm, aki idős szüleit ápolta, ápolási díjért folyamodott. Ne tudd meg, mennyi papírt kellett kitöltenie, beküldenie. Kijött hozzá egy ellenőr is, ellenőrizte a szülők állapotát, míg végül megkapta, az emeltet, havi netto kb. 58000 Ft-ot. A szülők ápolása mellett persze dolgozni nem tudott, 24 órában kellett talpon lennie.
Saját példa: előzetes nyugdíj megállapítás. Nem stimmelt, amit írtak, + az egyetemi évek beszámításához kellett a leckekönyv, diploma másolata, stb.. Okmányirodában 2 óra, amíg végeztem, mindent lefénymásoltak, elküldték.
Két évvel később újra jelentkeztek. Mintha nem is kapták volna meg az anyagot. Kezdhetem elölről az ügyintézést.
Szóval ne mondd nekem, hogy most jobb a helyzet, mert én kitöltöttem annak idején azt a papírt, még meg is van valahol, talán egy vagy kétoldalas volt, és simán befogadták.
Na de ezekbol amit leirtál az kovetkezne a formalis logika szabalyai szerint, hogy amennyiben tobb papir képződik akkor kevesebb lesz? :)
 
Számoltál már, hogy a havi 50 ezerrel mindent letudóknak kb. mennyi nyugellátásra számíthatnak?
Marha kevésre, de ki mondja, hogy életük végéig ezt akarták csinálni? /És szerinted mennyi nyugdíja lesz a minimál béren bejelentett foglalkoztatottaknak? Ezt csak úgy mellékesen kérdezem. / Nyugdíjasoknak alacsony nyugdíj mellé anyagi kiegészítést jelentett, a fiatalok /lásd a sok biciklis futár tüntetőt/ iskola mellett katáztak, hogy fizessék az albérletet pl., aztán, ha végeznek, majd elhelyezkednek, ha tudnak valahol. A fiataloknak, nyugdíjasoknak ez ideális volt. Azt ne hidd, hogy ezzel megoldják a nyugdíjrendszer gondjait. Csak a fekete gazdaságnak kedveznek. És... a magyar okos, élelmes nép, /kivéve a választásoknál - magánvéleményem/ biztos megtalálják a kiskapukat. Mondok egy példát: iskolai vécé elromlik. Egyik tanár kihívja a szerelőt, magánszemélyként, mert használni akarja a vécét, a szerelő neki állítja ki a számlát. Iskolaigazgató később jutalomban kompenzálja. Vagy: ételszállító cég alkalmazza a futárt 4 órás munkaviszonyba. Futár ezzel szolgálati időt szerez. Ingyen megkap minden nap néhány adag kaját, kompenzációként. Színházi cipész az adott darabhoz az adott színésznek csinálja meg a cipőt, számlázza. Színész alkalmazott kap a színháztól ruhapénzt, amiből állja. /Bár mostanában a színházakra is rájár a rúd./
Katás pékség, amely cégnek is szállított. Egy munkatárs jön a cuccért, kifizeti, kap számlát. Beviszi a céghez, mindenki fizeti a maga zsemléjét.
 
Na de ezekbol amit leirtál az kovetkezne a formalis logika szabalyai szerint, hogy amennyiben tobb papir képződik akkor kevesebb lesz? :)
Lehet, hogy félreértettelek. Én csak rámutattam, hogy most is sok az adminisztráció, nem egyszerű bármit elintézni.
Más. Azon gondolkozom, hogy ha senki nem szállítana fegyvert Ukrajnának, törölnék a szankciókat, tehát megint özönlene a pénz az oroszokhoz, ha legfeljebb humanitárius segítséget nyújtana Európa, mi történne. Tényleg komolyan hiszik azt egyesek, hogy kitörne a béke? Vagy nem izgatja őket, hogy bekebelezik Putyinék a hazánkkal szomszédos államot? Hogy Putyin kimondta, hogy a NATO régi - bővítés előtti - határait szeretné visszaállítani? Fideszes ismerősöm szerint Putyinnak nem kell Ukrajna. Kíváncsi vagyok, mit fog szólni, ha kiderül, hogy de mégis. Mintha sokan elfelejtkeznének arról, hogy az ottani emberek a hazájukat védik, és az elmúlt félévben olyan veszteségeket szenvedtek el, amit sosem fognak megbocsátani a megszállóknak. Ha nem kapnának fegyvert, lefogadom, hogy akkor sem adnák meg magukat, csak még többen meghalnának, partizánharcokban, amit persze a megszállók megtorolnának. Az oroszoknak saját logisztikájuk miatt újra kellene építeni az infrastruktúrát és be kellene rendezkedni a tartós megszállásra. Persze, én nem vagyok katonai szakértő, de ezt gondolom.
 
Más. Azon gondolkozom, hogy ha senki nem szállítana fegyvert Ukrajnának, törölnék a szankciókat, tehát megint özönlene a pénz az oroszokhoz, ha legfeljebb humanitárius segítséget nyújtana Európa, mi történne. Tényleg komolyan hiszik azt egyesek, hogy kitörne a béke? Vagy nem izgatja őket, hogy bekebelezik Putyinék a hazánkkal szomszédos államot? Hogy Putyin kimondta, hogy a NATO régi - bővítés előtti - határait szeretné visszaállítani? Fideszes ismerősöm szerint Putyinnak nem kell Ukrajna. Kíváncsi vagyok, mit fog szólni, ha kiderül, hogy de mégis. Mintha sokan elfelejtkeznének arról, hogy az ottani emberek a hazájukat védik, és az elmúlt félévben olyan veszteségeket szenvedtek el, amit sosem fognak megbocsátani a megszállóknak. Ha nem kapnának fegyvert, lefogadom, hogy akkor sem adnák meg magukat, csak még többen meghalnának, partizánharcokban, amit persze a megszállók megtorolnának. Az oroszoknak saját logisztikájuk miatt újra kellene építeni az infrastruktúrát és be kellene rendezkedni a tartós megszállásra. Persze, én nem vagyok katonai szakértő, de ezt gondolom.
Egy másik topicba tettem be4 egy gondolatmenetet, ami talan nem is annyira a dolgok gyakorlataval, hanem a hátterével foglalkozik.

Mint mond ez az illeto, aki irt:

"Oroszország ereje nem a rozsdás, korrupt és inkompetens katonai úthengerére épül hanem a nyugat önmeghasonlottságára, a szuicid energia és klímapolitikánkra és az összes abszurd hóbortra amivel a nyugat a reálpoitikát leváltotta."

Ahhoz hogy ezt reszben elfogadjuk, jó tudni bizonyos dolgokat a szerzorol:
Erdelyben szuletett Kohn neve, amibol azt hiszem egyertelmu hogy zsido.
Onnan vandoroltak ki a szulei izraelbe.
A jelenlegi foglalkozasa - Israel Democracy Institute, Chief Security Officer (CSO) itt: Israel Nature and Parks Authority
Maghyarul egy olyan intezet vezeto elemzoje, amelyik a demokraciak alakulasat vizsgalja.
Emellett az ottani nemzeti parkok biztonsagi embere.
Korabban dolgozott a az isrtaeli rendorsegnel mint biztonsagi tiszt es tusztargyalo.
Valamint tisztkent szolgallt az izraeli fegyveres eroknel.

Ezekkel csak azt akarom mondani, hogy gyakorlati atlatasa van - és sajnos surun elofordulo dolga is - fegyveres konfliktusokban, haborukban is. Izrael Jom Kipuri haborujaban a golanon szolgallni nagyon komoly tanulsagokkal szolgallhat egy embernek, aki raadasul gon dolkodik is!

Mindezzel csak azt akarom mon dani, hogy egy korabbi cikkeben irt arrol, hogy a jelenleg ukrajnaban folyo haboru nem biztos, hogy egy orult diktator vilaguralmi terveinek megvalositasaert folyiik.
Neki - és vele egyutt sokaknak, tobbek kozt nekem is - az a veleménye, hogy egy olyan jelzes europa szamara, amit nem figyelembe venni, vagy rosszul reagalni rá nagyon veszelyes!%
Amit ebben a rovid idezetben is felvet az egy olyan egyre jobban elhatalmasodo betegsege vilagunknak, ami könnyen a teljes osszeomlashoz vezethet!
A nagy birodalmak bukasat minden esetben dekadencia elozte meg!
Az értékek teljes felborulasa, aaz arányok eltolodasa egy egeszsegtelen iranyba!

Én is ugy latom mar regen, hogy ebbe az iranyba haladunk, de talan meg nem késo!

Nem tudom mi lenne akkor ha europa nem szallitana fegyvert ukrajn anak.
Amit tudok, hogy a jeszavak nagyon szépek, de sokszor - tobbsegeben - akik kimon djak oket azok is csak ideig oraig hisznek benne!
LAsd pl. a spanyol polgarhaboru legendás alakját, La Passionarita - polgari neven Dolores Ibarrurit, aki kiadta a jelszot, amit maig harsognak sokan : No passaran! (nem tornek át!)
Aztan mikor megis áttortek, sok sorstarsaval egyetemben nem a sajat maga által választott dolgot tette!
Mert Ő mondta azt is: jopbb álva meghalni, mint térden állva élni!
Átmenekult franciaorszagba, mikozben elkepzelhetetlenul sok ember meghalt, mikozben a szavait mormolta!

Nem tudom hova vezet a jelenlegi ukran ellenállás!
A nyugat probal egyreszt fegyveres segitseget adni, masreszt olyan propagandahátteret, amit nagyon régen nem láttam, legfelljebb a szocialista idokben nalunk!
Meg akarja gyoznio az embereket arrol hogy az egesz vilag ukrajna mellett áll. Ez az egesz vilag 30-32 orszag! Tényleg ez az egesz vilag?
 
Az értékek teljes felborulasa, aaz arányok eltolodasa egy egeszsegtelen iranyba!
Pontosan így van.
Most úgy tűnik hogy a nyugat próbál ideológiákat megvalósítani. Azért is fogadják itthon a döntéseiket megdöbbenve értetlenül, mert azt lehet látni hogy amit a rendszerváltáskor példának lett feltüntetve az most köddé vált helyettük olyasmik jöttek amik maximum támogatásra érdemesek de nem iránymutatásra.
 
Lapunk megkereste Koji Lászlót, az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnökét, hogy értékelje a héten megjelent katamódosításokat. Szerinte nem igaz, hogy a módosítás következtében nőni fog az adócsalások száma.
Az építőiparban egy speciális helyzet van, hiszen akik nem tudják választani a katás adózást, azok tudják választani most az általányadózást – mondta lapunknak Koji László, az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke. Szerinte viszont jelenleg ennek a mértékét még lehetetlen megbecsülni, hiszen
A KATA HELYETT JAVASOLT ÁTALÁNYADÓZÁS BIZONYOS HELYZETEKBEN AKÁR MÉG ELŐNYÖSEBB IS LEHET.
Ezt azzal magyarázta, hogy az építőiparban a bevétel 80 százalékát költségként lehet elszámolni, azaz csak 20 százalék után kell majd adózni. Az átalányadózás lényege, hogy a költségként elszámolható, 80 százalékos rész utáni összegből kell adózni. Tehát a költségátalány fölötti megmaradó rész után kell az átalányadót befizetni. Továbbá az adott évben az első 1,2 millió forint bevétel ráadásul adómentes. „Azt kifejezetten sajnálom, hogy a két adóforma nem egyszerre került a parlament elé” – fogalmazott lapunk ÉVOSZ elnöke, hiszen így mindkettő előtérbe került volna.
 
Eppen az a helyzet nem hitt Amerikanak Europa. Usa nezett allandoan farkas szemet az oroszokkal Eu hitt nekik es gazdasagilag jo ha van verseny es kolcsonos volt kisebb nagyobb zokkenokkel de docogot valahogy. Senki nem gondolta volna hogy neki megy az ukranoknak es befenyegeti a volt szovjet tagallamokat.
Miert nem tudott fejlodni Mo?Mert sokadszora egy bugast valasztanak meg? Nehogy mar amerika legyen a hibas Azt se artana ha raneznel a szamokra hogy az Eu segitseg nelkul hogy is allunk.
Ne nevettesél már, hogy nem amerika hibás. Amerika nem eu tag, világos. Ne mond azt hogy nemgoldolta senki , hogy nekimegy ukrajnának. Ne viccelj már, Bajer zsolti mellett álsz?
 
Hogy érted azt hogy nem a mi hibánk?
Nem az egyén az állampolgár hibája.
De hibája, akik a nemzetközi diplomáciát és gazdaságot át nem látva irányítanak.
Gazdasági válság
Hát ki a bődült tökkelütött, aki nem gondolta, milyen összefüggéseken múlik a gazdaság?
Ki az aki bele hagyta hajszolódni, kezdeményezte a gazdasági szankciókat?
És ki szállít közben fegyvert Ukrajnának?
Sőt még hasznot is akarna húzni belőle?
"Egyszerűen Európa nem ismer magára, nagyon hisz az USA-ban."
Hát ez elgondolkodtató.
Évek óta másról sincs szó mint hogy az EU léte Az euró nem tetsző tényező nekik.
Gazdasági érdekellentét is fennál.
Bár az USA-nak sok érdekellentéte van gazdasági téren
Kína elleni ellentéte már lassan 100 éve fennáll.
A Kanada és Kína közötti gazdasági ellentét új keletű
főleg a HUAWEI miatt van
Az USA gazdasági ellentéte a távol-kelettel régebbi
A kiélesedés a II vh utáni
gazdasági fellendülés óta de még inkább az USA autóipar hanyatlása óta ami az olajválság körül erősödött fel 1973
A benzintakarékos Japán autók elleni behozatali korlátozásoknál már bőven látható volt
Az Eu ellen nem tudom mikor kezdődött látványosan
Mert nincs olyan nyílt szembenállás
A Klíma egyezmény ügy
Trump elnök döntése, hogy az USA kilép a párizsi klímaegyezményből.
Mert ez nem zöld kérdés csupán hanem gazdasági


"
A francia elnök üzletemberek népes delegációjával látogatott három napra Kínába, melynek záróakkordjaként 15 milliárd dolláros üzletet jelentett be. A megegyezés a repülőgépipart, az energetikai és mezőgazdasági szektort érinti, engedélyt kaptak a baromi-, sertés- és marhahús kivitelére, valamint betiltották a francia sajtok és borok hamisítását. Az egyre szorosabb kapcsolatokat az is jól jelzi, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök idén márciusban Párizsban járt. Akkor ugyancsak több tízmilliárd dollár értékű üzletet, köztük 300 Airbus repülő megvásárlását jelentették be, az nem világos, hogy a most beharangozott egyezségek ezt már tartalmazzák-e?

A francia államfő vizitje nem csupán gazdaságilag megy szembe az amerikai politikával, de politikailag is odaszúrtak Washingtonnak. A találkozó margóján ugyanis Macron és Hszi Csin-ping megerősítették elkötelezettségüket a visszafordíthatatlan párizsi klímaegyezmégyben vállaltak mellett. Időzítésük aligha véletlen, hiszen az Egyesült Államok éppen a minap jelentette be, hogy megkezdik a formális kilépést a megállapodásból. Donald Trump amerikai elnök már 2017-ben azt ígérte, hogy visszavonja demokrata elődje vállalásait, mert azok szerinte nem szolgálják az ország érdekeit.

"
Már ennek jele?
Mert ez nem zöld kérdés csupán, hanem gazdasági
És Az USA összes gazdasági érdekellentétére és ellen cselekvésére rámutat
Mit fentebb írtam (EU és távol-kelet és még Oroszországra is sejtet)
A gazdasági válság és szankciók sürgetettsége.
Érvekkel tényekkel mutattam meg mindenki belekeveredett mindenbe.
És Itt az infláció.
Ez nem volt előrelátás a Nemzetközi politikától.
Ukrajna ügye hová vezet.
Persze hogy nem a mi hibánk, hanem a buggyant nyugatiak beszarása miatt van.mehetnek a melegedőbe. Régebben ők is hasznot húztak az olcsó orosz energiából, ne vitassuk el, akkor minde hepy volt. Mond már meg nekem , hogy a mai napon miért egy az egybe számolják a dollárt az euróval. Amerika nemtudta feldolgozni hogy euro jobban áll mint a zöldhasú. Mindent bevet hogy europa meggyengüljön.
 
Eppen az a helyzet nem hitt Amerikanak Europa. Usa nezett allandoan farkas szemet az oroszokkal Eu hitt nekik es gazdasagilag jo ha van verseny es kolcsonos volt kisebb nagyobb zokkenokkel de docogot valahogy. Senki nem gondolta volna hogy neki megy az ukranoknak es befenyegeti a volt szovjet tagallamokat.
Miert nem tudott fejlodni Mo?Mert sokadszora egy bugast valasztanak meg? Nehogy mar amerika legyen a hibas Azt se artana ha raneznel a szamokra hogy az Eu segitseg nelkul hogy is allunk.
Különben is , ki mondta hogy farkas szemet nézzen, miért nem marad ott a texasi farmjukon, ja mert hoditani kell, meg majd én megmondom a tutit ami csak nekem jó. Nagybüdös demokrácia ezt hozta. Az ország 4 szer a f@szszopó orbánt választotta meg. Világos.
 
Gondolom, ez is a hanyatló nyugat kierőszakolásának eredménye, mint a 24 órán belül kinyírt KATA meg az egyéb meglepik. Valahol biztos fenn van pontosan, hogy a rezsi emelkedése miatt több pénzhez jutó energiaszolgáltatókban mekkora lölö részesedése. Kedves birkanyáj! A gyapjad után most a bőröd, a húsod és a véred is kéri a fáralyód. Remélem, ugyanúgy tapsikolsz most is, mint amikor az értelmet, a szakmaiságot, a kultúrát meg egyéb hasonló, számodra teljesen ismeretlen értékek képviselőit kergették Nyugatra, vagy csak kinyírták Magyarországon. Szükség lesz a vakhitedre, hogy gyógyítson a Tízparancsolat meg jóllakasson a stadionok tömege.

650 ezerrel emelte meg Orbán Viktor a miniszterek fizetését​


Az emelés messze meghaladja az éves inflációt, valamint az átlagkereset növekedését is.

Orbán Viktor kormányfő 33 százalékot emelt a miniszterei fizetésén, így az eddig 1,9 millió forint helyett most 2,6 milliót keresnek – vette észre az Rtl.hu a kormány oldalára visszadátumozva feltöltött dokumentumokban.
Orbánnak erre a döntésre a kormánypárti többségű parlament biztosított jogalapot, hiszen júniusban egy olyan törvénymódosítást fogadott el, amely egyedül az ő döntésére bízta, hogy mekkora fizetést ad a kormánya tagjainak és az államtitkároknak.
Hiába kérte a törvénymódosítás elfogadása óta többször is az RTL Klub Híradója a miniszterek fizetési adatait, a kormány nem adta ki. Gulyás Gergely a július 7-i kormányinfón kérdésre válaszolva azt mondta, két miniszter Nagy Márton és Csák János kap havi öt-ötmilliót, de „a többiek maradtak ott, ahol voltak”.
A most feltöltött dokumentumokból azonban kiderült, hogy az előző kormány tagjai – az ötmilliót kereső Süli János és Mager Andrea kivételével – havonta bruttó 1 979 400 forintot kaptak, ám május 25-től az illetményük 2 632 800 forintra emelkedett.
Vagyis 653 400 forinttal nőtt a fizetésük, ez pedig 33 százalékos emelést jelent, ami jelentősen meghaladja az éves inflációt, valamint az átlagkereset növekedését is.
Ez azonban nem minden: a kormány tagjai közül Semjén Zsolt, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Navracsics Tibor, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Varga Judit és Varga Mihály a parlamentnek is tagjai, országgyűlési képviselői munkájukért pedig további 1 316 400 forintot kapnak, vagyis havi bruttójuk így négymillió forint magasságába ugrik.
Orbán Viktor július 1-jei Kossuth rádiós beszélgetésében úgy fogalmazott: „nem most van itt az ideje annak, hogy előre tudjuk lépni egyet vagy kettőt, mondjuk fejlesztésekben, vagy akár bérkérdésben, most annak van itt az ideje, hogy megvédjük, amit elértünk”. Nem sokkal azután beszélt erről, hogy a fizetését 1,5 millióról 3,5 millió forintra emelték.
 
Egy másik topicba tettem be4 egy gondolatmenetet, ami talan nem is annyira a dolgok gyakorlataval, hanem a hátterével foglalkozik.

Mint mond ez az illeto, aki irt:

"Oroszország ereje nem a rozsdás, korrupt és inkompetens katonai úthengerére épül hanem a nyugat önmeghasonlottságára, a szuicid energia és klímapolitikánkra és az összes abszurd hóbortra amivel a nyugat a reálpoitikát leváltotta."

Ahhoz hogy ezt reszben elfogadjuk, jó tudni bizonyos dolgokat a szerzorol:
Erdelyben szuletett Kohn neve, amibol azt hiszem egyertelmu hogy zsido.
Onnan vandoroltak ki a szulei izraelbe.
A jelenlegi foglalkozasa - Israel Democracy Institute, Chief Security Officer (CSO) itt: Israel Nature and Parks Authority
Maghyarul egy olyan intezet vezeto elemzoje, amelyik a demokraciak alakulasat vizsgalja.
Emellett az ottani nemzeti parkok biztonsagi embere.
Korabban dolgozott a az isrtaeli rendorsegnel mint biztonsagi tiszt es tusztargyalo.
Valamint tisztkent szolgallt az izraeli fegyveres eroknel.

Ezekkel csak azt akarom mondani, hogy gyakorlati atlatasa van - és sajnos surun elofordulo dolga is - fegyveres konfliktusokban, haborukban is. Izrael Jom Kipuri haborujaban a golanon szolgallni nagyon komoly tanulsagokkal szolgallhat egy embernek, aki raadasul gon dolkodik is!

Mindezzel csak azt akarom mon dani, hogy egy korabbi cikkeben irt arrol, hogy a jelenleg ukrajnaban folyo haboru nem biztos, hogy egy orult diktator vilaguralmi terveinek megvalositasaert folyiik.
Neki - és vele egyutt sokaknak, tobbek kozt nekem is - az a veleménye, hogy egy olyan jelzes europa szamara, amit nem figyelembe venni, vagy rosszul reagalni rá nagyon veszelyes!%
Amit ebben a rovid idezetben is felvet az egy olyan egyre jobban elhatalmasodo betegsege vilagunknak, ami könnyen a teljes osszeomlashoz vezethet!
A nagy birodalmak bukasat minden esetben dekadencia elozte meg!
Az értékek teljes felborulasa, aaz arányok eltolodasa egy egeszsegtelen iranyba!

Én is ugy latom mar regen, hogy ebbe az iranyba haladunk, de talan meg nem késo!

Nem tudom mi lenne akkor ha europa nem szallitana fegyvert ukrajn anak.
Amit tudok, hogy a jeszavak nagyon szépek, de sokszor - tobbsegeben - akik kimon djak oket azok is csak ideig oraig hisznek benne!
LAsd pl. a spanyol polgarhaboru legendás alakját, La Passionarita - polgari neven Dolores Ibarrurit, aki kiadta a jelszot, amit maig harsognak sokan : No passaran! (nem tornek át!)
Aztan mikor megis áttortek, sok sorstarsaval egyetemben nem a sajat maga által választott dolgot tette!
Mert Ő mondta azt is: jopbb álva meghalni, mint térden állva élni!
Átmenekult franciaorszagba, mikozben elkepzelhetetlenul sok ember meghalt, mikozben a szavait mormolta!

Nem tudom hova vezet a jelenlegi ukran ellenállás!
A nyugat probal egyreszt fegyveres segitseget adni, masreszt olyan propagandahátteret, amit nagyon régen nem láttam, legfelljebb a szocialista idokben nalunk!
Meg akarja gyoznio az embereket arrol hogy az egesz vilag ukrajna mellett áll. Ez az egesz vilag 30-32 orszag! Tényleg ez az egesz vilag?
Sok igazságod vagyon, elgondolkodtató, amit írtál. Részemről én sosem hittem, hogy az egész világ Ukrajna mellett áll, de az Unió a jelek szerint igen. És mi az Unió tagjai vagyunk. Egyelőre.
 
Gondolom, ez is a hanyatló nyugat kierőszakolásának eredménye, mint a 24 órán belül kinyírt KATA meg az egyéb meglepik. Valahol biztos fenn van pontosan, hogy a rezsi emelkedése miatt több pénzhez jutó energiaszolgáltatókban mekkora lölö részesedése. Kedves birkanyáj! A gyapjad után most a bőröd, a húsod és a véred is kéri a fáralyód. Remélem, ugyanúgy tapsikolsz most is, mint amikor az értelmet, a szakmaiságot, a kultúrát meg egyéb hasonló, számodra teljesen ismeretlen értékek képviselőit kergették Nyugatra, vagy csak kinyírták Magyarországon. Szükség lesz a vakhitedre, hogy gyógyítson a Tízparancsolat meg jóllakasson a stadionok tömege.

650 ezerrel emelte meg Orbán Viktor a miniszterek fizetését​


Az emelés messze meghaladja az éves inflációt, valamint az átlagkereset növekedését is.

Orbán Viktor kormányfő 33 százalékot emelt a miniszterei fizetésén, így az eddig 1,9 millió forint helyett most 2,6 milliót keresnek – vette észre az Rtl.hu a kormány oldalára visszadátumozva feltöltött dokumentumokban.
Orbánnak erre a döntésre a kormánypárti többségű parlament biztosított jogalapot, hiszen júniusban egy olyan törvénymódosítást fogadott el, amely egyedül az ő döntésére bízta, hogy mekkora fizetést ad a kormánya tagjainak és az államtitkároknak.
Hiába kérte a törvénymódosítás elfogadása óta többször is az RTL Klub Híradója a miniszterek fizetési adatait, a kormány nem adta ki. Gulyás Gergely a július 7-i kormányinfón kérdésre válaszolva azt mondta, két miniszter Nagy Márton és Csák János kap havi öt-ötmilliót, de „a többiek maradtak ott, ahol voltak”.
A most feltöltött dokumentumokból azonban kiderült, hogy az előző kormány tagjai – az ötmilliót kereső Süli János és Mager Andrea kivételével – havonta bruttó 1 979 400 forintot kaptak, ám május 25-től az illetményük 2 632 800 forintra emelkedett.

Ez azonban nem minden: a kormány tagjai közül Semjén Zsolt, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Navracsics Tibor, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Varga Judit és Varga Mihály a parlamentnek is tagjai, országgyűlési képviselői munkájukért pedig további 1 316 400 forintot kapnak, vagyis havi bruttójuk így négymillió forint magasságába ugrik.
Orbán Viktor július 1-jei Kossuth rádiós beszélgetésében úgy fogalmazott: „nem most van itt az ideje annak, hogy előre tudjuk lépni egyet vagy kettőt, mondjuk fejlesztésekben, vagy akár bérkérdésben, most annak van itt az ideje, hogy megvédjük, amit elértünk”. Nem sokkal azután beszélt erről, hogy a fizetését 1,5 millióról 3,5 millió forintra emelték.
Az ember könnyen bepöccen, amikor ő maga alig tudja fizetni a számlákat, napról napra él, és ilyeneket olvas. De hát Istenem, nem megérdemlik? Hiszen értünk munkálkodnak sokan közülük már évek óta. Szegények, hogy is tudnának megélni az eddigi éhbérükből? Ők mindent megtettek és megtesznek, hogy Orbán hazánkat /vagy inkább a NER-t és pereputtyaikat/ felvirágoztató tervei valóra váljanak, hiszen Orbán csak a hazánk és a magyar emberek érdekeit védi, nem? Éljen a Vezér! Éljenek a birkák! Éljenek a mamelukok! Ez kellett a népnek, most megkapja! És megmondták azt is, hogy minden rossznak Gyurcsány, Soros, Ukrajna és Brüsszel az oka. Ja, meg az USA. És az adócsaló katások. Ki lesz a következő ellenségünk?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,350
Tagok
615,789
Legújabb tagunk
vireni
Oldal tetejére