Cigihez kapcsolodó minden

Melitta témája a 'Egészségünkre!' fórumban , 2004 Április 1.

 1. Amiloboy

  Amiloboy Állandó Tag

  A cigi iránti legyőzhetetlen vágy ,talán valaminek a hiányáról árulkodik. Ez is egy pótcselekvés,mint a kényszeres nassolás,vagy az alkohol. Tudom,tudom olyan ne okoskodjon aki nem dohányzik. Pedig talán mi tudjuk a "titkot" nem ?
   
 2. atoht

  atoht Állandó Tag

  Mi a titok?
   
 3. horvathc

  horvathc Állandó Tag

  Már bocsi, de aki fél évig, évig, akár 2-ig nem dohányzik, az még nem szokott le, csak ideiglenesen szünetelteti... ;) Pláne, ha ezt többször is megtette. Én majd 5-10 év után fogom talán azt mondani, hogy tényleg leszoktam, bár most úgy érzem, sosem fogok visszaszokni (és ez szerintem így is lesz). Amúgy én 1,5 éve raktam le, és semmi hiányérzetem nincs, se pótcselekvés, se más... Másrészről én nem egyből, hanem fokozatosan raktam le, és nálam ez működött. :cool: :D
   
 4. vivieva

  vivieva Állandó Tag

  Szia! Köszi a választ!
  Szerintem az hogy, hogy leszokott vagy szünetelteti, csak játék a szavakkal. Akkor leszokásnak tűnik, aztán kiderül, valóban csak szüneteltetés volt. De a lényegen nem sokat változtat. A leszokási "szokások" azt hiszem egyénenként változnak, mint ahogy sok egyébben sem, ebben sem vagyunk egyformák.
  Szerintem így kerek a világ!:o;) :88:
   
 5. Charisma

  Charisma Állandó Tag

  A dohányzásban egy a csúnya, az hogy azt a füstöt más is belélegzi.
  Én azt minden további nélkül el tudom fogadni ha valaki egyszer-egyszer rágyújt, de azt amikor már valaki remeg érte, azt nem. Legyen elég 2-3 hétre egy doboz, és tudja azt, az ember, hogy mikor engedhet meg magának 1 szálat.
   
 6. Uchtritz

  Uchtritz Állandó Tag

 7. Balka71

  Balka71 Állandó Tag

  Én több, mint 14 éve szoktam le a dohányzásról, nekem nem ment úgy, hogy letettem és tovább semmi, a leszokási időszakban 1-2 hónap múlva is meggyújtottam egy cigarettát és félig el kellett szívnom, az elvonási tünetek miatt, de így lassan elmúlt a szenvedésem és azóta nem is hiányzik.
   
 8. pirusz

  pirusz Állandó Tag

  án 10évig dohányoztam aztán elmentem egy mágneses terápiára és használt.lehet hogy csak manipuláltak vele de sikerült ,már 6hónapja nem gyújtottam rá,persze kellett egy kis akarat is,de azt hittem rosszabb lesz.
   
 9. suncy

  suncy Állandó Tag

  én 8 évig dohányoztam, fél éve hagytam abba, bár nagyon nehezen, de lényeg, hogy sikerült. :)
   
 10. szisusz

  szisusz Állandó Tag

  egy nagyon jó barátom 10 évig cigizett. Addig fűztük a fejét, hogy úgysem tud róla leszokni, hogy minket lepett meg, hogy bevallása szerint egy hete nem bagózott. És ennek már egy fél éve...
  Azóta sokkal több értelmes dolgot tud megvenni magának. Csak sok volt azt a havi 20 ezer forintot elszívni.
   
 11. nor2

  nor2 Állandó Tag

  Mindenki ugy teszi tönkre az egészségét ahogy akarja. Mondják sokan a dohányosok közül. Rendben. De miért szenvedjék a nem-dohányosok mások "kényszerbetegségének" melléktermékét.
   
 12. mikola

  mikola Állandó Tag

  Én nem dohányzom,sportolok:vizilabdázok..nem igazán lenne előnyös,ha dohányoznék....
   
 13. v_gucci

  v_gucci Állandó Tag

  Meglepő módon tegnap miközben cigit vettem (nem magamnak) kérték a személyimet. Jó pár éve dohányozhatnék legálisan, de nem is ez a lényeg. Örültem, hogy egy nagy forgalmú boltban oda figyelnek erre, hogy a kiskorúak ne vehessenek dohányárút.
  Meg persze örültem, hogy ilyen fiatalnak nézek ki.:p
   
 14. kolonte

  kolonte Kitiltott (BANned)

  Kedves halaszlo!
  A legnagyobb hiba nem az, hogy dohányzol, hanem az a mondatod, mit ide leírtál:

  Igérd meg, elmész egy konfliktus fel-, megoldó, konfliktus kezelő trénigre. Ugyanis tényleg rákban fogsz meghalni, ha nem módosítod álláspontod. De. csak nem a dohányzás miatt!

  Jól jegyezd meg: Nincs rákkeltő anyag. Nem kell most felüvölteni! NIncs olyan anyag, mely sejt-burjánzást idézne elő. Keress, akkor sem találsz.
  Viszont ha más vagy magad által elhiszed, hogy rákos leszel, biztos lehetsz a sikerben.

  Ajánlom figyelmedbe a Szi Akadémiát, konfliktus kezelés végett,
  és az Új medicinát, egészséged helyre állítása, tisztán látása, megőrzése végett.
   
 15. Blowfly

  Blowfly Állandó Tag

  Az mondjuk igaz hogy a dohányosok kis százaléka lesz csak rákos. De gondoljunk bele, hogy néhány helyen már olyan a levegő, mintha folyamatosan dohányozna. Sajnos ez van.
   
 16. v_gucci

  v_gucci Állandó Tag

  Sziasztok!
  Kolonte megjegyzését szeretném kiegészíteni: igenis vannak rákkeltő anyagok (mutagének). Ennek kimutatására használják az Ames-tesztet. És a cigarettában vannak mutagének.
   
 17. kolonte

  kolonte Kitiltott (BANned)

  Szia v_gucci!

  Részlet Dr. Hamer "Rák és minden ún. megbetegedés. c. könyvéből:

  Az ún. rákkeltő anyagok
  Rákkeltő anyagok nem léteznek. A rákstatisztikák roppant tömege csupán a vélelmezett rákkeltő anyagokat illeti. A rákkeltő anyagok statisztikáit rendszerint – mint már említettük – állatkísérletek alapján készítették úgy, hogy egyszerűen nem vették figyelembe az élő-mozgó-érző kísérleti állatok lelkét és intelligenciáját.

  E tudatlanságból kifolyólag fel sem merült, hogy a kísérleti állatnál már önmagában a kísérleti eljárás, vagy az adott anyaggal való konfrontáció DHS-t válthat ki. A kísérleti eljárások során soha nem vették figyelembe a kísérleti állatok fajának fejlődési sajátosságait, és azok specifikus biológiai agyi kódolását sem! Vajon nem torzítja el ezeket a kísérleteket, hogy a kísérleti állatokat teljesen fajidegen körülmények között tartják? Ez önmagában is lehetséges konfliktusttényező! Természetesen ide tartozik a kérdés-komplexum is, hogyan vihetők át a megkínzott állatok kísérleti eredményei az emberi területre, annyira általánosan...

  Emlékszem a formaldehid vélelmezett rákkeltő hatására, és hogy milliárdokat költöttek erre a kísérletre, ami aztán formaldehid-tömeghisztériát váltott ki. Ezeknél a kísérleteknél ezerszeres higítású formaldehid-oldatot spricceltek éveken keresztül naponta többször patkányok orrába, ami olyan kellemetlen, hogy vonaglanak tőle. (hasonló, mintha higítatlan hypóval öblögetnéd az orrüreged...) Szerencsétlen állatok eközben kivétel nélkül DHS-t szenvedtek el, és orrnyálkahártya-fekélyt produkáltak. Az állat egy részét közvetlenül a tortúra után leölték. Az orrukban a nyálkahártyán (sajnos) csak „jóindulatú” fekélyeket találtak, mitózisos sejtosztódásnak nyoma sem volt. Azoknál a kísérleti állatoknál azonban, amelyeket csak a tortúra után négy héttel végeztek ki és daraboltak fel, már találtak egészen „rosszindulatú” orrnyálkahártya-elváltozásokat! Micsoda örömhír! Méghozzá tele mitózissal, amely az orrnyálkahártya fekélyek helyreállításának jele.

  A gyengeelméjűség szózata így hangzott: Formaldehid rákot okoz! (Igaz, hogy csak négy héttel az állatkínzás után, amikor a fekélyek természetes úton gyógyulni próbáltak, – de ezt már nem hangoztatták.) Nem más ez, mint gyengeelméjű „medi-cinikus áltudomány” = figyelmen kívül hagyás, elvakult nemtörődömség a köbön.

  Azt is tudjuk, hogy nem lehet olyan szerveken rákot előidézni, amelyek agyi idegi összeköttetését elvágták.

  Ennek ellenére eszement módon, kiválasztottak közel 1500 vélelmezett rákkeltő anyagot, amelyekből ilyen idióta és embertelen állatkísérletekkel ún. rákkeltő anyagokkat csináltak.

  az új medicina oldalon további anyagokat találhatsz.
   
 18. afodorne

  afodorne Állandó Tag

  Nem vagyok dohányos. De a férjem az. A jobbik fajtából. Mindig csak szabad levegőn dohányzik, és nagyon ügyel rá, hogy ne gyújtson rá úgy, hogy az másokat zavar. Ő lehetne az ellenpélda...
   
 19. iGabes

  iGabes Állandó Tag

  Sajnos Ők vannak kevesebben... az emberek nem tolerálják egymást, se így se úgy.
   
 20. kellegykis

  kellegykis Állandó Tag

  Én is azon dohányosok közé tartozom, akik megpróbálják tolerálni, hogy mások ki nem állhatják a dohányfüstöt. Akármilyen társaságban vagyok, mindíg megkérdezem, hogy rágyújthatok-e és gyorsan hozzáteszem, hogy nem baj ha nem. Mondjuk általában nem tiltják meg.
  Nemrég sokat vitatkoztam dohányos haverjaimmal, a dohányzás köztéri betiltásáról. Én azon az állásponton voltam, hogy igenis tiltsák be a köztéri dohányzást, ugyanis még mindíg többen vannak azok akik nem dohányoznak, mint akik igen, így a jó öreg demokratikus alapelvek alapján tökéletesen jogos a betiltás, na és ne feleddjük egészséges is. És sajnos iGabes tapasztalatait tudom csak megerősíteni: szinte senkit sem sikerült meggyőznöm (de legalább meghallgattak)
   

Megosztás