Csak ha akarsz velem beszélgetni

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudod Judy nekünk valóban semmi beleszólásunk nincs abba, hogy az óhaza pere-puttyostúl, hogy alakitja a sorsát, csak amikor olvasom az egyik elfogultabb beirást a másiknál, akkor olyan érzésem van, hogy agymosott az egész ország. Pro és kontra. Irhatnám azt is egyétek meg ti főztétek magatoknak. De nem szeretném. Sokkal jobban örülnék annak, ha azt láthatnám, hogy kompromisszumképes politikusok vezetik az országot. De arról szó sincs. S amikor úgy tünik, hogy az Orbánnal van a bajunk, akkor valójában a szándékaiban meghuzódó ego trippre szeretnénk figyelmeztetni Benneteket. Nyilván a Gyurcsánynak is megvan a maga hibája, de azért rengeteg külső tényező alakitja az ő idejét. Most például a reccesszio. Korábban a reformok, a halaszhatatlan reformok ellenzése. Mit gondolsz meddig lehet ellenezni a reformokat? Gondolod, hogy az Orbánnak könnyebb dolga lesz? Pitiáner 300 forintos vizit dijjal demonstrálni? Vicc. Nem kivánom az Orbánnak, hogy olyan ellenzéke legyen, amilyen ő volt. S az pedig, hogy a szélsőjobbra kacsingat a szavazatszám miatt, életveszélyes játék. De remélem megérem és 2 év múlva majd beszélünk. :mrgreen:

Olyan jó ezt olvasni, látszik belőle milyen nagy szíved van. kiss Amikor téged és Hahalmant olvaslak sokszor eszembe jut, vajon én is ennyire szívemen tudnám-e viselni azok sorsát, akik "kalandvágyból" otthon maradtak, ha már több ezer kilométer választana el az óhazától?

Én már itthon is csak lemondóan legyintek amikor látom mit művelnek nálunk és igyekszem nagy ívben elkerülni azokat a fórumokat, műsorokat, ahol a politikáról, politikusokról van szó.

Ami pedig azt illeti: Orbán majd bármit tehet. Neki nem lesz olyan ellenzéke aki minden piszlicsáré ügyben fel tudja tüzelni a szavazótáborát. Sokkal súlyosabb ügyekben sem tudott az utcára szólítani néhány száz embernél többet. Én már akkor is elégedett leszek, ha legalább a 2/3-os többséget nem éri el, mert az már tényleg nagy "bátorság" lesz ettől a néptől, ha akkora hatalmat ad egy ember kezébe.
 

m.szolar judit

Állandó Tag
Állandó Tag
Sok mindenben igazat adok nektek, én sem erősítem egyik pártot sem. De ha két rossz közül kell választani, hiszen nincs jobb egyenlőre, ti mit tennétek?
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Sok mindenben igazat adok nektek, én sem erősítem egyik pártot sem. De ha két rossz közül kell választani, hiszen nincs jobb egyenlőre, ti mit tennétek?
Judit, sokmindenben valoszinuleg jobban egyetertunk mint gondolod.

Amikor itt (pontosabban: ebben a fonalban) a FIDESZ-ben remenykedo/dicsoito vagy az MSZP-t kopkodve elitelo irasok kritikajat olvasod, azok nem partvonalon irodnak. Pusztan arrol van szo, hogy - s azt hiszem, ezt minden tovabbi konzultacio nelkul is batran kijelenthetem - tobbsegunk nem a ket fo part programjatol, hanem a lakossagnak a partokhoz fuzodo viszonyatol ill. azokhoz fuzott vak hitetol vannak elborzadva.

Konnyen es valoban meglehet, hogy mi itt a nagybudos Kanadaban tenyleg bekepzeltek, tudatlanok, vagy eppen naivan arrogansak vagyunk, akik (hogy egy Mo-n elo tablatarsam buzgo szavait idezzem) nem vagyunk "igazi Magyarok" akik "magyarként élnek és viselkednek egymással".

Ami kis tapasztalatot sikerult itt elve osszegyujtenunk egy relative mukodokepes demokraciarol, annak alapjan azonban szamunkra - OK, pontositok, mielott valaki azzal vadolna hogy szavakat adok a szajaba: szamomra - a legriasztobb jelenseg nem az egyik vagy a masik part korrupcioja, butasaga, vagy onzese, hanem a lakossag egy jelentos reszenek vak-demagog hite ennek vagy annak a partnak a 'feddhetetlensegeben' vagy 'tevedhetetlensegeben'.

Szamomra a FIDESZ es az MSZP ugyanott allnak. A kulonbseg koztuk nem erkolcsi vagy intellektualis, hanem pusztan poziciobeli: jelenleg az MSZP van hatalmon, az o kezukben van a kamra kulcsa, s igy poziciobeli elonyt elveznek a csalas-lopas-hazudas uzletben. Sajnalatos modon azonban azt kell mondanom, abszolute ketlem hogy a FIDESZ barmiben is maskent fog viselkedni amikor atveszik a kamra kulcsat!

Ez nem cinizmus vagy hitetlenseg, hanem puszta realis helyzetfelmeres, es a magyar politikai kozkultura egyenes kovetkezmenye - meg akkor is, ha ez ugyanugy (ha nem is ugyanilyen mertekben) resze minden jelenlegi demokracia letkepenek mindenutt a vilagon.

Ennek tudatos felmerese es felismerese onmagaban meg nem zarja ki azt, hogy az ember tamogasson egy kormanyt! Ez azonban lehetove teszi, hogy realisan tegyuk azt, s ne fuzzunk hagymazos delibabkepeket egy jovendo 'megvalto-kormany' megerkezeserol, melynek 'nemes erkolcsi tuze megtisztitja majd az orszag nagynemzeti lelket minden rossztol' hogy kez-a-kezben karoltve menetelhessunk a buszke jovobe...:rolleyes:

A 'hithuek' langolo meggyozodese az, ami elborzaszt engem. Az mar tenykerdes, hogy a kovetkezo kormany jobboldali lesz (s csak remenykedni lehet, hogy ez a FIDESZ-t fogja jelenteni...) Ami azt illeti, ha rajtam mulna, mar most orulnek annak, ha a FIDESZ (termeszetesen kizarolag legalis modon) atvenne a hatalmat! Valoszinu, hogy sokmindenben hatekonyabb lesz, ha masert nem hat azert, mert az egadta vilagon semmilyen eletkepes ellenzeke nem lesz a baloldalon. Arrol viszont 100%-ig meg vagyok gyozodve, hogy a kovetkezo kormany ugyanugy fog korrupt, csalo, hazug stb. gyakorlatokat IS folytatni, ugyanugy fog oltari marhasagokat IS csinalni, es ugyanugy fog bizonyos dolgokat elbaszarintani, mint a jelenlegi.

Marpedig amikor a hithuek szemerol lehull a halyog, mit gondolsz, hova fognak fordulni az uj 'megvaltoert'...?:rolleyes:

Engem nem a kovetkezo valasztasok ijesztenek meg, hanem az azokat koveto. Az a (latszolag) hihetetlenul elfogult es vak hit ugyanis, amit olysokan most a kozepjobba fektetnek, elobb-utobb vissza fog rugni - es nagyobbat mint egy kezigranattal toltott Remington soretespuska! Marpedig amikor kiurul a hit a kozeputban, a 'kovetok' elkeseredetten fogjak keresni az uj 'megvaltot' - es ez akkor mar csak a szelsosegbol johet...

En nem egy diktatorikus hatalomatveteltol felek, hanem (hogy hulyen fejezzem ki magam) egy 'demokratikus allampuccstol', a 'tomegek diktaturajatol'. EZ volt az, ami Hitlert hatalomba hozta; ez az, ami most Chavez hatalmat betonozza; ez az, ami a Bush adminisztracio nyolceves tevekenyseget (szerencsere csak tendencia szinten, de megis) annyira eltorzitotta; s ami azt illeti, ez volt az, ami anno dacume a Rakosi diktaturanak is egy bizonyos szinten tomeges tamogatast ill. salonfähig jelleget kolcsonzott, legalabbis a kezdetekben (habar az termeszetesen nem vitathato, hogy az utobbiban Moszkvanak es a magyar allamhatalom eroszakszervezeteinek joval nagyobb szerepe volt).

Marpedig ha akar a Jobbik/MIEP, akar a szelsoseges bal egyszer hatalomra jut, Augusztus 20-at nem tuzijatek, hanem maglyak fenyeben fogjatok majd unnepelni...:(
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Vicc

:D:o:D:o:D:o:p:D;):D:p:p;):D:):D;):o:eek::D:D:D:D:p:p:D:D:D:D
MA KAPTAM, jo szorakozast

Egyszer a pápa elhatározta, hogy kitiltja a zsidókat a Vatikánból. A zsidók felháborodtak, ezért a pápa beleegyezett, hogy ha egy zsidó le tudja győzni teológiai vitában, maradhatnak. A zsidók egy bölcsességéről ismert rabbit választottak, hogy kiálljon a pápával a "párbajra". A rabbi azt mondta, hogy tegyék érdekesebbé a vitát és egyiküknek se legyen szabad beszélni. A pápa beleegyezett. A vita napján a pápa és a rabbi leültek egymással szemben, a hívek köréjük gyűltek.

A pápa felemelte három ujját. A rabbi felmutatta egy ujját. A pápa egy kört rajzolt a levegőbe. A rabbi a földre mutatott. A pápa elővett egy ostyát és egy pohár bort. A rabbi elővett egy almát. A pápa ekkor felállt:
- Feladom - mondta. - Te túl bölcs vagy, rabbi. Maradhattok.
Később megkérdezték a pápát a bíborosok:
- Mit beszélt a rabbival?
- Először felmutattam három ujjamat, hogy a Szentháromságra emlékeztessem. Ő felmutatta egy ujját jelezve, hogy egy Isten van mindkét vallásban. Ezután rajzoltam egy kört a levegőbe, mutatva, hogy Isten mindenhol ott van körülöttünk. Erre a földre mutatott, jelezve, hogy Isten itt is van, velünk. Ekkor elővettem egy ostyát és egy pohár bort, megmutatva, hogy Isten feloldoz a bűneink alól. Ő elővett egy almát, hogy az eredendő bűnre emlékeztessen. Mindenre volt válasza. Mit tehettem volna?

Közben a zsidók is körbevették a rabbit:
- Mi történt, rabbi?
- Először azt mutatta, hogy három napunk van elhagyni a várost. Mutattam, hogy egy zsidó sem fog elmenni. Ezután körbemutatott, jelezve, hogy az egész várost megtisztítja a zsidóktól. A földre mutattam, jelezve, hogy mind itt maradunk.
- És utána?
A rabbi vállat vont:
- Nem tudom. Elővette az ebédjét, mire én is.
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
SOSOS!! Pufi, hol lehetne az egeszet megnezni, ha nekem nincs programom, ami ezt kinyitna??
van viszont egy kamasz 17-18 eves fiam... ez egy nyari kurzus?
... lecci segitsetek hogy elolvashassam mi ez?
Kedves MINDENKI KANADÁBÓL! A Kanadai Magyar TV és a Magyarokért Kanadában alapitvány felhivja minden szülő és 18-30 év közötti fiatal figyelmét arra, hogy március 25-ig itt jelentkezhet a Balassi Intézet által kiirt hazai egyetemi szintű magyar nyelv, történelem, kultúra oktatásra. Az évfolyam ingyenes (magában foglalja a kollégiumi ellátást, étkezést, egészségügyi biztositást és 21 ezer forint zsebpénzt. CSAK A REPÜLŐJEGYET kell fizetni. It mellékelem az angol leirást és a jelentkezési lapot.
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
:D:o:D:o:D:o:p:D;):D:p:p;):D:):D;):o:eek::D:D:D:D:p:p:D:D:D:D
MA KAPTAM, jo szorakozast.
Nagyon kedves iráni barátom szokta fantasztikus svádával mesélni ezt a viccet. Persze nem azzal a körettel, ahogy Te (pápa, zsidók kitiltása, stb.), hanem egy nagy csatatérre helyezve, ahol a küzdő felek kardok helyett igy viaskodtak.

Igy is, úgy is jópofa vicc. És szerintem Lem egyik vagy 35 éves történetéből (Három kóbor űrlovag - egyik örök kedvenc kötetemben a Kiberiadaban található) farigcsálta ki valaki, szája ize szerint megfelelően áthelyezve vallási környezetbe.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
hello GIGI

Gigi itt küldöm az Aplication Formot és az Információt

Ölellek Pufi

Balassi Institue Hungarian Language and Cultural Studies Program<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
APPLICATION FORM<o:p></o:p>
Scholarship application for individuals of Hungarian origin who reside outside of <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /><st1:place w:st="on"><st1:country-region w:st="on">Hungary</st1:country-region></st1:place>. The 10 month scholarship is valid between September 2009 and June 2010.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
(Please print)
<o:p> </o:p>
Reference number (office use only): …………………………………………………<o:p></o:p>
Name:……………………………………………………………………………………………………..<o:p></o:p>
Date and place of birth:…………………………………………………………………………………..<o:p></o:p>
Father’s name: ……………………………….. Mother’s maiden name:………………………………<o:p></o:p>
Address: Country:…………………… Province:……………………City:………………………………<o:p></o:p>
Street:……………………………………………Postal code:……………………………………………<o:p></o:p>
Email:…………………………………………….Phone number:………………………………………..<o:p></o:p>
Passport number:……………………………….Citizenship:…………………………………………….<o:p></o:p>
Hungarian Embassy or Consulate for visa application:…………………………………………………<o:p></o:p>
Highest level of education:……………………………….School:……………………………………….<o:p></o:p>
If a post-secondary student or graduate: Post-secondary institution’s name and address: .…..……………………………………………………………………………………………………………<o:p></o:p>
Faculty:……………………………………………Program:……………………………………………….<o:p></o:p>
If working: Employer: ……………………………Occupation:……………………………………………<o:p></o:p>
Areas of interest:…………………………………………………………………………………………….<o:p></o:p>
Please evaluate your Hungarian language skills (check appropriate box)<o:p></o:p>
<TABLE style="BORDER-BOTTOM: medium none; BORDER-LEFT: medium none; BORDER-COLLAPSE: collapse; BORDER-TOP: medium none; BORDER-RIGHT: medium none; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-padding-alt: 0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-border-insideh: .5pt solid windowtext; mso-border-insidev: .5pt solid windowtext" class=MsoNormalTable border=1 cellSpacing=0 cellPadding=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-firstrow: yes"><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: windowtext 1pt solid; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.55pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
Hungarian<o:p></o:p>
</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.55pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
Excellent<o:p></o:p>
</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.55pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
Good<o:p></o:p>
</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.55pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
Average<o:p></o:p>
</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.6pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
Poor<o:p></o:p>
</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 1"><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: windowtext 1pt solid; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.55pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: #ece9d8; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-top-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
Speaking<o:p></o:p>
</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.55pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: #ece9d8; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-top-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
<o:p> </o:p>​
</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.55pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: #ece9d8; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-top-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
<o:p> </o:p>​
</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.55pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: #ece9d8; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-top-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
<o:p> </o:p>​
</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.6pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: #ece9d8; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-top-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
<o:p> </o:p>​
</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 2"><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: windowtext 1pt solid; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.55pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: #ece9d8; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-top-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
Writing<o:p></o:p>
</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.55pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: #ece9d8; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-top-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
<o:p> </o:p>​
</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.55pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: #ece9d8; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-top-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
<o:p> </o:p>​
</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.55pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: #ece9d8; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-top-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
<o:p> </o:p>​
</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.6pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: #ece9d8; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-top-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
<o:p> </o:p>​
</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 3; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: windowtext 1pt solid; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.55pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: #ece9d8; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-top-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
<st1:City w:st="on"><st1:place w:st="on">Reading</st1:place></st1:City><o:p></o:p>
</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.55pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: #ece9d8; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-top-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
<o:p> </o:p>​
</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.55pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: #ece9d8; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-top-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
<o:p> </o:p>​
</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.55pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: #ece9d8; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-top-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
<o:p> </o:p>​
</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 88.6pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: #ece9d8; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-top-alt: solid windowtext .5pt" width=118>
<o:p> </o:p>​
</TD></TR></TBODY></TABLE>
<o:p> </o:p>
Other languages:…………………………………………………………………………………………….<o:p></o:p>
Additional comments:……………………………………………………………………………………….<o:p></o:p>
Date:……………………………………………..Signature:……………………………………………….<o:p></o:p>
Please attach the following to this application form:<o:p></o:p>
  • Explain in about 300 words why you would like to study in <st1:country-region w:st="on"><st1:place w:st="on">Hungary</st1:place></st1:country-region><o:p></o:p>
  • Your résumé<o:p></o:p>
  • Copy of transcripts and diplomas (certified by institution where studied)<o:p></o:p>
  • Reference letter from a volunteer organization (i.e.: scouts, church) or recognized individual<o:p></o:p>
  • Photocopy of passport<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Application deadline: March 25, 2009.<o:p></o:p>
Please mail the application form and supporting documents to:<o:p></o:p>
<st1:personName w:st="on">Judy Young</st1:personName> Drache, Canada-Hungary Educational Foundation<o:p></o:p>
<st1:place w:st="on">21 McLeod Street, <st1:City w:st="on">Ottawa</st1:City>, <st1:State w:st="on">Ontario</st1:State>, <st1:postalCode w:st="on">K2P 0Z4</st1:postalCode>, <st1:country-region w:st="on">Canada</st1:country-region></st1:place>​
<st1:place w:st="on"><st1:country-region w:st="on"></st1:country-region></st1:place>​
<st1:place w:st="on"><st1:country-region w:st="on">Balassi Institue Hungarian Language and Cultural Studies Program<o:p></o:p>
CALL FOR APPLICATIONS<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Note: This information sheet has been prepared in English for Canadian applicants. Non-Canadian applicants can obtain information from the website of the Balassi Institute at www.bbi.hu ; and US applicants from the Pal Teleki Foundation/ Hungarian Scout Association in <st1:place w:st="on"><st1:State w:st="on">New York</st1:State></st1:place> (Dr Judit Nemethy Kesseru, [email protected] )<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
The Education and Cultural Ministry of the <st1:placeType w:st="on">Republic</st1:placeType> of <st1:placeName w:st="on">Hungary</st1:placeName>, the Secretariat for Hungarians Abroad and the Balassi Institute invite applications for a 10 month <st1:place w:st="on"><st1:placeName w:st="on">Hungarian</st1:placeName> <st1:placeType w:st="on">State</st1:placeType></st1:place> scholarship during the 2009/2010 academic year. The scholarship is intended for individuals of Hungarian origin living outside of <st1:country-region w:st="on"><st1:place w:st="on">Hungary</st1:place></st1:country-region> who wish to strengthen their language knowledge and cultural identity.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>​
The goal of the Hungarian Language and Cultural Studies scholarship is to improve the Hungarian language skills and cultural knowledge of young people of Hungarian origin who are citizens and residents of other countries (the so-called “Western diaspora”). The two semester course takes place at the Balassi Institute in <st1:City w:st="on"><st1:place w:st="on">Budapest</st1:place></st1:City>. Young people, 18 years or older, are invited to apply. Volunteer work, references from post-secondary institutions, and any other activities related to <st1:country-region w:st="on"><st1:place w:st="on">Hungary</st1:place></st1:country-region> or Hungarian culture are taken into consideration in the selection of the applicants.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
About the program:<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
The program consists of language and cultural studies and provides opportunities to actively explore <st1:country-region w:st="on"><st1:place w:st="on">Hungary</st1:place></st1:country-region> and contemporary Hungarian culture. In the framework of cultural studies the students learn about history, literature, geography, folklore, art history and social issues. At the end of the program students take a final exam in the above subjects, defend their final essay, and take a Hungarian language exam that is officially recognized by the Hungarian government. (The language exam’s level and type is decided on by the language skills examination board.)<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
For those students who wish to apply for credits in their post-secondary institution in <st1:country-region w:st="on"><st1:place w:st="on">Canada</st1:place></st1:country-region>, the Balassi Institute provides detailed course descriptions in addition to the transcript.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Class attendance is compulsory. Should a participant miss classes without cause, or violate the Institute’s Study and Exam rules or Disciplinary Guidelines, the individual will lose the right to continue in the program and the right to reside in the Institute’s residence. The individual will have to pay back the scholarship received up to that date. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Program duration: 10 months (September 2009 – June 2010)<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
The scholarship includes:<o:p></o:p>
  • tuition fee<o:p></o:p>
  • 21000 Ft/month grant<o:p></o:p>
  • student residence (2-3 persons per room)<o:p></o:p>
  • student ID (qualifies for discounts)<o:p></o:p>
  • free health care (as per current legislation for foreign students)<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Total number of course participants: 20 <o:p></o:p>
Deadline for applications in <st1:place w:st="on"><st1:country-region w:st="on">Canada</st1:country-region></st1:place>: March 25, 2009.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
The applications will be evaluated by April 30, 2009 and applicants will be notified about the results within 15 days after that. Decisions about the applications are made jointly by the Education and Cultural Ministry of the <st1:place w:st="on"><st1:placeType w:st="on">Republic</st1:placeType> of <st1:placeName w:st="on">Hungary</st1:placeName></st1:place> and the Balassi Institue. All decisions are binding.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
The Education and Cultural Ministry will not consider applications that are submitted after the deadline and/or are incorrect or incomplete. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
Required documentation and references:<o:p></o:p>
  • completed application form (please print)<o:p></o:p>
  • an essay of about 300 words about why you would like to study in <st1:country-region w:st="on"><st1:place w:st="on">Hungary</st1:place></st1:country-region><o:p></o:p>
  • résumé<o:p></o:p>
  • copy of transcripts, diplomas (signed or certified by the appropriate authorities)<o:p></o:p>
  • reference letter from a volunteer organization (eg: scouts, church) or recognized individual<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
The applicant is responsible for the following expenses:<o:p></o:p>
  • Travel to and from <st1:country-region w:st="on"><st1:place w:st="on">Hungary</st1:place></st1:country-region><o:p></o:p>
  • Food and personal expenses
    Note: Recommended monthly amount for food and personal expenses is approximately 300 CAD.<o:p></o:p>
  • Language exam fee (ORIGO intermediate: 18.900 Ft, Advanced: 19.850 Ft, ECL B2 or C1: 22.000 Ft)<o:p></o:p>
  • Monthly student transit pass<o:p></o:p>
  • Student visa fee <o:p></o:p>
  • Cost of two field trips: 40.000 Ft and 80.000 Ft<o:p></o:p>
  • Residence card deposit: 1500 Ft, residence security deposit: 5000 Ft, student ID: 1960 Ft.
    These amounts are payable at registration.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
The application process is not considered complete unless a deposit of US $300 is included with the application documents. This is a deposit for the field trips. Method of payment: certified cheque or international money order in US dollars (made payable to “Hungarian Scout Association”). In the case of a bank transfer the following information can be used: Bank Routing #021205376, account number: 154030818. The Canada-Hungary Educational Foundation will forward cheques, money orders and transfer confirmation to the Scout Association, c/a Dr Judit Kesseru Nemethy in <st1:State w:st="on"><st1:place w:st="on">New York</st1:place></st1:State>. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
In the case of successful applications, the applicant will be required to pay only the outstanding amount for the field trips at registration. If the application is rejected, the Hungarian Scout Association will refund the deposit. If after accepting the offer for admission the applicant decides not to participate in the program, the Hungarian Scout Association will not refund the deposit. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
The course outline, the Balassi Institute’s regulations and the text of the contract to be signed by successful applicants are available from the <st1:country-region w:st="on"><st1:place w:st="on">Canada</st1:place></st1:country-region> – Hungary Educational Foundation. The scholarship will only be offered to applicants who sign a declaration committing themselves to completing the program, to complying with the Institute’s Study and Exam rules and Disciplinary Guidelines, and to accepting responsibility for the above listed expenses. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Please mail the application form and supporting documents to:<o:p></o:p>
<st1:personName w:st="on">Judy Young</st1:personName> Drache <o:p></o:p>
Canada-Hungary Educational Foundation<o:p></o:p>
<st1:place w:st="on">21 McLeod Street, <st1:City w:st="on">Ottawa</st1:City>, <st1:State w:st="on">Ontario</st1:State>, <st1:postalCode w:st="on">K2P 0Z4</st1:postalCode>, <st1:country-region w:st="on">Canada</st1:country-region></st1:place><o:p></o:p>
Should you require additional information please contact:<o:p></o:p>
<st1:personName w:st="on">Judy Young</st1:personName> Drache<o:p></o:p>
Tel.: 613.567.5756<o:p></o:p>
email: [email protected], or [email protected]<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
The application form and this information in English and Hungarian can be downloaded from the <st1:country-region w:st="on"><st1:place w:st="on">Canada</st1:place></st1:country-region> – Hungary Educational Foundation’s website: www.hungarianpresence.ca<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p></o:p>
</st1:country-region>​
</st1:place><o:p></o:p>​
 

m.szolar judit

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pufi! Tetszett a vicc.
Kedves Mindenki, egy írásomat szeretném megosztani veletek, kommentár nélkül. Kérlek benneteket olvassátok el, remélem megéri.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Crebeka%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> A Hajó.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
Két hajó indult el egy kikötőből, szinte egyszerre. A nap ragyogóan sütött, a kék eget visszatükrözte a tenger lágyan hullámzó vize. Az egyik hajó szinte még új volt, a másik elég megviselt, kicsit koros, egy évezred súlyát viselte magán. Az utasok is mások voltak. Az új hajó kapitánya, tisztjei, legénysége és utasai is kiegyensúlyozottak voltak, nyugodtan, teli önbizalommal indultak útnak.<o:p></o:p>
Az évezredes hajó nehézkesen, kicsit döcögve indult el. Utasainak egy része magabiztosan, mások félszegen vágtak bele az újabb utazásba. Kéklő hegyek, zöld szigetek és tündöklő napsütés kísérte útjukat, egy ideig. <o:p></o:p>
A fiatal hajó, egy szemtelen kürtszóval búcsút intett a lassú hajónak és sebesen szelte a nyugodt óceán vizét. <o:p></o:p>
Ám egy napon heves vihar támadt, az öreg hajót dobálta hullámról hullámra a szél. Utasai félve, szorongva, várták az újabb csapás végét, vagy legalább a csitulását. A vén hajó recsegve, ropogva egyre nehézkesebben haladt előre. A kapitány kabinjában összegyűltek a tisztek, hogy megvitassák, hogyan tovább.<o:p></o:p>
- Nincs már fölösleges teher a hajón, mégis csökkenteni kell a súlyát, hogy elérjük a legközelebbi kikötőt! Uraim várom a javaslatukat! – szólt a kapitány tisztjeihez.<o:p></o:p>
- Nekem vannak terveim, hogyan juthatunk ki szorongatott helyzetünkből. – válaszolt az elsőtiszt.<o:p></o:p>
- Kérem, adja elő javaslatát! – unszolta a kapitány.<o:p></o:p>
- Sajnálom, de ezeket csak akkor adom elő, ha én leszek ennek a hajónak kapitánya!<o:p></o:p>
- Rendben van, akkor az öregeket, a betegeket és a gyerekeket dobják a vízbe!- hangzott a kegyetlen válasz.<o:p></o:p>
- Ezt nem teheti Kapitány Úr! – méltatlankodott a tisztek egy része.<o:p></o:p>
- Higgyék el ez a legjobb megoldás, sok tehertől megszabadulunk. Nem kellenek korházak, óvodák, iskolák, és nem kell nyugdíjat fizetni!<o:p></o:p>
- De legalább mentő öveket adjunk nekik! – követelte az elsőtiszt.<o:p></o:p>
- Rendben van, minden tizedik vízbedobott után bedobunk egy mentőövet, aki eléri, megmenekül. Így már rendben van?<o:p></o:p>
- Gyertek, menjünk!- szólt az elsőtiszt a vele szimpatizálóknak. – Ezentúl ha a kapitány beszél, mi kivonulunk a kabinjából!<o:p></o:p>
A vihar egyre nagyobb erővel tombolt a tengeren. Úgy tűnt az utasoknak, hogy már évszázadok óta hánykolódnak a hullámok hátán. Fogyóban volt az élelem, a gyerekek és idősek egyre nehezebben viselték az éhezést, nélkülözést. <o:p></o:p>
- Én nem nézem tovább ezt a tétova hánykolódást! – kiáltott fel az egyik fiatalember. – Belevetem magam a tengerbe, itt van a közelünkben az a hajó, amelyikkel egyidőben indultunk útnak. Ott van élelem, van biztos megélhetés, én átúszom hozzájuk!<o:p></o:p>
A fiatalok többsége melléje állt, csak néhányan maradtak csendben.<o:p></o:p>
- Gyertek ti is, mire vártok? – kérdezték az elszántak.<o:p></o:p>
- Menjetek békével, találjátok meg a békét és biztonságot. Tudjátok ez a hajó évezredeken át az otthonunk volt, nem hagyjuk cserben. Itt élnek szüleink, nagyszüleink és itt akarjuk felnevelni a gyerekeinket is. Lehet, hogy nehéz lesz, de valakinek itt is kell maradni.<o:p></o:p>
- Foglaljuk el a hajót, vegyük át a parancsnokságot és akkor minden rendben lesz!- heveskedett az egyik ifjú utas.<o:p></o:p>
- De mi nem értünk a hajó kormányzásához. – intette le egy idősebb férfi.<o:p></o:p>
- Mi nem, de az elsőtiszt és a szimpatizánsai igen!<o:p></o:p>
Az elsőtisz éppen szokásos körútját végezte, az utolsó mondatra ért a beszélgető csoporthoz.<o:p></o:p>
- Nem vállaljuk fel, mert ez lázadás! Törvényes úton kell rendezni a nézeteltéréseket!<o:p></o:p>
- Hol itt a törvény? A gyerekeink lassan éhen halnak, öregeinket gyógyszer és orvos hiányában, sorban a hullámokba temetjük! Mire várunk?!..<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
/Vagy talán kire?! Ki meri felvállalni egy reménytelen helyzetbe jutott évezredes hajó megmentését?/<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Off topic/tájékoztatás

Bocsánat a technika ördöge megtréfált, a mosolygókat nem én tettem bele. Nem ide valók, azt hiszem.

Ha nem akarod a mosolygókat - a word-ből előbb másold át a beírásod egy jegyzettömbbe (notepad) és onnét ide.
A jegyzettömbbe másoláskor általában figyelmeztet, hogy elveszhetnek a módosító karakterek (vastag, félkövér,index...stb. -ezek a vigyoriak egyébiránt), de hát épp ez a lényeg.:D
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekesség, hogy április és december között harminc százalékkal nőtt a BA amerikai járatain a business osztályt választók száma, a következő negyedévre pedig - világméretű recesszió ide vagy oda - kiugró, 200 százalékos növekedést várnak ezen a téren.
Mauritius a sláger
A kereskedelmi vezető szerint míg az elmúlt években a Seychelle-szigetek, Kuba vagy éppen Thaiföld volt a legfelkapottabb egzotikus célpont, addig az idei télen Mauritius a sláger a magyarok körében.




Különösen figyelemre méltó, hogy ezzel párhuzamosan egyre több olyan magyar turista van, aki business osztályon utazik néhány hetes nyaralásra a floridai Orlandóba vagy Miamibe

Judit lehet, hogy Te rossz hajoban ulsz?
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
www

Judith szerettm a hajódat. Sok szép szimbólum fémjelzi gondolati gazdagságod. Pont ezért azt tanácsolom, nézd meg a www.kmtv.ca honlapomon az Interjuk rovatban dr.Franka Tiborral készitett interjumat. Előtte a Rónai közgazdász mondott érdekeseket. Ez két olyan ember a ,,legénységből, aki átuszott egy másik hajóra és a nemzetköz vizeken uszkálva sok sok tapasztalattal mentek vissza az ,,anyahajóra,,. Nem Vörösmartynál akartak jó pontot maguknak, hanem segiteni akartak, akarnak a hajó legénységének, hogy hogy kellene kifogni a szelet a vitorlákból. Elmondják, hogy a hajó most nyugatra megy, vagy afelé fordult, de visszi a keleti mocskát. S ez igy nem dolgozik. A hajón nincs tovább ingyen sem a windex sem az ovoda, napközi, oktatás, nincs magas családipótlék, gyes, üdülési csekk, és millió más. Mert a 9,5 millió legényből csak 1,5 millió áll a tatján a hajónak és adót fizet. Abból nemfog előre menni a hajó. Ne kérdezd mit csinál a többi? Valószinű adót csal, ,,ügyeskedik,, lop csal ahogy bir. A kapitány még nem volt csatában igy nem tudni miből van a zsákmány. A másod tiszt olyan szegény mint a hajó egere. Igaz a papájának vannak a legnagyobb kavicsbányái honban, a nejének meg még a Tokaji nedű és ott áll az asztalán a tejesüveg mellett, de neki semmije sincs. De bezzeg buzditja a hajófnéken tevékenykedőket, lázadást szit, mert ő akar lenni a kapitány. Hogy közben a hajó zátonyra fut, kit érdekel. Magyarul el kell dönteni, hogy keleti utakat járunk vagy nyugtiakat, mondják a csavargó közgazdászok.
De azért szerettem a hajódat.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Off topic

Köszönöm a segítséget, majd megtanulom.
Örülök, ha segíthettem.
Ez egyébként sok más esetben is jelentkező probléma, pl. fordítóprogramokat (trados) tud teljességgel megzavarni, de mint tudjuk a Microsoft meghatározó (szerencsére nem egyeduralkodó) a szoftverek területén.
 

m.szolar judit

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát a lopás, csalás, hazudás az én jelenlegi életfeladataimnak sem része... :mrgreen:
Nem baj, az 1950-es években voltam gyerek, láttam, hogyan kell jóllakatni a családot a nincsmiből. Hogyan kell még spórolni is a nincsmiből. Végülis tényleg hatalmas változások, jó változások is voltak, de valahogy mindíg rám osztódik annak a szerepe, aki nem eheti meg az aranytojást tojó tyúkot. :D
Kedves István és BP! Azt hiszem egy cipőben járunk, de ezt csak mi érthetjük, hiszen ebben élünk.
Kedves Pufi!
Csak néhány számot írok le,hogy ti is értsétek miről beszélünk.
400 kanadai dollár a bruttó havi fizetése egy átlag embernek, aki bérből és fizetésből él, mondjuk én ezt három műszakban teszem. Ebből durván lejön 30% az államnak.
Szerintetek ebből meglehet élni? Mert mi nem tudunk, pedig a két fiunk már önálló életet él. A havi rezsink ennyi.:(
 

m.szolar judit

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pufi!
Most néztem meg a riportodat dr. Franka Tiborral. Fejet hajtok előtte, nagy ember és nagy dolgot hajtott végre. Sajnos igaza van, a magyarok többsége valóban ilyen, de higgyétek el nem vagyunk mindannyian gonoszak, ostobák, és önzők.
Köszönöm, hogy megnézhettem.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére