Csevegős -x szemezős - barátok sokszemközt

Gyagnes témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2011 Június 27.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. macleod

  macleod Állandó Tag

  Így fényképről olyan, mintha magától hasadt volna. Volt egy öreg sárgabarackunk, még bírta volna, de a kettéágazott törzse egyszer talán egy szélcsavarintást már nem bír. Milyen szomorú látvány, mikor az ember termő gyümölcsfát lát így. Láttam már olyat is, aki ilyentájt vágott ki meggyfát (egyszer diót is), mert ... elfogta a látványt... már nem tudom, valami elképesztően egyszerű és primitív indok volt. Termő fát így meggyalázni?! Oké, még az is lehet, igaza volt, nem én laktam ott, de ha már addig kibírta, és már régóta gondolkodott rajta, akkor legalább megvárhatta volna az őszt....
   
 2. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Nem lehet a két faágat összehúzni, majd kötéllel összekötve hagyni, hogy egymáshoz újra egymásba nőjenek? Annyira sajnálom a fát:confused:
   
  zzsuzsa, Edet és napsugár7127 kedveli ezt.
 3. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  A nővérem már régóta így csinálja.Nem készít előre lekvárt csak lefagyassza a gyümölcsöt és ha szüksége van akkor csinál egy keveset minimális cukorral.nekem ehhez nincsen türelmem.Én nagyüzemben megcsinálom és ha kell akkor csak leemelem. Nem nagy üvegekbe csak 3 decisbe így hamar elfogy és nincs ideje megromlani. A szilvalekvár nos az megy félliteresbe vagy4,5 decisbe.:)
  az áfonyát meg készen megveszem.
   
  zzsuzsa és napsugár7127 kedveli ezt.
 4. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  :(:mad2:
   
  zzsuzsa kedveli ezt.
 5. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Nálunk az almafa szakadt meg sógornőméknél.Nem csináltak gyümölcs válogatást és sok alma lett.Szép nagy golden almák,de a fa még fiatal és a súlyt az ág nem bírta és leszakadt.Feltámasztották és megvárták míg megérik az alma és csak utána vágták le. azért ha előbb kapja a támaszt akkor megmenthető lett volna az egész karomvastagságú ág, de nálunk sajna így működnek a dolgok. A szőlőt is permetezni kellett volna újra és az idő is jó volt,de kimaradt. Ez van.
   
  zzsuzsa és Edet kedveli ezt.
 6. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Mostanában nem igen jönnek úgy a dolgok össze ahogy szeretném.:( A monitorom felmondott.:confused:Most csak akkor tudok a gép elé jönni ha a gyereknek nem kell.:DJelenleg nem rendelkezem olyan anyagi háttérrel,hogy megjavítasam ha egyáltalán megéri és meg is csinálják,de még újra sincsen jelenleg lehetőség.Ez van.:DViszont a szúnyoghálót megrendeltem a tetőablakomra, mert nem akarok poloskákkal és éjjeli molylepkékkel aludni.a szúnyogriasztó ezeknek nem használ.:hurra: Szombaton ingyenes szűrőnap lesz az SZTK-ban.:)Az ultrahangra ma 8 órától lehet jelentkezni.Sajnos mire felvették úgy 8 20 körül addigra már elfogyott a hely.:mad:Nos ennyit a szűrővizsgálatról.:D Ha nincs elég kapacitás akkor ne hirdessék meg.:mad2:Azért mégis csak nonszensz,hogy 20 perc alatt elfogy a hely.:(
   
  zzsuzsa és napsugár7127 kedveli ezt.
 7. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Bocsi, de rosszul fogalmaztam:D: én a gyümölcsöket összegyűjtöm és amikor már mindent beszereztem összefőzöm őket nagyon kevés cukorral és úgy teszem üvegekbe. Nálam különben mindenbe kevés cukor kerül. 10 kg-hoz teszek 1 kg cukrot bármely lekvárnál, még nem romlott meg sohao_O
   
 8. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  A listáról: A protkások tuti már jó előre tudtak az egészről, jó előre volt lista is, a maradék meg hamar betelt. Ahogy ez kishazánkban lenni szokott helytől és időtől függetlenül. :rolleyes2:
  Az pediglen ismerős, hogy ha a gyereknek nem kell....o_O:D Halaszthatatlan face után.
  A Kicsi a múltkor nagy csillogó szemekkel észrevette az egyik lovas játéknál a hirdetést, hogy 8 éves lipicai ló eladó.....Mondtam, hogy eszedbe ne jusson leütni...Elvégre mit nekünk egy igazi mozgó paripa....:rohog:
   
  zzsuzsa és evelyn13 kedveli ezt.
 9. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Szia sztok,nem tudom mutattam-e mar ezt a kepet.Tolunk nem messze vannak.Panni,figyelsz????:D
   

  Csatolt fájlok:

 10. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Boldog nevnapot kivanok a Ritaknak.:)(ha vannak kozottunk)
   
 11. Tecumamó

  Tecumamó Állandó Tag

  Ilyenem van nekem :)
  Nem tudom a nevét. Tavaly kaptam cserépben anyák napjára. Kiültettem, áttelelt és ilyen lett.:) (Szív alakú, nem véletlenül):)
  20160523_182216.jpg 20160523_181744.jpg

  Ez pedig a rokona lehet, csak futó.. Őt a piacról vettem szintén tavaly.
  20160523_182204.jpg

  A sok eső a virágoknak nagyon jót tett.
   
  Utoljára módosítva: 2016 Május 23
 12. macleod

  macleod Állandó Tag

  Az első szerintem a dalmát-, a második a balkáni harangvirág. Nekem is van, nagyon mutatós ilyentájt, ha valami zavarja, és bármi zavarja :D a fényhez jutásban, akkor bármi alól "ki-fel mászik". Nekem az egyik tő egy krizantémmal keveredett ide, amíg az még "neveletlen", addig a harangvirág virít, majd visszahúzódik, és a krizantém nő meg. A másik most a madárbirssel hadakozik, egymásnak dőltek, aztán hajrá. :)
   
 13. Edet

  Edet Állandó Tag

  Sajnos a jobb oldalát le kellett vágni, mert a kerítésre dölt, az a rész menthetetlen lett, de a bal oldali része még áll, azt meghagytam, hátha beérik rajta a meggy, aztán azt is ki kell vágni. Mellett azonban van egy kis fa, az lesz az utód. Érdekes, mert nem rajongok a meggyért, de akkor is sajnálom. Anyukám szereti nagyon, bár cukrozva és is szoktam eltenni belóle, amikor már jól megért.Még édesapám ültette, mert kell a cseresznye mellé fiam.....
   
 14. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Elvonult a vihar.Volt picike jég és egybe leszakadt ég valamint villámlás mennydörgés. Nem tartott sokáig,de annál intenzívebb volt. Már derül. :D
   
  sarolta51, napsugár7127 és zzsuzsa kedveli ezt.
 15. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Tegnap volt a lányom körmös vizsgája.Sikerült! :hurra::hurra::hurra::hurra::hurra:
  Most a pedikűröst csinálja.:D
   
 16. kircsike

  kircsike Állandó Tag

  GRATULÁLOK! Csak így tovább!
   
 17. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Ma mindenki az oktatást szapulja és a gyerekeinken kísérleteznek. Sajnálom mind a tanárokat és mind a gyerekeket. Mivel már 3 majdnem felnőtt gyerekem van rajtuk keresztül mély bepillantásom van volt az oktatás különböző bugyraiba.Nem mellesleg az oktatás végig kísérte életemet még ha csak mellékszereplője is voltam. Tudom,hogy tökéletes dolog nincs,de ha a kevésbé rosszból nagyobb rosszat csinálunk azon azért el kellene gondolkodni. Gyermekeim kipróbálták a vallásos oktatást valamint az olyan oktatást ahol próbálták hagyni a gyereket érvényesülni bizonyos kereteken belül. Ezek a szempontok néha sérültek ha kifogtak egy olyan tanárt akinek ez a pálya nem hivatása hanem kényszer megoldása volt életének.Sajnos akadt vagy akadnak ilyenek is. Megmerném kockáztatni,hogy nem is kis számban ami a gyerekekre nézve igen csak veszélyes. Eddig elkerültük ezen pedagógusokat!Most viszont a kisebbik lányom kifogott egy ilyent, de már elég nagy,hogy ne utáltassa meg azt a tantárgyat, amit eddig szeretett és tudott csak most bizonytalanodott el a fakt választásnál,hogy jól döntött-e.Most az a helyzet,hogy lányom nyáron átveszi amit ebben az évben kémia fakton tudni kellene vagy kellett a nővéremmel és ha nála megfelel akkor marad ez a verzió,de ősszel már vissza megy a sima kémia órára mint a többi társa.Hiába voltak az igazgatónál és hiába mondták,hogy felére csökken a fakton résztvevők száma félév után,mert sokan inkább vissza mentek a sima órákra és maszek úton próbálnak a jövő év emelt szintű érettségire felkészülni. Sajnos mivel a tanárnő tudásával nincs semmi gond,így nem lehet semmit sem tenni.AZ MÁS KÉRDÉS,HOGY A TUDÁSA NEM JÖN ÁT A GYEREKEKHEZ! Szerintem ez a legrosszabb hülyének nézni a gyerekeket akiket tanít. Nos tudom,hogy ez nem egy Waldrof iskola típus és nem is ezzel van gondom hanem bizonyos tanári hozzáállással.
  Most találtam ezt a kis orosz filmet ami a mi Waldorf iskolarendszerünkre hasonlít,de nem az.Ráadásul bentlakásos. Elgondolkodtató!
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
  Utoljára módosítva: 2016 Május 25
 18. Cicáspanni

  Cicáspanni Állandó Tag

  Hűűűűű igen, már figyelek, itt vagyok! :D:D:D:D:D:D
  Jó helyen laktok, nincs eladó ház a környéken??? :cool:;):D:D:D
  Ott dekkolnék a kerítés mellett minden nap munka után! :):):):):)

  Szarvas szelidítéssel kapcsolatban nincs sok tapasztalatom, de ezek szerint a dámvadak (főleg a lányok) békés jószággá nevelhetők?
  Az őzbakokról tudom hogy nagyon veszélyesek lehetnek háznál tartva.
   
 19. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Nem tudok elado hazrol,sajnos,szivesen latnalak a kozelben.:)
  Van ozbak is,legkozelebb,ha arra jarunk,lefotozom,ja meg kecskek is ugyanott.:D
   
  sarolta51 és Cicáspanni kedveli ezt.
 20. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  evelyn13: Gratulálok a lányodnak!
   
  sarolta51 és evelyn13 kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás