Ebben a faluban nincs se polgármester, se rendőrség. Itt hentes van!

Dario Cecchini a világ talán leghíresebb hentese, aki Panzano in Chiantiban a járvány kellős közepén személyesen árulja a friss húsokat, a lardót, a pástétomot és a finocchionát boltjában. Mesélt nekünk erről is, de azt is megkérdeztük tőle, mit üzen a magyar henteseknek.

Ezt a videót azért készítettük el, hogy a hazai vidéki henteseknek inspirációt adjunk: Dario Cecchini árván kellett átvegye 19 évesen, egyetemi tanulmányait megszakítva a családi hentesüzlet vezetését.

Negyvenhat évvel később a helyzet az, hogy turisták tízezrei sereglenek miatta, a saját, rendkívül barátságos és közvetlen személyisége köré kiépített brand miatt a Firenze és Siena közötti Chianti Classico borvidék szívében fekvő Panzanoba, hogy megkóstolják Cecchini lardóból készülő pecsenyezsírját, vinsantós májpástétomát és a bors drágasága miatt édesköménnyel készülő toszkán szalámit, a finocchionát.

A boltba történő belépésnél automatikusan a kezükbe nyomnak egy pohárka helyi vörösbort, és a gyakran Dantét szavaló hentes is rájuk köszön egy benvenutival. És ha már ott vannak, beülnek a mester valamelyik éttermébe is, ahol egészen addig etetik frissen sült húsokkal a vendégeket, amíg azok jól nem laknak. Mint Cecchini az Azonnalinak elmondta: neki minden nap a hús napja, a jelmondata pedig a carne diem. Ilyen hentesekre van szükség Magyarországon is!

Szabó Zoltán & Bukovics Martin


hus.jpg
 
Ezzel az cikkel csak felkeltettétek bennem a "Fernweh-t", a távoli utáni vágyat.
Panzano nincs messze Florenz-töl, ha jól erről a vidékről jön a finom bor Chianti.
Okvetlen meg kell látogatni a hentest :D
 
Idén már két disznóvágáson vagyok túl...a sonkák már készülődnek a főzéshez.
Annyiban más amit én szeretek hogy azon kevés legyen a zsír ...inkább hús legyen ...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok a

Stephen R. Covey: A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása – Az önfejlesztés kézikönyve-t

keresem. Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok! Szalay Lenke Mogyoró sorozatát szeretném letölteni. Köszi előre is!
Sziasztok! Keresem Debra Lobato Brothers sisters and special needs könyvét, angolul vagy ha valakinek meglenne magyarul még szuperebb lenne:) Online formában érdekelne elsősorban. Köszönöm!
Kicsichi wrote on Ajuda67's profile.
Helló, megint. Keresem J R Ward Örökség sorozatának fordítását. Ha valaki tudja hol találom, légyszi árulja el. Előre is köszönöm.
benudori wrote on szjucus2's profile.
Szia!
Szeretném elkérni a English Plus 2 Second edition teszteket.
Előre is köszönöm!

Heni

Statisztikák

Témák
36,462
Üzenet
4,401,474
Tagok
591,406
Legújabb tagunk
Liliom2007
Oldal tetejére