Hírek Egy kirúgott katona pert indított a honvédség ellen, határozott idejű szerződése alatt bocsátották el

Bodó Géza kirúgott katona pert indított a honvédség ellen, amiért szerinte indokolatlanul bocsátották el. Úgy látja, a kirúgása összefügghet azzal, hogy egy bevetése alatt egészségügyi problémái jelentkeztek, és nem zárható ki, hogy félrekezelték, kártérítést követel.

. Ráadásul az elbocsátása azért is lehet problémás, mert határozott idejű szerződése volt, amiből még két év hátravolt, azonban végkielégítés és kompenzáció nélkül mondtak fel neki, mindössze visszailleszkedési támogatást kapott, ami több mint nyolc év szolgálati idő után kéthavi távolléti díjának megfelelő összeget jelent.

A lapot több szerződéses katona is megkereste, akiket elbocsátottak a honvédségtől, de csak Bodó Géza vállalta névvel is a történetét. Bodó Géza Debrecenben, a Bocskai István lövészdandárban szolgált szakaszvezetőként. Elmondása szerint egy éjszakai ügyelete végén tudta meg: a honvédség nem kíván velük tovább dolgozni, és felbontják a szerződésüket, de indoklást nem kapott.

Visszaemlékezése szerint felolvasták a Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter által aláírt határozatot, mely alapján Bodó Géza szakaszvezetőt rendelkezési állományba helyezik két hónapra. Az indoklásban egy idén januárban hozott kormányrendeletre (8/2023.) hivatkoztak. Ugyanis a honvédség személyi állományának fiatalítására hivatkozva a kormány rendeletben tette lehetővé, hogy a honvédelmi miniszter egyoldalú döntéssel, kéthavi felmentési idővel felmondhassa a szolgálati viszonyát azoknak a katonáknak, akik betöltötték 45. életévüket, és legalább 25 év tényleges szolgálati viszonnyal rendelkeztek.

A rendelkezési állomány azt jelenti, hogy az illető leadja a felszerelését, átadja a beosztását, és várja, áthelyezik-e valahová. Azonban a két hónapos rendelkezési állomány leteltével egy újabb határozattal elbocsátották Bodó Gézáékat. „A felmentés indoka a kormányrendelet 7. § b) pontjára figyelemmel az állományilletékes parancsnok által az ön más beosztás betöltésére történő tervezhetőségéről tett nyilatkozata” – olvasható a honvédelmi miniszter által jegyzett felmentési határozatban.

A történetet szinesíti, hogy Bodónak iraki missziója idején egészségügyi problémái jelentkeztek, amelyeket szerinte félrekezeltek. Az orvosi jelentés szerint nem zárható ki, hogy késett a megfelelő ellátás. Fél évig egészségügyi szabadságon volt, utána visszahelyezték a régi helyére, nem szerelték le. Viszont a lap azt írja: ebben az esetben kellett volna Bodónak kapnia életjáradékot vagy valamilyen kompenzációt.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter korábban sértődött Facebook-harcosoknak nevezte a kirúgott katonákat, akik sérelmezték az elbocsátásukat. Bodó szerint viszont nem sértődés, hanem jogos követelés egy demokratikus jogállamban, ha egy határozott idejű szerződést felbontásánál az ember követeli az elvett éveket.

Halász Nikolett

1690962824555.png
 
............ jogos követelés egy demokratikus jogállamban, ha egy határozott idejű szerződést felbontásánál az ember követeli az elvett éveket.....
......
Akkor rossz országba született.
 
Ez a fiatalítás egy nagy faszság okosság. Elküldenek olyanokat, akik irakban vetzettek missziókat, és lecserélik őket olyanokra, akik frissen kikerülnek az iskolából. Meg ugye olyan is volt (aki nézi a partizán videóit, tudja), hogy januárban azt mondták a 40 éves hadnagynak hogy túl fiatal a parancsnoki beosztáshoz, márciusban meg leszerelték, mert fiatalítani kell. ez a kormány egy royal flush. Mindent lefedő totál dilettantizmus. A hadszíntéren legfeljebb a szociálisan érzékeny kékhajú nembináris/elhízott, nemi kvótás amerikai hadsereg rosszabb nálunk...
 
Ha már per....

Halála után csaknem egy évvel kimondta a bíróság, hogy jogellenesen állította elő a rendőrség a gyulai aktivistát​

Csóka-Szűcs János nevét akkor ismerhette meg az ország, amikor a koronavírus-járvány első hulláma alatt, 2020 májusán rémhírterjesztésért feljelentette a település fideszes polgármestere. Mindezt azért, mert Csóka-Szűcs megírta a Facebookon, hogy akkor a járványra hivatkozva teljesen kiürítették a gyulai kórházat, ahol 1170 ágy állt akkor üresen, közben súlyosan beteg embereket is hazaküldtek. Ez amúgy igaz volt, Görgényi Ernő mégis feljelentést tett rémhírterjesztésért.
Ezután került az ügy a Kúriára, ahol most döntés született. Csakhogy Csóka-Szűcs János 2022 novemberében meghalt. Így nem érhette meg, hogy a legfelsőbb bíróság kimondja: „az intézkedés jogalapja nem állt fenn, így az intézkedés módja, minden részcselekménye nemhogy aránytalan, hanem eleve jogellenes volt”.
( ez így működik következményei NINCSENEK )
 
V
Ha már per....

Halála után csaknem egy évvel kimondta a bíróság, hogy jogellenesen állította elő a rendőrség a gyulai aktivistát​

Csóka-Szűcs János ellenzéki aktivista nevét akkor ismerhette meg az ország, amikor a koronavírus-járvány első hulláma alatt, 2020 májusán rémhírterjesztésért feljelentette a település fideszes polgármestere. Mindezt azért, mert Csóka-Szűcs megírta a Facebookon, hogy akkor a járványra hivatkozva teljesen kiürítették a gyulai kórházat, ahol 1170 ágy állt akkor üresen, közben súlyosan beteg embereket is hazaküldtek. Ez amúgy igaz volt, Görgényi Ernő mégis feljelentést tett rémhírterjesztésért.
Ezután került az ügy a Kúriára, ahol most döntés született. Csakhogy Csóka-Szűcs János 2022 novemberében meghalt. Így nem érhette meg, hogy a legfelsőbb bíróság kimondja: „az intézkedés jogalapja nem állt fenn, így az intézkedés módja, minden részcselekménye nemhogy aránytalan, hanem eleve jogellenes volt”.
( ez így működik következményei NINCSENEK )
Ez Magyarország - a jogtalanság - lopás és diktatúra országa...
 
Sajnos nem érte meg, mégis ...

Egy ember, aki kiállt magáért, az igazáért - ez NAGYON FONTOS, mert a közösség haszna!!!
Ha elbújik, megalkuszik, fejet hajt, ma nincs ez az ítélet.

Példa mindenkinek, aki nem mer szólni, s ezzel hozzájárul ahhoz, hogy az ilyen Görgényi Ernő-félék hatalmaskodjanak.

A következmény a bátrabb kiállás kellene legyen!

Közvetlen következménye lehet, hogy nem lesz, hiszen a polgármester egy talpnyaló csinovnyik, védi a "Nemzeti Együttbűnözés Rendszere", de a közvetett haszna annál nagyobb, minél többen állunk ki magunkért.
 
V
Az egész országban/a bolygón az összes elnyomottnak kellene összefogni az elnyomók ellen és a bolygó paradicsomi élet színtere lehetne...
 
Az egész országban/a bolygón az összes elnyomottnak kellene összefogni az elnyomók ellen és a bolygó paradicsomi élet színtere lehetne...
Ez nem lesz hisz az akit TE elnyomónak tartassz az meg téged tart annak. Nos akkor kinek lesz igaza?
Ki tesz igazságot?
Mi az igazság?
Ki az elnyomott?
Ki dönti el?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!

Statisztikák

Témák
38,221
Üzenet
4,818,906
Tagok
616,686
Legújabb tagunk
victorss
Oldal tetejére