Először bocsát ki zöldkötvényt egy nyugdíjalap

Először bocsát ki zöldkötvényt nyugdíjalap a világon, a lépést a kanadai állami nyugdíjalap tette meg, és sikerrel: tegnap több mint egymilliárd dollár értékben jegyezték le a zöldkötvényeket - írja a Bloomberg.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A kanadai nyugdíjalap által kibocsátott kötvény 10 éves futamidővel bír, a kanadai 10 éves állampapírhoz képest 71 bázisponttal magasabb szpreddel lehetett megvenni, 3%-os kuponfizetés mellett.

Az alap közleménye szerint a kötvényekért 79 vevő jelentkezett, akiknek összkereslete 2,7 milliárd kanadai dollárt tett ki.

A zöldkötvények kibocsátásába egyre többen vágnak bele, elsősorban az USA-ban, ahol a helyi kormányzati intézmények mellett már megjelentek a piacon a nyugdíjalapok és biztosítók is ezekkel a termékekkel. Novemberben a Manulife Financial volt az első életbiztosító, amely zöldkötvényeket értékesített, de hasonló lépésre szánta el magát Ottawa városa is tavaly, idén pedig Toronto követheti a példáját.

A kanadai állami nyugdíjalap zöldkötvényeinek megvásárlásával a befektetők szél-és napenergiába, fenntartható víz és szennyvíz projektekbe, valamint zöldépületekbe fektetnek be.

haz2.jpg
 
Ezért kellene a pénzügyi ismereteimet bővíteni!
*
No igen, erre TÖBBEN is rászorulnánk. Mi-mivel jár(na)? Mennyi a hozam és a kockázat? Biztosan nem lép le a cég? Nem fagyasztják be a már befizetett pénzemet? Tele lennék kérdésekkel, no meg szorongással is. Emlékezzünk csak a nyugdíjalap ellopására. Itt, ezt laza kézmozdulattal, de megtették. S, mit kaptak a kárvallottak? Semmit. Így lehet --egyeseknek!-- meggazdagodnia. Más országban, már börtön lett volna a bér. Itt pedig? Kuss van. Igaz, időnként felemlegetjük, morgolódunk, de végül is nem történt semmi.:o
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,805,983
Tagok
615,918
Legújabb tagunk
Squierasb
Oldal tetejére