Elképesztő hívást kaptak egy kisfiútól a német rendőrök, ezt tették

A rendőrök próbáltak segíteni a kisfiún, a vizsgálat pedig gyorsan le is zárult.

Kihívta a rendőrséget
egy német kisfiú, mert elégedetlen volt a karácsonyi ajándékokkal - közölte szerdán a wilhelmshaveni (Frízföld) rendőrkapitányság az ünnepnapok eseményeit összegző beszámolójában.

A közlemény szerint az Északi-tenger partján fekvő Zetelben egy feldühödött kilencéves gyerek hívta fel a rendőrség számát azzal, hogy egyáltalán nem azokat az ajándékokat találta a karácsonyfa alatt, amelyeket megrendelt a Mikulástól.

Nyugalmas nap lévén a rendőrök kimentek a helyszínre, ahol a beszámoló szerint egy nagyon dühös gyereket találtak. Hogy lecsillapítsák a kisfiút, és segítsenek helyreállítani a családi békét, az egyenruhások is bekapcsolódtak az ügybe, összevetették a kívánságlistát a kapott ajándékokkal, és megállapították, hogy a fa alatt lévő finomságok és játékok valóban nem azonosak a listán szereplő dolgokkal.

"Idős kora miatt a Télapó miatt valószínűleg összecserélt két listát" – zárták le a vizsgálatot a rendőrök a gyermek számára.

MTI
images
 
Köszönet. -- Én a fülemre hagyatkoztam (meg, mint mondtam, korábbi tíz-tizenkét névre azt kaptam, hogy már foglalt), s nem valamilyen "értelemre"; úgyhogy elnézést, ha valakit ez zavar, - bár nem nagyon értem, hogy miért. Ha nem is túl gyakori, de egészen hétköznapi név.

Megnéztem a leggyakoribb német-családnevek listáját (historikusan) itt a 37.634. helyen áll.
-

Egy statisztika szerint a 82 millió lelket számoló Németországban 89 ilyen nevű lakik.
Kerekítsük fel ezt a számot a 3 szorosára, mert hátha a gyerekek nincsenek az adatok között.
Nos akkor a gyakoriság 3 mikron, tehát milliónkként kb. három.
-
Szerintem jobb ha nem ad az ember félreértésre okot. Köszi.
 
Goehring ,
na azért kérlek nem annyira is "hétköznapi" hétköznapinak nevezheted mondjuk a Mayer-t , Müller-t vagy Schmidt , de lehet Klein , Groß és a fene tudja nem mi , de Goehring nem annyira ;)
Megnéztem a leggyakoribb német-családnevek listáját (historikusan) itt a 37.634. helyen áll.
-

Egy statisztika szerint a 82 millió lelket számoló Németországban 89 ilyen nevű lakik.
Kerekítsük fel ezt a számot a 3 szorosára, mert hátha a gyerekek nincsenek az adatok között.
Nos akkor a gyakoriság 3 mikron, tehát milliónkként kb. három.
-
Szerintem jobb ha nem ad az ember félreértésre okot. Köszi.

És? Mit akarnak mondani?

(Mert hogy én mondtam itt egy-két dolgot.)

(És milyen félreértésről van szó? -- Megtisztelnének, ha elmondanák, milyen félreértésre adtam alkalmat.)
 
Utoljára módosítva:
@tornado[/USER]

Nem tudom, hova akar kilyukadni, vagy hogy mit akar egyáltalán mondani. Mint azt az adminisztrátornak írtam, a regisztrálásnál egy sereg nevet ki kellett próbálnom, s mindre az jött ki, hogy már foglalt. Nagy sokadikra ez jutott eszembe, és azt az "engine" elfogadta. Ennyi. A Goehring vagy Gehring nagyon is mindennapos német név, és szerintem elég határozott éles karaktere van, -- ha az ember képes, hogy tisztán a hangzásra figyeljen.

Miért nem mondja meg világosan, hogy mire gondol. A felsorolt illetők egyikéről sem hallottam, és gondolom, hogy a lista egy google search eredménye. Érdeklődők biztosan találhatnak többet is...[/QUOTE]
Tisztel úram ,
mivel utolsó irása , a névének változtatásával gondolom engem értett , igy megprobálok rá válaszolni . Magam csak erre az irásra probáltam választ adni , mivel az ön által és az adminisztrátorok tudtával adta meg nevét melyen én nagyon is csodálkoztam , hogy pont itt ezen a honlapon ilyen név szerepelhet és ön azt állitotta, hogy ez egy hétkönapi Német családi név , tudomásom szerint nem éppen ugy mint mondjuk Mengele sem ! Nekem nagyon furcsa Meier úrat vette fel , jajj bocsánat öt máskép hivták csak majd a bombázások után lett Meier !!;) Aztán nekem teljesen mindegy , hogy milyen nevet használ az úr , lehet felöllem Ibiri Mityi , vagy Jóska Pista is !
Aztán egy Gehring az teljesen más mivel hasonlóan mint a magyar helyesirásba a németben is az oe az ö-nek felemeg és nem az é nem mint az eh !;)
 
Tudjuk nehez a nev valasztas mert 552 ezer nev mar foglalt nalunk. Amit ajanlani tudunk hogy a nev melle egy szamot tegyunk es akkor valoszinu talalunk meg szabad nevet.
Koszonjuk Gering 2.
 
.

Hogy lezárjuk, vagy legalábbis lezárjam, ezt a dogot:

A "goehring2" nicknévre csak az első asszociáció az, hogy "Goehring". Viszont az, hogy önök olyan nyakasan ragaszkodtak ehhez az első asszociációhoz, az, minden megérzésem szerint, egyáltalán nem volt egy jóindulatú dolog.

Ha ez nem is mindennapos név, de egy teljesen mindennapos hangzású név (és nem a náci vezér neve miatt). És egy névben mindig a hangzás dönt illetve az a fontos benne, ettől név, -- nem attól, hogy valamilyen határozott értelmet (puszta célzást), hanem hogy határozatlan értelmet hordoz. Újat mondok?

Ezzel talán sikerült is némileg illetve bizonyos értelemben a "topikhoz" visszacsatlakozni, --- viszont hadd ne áruljam el az uraknak, hogy hogyan.

Az urakkal való párbeszéd lehetőségét a jövőben kerülni fogom.
 
tortent a kisse regebbi idoben ,hogy a nem tul muvelt philippin bevandorlo
ugy gondolta ,hogy megvaltoztatja a kimondhatatlan azsiai nevet
forgatta az ujsagot meg egy -ket konyvet keresve egy rovid konnyen tanulhato es irhato nevet
Legközelebb, ha nevet akar változtatni, inkább a spájzban vagy a frigóban nézzen szét. :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,805,207
Tagok
615,877
Legújabb tagunk
TobiasGip
Oldal tetejére