Elrabolták Szaúd-Arábiában egy disszidens gyerekeit

Húsz autóval körülbelül 50 állambiztonsági ügynök érkezett március 16-án hajnalban egy rijádi házhoz, és az ott élő testvérpárt, Omar és Sarah al-Dzsabrit magukkal vitték – számolt be a történtekről a BBC-nek a testvérük, Hálid al-Dzsabri. Omar, Sarah és Hálid-al Dzsabri annak a Szaád al-Dzsabrinak a gyerekei, aki a szaúdi titkosszolgálatok összekötője volt a nyugati titkosszolgálatokkal, köztük a brit kormányügynökséggel, az MI6-tal, és három évvel ezelőtti disszidálása előtt egy al-Kaida-merénylet megakadályozásában is részt vett.

A történtek után a család rijádi házát átkutatták, a biztonsági kamerákból eltávolították a memóriakártyákat, a testvéreket pedig azóta fogva tartják, családjuk semmit sem tud róluk. A BBC-t Hálid al-Dzsabri Kanadából hívta fel, itt él apjával önkéntes száműzetésben.

Úgy hiszi, testvéreit azért tartják fogva, hogy így kényszerítsék rá apjukat a szaúdi visszatérésre, és attól tart, apját azonnal letartóztatnák és bebörtönöznék. „Bármilyen hazugságot képesek kitalálni róla, amit csak akarnak, de (apám) ártatlan." A BBC kereste a szaúdi illetékeseket az ügyben, de nem reagáltak a megkeresésre.

INSZ

images
 
Ha meg titkosszolgálati túlkapás történik és a elhunynak az őrizetbe vettek...egy vállvonás és ennyi.
Amíg gazdaságilag fontos hogy a közel-keleten stabilitás legyen addig ott nem lesz változás.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,805,126
Tagok
615,873
Legújabb tagunk
Vanda0316
Oldal tetejére