Ezoterika

Melitta témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2003 Január 26.

 1. fedesa

  fedesa Állandó Tag

  Müller a mai magyar közélet egyik apostola. érdemes rá figyelni
   
 2. fedesa

  fedesa Állandó Tag

  gratulálok az alapos munkáihoz
   
  Karsay István kedveli ezt.
 3. Ilama

  Ilama Tag

  Az élet célja

  Kedves Fedesa!
  Kérdésed elgondolkodtatott.
  Szerintem, a létezésnek nincs célja!
  Létrejöttél, vagy létrehoztak (ki hogyan gondolja) azért, hogy legyél. Pontosabban, hogy lehetőséged legyen a létre. Ha abban hiszel, hogy létrehoztak, akkor a létrehozásodnak volt célja. Aki létrehozott, az gyönyörködni akart abban, hogy létezel, hogy nem vagy azonos vele, hogy képes vagy az újdonság varázsát adni neki. De ez az ő célja, és nem mondjuk a tiéd.
  Ha előre meghatározott célt adott volna létezésednek, nem örülhetne a te létednek, a te teremtő képességednek. Ha előre tudom, mi lesz, abban nincs meglepetés, izgalom, teremtés, csak egy már létezőnek a másolása.
  Innentől kezdve, rajtad múlik, hogy mit fedezel fel a már létező valóságból, mit leszel képes teremteni.
  Ha eljutsz a tudatosságod egy adott szintjére, létrehozhatod a saját tervedet, melyet életek hosszú során át elkezdesz megvalósítani. Olyan hatalmas és grandiózus ez a terv, hogy te magad is képtelen vagy földi tudattal, vagy akár túlvilági tudattal is átlátni, hogy mi minden kell a megvalósításához. De nem vagy magadra hagyva. Vannak, akik segítenek apró részfeladatokká lebontani és a részfeladatokat megvalósítani.
  És bár egy-egy életben úgy születünk meg, hogy ezeket a részfeladatokat meg tudjuk valósítani, mégsem mondhatjuk, hogy ez az adott életed célja, mert önálló, szabad lény vagy. Minél magasabb tudatosságot érsz el, annál inkább saját magad határozod meg, milyen céljaid legyenek.
  Olyan viszont nincs, hogy valaki úgy születik, hogy ebben az életben bármi történik is, neki ez a célja az életének, és ha ettől el akar térni, akkor egy felsőbb hatalom visszakényszeríti. Mivel magának a létednek nincs előre eldöntött célja, így az életeidnek sincs. Éppen ezért, bármilyen célt adhatsz nekik. Ha nem adsz, akkor sem porolják ki a nadrágodat. Viszont a teremteni vágyás minden tudatban benne él. Ezért a tudatok célt tűznek maguk elé.

  "A kereszténység 2000 éve ezt hirdeti, nem?"
  Igen, a kereszténység hirdet egyfajta célt. Igaz. De számomra ez elég szűk és rövidtávú célnak tűnik.

  "miért csak a halálközeli élmények után döbben rá az ember, hogy van célja a létezésének"

  Az emberi elme sokszor igencsak lusta. Megfeledkezik arról, hogy miért is akarta ezt az életet. Ilyenkor a tudat, gyakran a segítők segítségével létrehoz egy olyan eseményt, mely figyelmezteti. Ez az esemény elég sokféle lehet. Van akinek elég egy fészekből kihullt madárfióka kétségbeesett csipogása, van akinek egy halálközeli élményre van szüksége. Van aki pedig egész életében feltűnés nélkül halad. Olyan is lehetséges, hogy meggondolja magát, és kedvezőbb események történnek, amik egy teljesen más életcél felé viszik.

  Összefoglalva engedd meg, hogy azt idézzem, akitől a legtöbbet tanultam:
  "Az életnek nincs célja, éppen ezért, bármilyen célt adhatsz neki" A.J. Christian

  Mindez persze csak az én meglátásom, más biztosan teljesen másképp gondolja, mivel más célokat tűzött maga elé, mást akar megtapasztalni az életben. :)
   
 4. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Az emberi szív véges számú összehúzódásra képes. A szex fokozza a pulzust, így előbb elfogy a "készlet". Legjobb a remetéknek, se stressz, se nők....
   
 5. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Ez az ember még az élők sorában van? :mrgreen:
   
 6. yeti108

  yeti108 Állandó Tag


  Remeteszex? A nap kiszívja, eső veri, hideg rázza.... :)
   
 7. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Nyitnom kéne egy fogyókúrás tábort Rocca di Papa-n...
   
 8. Vidámtavirózsa

  Vidámtavirózsa Állandó Tag

  Sziasztok!

  Szeretnék feltenni néhány kérdést.

  1. Szerintetek van lényegi különbség az önszeretet és aközött a szeretet között , amit más iránt érzünk? Ha van , melyik tükrözi jobban a valós lényegünket?

  2. Szerintetek Isten miért hozta létre ezt a világot? Azért ,hogy érezhessen olyan érzéseket, amiket viszonyítási alap nélkül , teljesként nem érezhet (pl. önelismerés , önbizalom, siker, szerelem, rajongás , gyönyörködés , győzelem , kielégülés (nem szexuális eredetűre gondolok)) ? Vagy csak szimplán ,hogy tapasztalhassa az alkotókészségét?

  3. Szerintetek mi az az érzés , gondolat, vagy felismerés ebben a világban, ami a legközelebb áll az isteni énünkhöz , a valós lényegünkhöz? Mit kell keresni , hogy elégedetten és nyugodtan meg tudjunk állapodni egyetlen egy ponton?
   
 9. yeti108

  yeti108 Állandó Tag


  Wicca: Tégy amit akarsz, csak ne árts!
   
 10. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  A mai világban minden orvos fél a pertől. Ez a hülye amerikai módszer is átjött, hogy mindenért pereskedik a beteg, akkor is ha ő volt a hunyó. (lásd otthon-szülések. Szép elmélet, de ha gond van, egyből a doki a hibás)
   
 11. Ny. T.

  Ny. T. Új tag

  Sajnos Müller Péter még nem teljesen ÚJ Spiritualitás szempontjai szerint adja elő a világnézetét!

  Sok a misztikus, deista, hamvasbélás utána érzés!

  Ez a keresők számára nagyon megtévesztő lehet, mivel egy külső, misztikus istennek hagy létjogosultságot!
   
  ionon kedveli ezt.
 12. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Eddig már szinte minden zöldségről és libapimpóról írtál valami pozitívat..
  :)
   
 13. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  De ehetsz tyúkhúrt is kiss
   
 14. lanyijanos

  lanyijanos Állandó Tag

  kacaj

  jó a humorod, Üdv


   
 15. szalios

  szalios Állandó Tag

  tyúkhúr?


  Én is csatlakozom, habár még nem kóstoltam, de tényleg jó a tyúkhúr salátának és főzeléknek is. Nálunk egy természetgyógyász nagy szeretettel fogyasztotta, nem lehet rosszabb mint pl.: a pitypang amiben ugye nagy a keserű anyag. és már előre is bocsánatot kérek a szakértőktől, nem értek hozzá, a nagymamám pitypangvirágból finom mézet csinált, ezen kívül azt se ettem:)
   
  ionon kedveli ezt.
 16. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Nem lehet mindig mindent sterilizálni. Az immunrendszert edzésben kell tartani.... persze ésszel.
  Én se mennék pl. Indiában közvécé után a piacra gyümölcsöt enni.
   
 17. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Az aloe vera a mexikói cékla! :)
   
 18. Alva

  Alva Új tag

  Sziasztok kanadai magyarok!

  Én egy miskolci magyar vagyok:) és nagyon szeretnék létrehozni olyan üzeneteket a számítógépem képernyőjén, amik tudat alatt hatnak rám. (küszöb alatti inger) Pozitív üzik amik formálják tudatomat, amíg a gépemet bűvölöm egyéb más teendőkkel. Tudnátok nekem ebben segíteni...
   
 19. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  Már eme ingerekben élsz ha nézed a tévét vagy hallgatod a rádió adását, hogy pozitívak lennének kitudja de elérték a céljukat sok embernél.
   
 20. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  Tudod ez olyan mint amikor csalán teát ittam ha tettem akácvirágott hozzá megtudtam inni de magában sehogyan nem sikerült, így vagyok a bodza virággal is nem gyerebe, de a tyúkhúrt azt szeretem.
   

Megosztás