Főkonzulátus nyílik Montrealban

Idén is szorosabbá váltak a magyar-kanadai kapcsolatok – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán pénteken annak kapcsán, hogy telefonon beszélt Francois-Philippe Champagne kanadai külügyminiszterrel.

Francois-Philippe Champagne külügyminiszter kollégámmal telefonáltam, akivel régóta vagyunk jó kollegiális kapcsolatban, hiszen korábban országa külkereskedelmi minisztereként dolgozott. Az idei évben többször terveztük, hogy személyesen találkozunk, de sajnos a világjárvány közbeszólt. Azt viszont semmiképpen sem akartuk, hogy egyeztetés nélkül múljon el az év, úgyhogy jobb híján maradt a telefon” – olvasható a bejegyzésben.

Szijjártó Péter közlése szerint a magyar-kanadai kapcsolatok idén is szorosabbá váltak: a kanadai vállalatok folyamatos beruházásainak köszönhetően immár több mint 6 ezer embernek adnak munkát Magyarországon. Emellett kanadai vállalattól vásároljuk a légvédelmi felderítő radarjainkat, és jövőre megnyitjuk legújabb főkonzulátusunkat Montrealban – tette hozzá.

Kiváló együttműködést folytatunk az ENSZ-ben is, ahol Montreal és Budapest is a jelöltek között szerepel az ENSZ központi funkcióinak kihelyezése szempontjából. Mindezek mellett a magyar kormány 30 millió forinttal támogatja a kommunizmus áldozatai előtt tisztelgő emlékmű felállítását Ottawában.

konzulatus MOntreal.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Vörös Klára wrote on Ancsapancsa's profile.
Kedves Ancsapancsa!
És ezeket a Kis Éva könyveket eladod, vagy fel tudnád tölteni?? Egyik topicban olvastam, hogy az írónő újra kiadja bővített formában, es el is küldi annak, aki kéri. Ezèrt érdekelt volna a címe, hogy hova lehetne írni neki.
De nagyon köszi a válaszodat!!
Minta Mordaly wrote on Bubus13's profile.
Nagyon tetszik
vajdakati wrote on Judit mama's profile.
Valahol fent van a minta, de most nem találom ezért inkább átküldöm!
Kőházi-Kis Margit wrote on edinalokkos's profile.
Kedves Edina! Ne haragudj, ha zavarlak Kőházi-Kis Margit tanító vagyok. Megköszönném, ha nekem is el tudnád küldeni a Számolás 3 Tálas Józsefné könyvet. Sni
-s diákomnak kéne. Nagyon keresem még a Számtól számig sorozat 3. és 4. kötetét. Címem: [email protected]
Hálás köszönettel: Margitka
P.Sandor wrote on Melitta's profile.
Sziasztok info kellene hogy most hogy tudnek Kanadaba menni, mert lehet azt mondani hogy a Magyar megelhetes az egyellö a nullaval probaltam mas Orszagokban de sajnos semmire nem jutottam mert felcigany vagyok es Magyar is. orszagombol is:(:mad2:. Teljesen nullara kerültem semmi mas nincs csak a meneküles. Ha valaki tud jo infot adni azt megköszönnem.
Elöre is köszi

Statisztikák

Témák
36,314
Üzenet
4,370,075
Tagok
588,711
Legújabb tagunk
pindur0212
Oldal tetejére