Foci

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
MAjd jonnek a tobbiek is,az idoeltolodas az komoly gond.
A masik meg nem vagyunk sokan.
Igyekszunk nepszerusiteni mindenfelevel. HA van valami otletetek akar uj topic tema ami erdekes lehet, vagy barmi orommel veszuk.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
FOCi kedvelöknek

http://www.kmtv.ca/media/displayimage.php?pos=-22

Foci kedvelQk, ha kinyitjátok az új honlapomat minden héten megnézhetitek az NB I-es golokat nálam. Kellemes szórakozást.
Természetesen mellette a TV müsorunk is ott van és részletek a Színház korábbi elöadásaiból...

Szeretettel ajánlom mindenkinek

Pufi
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=321 border=0><TBODY><TR><TD style="BORDER-BOTTOM: #cabcbe 1px solid" width=321>Trópusi focikarácsony

Egy aranylábú Afrikában

</TD><TD></TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE style="MARGIN-BOTTOM: 10px" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=author style="FONT-SIZE: 9px; COLOR: #797979; PADDING-TOP: 4px">szerző: Bokor László • forrás: 168óra
</TD></TR><TR><TD style="FONT-WEIGHT: bold; FONT-SIZE: 12px; PADDING-TOP: 10px">Nagy úr a megszokás. Volt már a hatvanas években légiposta, rádiógram- meg géptávíró is Afrikában, de egy postagőzös – mintha csak Huckleberry Finn lapátkerekese lenne – szerdánként becsorgott Conakry kikötőjébe. Fedélzetén ezúttal Zakariás József is, a volt sokszoros magyar válogatott labdarúgó. Az önállósult Guinea presztízsre és sikerekre vágyott (ideértve a sportpályán elérhetőeket is), az ötödik ikszét taposó aranylábú pedig egy megbecsült mesteredzői stallumra, lehet akár a világ végén is. „Te mindig szeretted a meleg helyzeteket – duruzsolta neki egy éjszakai telefonba Pancho-Puskás –, hát ott jól fűtenek, fogadd el!” Ő meg szót fogadott. Mi történt azután?
</TD></TR></TBODY></TABLE>
<!-- Adverticum zone: 25250 (js) --><SCRIPT type=text/javascript> // <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write('<sc'+'ript type="text/javascript" src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=25250&ord='+ord+'"><\/scr'+'ipt>'); // ]]></SCRIPT><SCRIPT src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=25250&ord=35707228" type=text/javascript></SCRIPT> <NOSCRIPT> </NOSCRIPT>​
<TABLE class=pic cellSpacing=0 cellPadding=0 width=250 align=right border=0><TBODY><TR><TD>
8101.jpg
</TD></TR><TR><TH>Zaki taktikai tanácsokat ad</TH></TR></TBODY></TABLE>Ez itt már a trópus. Elnézte a bungalók közül kiemelkedő Hotel Camayane-t, amelyet úgy ölelt körül az öböl, hogy a vízállást akár a földszinti snackbárból is betelefonálhatta stúdiójába a meteorológus. A tizenkettediken csak huhogott a keverőcsap, de első emeleti erkélyéről vidáman pecázhatott a szálló legelőkelőbb lakója, dr. Kwame Nkrumah.

Az elűzött ghánai diktátor nemcsak örökös vendégjogot kapott Sékou Tourétól, de „fele királyságának” ígéretét is. Ezt azonban senki nem vette komolyan, holott az „Oszagyefo” szóval jelezték lakosztályajtaját, amely fogalmat törzsi nyelve a „leghatalmasabb” és a „mindenható” közé sorolta. Rendkívüli állapot kellene ahhoz – mondták a beavatottak –, hogy valaki tanácsot kérjen tőle.

Fél év múlva hirtelen adódott ilyen: a nemzeti futballválogatott csúfos vereséget szenvedett Szenegáltól. A szurkoló- és rendőrhad éppúgy reagált, mint bárhol a világon. Legfeljebb a zászlókat nem engedték félárbocra. Inkább égették őket.

<TABLE class=pic cellSpacing=0 cellPadding=0 width=250 align=right border=0><TBODY><TR><TD>
8202.jpg
</TD></TR><TR><TH>"Szép volt fiúk"</TH></TR></TBODY></TABLE>Van itt szufla – állapíthatta meg Zakariás még a csapat átvétele idején, és rögtön tíz kört futtatott embereivel a pálya körül. Aztán megkezdődött – akár egy kölyökcsapatnál – a bukfencezés, dekázás, fejelés és háromszögelés gyakorlása, meg minden másé, a legkeményebben pedig a „csakazértisénlövöm” önző virtuskodásának lefaragása. Nem volt csekélység a kemény, gyakorló mérkőzéssel tetézett napi „műszak” a gyakran negyvenfokos hőségben. De az eredmény sem maradt el. A csapat sorra verte riválisait a kontinentális rangadókon. A legnagyobb csáberő az volt, hogy minden ötgólos játékos választhatott a hajdani magyar aranycsapatból egy példaképet, nevestül – Zaki sokszor vetített amatőr filmjei után. Pótnevüket a rajongók nemcsak trikójukra hímeztették, de útlevelükbe is beíratták.

Amíg futott velük a szekér, nem is volt baj. Ám egy november végi napon mintha megszállta volna őket az ördög. Sarif Szulejmán-Puskásban elszabadult a skalpvadászösztön, mindent magának követelt, de a helyzetek értékesítése helyett nagy luftokat rúgott. A lesre futó Camara Gnyebe-Tichy nemcsak kezelt, hanem öklözött is, Keita-Lantos a partjelzővel kekeckedett, úgyhogy a szabadrúgások és kiállítások már előrevetítették a nemzeti gyászt. Este még a müezzin is belezokogott mikrofonjába, a sportminisztert infarktus kerülgette, de mielőtt a mentők elvitték volna, még intézkedett, hogy az egész csapatot csukják le. Szabadulás egy hónap múlva, ha győznek a visszavágón.

<TABLE class=pic cellSpacing=0 cellPadding=0 width=250 align=right border=0><TBODY><TR><TD>
8201.jpg
</TD></TR><TR><TH>A csillagszórót készítő geológus</TH></TR></TBODY></TABLE>Egy bennfentes megsúgta Zakinak, hogy fiai azért lázadtak fel, mert két hónapja nem kaptak fizetést, s azért egy banánültetvényre jártak kosztolni.

Zakariás felpaprikázva ment be a kórházi rapportra, nemcsak a mélyütést panaszolva fel, de szóvá tette azt is: nem éppen priccsel és börtönkoszttal kell megteremteni a győztes mérkőzés feltételeit. Végül abban egyeztek meg, hogy félnapi tréningeltáv jár az áristomból, de ha nem lesz diadalmas a visszavágó, Monsieur Zaki is megnézheti magát. Másnap délben, útban a börtönből Zaki bá elvitte legénységét a Camayane pálmalugasos luxuséttermébe. Saját zsebre jóllakatta őket, legyen mit később ledolgozniuk. Napokon át élesztgette magában Sebes, Baróti és a tatai edzőtábor emlékképeit, de zaklatottságában semmi érdemleges nem jutott eszébe. Valami aztán mégis.

– Most mindenki rám figyel – mondta szigorú tekintettel. – Ettől a perctől megvonom mindnyájatoktól a magyar pótnevet. Majd akkor kapjátok vissza, ha szétlyuggattátok nekem a szenegálok hálóját, méghozzá minden balhé nélkül.

A döbbenet, amely szavait követte, eluralkodott később a pályán is, ahol a tartalékokkal kiegészített két csapat játszotta el újra és újra próbamecscsét. Zaki olykor közbefújt, és maga mutatta be egy robbanékony vagy épp kihagyott helyzet „utókezelését”. Csak a gyepről vette észre, hogy az elnöki páholyból a legmagasabb prominencia távcsövezi őket.

<TABLE class=pic cellSpacing=0 cellPadding=0 width=160 align=right border=0><TBODY><TR><TD>
8301.jpg
</TD></TR><TR><TH>"Bandi", a segédedző</TH></TR></TBODY></TABLE>Aztán eljött a nagy nap. December huszonnegyedikét írtak. Lehetne állítani: feketéllett a stadion, de a hely szelleméhez inkább a „tarkállott” fogalma illik. Nem mondhatni, hogy a délutáni napfényen kívül a jókedv átjárta volna az öltözőt. Némán készülődtek, elhagyva az ilyenkor szokásos csipkelődéseket is. Az alkalomra új trikó dukált a fiúknak, akik persze szívesebben húzták volna magukra a magyar nevekkel kiadjusztáltakat.

De Zaki – a jó pszichológus – kifutás előtt mindegyiküket megölelte egy-egy csippentéssel:

– Gyerünk, matadorok! Rajta, Hidegkuti, Lantos, Kocsis, Czibor... Aki vissza akar kerülni a nagy családba, szedje össze magát, és remekeljen.

– Insalláh... ha Allah is úgy akarja, győzünk – tette hozzá „Bandi”, a pesti TF-et végzett segédedző.

És alighanem úgy akarta, mert lefújáskor a javukra mutatott 6:1-et az eredményjelző. Örömmámorban úszott a stadion. A lelátók népe napernyőinek nyitogatásával, a rendőrök sisakdobálással kísérték a tömeg skandálását, nyilván a „szép volt, fiúk” helyi változatát. Zulfikar, az African Weekly sporttudósítója kimászott a kapu mögötti fotósok közül, és elsőként gratulált Zakinak:

– Tudja, Monsieur Joseph, ha lenne erretájt fenyőfa, azt mondanám, maga tette alá a legszebb christmas presentet.
De én is adok egyet – és elővarázsolta fehér galabeája alól a nagy felfordulásban eltűnt labdát.

Zaki a „bőrt” ujján pörgetve válaszolt:

<TABLE class=pic cellSpacing=0 cellPadding=0 width=160 align=right border=0><TBODY><TR><TD>
8203.jpg
</TD></TR><TR><TH>Elnöki nyitópár a fogadáson</TH></TR></TBODY></TABLE>– Jó kis brancs ez, mondhatom, olykor még Wembley-utánérzéseket is keltettek bennem, velük maradok.

(Sajnos már csak néhány évet kapott a sorstól.) Alkonyatkor Touré elnök „kerti soirée-t” adott a tiszteletükre. Az örökzöld környezetben örökzöld melódiákat fújt az Amadou-Jardin jazzband, amely még tíz decibelt ráadott, amikor a futballhősök belejtettek a testőrök sorfala között. Kristálypoharakban szolgálták fel a grapefruit- és ananászlét, de legnagyobb sikere az (állítólag) alkoholmentes sörnek volt. Még akkor is, ha pincehideg hőfokát ezüstvederből hozzámarkolászott zúzott jéggel próbálták beállítani a díszruhás pincérek. Ott kibicelt Nkrumah „oszagyefo” is, sőt, állítása szerint, maga főzte zöld teával kedveskedett Zakinak, aki azonban egy idő után angolosan távozott.

Tartogatott ugyanis egy meglepetést a magyar kolónia számára a trópusi karácsonyest. Ferenc Károly geológus apró műhelyében egy óriás csillagszórót eszkábált, amelytől percekre felragyogott a „Senki Füm”. A riportert figyelmeztették, ne keressen rokonságot Senki Alfonzzal, mert Chien qui Fume-ről van szó, azaz a Pipázó kutya kőalakjáról, amely egy közeli magaslatról figyelte az ünneplő várost.
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Átfogóan értékelte elnöki regnálása 1999-től 2005-ig tartó időszakát Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke mai sajtótájékoztatóján. Hosszú monológjában UEFA-edzőképzés magyarországi meghonosításától a rasszizmus elleni küzdelmen át a magyarországi utánpótlásképzésig mindenre kitért, és a történteket pozitívnak értékelte.

Utolsóként említette meg, hogy az MLSZ Lothar Matthäus személyébemn először hozott külföldi szövetségi kapitányt Magyarországra.

"A magyar futballnak szüksége van olyan hatásokra, amelyek által a mentalitás változik ebben a közegben – utalt Matthäus két évére Bozóky. – A visszajelzések arra utalnak, hogy ez a változás bekövetkezett. Én most is azt mondom, hogy Matthäusra szükség lenne."

A közvetlenül az MLSZ-elnökség többségének lemondását magával hozó könyvvizsgálói jelentésről a következőket mondta:

"A magyar futballban maradt minden egyes forint, én nem vittem haza belőle egy fillért sem, elhihetik. Persze, az egészet nem így tálalták, hanem éppen fordítva: arról beszélnek, hogy itt mindenki csal. Még egyszer mondom: az utolsó forint is a magyar labdarúgásban maradt."

Bozóky Imre a Derball Kft.-vel kötött szerződésekről elmondta: az MLSZ szponzori bevételei ezeknek köszönhetően két év alatt évi 80 millió forintról 140 millió forintra emelkedtek. (A Derball jutalékként 30 százalékot fölözhet le azon szponzori szerződések után, amelyeket az ő közreműködésével kötöttek meg.)

"Mindenki aláírta volna, és az utódaim is belekényszerülnek majd az ilyen helyzetekbe – tette hozzá. – Az MLSZ a tavalyi évre összesen nyolcmillió forint támogatást kapott a magyar államtól a működésre, az egymilliárd forint fölötti költségvetés fennmaradó részét a szövetségnek kellett összeszednie."

"Úgy érzem, emelt fővel távozhatok elnökként – folytatta. – Sajnos a magyar miliő olyan, hogy egy bizonyos ügy támogatottsága általában nem számít, az számít, hogy bizonyos emberek mögött kik állnak."

"Elismerem, hiba volt, hogy a mentalitásomból adódóan sokkal több kompromisszumot kötöttem, mint kellett volna, de úgy éreztem, hogy a magyar futballban elsősorban nyugalomra van szükség. Adja az Isten, hogy a következő vezetés soha ne hibázzon."

Bozóky Imre végezetül elmondta: összepakol, és "hazaköltözik".

"Nem pályázom semmilyen tisztségre a magyar labdarúgásban. A 2012-es Eb-pályázatban segítek, ha erre igény van, ha nincs, akkor nem. Ügyvédként dolgozom majd, ezen kívül elvégeztem az uniós pályazatíró iskolát, talán ennek is hasznát veszem." Mért beteg a Magyar foci?
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
<TABLE cellSpacing=4 cellPadding=4 width=500><TBODY><TR><TD vAlign=top width=110></TD><TD vAlign=top><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD vAlign=top>
„Nem tudtam, hogy szembeköpjem-e vagy orrba vágjam”Egy mosolygós. egykori ÁVH-s tiszt sok embert ki tud hozni a sodrából. Még Grosics Gyulát is, akit az említett férfi próbált betörni még az ’50-es évek idején. A nemrég 80. születésnapját ünneplő Fekete Párduc egy interjújában felfedte megfigyelőinek nevét.


</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE cellSpacing=4 cellPadding=4 width=500><TBODY><TR vAlign=top><TD class=focikk>Gerecz Attila, fedőneve Nagy László. Bauer Miklós, fedőneve Bakos Miklós. Doktor Halász István, fedőneve Harangozó István és Miller Miskei – sorolta megfigyelői nevét a 80 éves Fekete Párduc, azaz Grosics Gyula. A világhírű kapus a Nemzeti Sportnak adott interjújában számolt be besúgóiról és azokról a szenvedésekről, melyet éveken át kellett elviselnie alaptalan vádak nyomán. Érdekesség, hogy 75. születésnapján még jóval szűkszavúbban nyilatkozott a történtekről: „Az eltiltásnál is szörnyűbb volt, hogy az ÁVH eljárást indított ellenem kémkedés gyanújával. Egy évig szórakoztak velem, a legváratlanabb pillanatokban vittek el kihallgatásra, nem hagyhattam el Budapestet, házi őrizetben, rettegésben éltem. Szerintem ez annak tudható, hogy kikaptunk Bernben. De ne is beszéljünk erről többet…”
Grosics az időzítésről így vall: a közelmúltban kaptam kézhez azokat a dokumentumokat, amelyek segítségével sok mindenre fény derült az életemből. Tudtam én, hogy jelentések készülnek rólam, hogy figyelik lépéseim, de egészen más szembesülni a valósággal.
A történet gyors lefolyású, de borzalmas volt. 1954 novemberében parancsolták le a kapust a pályáról, akit másnap telefonon már arról értesítettek, hogy házi őrizetben kell maradnia. Január elején vitték először kihallgatásra a Honvédelmi Minisztériumba, ahol tizenöt tábornok várta. Mint kiderült, a vád kémkedés gyanúja és hazaárulás volt. Grosics Gyula erre reagálva elismerte, hogy bár sokat kritizálták a rendszert, de semmi olyat nem követtek el, amiért elítélhették volna.
1955 a pokol esztendeje volt
„Az ötvenötös év pokol volt számomra, elsősorban Kárpáti László jóvoltából” – elevenítette fel emlékeit Grosics, majd így folytatta: az ÁVH akkor már nem az Andrássy úton fogadta a vendégeket, hanem a Jászai Mari téri épületben. Mint fogalmazott, heti rendszerességgel kellett megjelennie a kihallgatásokon, ahol Kárpáti, az ÁVH kihallgató tisztje egy centiről üvöltötte a képébe: „Te bitang hazaáruló!”. Volt olyan is – folytatta -, hogy két órán keresztül lifteztettek le és fel, majd levittek a pincébe és megmutatták a kínzókamrát, s egyfolytában azt kérdezték: mit tudok erről vagy arról az emberről. Grosicsot megpróbálták ugyan beszervezni, de sosem vállalta el.
Az interjúban elmesélte azt is, hogy harminc esztendővel később a körúton véletlenül összefutott Kárpátival, aki mosolyogva elevenítette fel a „közös emlékeket”. Nem tudtam, hogy szembeköpjem-e vagy orrba vágjam – fűzte hozzá Grosics.
A híres kapus végül egy évig nem futballozhatott, és az ügy lezártával nem térhetett vissza egykori csapatába a Budapesti Honvédba, hanem Rákosi Mátyás elvtárs utasítására Tatabányára száműzték. Grosics végül azt is elárulta, hogy 1994-ig figyeltették, s aktáját csak 1996-ban zárták le végleg.</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=449 border=0><TBODY><TR><TD vAlign=center align=left width=449><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=449 align=center border=0><TBODY><TR><TD class=full_article_title align=left width=434>Hurrá, Irán meghívta a Magyar Labdarúgó válogatottat, egy karikatúrára!</TD></TR><TR><TD colSpan=2></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR><TR><TD width=449>
spacer.gif
</TD></TR><TR><TD width=449>A meghívás lehet, hogy komoly, de az is lehet, hogy csak egy "karikatúra"? A Magyar foci színvonalának jelenlegi karikatúrája.
</TD></TR><TR><TD width=449>
spacer.gif
</TD></TR><TR><TD width=449><TABLE class=imgleft cellSpacing=0 cellPadding=0 align=left border=0><TBODY><TR><TD>
mlsz.gif
</TD></TR></TBODY></TABLE>Az iráni labdarúgó szövetség barátságos mérkőzésre hívja a magyar válogatottat. A találkozó a tervek szerint április 19-én, Teheránban lenne. Az irániak a meccsért 100 000 eurót kínálnak a Magyar Labdarúgó Szövetségnek (érdekességképpen: a Mexikó elleni meccs 10 000 dollárt, azaz 8403 eurót hozott az MLSZ konyhájára). Az iráni, és a május 30-án esedékes Anglia-Magyarország mérkőzés mellett még egy-két barátságos összecsapásra is sor kerülhet a tavasszal. A lehetséges találkozók ügyében folynak az egyeztetések. A jelenlegi feszült poltikai helyzetben nehéz döntés előtt áll a szövetség a meghívás elfogadását illetően. Ráadásul az előjeleket tekintve, lehet, hogy addigra Irán háborús övezetté válhat. <TABLE class=imgright cellSpacing=0 cellPadding=0 align=right border=0><TBODY><TR><TD>
mlsz3.gif
</TD></TR></TBODY></TABLE>Arról nem is beszélve, jelenleg azt sem tudjuk lesz-e addigra kapitánya a válogattottnak? Továbbá a találkozó milyen célt szolgálna? Az Iráni Szövetség eurói mennyiben dobják fel a hazai szövetség kincstárát? Mindenestre amióta Lothar Matthaus távozott ez a legkomolyabb meghívásunk. Nem is kell idén arra számítani, hogy világhírességek látogatnak hazánkba örömfocira, mivel ez az iparág is személy függő. A jövőben a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetősége meghívhat majd egy-két velünk egy súlycsoportba lévő ellenfelet. Esetleg Trinidad és Tobagó válogatottját, bár ők ott lesznek a VB-n, és a környező országok válogattottjaihoz el is látogatnak felkészítő mérkőzésekre. Valahogy még náluk sem merült fel, egy Magyar barátságos meccs lehetősége.
Forrás: Világszínvonal
</TD></TR><TR><TD width=449>jzs
</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Blatter: minden idők legsúlyosabb futballbotránya az olaszországi bundaügy<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

NOL • Népszabadság Online • 2006. május 20. <o:p></o:p>

<!-- No image -->Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke rettenetesnek nevezte az olasz bajnoki mérkőzések elrendezésének gyakorlatát, egyúttal pedig a futballtörténelem legsúlyosabb botrányának minősítette az egyre terebélyesedő bundaügyet. <o:p></o:p>
<TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><o:p> </o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>​
"Hogyan lehetséges az, hogy az olasz labdarúgás ilyen mélyre süllyedt, hogy klubelöljárók választottak maguknak bírókat - idézte a svájci sportvezetőt a Corriere della Sera. - Ez a labdarúgás históriájának legnagyobb botránya. Rendkívül nyugtalanít mindaz, amire lassacskán fény derül. Ha ilyesmi Madagaszkáron történik, az ugyan szintén nagyon komoly baj, de legalább helyi jellegűnek tekinthető. Olaszországban azonban, ahol a futball szinte vallás, egész más elbírálás alá esik egy ilyen ügy."<o:p></o:p>
A FIFA-elnök ezzel együtt annak a véleményének adott kifejezést, hogy nem tartaná szerencsésnek a következő idény törlését, amint azt néhányan már lehetséges alternatívaként, a megtisztulás feltételeként felvetették.<o:p></o:p>
"A futball nem állhat le. Egy ilyen jellegű szünet a sportágunk halálát eredményezné" - mondta Blatter, aki még kilátásba helyezte, hogy a nemzetközi szövetség segít a rend helyreállításában, ha erre igény mutatkozik. <o:p></o:p>
A labdarúgás első számú vezetője jelezte, az ügy kirobbanása után posztjáról lemondott olasz futballelnök, Franco Carraro egyelőre mindenképpen megtarthatja FIFA-tisztségeit, mivel a nemzetközi szövetség számára az ártatlanság vélelme sérthetetlen. <o:p></o:p>
A mintegy két hete kipattant botrány kulcsfigurája Luciano Moggi, a Juventus azóta már lemondott igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a torinóiak mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a Juventushoz szerződjenek, és nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor. A bundabotrányban a torinói lub mellett érintett az AC Milan, az SS Lazio és a Fiorentina, illetve több tucat játékos és bíró is. A hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása, hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódnak. A legutóbbi adatok szerint 41 személlyel szemben folyik eljárás. <o:p></o:p>
 

viennale

Állandó Tag
Állandó Tag
"Az évszázad csapata."

Sziasztok!

Andreának hívnak,ma regeltem,tehát még új vagyok.
Szeretnélek +kérni benneteket,hogy szavazzatok az"aranycsapatra",mert már eléggé le vannak maradva. Nem miattam,hanem Puskás öcsi bácsiékért. A www.eurosport.com/more football/features alportortálban a WC team the ceuntry-re katt.
Köszönöm.
Szép napot mindenkinek!
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
<TABLE style="PADDING-LEFT: 1px" cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR><TD class=cikkcim>Fertőz a vb-láz!</TD></TR><TR><TD class=cimlapialcim>Elhangzott 2006. május 28-án</TD></TR><TR><TD class=cikkdatum>2006. június 1., csütörtök 10:56</TD></TR><TR><TD class=cikkdatum>199 olvasás</TD></TR><TR><TD>
spacer.gif
</TD></TR><TR><TD class=cikklead>Néhány nappal ezelőtt a világsajtó tele volt azzal, hogy Kínában igen sikeres látogatást tett a német kancellár asszony. Megerősítette a németek helyzetét ezen a legígéretesebbnek számító fejlődő piacon, és személyes varázsával is elbűvölte a helyi vezetőket. Ami érdekes, hogy még a kancellár asszony sem húzhatta ki magát a közelgő labdarúgó világbajnokság most már mindent elborító hatása alól - persze a rendező ország képviselőjeként ez nem is nagyon lehetett másképp. Úgyhogy, bár továbbra sem tudjuk, szereti-e Merkel asszony a futballt, most úgy tett, mint aki rajong érte.</TD></TR><TR><TD>
spacer.gif
</TD></TR><TR><TD class=cikk vAlign=top>Ven Csia-pao kínai miniszterelnök mostanság előszeretettel példálózik a császárral. Az elmúlt hetekben nagy nyilvánosság előtt többször is követendő példaként hozta föl a nagy embert, aki mindig megtalálta a legjobb pozíciót, vastagon hozzájárulva hazája világraszóló sikereihez. Éppen ezért a kormányfő legutóbb a kínai-német csúcstechnológiai fórumon az európai cégek nemzetközi szerepvállalásával kapcsolatban találta megemlítendőnek a császárt, aki nem mellesleg pár hónappal ezelőtt háromszor repülte körbe a Földet, 16 állam- és kormányfővel találkozott, a hazáján kívül részvételt nyert 31 országot érintő 132 ezer kilométeres útján.

Ven Csia-pao mindezt nagyon jól tudja, hiszen vérbeli futballrajongó hírében áll. Vélhetően csodálattal adózik a június 9-én kezdődő labdarúgó világbajnokság elnöke, a hazájában Der Kaiser becenévre keresztelt Franz Beckenbauer talentumának. A kínai kormányfő nem hagyhatta ki a héten adódott kitűnő alkalmat, amikor Angela Merkel német kancellárral találkozott Pekingben, természetesen megemlítette, hogy ő biztosan figyelemmel kíséri majd a világbajnokság mérkőzéseit, fittyet hányva a hatórás időeltolódásra, sűrű programját befejezve, kedvenc foteljában virrasztva izgulja majd végig a meccseket.

A legmagasabb szintű találkozókon mostanság szinte nyitókérdéssé nőtte ki magát a világbajnokság. A majdnem egy hetet Kínában töltött Kofi Annannal Ven Csia-pao még azt is megbeszélte, hogy mely meccseket fogja biztosan megnézni. A sajtó ezek közül a nyitógálát és a döntőt emelte ki, a világraszóló sértődéseket elkerülendő.

Mielőtt bárki is azt hinné, hogy Kínában népi passzióvá nőtte ki magát a foci, sietve hozzátenném, hogy nemcsak a világ legnépesebb országának kormányfője tartja feltétlenül szóbahozandó kérdésnek a labdarúgást. A német kancellár töredelmesen bevallotta, hogy bizony a közelmúltban ő is beszélgetett az ENSZ-főtitkárral a világbajnokságról, sőt, eszmecseréjük során még az esélyek latolgatásába is belementek pár szó erejéig. Merkel asszony azután érdeklődött, vajon a ghánai születésű Annan bízik-e abban, hogy az afrikai ország, amely június 12-én első mérkőzését Olaszországgal játssza, bekerül-e a döntőbe. A világszervezet vezetője a kérdésre tömören csak annyit válaszolt: várjuk ki a végét.</TD></TR><TR><TD>
spacer.gif
</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 346.5pt; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=462 border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 346.5pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=462 colSpan=2>Erősödik a fociláz Németországban
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><v:shapetype id=_x0000_t75 stroked="f" filled="f" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" o:preferrelative="t" o:spt="75" coordsize="21600,21600"><v:stroke joinstyle="miter"></v:stroke><v:formulas><v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"></v:f><v:f eqn="sum @0 1 0"></v:f><v:f eqn="sum 0 0 @1"></v:f><v:f eqn="prod @2 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @0 0 1"></v:f><v:f eqn="prod @6 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="sum @8 21600 0"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @10 21600 0"></v:f></v:formulas><v:path o:connecttype="rect" gradientshapeok="t" o:extrusionok="f"></v:path><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:lock aspectratio="t" v:ext="edit"></o:lock></v:shapetype>
<v:shape id=_x0000_i1025 style="WIDTH: 49.5pt; HEIGHT: 0.75pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ISTVN~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:href="http://www.origo.hu/p/s.gif"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 1"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 346.5pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=462 colSpan=2><TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1026 style="WIDTH: 0.75pt; HEIGHT: 0.75pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ISTVN~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:href="http://www.origo.hu/p/s.gif"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent">2006. június 4., vasárnap, 16:37<v:shape id=_x0000_i1027 style="WIDTH: 0.75pt; HEIGHT: 0.75pt" type="#_x0000_t75" alt=""> <v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ISTVN~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:href="http://www.origo.hu/p/s.gif"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE><v:shape id=_x0000_i1028 style="WIDTH: 0.75pt; HEIGHT: 0.75pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ISTVN~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:href="http://www.origo.hu/p/s.gif"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 2; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><o:p> </o:p>
</TD><TD id=lead style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><BEVEZETO><TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 1.5pt; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 3.75pt" cellPadding=0 border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 3.75pt; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent">Néhány nappal a németországi labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt a szervezők beleerősítettek: fényruhába öltöztették az ország parlamentjét, filmvászonként használták a frankfurti felhőkarcolókat, s a Kolumbia ellen előkészületi mérkőzésen elért 3-0-ás győzelem után a szurkolók is kezdik feladni válogatottjukkal szembeni fenntartásaikat.<o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>​
<v:shape id=_x0000_i1029 style="WIDTH: 0.75pt; HEIGHT: 0.75pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ISTVN~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:href="http://www.origo.hu/p/s.gif"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 346.5pt; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 3.75pt" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=462 border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD id=cikktest style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 3.75pt; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 346.5pt; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=462>A német együttes tagjai pünkösd után költöznek be berlini főhadiszállásukra, a grunewaldi Kastélyszállóba, a családtagoknak azonban máshol kénytelenek szobát foglalni. Az elegáns, zöldövezetben fekvő szállodában lakott már II. Vilmos császár, Robert Kennedy és Gina Lollobrigida is, s a rossznyelvek szerint ide járt találkákra Romy Schneider, a németek kedvenc filmszínésznője. "Normális időkben" egy-egy lakosztályért háromezer eurót is elkérnek éjszakánként.<o:p></o:p>
A világbajnokság tiszteletére, a pünkösdi ünnep estéin extravagáns fény-és hangjátékra használtak fel a frankfurti felhőkarcolók közül nyolcat. Fóliával fedték be őket, s fél órán keresztül zenével és eredeti hangkommentárokkal kísérve 500, a futballtörténelmet felölelő felnagyított diát vetítettek a felületre. A magánszponzorok 3 millió eurót adtak a vállalkozásra, esténként a hűvös időben is százezrek élvezték a szabadtéri mozizást. <o:p></o:p>
A német parlamentnek helyt adó Reichstag épületét fehér fényruhába öltöztették, a Brandenburgi kapu elé visszakerült a húsz méter magas, hatvan tonnás futball-labda, amelyet ezer nappal a vb előtt avattak fel ugyanezen a helyen, majd körbevitték az országban. A gömb belsejében látható az a futball-labda is, amellyel 1954-ben, a berni vb-döntőben a magyarok elleni 3-2-es német győzelemmel végződött mérkőzést játszották. A látogatókat számítógépes játékok is várják, filmek a világbajnokságok legfurább góljaival és helyzeteivel. <o:p></o:p>
A futballgömb újbóli felállítása alkalmából Franz Beckenbauer, a szervezőbizottság elnöke mindent rendben lévőnek talált, a jegyértékesítés körüli bonyodalmakat arra vezette vissza, hogy 30-40 millió igény érkezett hárommillió jegyre. <o:p></o:p>
Kofi Annan, az ENSZ főtitkára a Bild am Sonntag vasárnapi lap hasábjain méltatta a világbajnokság jelentőségét. "A világbajnokság olyan esemény, amelyről mindenki beszélni fog ezen a planétán....Mivel a futball valóban az egyetlen játék, amelyet függetlenül bőrszíntől és vallástól minden országban játszanak, az Egyesült Nemzetek Szervezetéhez hasonlóan az egyedülálló jelenségek közé tartozik" - írta a főtitkár. <o:p></o:p>
Az áruházak minden elképzelhető és elképzelhetetlen vb-emléktárgyat árusítanak: a trikókon, zászlókon, a nemzeti színeket a bőrön hagyó matricákon, csörgősipkákon, nemzeti színekben pompázó punkos sörényeken kívül árulják a bubifrizura nevű, félbevágott futball-labdát formázó, cserépbe ültetett kócos növényt is, amely a hirdetés szerint "a futball-láz emelkedésével párhuzamosan nő".<o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>​
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> Csak érdekességként említem: a mai híradásokban hallottam, hogy arra a kérdésre, hogy ki nyeri a foci VB -t egy udvarias német szenátor nő azt mondta a Magyarok. (szegényfeje nem tudta hogy be sem kerültünk)</o:p>
 

Elevator Boy

Állandó Tag
Állandó Tag
platon írta:
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 346.5pt; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=462 border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 346.5pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=462 colSpan=2>Erősödik a fociláz Németországban
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><v:shapetype class=inlineimg id=_x0000_t75 title=Razz alt="" border="0" src="http://www.canadahun.com/forum/images/smilies/icon_razz.gif" o:p</v:shapetype>referrelative="t" o:spt="75" coordsize="21600,21600"><v:stroke joinstyle="miter"></v:stroke><v:formulas><v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"></v:f><v:f eqn="sum @0 1 0"></v:f><v:f eqn="sum 0 0 @1"></v:f><v:f eqn="prod @2 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @0 0 1"></v:f><v:f eqn="prod @6 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="sum @8 21600 0"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @10 21600 0"></v:f></v:formulas><V:path o:connecttype="rect" gradientshapeok="t" o:extrusionok="f"></V:path>ffice:office" /><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com /><o:lock v:ext=</o:lock>
<v:shape id=_x0000_i1025 style="WIDTH: 49.5pt; HEIGHT: 0.75pt" alt="" type="#_x0000_t75"><v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ISTVN~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:href="http://www.origo.hu/p/s.gif"></v:imagedata></v:shape><O:p></O:p>

</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 1"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 346.5pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=462 colSpan=2><TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1026 style="WIDTH: 0.75pt; HEIGHT: 0.75pt" alt="" type="#_x0000_t75"><v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ISTVN~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:href="http://www.origo.hu/p/s.gif"></v:imagedata></v:shape><O:p></O:p>

</TD><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent">2006. június 4., vasárnap, 16:37<v:shape id=_x0000_i1027 style="WIDTH: 0.75pt; HEIGHT: 0.75pt" alt="" type="#_x0000_t75"> <v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ISTVN~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:href="http://www.origo.hu/p/s.gif"></v:imagedata></v:shape><O:p></O:p>

</TD></TR></TBODY></TABLE><v:shape id=_x0000_i1028 style="WIDTH: 0.75pt; HEIGHT: 0.75pt" alt="" type="#_x0000_t75"><v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ISTVN~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:href="http://www.origo.hu/p/s.gif"></v:imagedata></v:shape><O:p></O:p>

</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 2; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><O:p></O:p>

</TD><TD id=lead style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><BEVEZETO><TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 1.5pt; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 3.75pt" cellPadding=0 border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 3.75pt; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent">Néhány nappal a németországi labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt a szervezők beleerősítettek: fényruhába öltöztették az ország parlamentjét, filmvászonként használták a frankfurti felhőkarcolókat, s a Kolumbia ellen előkészületi mérkőzésen elért 3-0-ás győzelem után a szurkolók is kezdik feladni válogatottjukkal szembeni fenntartásaikat.<O:p></O:p>

</TD></TR></TBODY></TABLE><O:p></O:p>

</TD></TR></TBODY></TABLE>​

<v:shape id=_x0000_i1029 style="WIDTH: 0.75pt; HEIGHT: 0.75pt" alt="" type="#_x0000_t75"><v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ISTVN~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:href="http://www.origo.hu/p/s.gif"></v:imagedata></v:shape><O:p></O:p>
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 346.5pt; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 3.75pt" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=462 border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD id=cikktest style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 3.75pt; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 346.5pt; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=462>A német együttes tagjai pünkösd után költöznek be berlini főhadiszállásukra, a grunewaldi Kastélyszállóba, a családtagoknak azonban máshol kénytelenek szobát foglalni. Az elegáns, zöldövezetben fekvő szállodában lakott már II. Vilmos császár, Robert Kennedy és Gina Lollobrigida is, s a rossznyelvek szerint ide járt találkákra Romy Schneider, a németek kedvenc filmszínésznője. "Normális időkben" egy-egy lakosztályért háromezer eurót is elkérnek éjszakánként.<O:p></O:p>
A világbajnokság tiszteletére, a pünkösdi ünnep estéin extravagáns fény-és hangjátékra használtak fel a frankfurti felhőkarcolók közül nyolcat. Fóliával fedték be őket, s fél órán keresztül zenével és eredeti hangkommentárokkal kísérve 500, a futballtörténelmet felölelő felnagyított diát vetítettek a felületre. A magánszponzorok 3 millió eurót adtak a vállalkozásra, esténként a hűvös időben is százezrek élvezték a szabadtéri mozizást. <O:p></O:p>
A német parlamentnek helyt adó Reichstag épületét fehér fényruhába öltöztették, a Brandenburgi kapu elé visszakerült a húsz méter magas, hatvan tonnás futball-labda, amelyet ezer nappal a vb előtt avattak fel ugyanezen a helyen, majd körbevitték az országban. A gömb belsejében látható az a futball-labda is, amellyel 1954-ben, a berni vb-döntőben a magyarok elleni 3-2-es német győzelemmel végződött mérkőzést játszották. A látogatókat számítógépes játékok is várják, filmek a világbajnokságok legfurább góljaival és helyzeteivel. <O:p></O:p>
A futballgömb újbóli felállítása alkalmából Franz Beckenbauer, a szervezőbizottság elnöke mindent rendben lévőnek talált, a jegyértékesítés körüli bonyodalmakat arra vezette vissza, hogy 30-40 millió igény érkezett hárommillió jegyre. <O:p></O:p>
Kofi Annan, az ENSZ főtitkára a Bild am Sonntag vasárnapi lap hasábjain méltatta a világbajnokság jelentőségét. "A világbajnokság olyan esemény, amelyről mindenki beszélni fog ezen a planétán....Mivel a futball valóban az egyetlen játék, amelyet függetlenül bőrszíntől és vallástól minden országban játszanak, az Egyesült Nemzetek Szervezetéhez hasonlóan az egyedülálló jelenségek közé tartozik" - írta a főtitkár. <O:p></O:p>
Az áruházak minden elképzelhető és elképzelhetetlen vb-emléktárgyat árusítanak: a trikókon, zászlókon, a nemzeti színeket a bőrön hagyó matricákon, csörgősipkákon, nemzeti színekben pompázó punkos sörényeken kívül árulják a bubifrizura nevű, félbevágott futball-labdát formázó, cserépbe ültetett kócos növényt is, amely a hirdetés szerint "a futball-láz emelkedésével párhuzamosan nő".<O:p></O:p>

</TD></TR></TBODY></TABLE>​
<O:p> </O:p>
<O:p> </O:p>
<O:p> Csak érdekességként említem: a mai híradásokban hallottam, hogy arra a kérdésre, hogy ki nyeri a foci VB -t egy udvarias német szenátor nő azt mondta a Magyarok. (szegényfeje nem tudta hogy be sem kerültünk)</O:p>

Vagy nagyon jövőbe láto. :D
De azis lehet,hogy valamit tud.:cool:
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
A nyolcaddöntőbejutás Németország - Lengyelország mérkőzésen nem csalódtam, mert a németeknek drukkoltam. Sajnáltam a 300 eurós belépőért fizetett jegyet. De két sört nyertem, (8 euró) és egy kolbászos zsömlét is hozzá (4 euró) mert nem én fizettem ezeket. Nyeremény volt a 90. percben egy akcióból lőtt két némek apufa. - Káröröm a régi Német Magyar döntő izgalmaiért.- (A 91. percben lőtt gólt nem láttam már, de a fogadáson visszanyertem a belépőm árát. A Dortmunt
Westfalen stadionból a parkolóig találékony eljutásom is felért egy "Magyar győzelemmel", nem is beszélve, arról, hogy az országunk a foci VB megrendezésének költség kiadásainak megtakarítását nyerte meg. A jővő képzelgésében meg biztos nyertesek vagyunk mindig..
 

mis

Állandó Tag
Állandó Tag
lampard írta:
Holnap este aki teheti nézze a Duna TV-t, és szurkoljon a Debreceni Lokinak, aki Bajnokok Ligája futballmérkőzést játszik. Hajrá fiúk!:p

Hát... megnéztem...Nagyon szorítottam, szinte már fájt....Miért van az, hogy sose sikerül. Oly jó lenne , egyszer újra hazai csapatot játszon a "főtáblán"
Újpest elszállt, Fehérvár, Debrecen ki tudja....
Tényleg ennyire pesszimisták vagyunk???
Drukkoljunk a még harcban álló csapatoknak.
Ja..... egyetlen egy csatorna se közvetiti a Fehérvár meccsét.....
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
E hírre meg kössetek zöld-fehér pántlikát!
2006-07-27
Ferencváros: kirajzolódott a szomorú jövő

Magyar labdarúgás
Elkészült az MLSZ-ben a labdarúgó NB II sorsolása. A Ferencváros a második liga Keleti csoportjába került...

A zöld-fehérek első másodosztályú bajnokijukat a Jászapáti ellen vívják, augusztus 12-én, 19 órakor az Üllői úton. A második mérkőzésükön Szolnokon lépnek majd pályára. A Fradi hivatalos honlapján pedig már megjelent a felirat: A Ferencváros-Jászapáti meccsig még 16 nap van hátra...

A Ferencváros (képünkön Lipcsei Péter és ifj Albert Flórián, foto:ftc.hu) csoportbeli riválisai a feljutásért vívott harban a Baktalórántháza, a Békéscsaba, a Bőcs, a Budafok, a Jászapáti, a Jászberény, a Karcag, a Kazincbarcika, a Kecskemét, a Makó, a Nyíregyháza, az Orosháza, a Szolnok.
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
mis írta:
Hát... megnéztem...Nagyon szorítottam, szinte már fájt....Miért van az, hogy sose sikerül. Oly jó lenne , egyszer újra hazai csapatot játszon a "főtáblán"
Újpest elszállt, Fehérvár, Debrecen ki tudja....
Tényleg ennyire pesszimisták vagyunk???
Drukkoljunk a még harcban álló csapatoknak.
Ja..... egyetlen egy csatorna se közvetiti a Fehérvár meccsét.....

<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" bgColor=#ffffff border=0><TBODY><TR><TD colSpan=2>Sovány döntetlen Debrecenben
kedvc.gif
</TD></TR><TR><TD bgColor=#ffffff colSpan=2>
s.gif
</TD></TR><TR><TD vAlign=bottom align=left>2006. július 27. </TD><TD noWrap align=right colSpan=2>FigyelőNet, MTI </TD></TR></TBODY></TABLE>
s.gif

A Debreceni VSC-TEVA 1 : 1-es döntetlent játszott a vendég macedón Rabotnicki Skopje csapatával a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén.
 
Oldal tetejére