Foci

alter666

Új tag
Hát én azon a véleményen vagyok, hogy a Fradi még egy pár évig NBII-es csapat marad, mindamellett ezt nem bántásból mondom a Fradira csak nekik most nem jön össze
 

nnke

Állandó Tag
Állandó Tag
Drukkerek? ők nem drukkerek, hanem huligánok. Kikap a csapatuk, és ezt kell csinálni?
Áprilisban amikor ellenünk ikszeltek, buszokat állítottak meg az út közepén, ököllel verték a busz ajtaját, pedig elvileg akkor még feljuthattak volna az nb1-be. Több rendőr kellett megfékezni őket, mint amennyien voltak.


NB II-es csapat: MaKó FC, a balhé egyébként Szegeden volt és már akkor is Makóról jártam át Szegedre dolgozni.

Egyébként a Makó most verte ki a DVTK-t a magyar kupából (igaz, hogy egy "talált" góllal, de a focit még mindig gólra játszák :-D) és bejutott a 16 közé, s majd a Honvéddal játszik.
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
NB II-es csapat: MaKó FC, a balhé egyébként Szegeden volt és már akkor is Makóról jártam át Szegedre dolgozni.

Egyébként a Makó most verte ki a DVTK-t a magyar kupából (igaz, hogy egy "talált" góllal, de a focit még mindig gólra játszák :-D) és bejutott a 16 közé, s majd a Honvéddal játszik.

Ezután a meccs után küldték el Vágót Miskolcról.
A Honvéd meg a mi második csapatunkat verte ki a kupából szerdán :(.
Mondjuk a játékuk alapján nem érdemelték meg. Harmatgyenge ez a Honvéd is.
Az Algyőnek meg mi hentettünk egy tizest. Az Algyő vezetőjének szállóigévé vált mondata, amit a Loki meccs előtt mondott: "276 a fizető nézőszám, kb. 200 tiszteletjegyes van, meg még néhányan bejutottak, így ugyan ezren nem vagyunk, de kb. 600-an biztos!"
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
Hurrá, jövőre lesz még egy nk-i kupás indulási jogunk:

Nem sokkal ezelőtt kaptuk meg az UEFA hivatalos javaslatát, mely szerint Magyarországot a 2009-ben induló Európai Ligában három együttes is képviselheti” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Kovács István, az MLSZ adminisztrációs vezetője.

Kovács elmondta, hogy az UEFA javaslata alapján a kupagyőztes és a második helyezett mellett (ez a két helyezés ért eddig Magyarországon UEFA-kupa indulást) a bajnoki harmadik is részt vehet az új sorozatban, míg a bajnok természetesen továbbra is a Bajnokok Ligájában szerepelhet.

Ezzel kapcsolatban a végső döntést az MLSZ október 31-i elnökségi ülésén hozza meg, ugyanis a magyar szövetség dönthet adott esetben úgy is, hogy a bajnoki 3. helyett a Ligakupa-győztes szerepeljen az új sorozatban.

Kovács István azt is elmondta, hogy az Európai Liga a tervek szerint 2009. július 2-án rajtol, és a sorozat első körébe kapcsolódhat majd be a magyar bajnoki harmadik (vagy a Ligakupa-győztes, ha az MLSZ azt indítja), a második körbe a bajnoki második, a harmadik körbe pedig a kupagyőztes.

A magyar bajnok jelen állás szerint jövőre is a BL-selejtező második körében kapcsolódhat be a küzdelemsorozatba, de ez még módosulhat az idei végeredmény függvényében (persze a mi szempontunkból már csak rosszabb lehet, vagyis még visszacsúszhat a magyar bajnok az első körbe).

Pénteken ez már a második kedvező döntés volt számunkra, hiszen ugyancsak ezen a napon vált biztossá, hogy 2016-tól 24 csapat szerepelhet az Európa-bajnokságon, melynek következtében Magyarországnak is nagyobb esélye lesz kijutni a tornára.

Jobb lesz-e ezektől a döntésektől a magyar foci? – Aligha. Főképp azért nem, mert a nemzetközi kupákban a mieinket ebben a szezonban búcsúztató svájci vagy éppen török csapatok is nagyobb számban szerepelhetnek majd a nemzetközi kupákban, és a nyolc új Eb-helyre is lesz „jelentkező” bőven.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Elment a legidősebb magyar válogatott labdarúgó


<!-- /#content-header -->2008, szeptember 27 - 15:20
Kalocsai (egyes források szerint Kalocsay) Géza 1913. május 30-án született Beregszászon. 1932-ig futballozott az akkor már Csehszlovákiához csatolt szülővárosában. Tizenkilenc éves korában került a kontinens egyik legjobb csapatába, a prágai Spartába, amellyel öt év alatt bajnok és a Közép-Európa-kupa győztese lett. Háromszor játszott a csehszlovák válogatottban is, részt vett tartalékként az 1934-es olaszországi világbajnokságon is. Nem lépett ugyan pályára -- balszerencséjére a kor egyik legkiválóbb balszélsője, Antonin Puc volt a vetélytársa --, de érmet kapott.

1937-től két évet Franciaországban, az Olympique Lille-ben légióskodott, ahol csapatával a Francia Kupa döntőjében is játszott, és bekerült az ország ligaválogatottjába.
Huszonhat évesen „hazatért”, s a Kispestben futballozott. 1940-ben átigazolt a Ferencvárosba, amellyel bajnoki címet nyert, majd pályafutását harmincévesen az Újpestben zárta le. Még a kispestiek játékosaként került be a magyar nemzeti csapatba, 1940 március 31-én, az Üllői úton debütált, Svájc ellen. Első válogatottságán gólpasszt adott dr. Sárosi Györgynek, és 3–0-s győzelemhez segítette a nemzeti csapatot. Másodszor Németország ellen, egy 2–2-es döntetlennel végződött meccsen lépett pályára a válogatottban.
A jogi diplomát szerzett Kalocsai doktort Sebes Gusztáv csábította el edzőnek. Az egykori balszélső hosszú tréneri pályafutásának állomásai a következők voltak: Nyíregyházi Madisz, Pápai Perutz, Debreceni Dózsa, Debreceni VSC, Szegedi Honvéd, Vasas Izzó, Pécsi Dózsa, FK Partizan (szerb), Standard Liege (belga), Újpesti Dózsa, Husszein Dey (algériai), Górnik Zabrze (lengyel), Ferencváros, Videoton, MTK, National (egyiptomi). Bajnoki címet nyert Belgiumban, Algériában és Lengyelországban. Zabrzéban mindmáig a klub történetének egyik legkiválóbb edzőjeként emlegetik, ő tette le (1966 és 1969 között) annak a csapatnak az alapját, amely 1970-ben mindmáig egyetlen lengyel klubként kupadöntőt játszott -- a KEK döntőjében szerepelt.
Dr. Kalocsai Gézát, aki a legidősebb válogatott játékosként távozott az élők sorából, a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti.
(lel)
 

afca

Kitiltott (BANned)
Az EB rendezési jogát megtarthatja Ukrajna és Lengyelország


<!-- /#content-header -->2008, szeptember 26 - 17:14
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken döntött arról, hogy Lengyelország és Ukrajna továbbra is megtarthatja a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát.

Csipkedjétek magatokat!



A két ország a 2007 áprilisi döntéshozatalkor kapta meg erre a lehetőséget. Az UEFA végrehajtó bizottsága pénteken hallgatta meg a felügyelő bizottság értékelését, amelynek feladata volt, hogy a helyszíneken állapítsa meg a két ország felkészültségét a futballünnep lebonyolítására.
Michel Platini UEFA-igazgató elmondta, hogy a felügyelő bizottság egyértelműen meghagyja a két ország rendezési jogát, de rögtön hozzátette, hogy fel kell gyorsítaiuk a felkészülési munkálatokat több területen.
Mind Ukrajna, mind Lengyelország nagy problémákkal küzd nem egész négy évvel az EB megrendezése előtt. A tervezett 12 stadionból ezideig csak egyetlenegy áll, az ukrajnai Dnepropetrovskban, amelyet két hete adtak át. Jelentőshátrányokkal küzd az infrastruktúra, kevés az autópálya és a modern repülőterekből is hiány van. Nem utolsósorban nagy gondokat okozmindkét országban a korrupció, amely elsősorban az utóbbi években virágzik.
SITA/para
 

afca

Kitiltott (BANned)
Corgoň-liga: Artmedia Petržalka – DAC – 0:0


A végeredmény a DAC sikerét jelenti, hiszen pontot rabolt. A mérkőzés képe alapján akár többre is futotta volna. Bár a második félidő vége felé több helyzete volt az Artmediának.

Leony Kweuke harcol a labdáért
SITA


<!-- /#content-header -->
 

afca

Kitiltott (BANned)
Végleg kirúgta Várhidit az MLSZ


<!-- /#content-header -->2008, szeptember 25 - 18:45
<META content=Word.Document name=ProgId><META content="Microsoft Word 11" name=Generator><META content="Microsoft Word 11" name=Originator><LINK href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBARAKL%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE><!--/* Style Definitions */p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal{mso-style-parent:"";margin:0cm;margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family:"Times New Roman";}@page Section1{size:612.0pt 792.0pt;margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;mso-header-margin:35.4pt;mso-footer-margin:35.4pt;mso-paper-source:0;}div.Section1{page:Section1;}--></STYLE>A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg Várhidi Péter december 31-én lejáró szerződését.
Várhidi el...
arch.


Az MLSZ honlapjának tájékoztatása szerint ez azt is jelenti, hogy a testület visszavonja a szakember megbízását az olimpiai válogatott irányítására és Várhidi nem lesz tagja az új struktúrában felálló operatív teamnek sem.
"Az utánpótlás terén új koncepció szerint folyik a munka és ebben nem számít rám Jámbor László sportágfejlesztési igazgató" - mondta Várhidi az MTI-nek. "Biztos vagyok benne, hogy akkor is mennem kellett volna, ha az U21-es válogatottal nem kapunk ki 8-0-ra Szerbiában. Azt gondolom, Magyarországon mindent elértem, amit lehetett, hiszen voltam szövetségi kapitány és bajnokcsapat edzője is. Az eredmények miatt sem kell szégyenkeznem, a válogatottat, amit vezettem, szerették a szurkolók, telt ház előtt játszottunk meccseket. A felmondási idő december 31-ig tart, utána muszáj lesz dolgoznom, de egyelőre még nem gondolkoztam azon, mit fogok csinálni."
A szövetség elkezdte az egyeztetéseket azokkal a szakemberekkel, akik szerepet kapnak az új rendszerben. A névsor az eredeti terveknek megfelelően október 30-ra alakul ki.
Kisteleki István, az MLSZ elnöke arról tájékoztatta a testületet, hogy egy hónapon belül 40 fölé emelkedik az OLLÉ-OMV program keretében átadott műfüves pályák száma, illetve, ha az Országgyűlés elfogadja a költségvetést, akkor jövőre 600 millió forint - 200 millióval több, mint idén - áll majd az utánpótlásnevelés részére.
Kasza János a 2010-es budapesti és debreceni rendezésű futsal Európa-bajnokságot előkészítő bizottság vezetője elmondta, hogy elkészült a torna költségvetése, mellyel szóbeli visszajelzés szerint a kiadások nagy részét álló kontinentális szövetség (UEFA) elfogadott.
mti/para
 

afca

Kitiltott (BANned)
PSV Eindhoven-FC Volendam 1-0

Opstelling PSV:
Isaksson, Kromkamp, Marcellis, Bréchet, Salcido, Simons, Méndez, Nijland, Dzsudzsák, Lazovic en Koevermans.
Wissels: Cássio Ramos, Maza, Zonneveld, Wuytens, Amrabat, Culina en Bakkal.
 

afca

Kitiltott (BANned)
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=468 border=0><TBODY><TR align=middle><TD class=comp width=233 height=20>Ajax </TD><TD></TD><TD class=comp width=233 height=20>Vitesse </TD></TR><!--res--><TR><TD align=middle>3 </TD><TD></TD><TD align=middle>0 </TD></TR><!--goals--><TR><TD align=middle colSpan=3 height=18>GOALS</TD></TR><TR><TD vAlign=top><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=stRow1>
evt1.gif
Luis Suarez </TD><TD class=stRow1 align=right width=20>60 </TD></TR><TR><TD class=stRow2>
evt1.gif
Jan Vertonghen </TD><TD class=stRow2 align=right width=20>76 </TD></TR><TR><TD class=stRow1>
evt1.gif
Jan Vertonghen </TD><TD class=stRow1 align=right width=20>81 </TD></TR></TBODY></TABLE></TD><TD> </TD><TD vAlign=top><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY></TBODY></TABLE></TD></TR><TR><TD colSpan=3></TD></TR><!--rc--><TR><TD colSpan=3> <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=468 border=0><TBODY><TR align=middle><TD class=comp width=233 height=20>Groningen </TD><TD></TD><TD class=comp width=233 height=20>Feyenoord </TD></TR><!--res--><TR><TD align=middle>3 </TD><TD></TD><TD align=middle>1 </TD></TR><!--goals--><TR><TD align=middle colSpan=3 height=18>GOALS</TD></TR><TR><TD vAlign=top><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=stRow1>
evt1.gif
Sepp De Roover </TD><TD class=stRow1 align=right width=20>21 </TD></TR><TR><TD class=stRow2>
evt1.gif
Marcus Berg </TD><TD class=stRow2 align=right width=20>81 </TD></TR><TR><TD class=stRow1>
evt1.gif
Marcus Berg </TD><TD class=stRow1 align=right width=20>90 </TD></TR></TBODY></TABLE></TD><TD> </TD><TD vAlign=top><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=stRow1>
evt1.gif
Andre Bahia </TD><TD class=stRow1 align=right width=20>87 </TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR><TR><TD colSpan=3></TD></TR><!--rc--><TR><TD align=middle colSpan=3 height=18>RED CARDS</TD></TR><TR><TD vAlign=top><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY></TBODY></TABLE></TD><TD> </TD><TD vAlign=top><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=stRow2>
evt11.gif
Kevin Hofland </TD><TD class=stRow2 align=right width=20>11 </TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR><TR><TD colSpan=3> </TD></TR></TBODY></TABLE>Hoflandra már nagyon ráfért a fegyelmezés.</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

afca

Kitiltott (BANned)
Nyugat-szlovákia V. liga

A sereghajtó balonyiak egyik futballistája bántalmazta a játékvezetőt a mocsonoki pályán. Gólfesztivál zajlott Nyékvárkonyban, ahol a hazaiak tizenegyszer találtak a vágaiak kapujába.

1. Dióspatony 9 7 2 0 21:6 23

2. Illésháza 9 7 1 1 31:12 22

3. Nádszeg 9 4 3 2 18:13 15
4. Vágfarkasd 9 4 3 2 13:8 15
5. Feketenyék 9 4 3 2 17:14 15
6. Csallóközkürt 9 4 2 3 17:14 14
7. Nyékvárkony 9 4 1 4 28:17 13
8. Vásárút 9 3 3 3 17:13 12
9. Močenok 8 3 2 3 10:9 11
10. Ekecs-Apácaszakállas 9 3 2 4 13:16 11
11. Nagymegyer 9 2 4 3 10:10 10
12. Tallós 9 2 3 4 13:15 9
13. Nagyfödémes 9 2 2 5 10:15 8
14. Vágsellye B 9 1 4 4 12:28 7
15. Vága 9 2 0 7 13:37 6
16. Balony 8 0 3 5 10:26 3
ái
 

afca

Kitiltott (BANned)
3. labdarúgó világbajnokság
Franciaország, 1938. június 4-19.


vb38.jpg



A magyar válogatott első ellenfele Holland-India (a mai Indonézia) volt. A "sötét lónak" számító gárda ellen gyakorlatilag a legerősebb összeállításban lépett pályára a magyar válogatott. Ez még mindig az "egyiptomi csapás" következménye volt, semmit nem bíztunk a véletlenre. Végül nagy fölénnyel győztünk, de a nagyon lelkes holland-indiaiak bizony sokszor megnehezítették a csapat dolgát. Csatáraink bombáival szemben viszont tehetelenek voltak, olyannyira, hogy az első félidőben Samuels, aki megpróbált belefejelni Toldi egyik lövésébe - elájult...
<CENTER>Magyarország - Holland-India 6-0 (4-0)</CENTER>
1938. június 5., Reims, 10 000 néző. Vezette: Conrie (francia)

Magyarország : Háda (Ferencváros) - Korányi (Ferencváros), Bíró (Hungária) - Lázár (Ferencváros), Turay (Hungária), Balogh I (Újpest) - Sas (Hungária), Zsengellér (Újpest), Sárosi (Ferencváros), Toldi (Ferencváros), Kohut (Olympique Marseille).
Holland-India : Bing Mo Heng - Samuels, Hukon - Anwar, Meeng, Nawir - Taihutu, Pattiwael, Zomers, Soedarmadji, Hong. G.: Kohut (13'), Toldi (16'), Sárosi (25'), Zsengellér (30'), Zsengellér (76'), Sárosi (89')

<CENTER>További eredmények:</CENTER>
Svájc - Németország 1-1 (1-1, 1-1, 1-1)
Kuba - Románia 3-3 (1-1, 2-2, ?)
Franciaország - Belgium 3-1 (2-1)
Csehszlovákia - Hollandia 3-0 (0-0, 0-0, ?)
Brazília - Lengyelország 6-5 (2-1, 4-4, 5-4)
Olaszország - Norvégia 2-1 (1-0, 1-1, 2-1)
Svédország játék nélkül jutott tovább. A sok hosszabbításos mérkőzés közül kettőn 120 perc sem hozott döntést, ezeket megismételték:
Svájc - Németország 4-2 (1-2)
Kuba - Románia 2-1 (0-1)

A négy közé jutásért a két meccset játszott Svájcot kellett legyőznünk. Kemény diónak ígérkezett, mert a megismételt találkozón a németek már 2-0-ra vezettek ellenük, a helvétek mégis fölényesnek mondható győzelmet arattak. Az előjelek nem voltak valami kedvezőek: "Rettenetes rossz a lillei pálya!" - írta a Nemzeti Sport. A mérkőzést megelőző napon pedig megmozdult a föld! Kémények dőltek le, falak repedtek meg, de nagyobb baj nem történt. A pihentetési okokból néhány helyen megváltoztatott magyar csapatból különösen a védelem érdemelt dícséretet, a csatárok sok hibáját részben a rossz talaj számlájára írták. Mindkét gólunkat a félidők végén értük el.
<CENTER>Magyarország - Svájc 2-0 (1-0)</CENTER>
1938. június 12., Lille, 20 000 néző. Vezette: Barlassina (olasz)

Magyarország : Szabó (Hungária) - Korányi (Ferencváros), Bíró (Hungária) - Szalay (Újpest), Turay (Hungária), Lázár (Ferencváros) - Sas (Hungária), Vincze (Újpest), Sárosi (Ferencváros), Zsengellér (Újpest), Kohut (Olympique Marseille).
Svájc : Huber - Stelzer, Lehmann - Springer, Vernati, Lörtscher - Bicke, Abegglen III, Amado, Walaschek, Grassi.
G.: Sárosi (43'), Zsengellér (91')

<CENTER>További eredmények:</CENTER>
Svédország - Kuba 8-0 (4-0)
Olaszország - Franciaország 3-1 (1-1)
Brazília - Csehszlovákia 1-1 (1-0, 1-1, 1-1)
A döntetlenül végződött talalkozót ezúttal is meg kellett ismételni:
Brazília - Csehszlovákia 2-1 (0-1)

Az elődöntőben a Nagy József által edzett, addig csak egy mérkőzést játszott Svédország volt az ellenfelünk. Nagyon rosszul indult a találkozó, már az első percben gólt kaptunk. 20 percig tartott, amíg a csapat összeszedte magát. Ekkor újra betaláltak a svédek - ezúttal viszont a saját kapujukba. A Svájc ellen kínlódó csatársorunk ezután sorra vezette a szebbnél szebb akciókat, és a korabeli tudósítások szerint a különbség még nagyobb is lehetett volna.

<CENTER>Magyarország - Svédország 5-1 (3-1)</CENTER>
1938. június 16., Párizs, 28 000 néző. Vezette: Leclerq (francia)

Magyarország : Szabó (Hungária) - Korányi (Ferencváros), Bíró (Hungária) - Szalay (Újpest), Turay (Hungária), Lázár (Ferencváros) - Sas (Hungária), Zsengellér (Újpest), Sárosi (Ferencváros), Toldi (Ferencváros), Titkos (Hungária).
Svédország : Abrahamsson - Eriksson, Kägren - Almgren, Jacobsson, Svanström - Nyberg, Johansson, H. Anderson, Keller, Wetterpström.
G.: Nyberg (1'), Jacobsson (öngól - 20'), Titkos (37'), Zsengellér (39'), Sárosi (67'), Zsengellér (85')

<CENTER>A másik elődöntőben:</CENTER>
Olaszország - Brazília 2-1 (2-0)

<CENTER>A harmadik helyért:</CENTER>
Brazília - Svédország 4-2 (1-2)

<TABLE><TBODY><TR><TD align=top>
vbdonto3.jpg

<CENTER>Meazza és Sárosi (balról)
kézfogása a döntő előtt </CENTER>
</TD><TD>[FONT=helvetica,courier,ariel]A döntőben tehát azt az olasz válogatottat kellett volna legyőznünk, amely 13 éve nem szenvedett vereséget a magyaroktól. Mindenki bizakodott, hogy most talán megtörik a jég, de erre mégsem került sor. Dietz Károly szövetségi kapitány kissé indokolatlanul megbolygatta az összeállítást, az addig nagyszerűen játszó Toldi kihagyása mindenképpen hibájául róható fel a sportsajtóra túlságosan sokat hallagtó kapitánynak. Szintén hiba volt védekező felfogásban pályára lépni az olasz együttes ellen, ez a taktika nagyon megbosszulta magát. A vereség fő oka azonban nem ez volt. Az egyes posztokon egyénileg is jobb olaszok sokkal korszerűbb labdarúgást űztek, Meazza és Ferrari pedig egészen kimagaslót nyújtott. A Nemzeti Sport tudósítása is elismerte, hogy a jobb csapat győzött, de később bebizonyosodott az osztrák Hugo Meisl híres-hírhedt mondása: "A magyarok vagy lagzit ülnek, vagy temetnek." Bírálatok tömkelege érte ezután edzőt, játékost, újságírót egyaránt. Pedig hogy örülnénk ma egy második helynek... [/FONT]</TD></TR></TBODY></TABLE>

<CENTER>A döntőben:</CENTER>

<CENTER>Olaszország - Magyarország 4-2 (3-1)</CENTER>
1938. június 19., Párizs, 75 000 néző. Vezette: Capdeville (francia)

Olaszország : Olivieri - Foni, Rava - Serantoni, Andreoli, Locatelli - Biavati, Meazza, Piola, Ferrari, Colaussi.
Magyarország : Szabó (Hungária) - Polgár (Ferencváros), Bíró (Hungária) - Szalay (Újpest), Szűcs (Újpest), Lázár (Ferencváros) - Sas (Hungária), Vincze (Újpest), Sárosi (Ferencváros), Zsengellér (Újpest), Titkos (Hungária).
G.: Colaussi (6'), Titkos (18'), Piola (17'), Colaussi (35'), Sárosi (70'), Piola (82').
 

afca

Kitiltott (BANned)
Mindössze három „hazai“ Erwin Koeman csapatában


<!-- /#content-header -->2008, szeptember 30 - 15:08
A magyar labdarúgó-válogatott holland szövetségi kapitánya kijelölte 24 fős bő keretét az Albánia (október 11., Puskás Ferenc Stadion, 19.45 óra) és a Málta (október 15., Ta’Qali, 19.30 óra) elleni világbajnoki selejtezőkre.
Koeman



Az NB I-ből három futballista – Köteles László (Diósgyőri VTK), Koltai Tamás (Győri ETO FC) és Rudolf Gergely (DVSC-TEVA) – szerepel a nomináltak között, a többiek külföldre szerződött labdarúgók. A keretet október 3-án, pénteken szűkíti a szakvezetés – adta hírül az MLSZ.
A magyar válogatott:
Kapusok:
Babos Gábor (NEC Nijmegen)
Fülöp Márton (Sunderland AFC)
Köteles László (Diósgyőri VTK)
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
Védők:
Szélesi Zoltán (RC Strasbourg)
Bodnár László (Red Bull Salzburg)
Juhász Roland (RSC Anderlecht)
Vaskó Tamás (US Avellino)
Lőw Zsolt (TSG 1899 Hoffenheim)
Vanczák Vilmos (FC Sion)
Bodor Boldizsár (Roda JC Kerkrade)
Tímár Krisztián (Plymouth Argyle)
Középpályások:
Hajnal Tamás (Borussia Dortmund)
Gera Zoltán (Fulham FC)
Vadócz Krisztián (Osasuna)
Dárdai Pál (Hertha BSC)
Halmosi Péter (Hull City)
Tóth Balázs (Racing Genk)
Buzsáky Ákos (Queen's Park Rangers)
Koltai Tamás (Győri ETO FC)
Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven)
Huszti Szabolcs (SV Hannover '96)
Csatárok:
Rudolf Gergely (DVSC-TEVA)
Torghelle Sándor (FC Augsburg)
A nemzeti együttes október 7., kedden 16.30 órától tartja első, sajtónyilvános edzését (a helyszínt később jelölik ki az illetékesek).
(lel)
 
Oldal tetejére