Foci

afca

Kitiltott (BANned)
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=468 border=0><TBODY><TR align=middle><TD class=comp width=233 height=20>Debrecen </TD><TD></TD><TD class=comp width=233 height=20>Fehervar </TD></TR><!--res--><TR><TD align=middle>1 </TD><TD></TD><TD align=middle>0 </TD></TR><!--goals--><TR><TD align=middle colSpan=3 height=18>GOALS</TD></TR><TR><TD vAlign=top><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=stRow1>
evt1.gif
Adam Komlosi </TD><TD class=stRow1 align=right width=20>39 </TD></TR></TBODY></TABLE></TD><TD> </TD></TR></TBODY></TABLE>
 

afca

Kitiltott (BANned)
Torghelle Sándor - a legnagyobb csatárkirály?

Erwin Koeman nagy meglepetést keltett, amikor két év után ismét behívta a válogatott keretbe Torghelle Sándort, aki aztán Albánia és Málta ellen is góllal hálálta meg a kapitány bizalmát. Olvasóinkat arról kérdeztük, vajon valóban a Bundesliga II-ben szereplő Torghelle a legjobb magyar csatár? Lássuk, hogy miben bíznak, kiben hisznek és mit várnak a magyarfocitól a futballrajongók!
</BEVEZETO>
20080612gera.jpg
Olvasóink nem hiszik, hogy Gerától kéne gólokat várni a válogatottban

http://ad.adverticum.net/b/cl,1,6022,279453,338375/click.prm






Nincs szükség csatárokra, majd Gera és Huszti lövi a gólokat! (olvasóink 1,5 százaléka gondolja így)

Ez is egy opció lehet, de olvasóink szerint ez a legrosszabb ötlet. Az esztendő első válogatott mérkőzésén - még a Várhidi Péter irányította együttes - egyszerűen csatár nélkül állt fel Szlovákia ellen, a támadó szekcióban a Buzsáky, Gera, Huszti trió feladata volt a gólszerzés, s előretolt ékként Gera Zoltán szerepelt. A próbálkozás végül is bejött, hiszen a mieink egyetlen találatát az akkor még a WBA-ban légióskodó exferencvárosi támadó szerezte.

Erwin Koeman a bemutatkozó mérkőzésén, a görögök ellen Huszti Szabolcsot küldte előre, s bár a válogatott 0-1-ről fordított, a gólokat nem a Hannover-légiós szerezte, hanem két középpályás (Dzsudzsák Balázs, Vadócz Krisztián), illetve egy védő (Juhász Roland). A holland szakember a meccs után épp a csatárrá tett balszélsőt emelte ki: "Minden játékos szászszázalékot nyújtott, Husztit azért emelném ki közülük, mert nem a megszokott posztján játszott, és az új feladatát is kiemelkedően oldotta meg."
A május végi magyar-horváton (1-1) ismét Huszti volt egyedül elöl, de nem ő döntött: Niko Kovac szerzett egy fejes- és egy öngólt.
A 3-3-ra végződött, Montenegró elleni - még mindig csak - barátságos összecsapáson lépett ezidáig utoljára pályára Priskin Tamás, aki ugyan lőtt egy 15 méteres gólt, az azóta tartó gólcsendje miatt Koeman nem postázott neki meghívót Watfordba. Érdekesség, hogy a Győrből Angliába igazolt csatár épp a múlt hétvégén volt ismét eredményes klubcsapatában, s rögtön két gólt is szerzett, és elmondása szerint - nem meglepő módon - ismét várja, hogy szerepelhessen a nemzeti együttesben.
Összességében elmondható: bár Huszti nem játszott rosszul a csatárposzton, Gera pedig - igaz, még a Várhidi-éra alatt - még gólt is lőtt, a 2008-as meccseket figyelembe véve vélhetően mégsem az a legjobb megoldás, ha ők szerepelnek csatárként. Persze ettől még szélsőként, középpályásként nyugodtan lőhetik a gólokat.
Helye van Torghellének a keretben, de Tököli és Bajzát még elférne mellette (olvasói igenek aránya: 12,5 %)
Sokan keveslik a magyar NB I-ben szereplő játékosokat a válogatottból. Legutóbb mindössze Rudolf Gergely (DVSC, csatár) és Köteles László (Diósgyőr, kapus) volt tagja a keretnek, utóbbi ráadásul csak vésztartalékként ugrott be a sérült Babos Gábor "helyére". Rudolf Svédországban szépítő gólt szerzett, s ha nem (csak) ő, ki lehetne még centerként tagja a csapatnak?
Ha a hazai góllövőlistára pillantunk, adódhat a kérdés: a 10 góljával éllovas, győri Bajzát Péter, netán a 9 gólos Tököli Attila (a Paks csatára 22-szer már volt válogatott, s 3-szor eredményes) miért nem kerül tűzközelbe? Nos, Erwin Koeman a hírek szerint mindkét támadót megnézte élőben, és megállapította: bizony, aki a Soproni Ligában szórja a gólokat, az nem biztos, hogy egy nemzetközi tétmeccsen is megfelel az elvárásoknak. Ezzel összecseng olvasóink véleménye, akik közül csak minden kilencedik klikkelő gondolta úgy, hogy az említett duónak ott lenne a helye a válogatott keretében.
Persze, Sanyi a király! (olvasóink 25 százaléka egyetért az állítással)
Torghelle Sándor gyorsan közönségkedvenc lett. Noha klubcsapataiban volt egy hihetetlen góltalansági sorozata (Crystal Palace: 12 meccs/0 gól, Panathinaikosz: 11/0, PAOK: 24/1), 2007-ben, a német másodosztályban megtalálta a góllövőcipőjét. Azt a cipőt, amellyel barátságos meccseken, nem is olyan régen gólokat lőtt Németországnak, Argentínának, Brazíliának.
A Koeman-féle reaktiválása váratlan volt, ám bejött. A svédek ellen még csak a brusztolós Torghellét láthatták a magyar drukkerek, ám Albánia, majd Málta ellen gyönyörű fejesgólokkal bizonyította, hogy nemcsak barátságos mérkőzéseken képes betalálni, s hogy megérte őt újra behívni.
Pedig Koeman szerint még a Málta előtti meccs edzésein is képtelen volt betalálni a kapuba az Augsburg légiósa, ám a legjobbkor mégis képes volt tökéletesen koncentrálni, ami bizony hat vb-selejtezős pontot hozott a magyar válogatottnak! Lám, milyen gyorsan változnak a dolgok, a két legutóbbi meccs előtt agyonkritizált csatár két fejesgóljával azonnal belopta magát a magyar szurkolók szívébe, akik közül minden negyedik úgy gondolja, hogy: "Sanyi a király
Németh Krisztián jobb megoldás lenne (100-ból 29 klikkelő így véli)
Sok szurkoló viszont két gólja ellenére sincs elájulva Torghellétől, mondván: nem nagy kunszt két kiscsapatnak stukkolni egyet-egyet. Ők úgy vélik, hogy a 26 éves ex-MTK-s helyett egy 19 éves ex-MTK-st kéne favorizálnia Koemannak - Németh Krisztiánt. Amikor a holland kapitány meghallja a Liverpool tartalékcsapatában, no és az utánpótlás válogatottakban is remeklő csatár nevét, már fogja is a fejét, mert szerinte "nincs még helye Némethnek a nemzeti csapatban, hiszen még semmit nem tett le az asztalra". Olvasóink közül nagyon sokan viszont úgy gondolják, hogy igenis esélyt kellene adni a Rafael Benítez 'Pool-edző által is többször megdicsért játékosnak a magyar válogatottban, hiszen ő tényleg vérbeli csatár, és a mutatói - még ha nem is felnőttmeccseken hozta őket össze - igencsak sokatmondóak.

Az U17-es válogatottban 9 meccsen 11 gólt lőtt, az U19-esben (amelyet idén Prágában Eb-bronzig vezetett) 15/14-es átlagot produkált, míg az U21-es csapatban 8 találkozón 13-szor (!) vette be az ellenfelek kapuját. Az angol tartalékbajnokság - mondhatnák Koemannak a Németh-rajongók - bizony erősebb a magyar NB I-nél, hiszen nem ritkán a nagycsapatok nevesebb játékosai is pályára lépnek a mérkőzéseken.
A Liverpool-fakó előbb megnyerte a tartalékbajnokság északi csoportját (Németh 9 találattal gólkirály lett) - úgy, hogy a Manchester Cityre 13, a Unitedre pedig 14 pontot vert rá -, majd az Aston Villa elleni észak-dél nagydöntőn 3-0-ra diadalmaskodott. A liverpooliak első találatát Németh Krisztián szerezte a 7600 néző előtt rendezett Anfield Road-i fináléban. A Vörösök hivatalos honlapja őt választotta a döntő legjobbjának, s így indokolt: "Klasszis csatár, aki ismét bizonyította, hogy nagy reménységnek számít: lőtt egy csodás gólt és adott egy okos gólpasszt."
Mindegy ki játszik, úgysem jutunk ki a vb-re (32 százaléknyian így gondolkodnak)
A legtöbben mégis pesszimisták, és azt mondják, a gyorsan begyűjtött hat vb-selejtezős pont ellenére még azért ne vegyen senki repülőjegyet Dél-afrikába, s mindegy, hogy a Tököli, Bajzát, Rudolf vagy a Németh, Priskin, Torghelle csatártrió szerepel a magyar keretben.
20080906koeman580.jpg


Koeman ráérzett arra, hogy - legalábbis Albánia és Málta ellen - Torghelle lehet a csatárkérdésre a válasz, Némethet még túl tapasztalatlannak tartja
Mi mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy Erwin Koeman kiket hív be a november 19-én, Észak-Írország ellen szereplő csapatba, s még inkább várjuk, hogy tavasszal folytatódik-e a magyar válogatott vb-selejtezős "pontgyűjtő akciója".
A válogatott 2008-2009-es programja:
2008. november 19.: Észak-Írország - Magyarország (barátságos)
2009. február 11.: Izrael - Magyarország (barátságos)
2009. március 28.: Albánia - Magyarország
2009. április 1.: Magyarország - Málta
2009. szeptember 5.: Magyarország - Svédország
2009. szeptember 9.: Magyarország - Portugália
2009. október 10.: Portugália - Magyarország
2009. október 14.: Dánia - Magyarország
[origo]

<SCRIPT language=javascript>prtnrPerjel ();</SCRIPT>
 

afca

Kitiltott (BANned)
Hivatalos: David Beckham januártól a Milan játékosa lesz!

Szenzációs átigazolási hírt jelentett be röviddel ezelőtt Adriano Galliani: az AC Milan elnökének elmondása szerint a csapat januártól fél évre kölcsönvette a Los Angeles Galaxynál szereplő David Beckhamet.
A korábbi hírek még arról szóltak, hogy David Beckham a jövő év elejétől az AC Milan csapatával edz, mert a Galaxy nem jutott be az MLS rájátszásába, így az angol válogatottban eddig 107-szer szereplő klasszis jó ideig terhelés nélkül tengetné napjait.

Az angol válogatott nemcsak edzeni érkezik a Milanhoz, a lombard klub ugyanis fél évre kölcsönveszi a Galaxytól, így Carlo Ancelotti vezetőedző az UEFA-kupában és a Serie A-ban is számíthat Beckhamre.

Az olasz szakember Beckham érkezésével kapcsolatban a Milan hivatalos oldalán elmondta, nem gondolta volna, hogy sikerül megszerezniük a középpályást, de nagyon örül az érkezésének.

„Beckham nagyszerű sportember, ráadásul igazi profi, így biztos, hogy nagy hasznára lesz csapatunknak mind a bajnokságban, mind az UEFA-kupában” – fogalmazott Ancelotti.

„David választotta a Milant, és nagyon örülünk neki, hogy így történt. Csapatunk már most is ultra versenyképes, és vele ez az állítás még inkább igaz lesz. Beckham egészen különleges és érdekes játékos” – közölte Galliani elnök, aki egyébként azt is fontolgatja, hogy a féléves kölcsön letelte után a nyáron állandó szerződéssel kínálja meg az akkor már 34. életévéhez közeledő játékost.

„A futball ma már nem csak taktika és technikai képességek kérdése. A tömött stadionok és szponzorok is számítanak: a Milan–Sampdoria meccsen 65 000 nézőt fogadhattunk, és ez a szám Beckhammel csak nőni fog” – jelentette ki Galliani.

A Milan jövőre először a Roma, majd még januárban a Fiorentina és a Lazio ellen is pályára lép, így az angol válogatott játékos rögvest igazi rangadón élheti át, milyen is az olasz bajnokság hangulata.

Becks ezzel azon elit kör tagja lesz, akik az angol, az olasz és a spanyol élvonalban is szerepeltek pályafutásuk során.

Ilyen volt a példának okáért Patrick Kluivert, aki pályafutása alatt a 97–98-as idényben a Milan színeiben szerepelt, majd a Barcelonánál lehúzott hat évet, a 2004-2005-ös szezont pedig a Newcastle Unitednél töltötte, valamint a Zaragoza, az Aston Villa és az AC Parma egykori támadója, Szavo Milosevics.

De említhetjük Florin Raduciout is, aki korábban szintén futballozott a Milanban, és még további négy topligában játszott. Azaz a román támadó elmondhatja magáról, hogy az öt legerősebb európai liga mindegyikében futballozott.
 

afca

Kitiltott (BANned)
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=468 border=0><TBODY><TR align=middle><TD class=comp width=233 height=20>Hungary U-19 </TD><TD></TD><TD class=comp width=233 height=20>San Marino U-19 </TD></TR><!--res--><TR><TD align=middle>6 </TD><TD></TD><TD align=middle>0 </TD></TR></TBODY></TABLE>
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
Alaposan belekezdett az összesítésben hátrányban lévő Debrecen: a hajdúságiak, különösen az első negyedóra leteltével, szinte blokád alá helyezték a fehérvári kaput, egymás után vezették a támadásokat. A 24. percben Kassai vált első számú közellenséggé: a játékvezető „elfelejtett” megadni egy tizenegyest, miután Farkas Balázs buktatta Bogdanovicot.
A Loki fölénye azonban a 39. percben góllá érett: Komlósi fejelt a hálóba.
Arra lehetett számítani, hogy a második félidő izgalmasan alakul: a fehérváriaknak mindössze egy gól hiányzott a továbbjutáshoz, így elvárható lett volna, hogy nekiállnak kockáztatni és támadni. Nos, próbáltak támadni, de kevés sikerrel: a hajráig jóformán helyzetük sem volt, csak a debreceni támadások hordoztak némi veszélyt magukban. A hazaiak így is izgulhattak, miután nem tudták egy második góllal eldönteni a továbbjutás kérdését, ám végül idegenben lőtt góljuknak köszönhetően bejutottak a következő körbe.
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
Sitku azért megkapta rendesen a magáét, a múltkori műesés miatt(amikor kiállították a kapusunkat pedig hozzá sem ért). A hangosbemondónak figyelmeztetnie kellett a nézőket a sportszerű szurkolásra.
Emlékezteném a topiktársakat arra, mikor Filozófus kolléga panaszkodott arra, hogy szegény Fradit milyen játékvezetői tévedések súlytják. Kassait is emlegette.
Ezek a derék játékvezető urak a két meccsen 2 mérkőzést befolyásoló rossz döntést hoztak mindkétszer a Loki kárára. Az odavágón kiállították a kapusunkat sitku műesése miatt, tegnap pedig egy nyilvánvaló tizenegyest nem fújtak be nekünk.

Hál Istennek a továbbjutás így is megvan. Jöhet az úppe :D
 

lampard

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt hittem, majd közvetíti a Sport csatorna a mérkőzést, helyette ma adja a Győr-Haladást, (ahol az első félidőben 2-0-ra vezet a Győr), mármint a Loki-Fehérvár meccsre gondolok, de nem adták, igy csak a Haon élőközvetitésében követtem. Már alig vártam, hogy ki legyen irva, hogy vége a mérkőzésnek, és akkor olvasom, hogy a 90. percben Sitku majdnem kiegyenlített. Megijedtem, de szerencsére meg van a továbbjutás, gratulálok a fiuknak.
 

afca

Kitiltott (BANned)
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=468 border=0><TBODY><TR align=middle><TD class=comp width=233 height=20>Aston Villa (England) </TD><TD></TD><TD class=comp width=233 height=20>Ajax (Netherlands) </TD></TR><!--res--><TR><TD align=middle>2 </TD><TD></TD><TD align=middle>1 </TD></TR><!--goals--><TR><TD align=middle colSpan=3 height=18>GOALS</TD></TR><TR><TD vAlign=top><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=stRow1>
evt1.gif
Martin Laursen </TD><TD class=stRow1 align=right width=20>8 </TD></TR><TR><TD class=stRow2>
evt1.gif
Gareth Barry </TD><TD class=stRow2 align=right width=20>45 </TD></TR></TBODY></TABLE></TD><TD> </TD><TD vAlign=top><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=stRow1>
evt1.gif
Thomas Vermaelen </TD><TD class=stRow1 align=right width=20>22 </TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR><TR><TD colSpan=3></TD></TR><!--rc--><TR><TD colSpan=3> </TD></TR><!--yc--><TR><TD align=middle colSpan=3 height=18>YELLOW CARDS</TD></TR><TR><TD vAlign=top><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=stRow1>
evt12.gif
Carlos Cuellar </TD><TD class=stRow1 align=right width=20>75 </TD></TR><TR><TD class=stRow2>
evt12.gif
Craig Gardner </TD><TD class=stRow2 align=right width=20>85 </TD></TR></TBODY></TABLE></TD><TD> </TD></TR></TBODY></TABLE>

Hogy az ég szakadjon rájuk.Védőnek kell gólt rúgni.Akkor minek a sok csodacsatár????
 

afca

Kitiltott (BANned)
d00064E6C9de27966c6d2.jpg


ASTON VILLA (ANGOL)–AJAX AMSTERDAM (HOLLAND)

Az Ajax nem szerepel jól a holland bajnokságban, és most az UEFA-kupában sem sikerült bizonyítania az amszterdami csapatnak. Marco van Basten együttese az Aston Villa otthonában szenvedett 2–1-es vereséget. Bizony sokan is mondják, hogy inog a kispad az aranylabdás élő legenda alatt.

Martin Laursen egyébként a találkozó 8. percében szerzett vezetést a hazaiaknak. A dán védő Ashley Young szögleténél helyezkedett jobban, mint Kenneth Vermeer a hollandok kapusa, és fejelt a kapuba.

Thomas Vermaelen azonban szintén egy közeli fejesből egyenlített a 22. percben. A szünetre mégis az Aston Villa vonulhatott előnnyel.

A 45. percben ismét Young volt az előkészítő. Középre adását Garreth Barry lőtte kapásból a hosszú sarokba.

A második félidőben mindkét csapatnak volt lehetősége, újabb gól azonban már nem született.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Csaltak vagy nagyot bakiztak a bírók a DAC ellen?


<!-- /#content-header -->2008, október 24 - 12:01
Kweuke és Marcin nem játszhat a szombati Nagyszombat - DAC régiórangadón. Bírói baki miatt kényszerül pihenőre a kék-sárgák gólerős csatára.
A DAC erőssége Nagyszombatban nem léphet pályára
Fogas Ferenc felvétele


Tartalékosan lesz kénytelen felállni a DAC szombaton Nagyszombatban, a helyi Spartak elleni régiórangadón. Ugyanis a gyengén és elfogultan bíráskodó Havrilla játékvezető szerdán Pozsonyban, az Artmedia elleni Szlovák Kupa negyeddöntő első mérkőzésén (0:0) már a 24.percben kiállította Marcint, több mint tizenöt perccel a befejezés előtt Kweukét is. Az illetékes fegyelmi bizottság csak a jövő héten tárgyalja az ügyüket, addig a DAC két alapemberének a játékjogát felfüggesztették.
A bizottság elé kerül Werner Lorant is, aki felháborodva kommentálta a meccs végén a játékvezető ténykedését. „Európában ezt a bírót örökre eltiltanák a játékvezetéstől. Őt kellene megbüntetni, nem a játékosokat. Marcin kiállítása rendben volt, mert utolsó emberként szabálytalankodott, de ugyanilyen belemenésért a bíró a hazaiaknak csak sárga lapot mutatott fel vagy még ezt sem. Kweuke piros lapja pedig botrányos volt“ - háborgott a német mesteredző, akit ugyancsak beidéztek a fegyelmi bizottság jövő heti ülésére.
Havrilla az első félidőben sárgát mutatott fel, a bemondó szerint Nlendnek. A második félidő 74.percében Kweuke és a hazai Dosoudil ütközött, a bíró továbbot intett, ám az egyik partjelző lengetett. Havrilla kiment hozzá, aztán sárga lapot adott a dunaszerdahelyi gólfelelősnek. Erre meg a negyedik, tartalék játékvezető jelzett, aki szerint az első félidőben nem Nlend, hanem Kweuke „sárgult“ be. Ezután a játékvezető piros lapot húzott elő és leküldte a pályáról a dunaszerdahelyi csatárt. Elképesztő baki vagy szándékos csalás történt: Havrilla FIFA-játékvezető, ezért különösen felháborító, bármelyik változat is érvényes.
Érdeklődésünkre a DAC illetékesei elmondták, hogy főleg Kweuke hiányozni fog Nagyszombatban, de igyekeznek mindkettőjüket sikeresen pótolni. „Helyettük, értük is hajtani fogunk, nem megyünk feltartott kézzel a megyeszékhelyre, nem is rezelünk be a hírhedt hazai kemény magtól“ - nyilatkozta a Paraméternek a hetek óta kiválóan játszó Pinte Attila.
Lapunk megkeresésére Martina Kredátusová, a Nagyszombat megyei rendőrség szóvivője elmondta, hogy a Spartak Trnava – DAC mérkőzés a kockázatos találkozók között tartják számon. „Egyelőre 190 rendőr biztosítja majd a közrendet a stadionban és a környékén, de szükség esetén ennél nagyobb létszámú erőket is bevetünk“ - tájékoztatta a Paramétert.
A Corgoň-liga 13.fordulójának nagy érdeklődéssel várt találkozója szombet délután ötkor kezdődik, s a Paraméter online közvetítésben követi nyomon az eseményeket.
Paraméter
 
Oldal tetejére