Foci

afca

Kitiltott (BANned)
Edzenek a barcelonai fiúk, de vajon milyen sport? - Foto: - AP

barca.jpg
 

afca

Kitiltott (BANned)
DAC-Tatran Prešov - 2:1 - videó-összefoglaló


<!-- /#content-header -->2009, április 9 - 12:51
A DAC futballcsapata április 8-án megszerezte a tavaszi idényben első győzelmét - videó-összefoglaló.
Nlend (DAC) kapura tör
SITA - Fogas Ferenc felvétele


Soha rosszabb meccset, ha nem is volt szuper végig. Helyenként azonban ígéretesen kombinált a DAC, győzelme tehát megérdemelt.

<CENTER> </CENTER>
Nagy kár, hogy Németh Krisztián kiállíttatta magát a meccs végén, szombaton a Nagyszombat ellen félő, hogy nagyon-nagyon hiányzik majd a védelemből.
A videó nagyobb felbontásban a videótárban ITT tekinthető meg.
-para-
 

afca

Kitiltott (BANned)
Edzői nyilatkozatok a DAC-Tatran Prešov mérkőzés után


<!-- /#content-header -->2009, április 8 - 20:47
A hétközi párharcot követően az edzők górcső alá vették övéik produkcióját. Íme a leglényegesebb, ami elhangzott a párharcot követő sajtótájékoztatón.<?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:p></O:p>
Werner Lorant győztes meccset értékelt
SITA


Werner Lorant (DAC): „Tudtuk, hogy sorozatban három vesztes meccs után nehéz feladat vár ránk. Jól kezdtünk, ám az ellenfél jutott vezetéshez. Nem csüggedtünk, nagy igyekezetünknek, küzdeni tudásunknak köszönhetően még az első félidő befejezéséig fordítottunk. Ha nem is kijátszott akciógólokkal, hanem pontrúgásokból. Csatárunk, N´lend a kapu előtt rendkívül veszélyes, ez most is beigazolódott. Szurkolóink kitartóan buzdítottak minket, köszönet érte. Ugyancsak elismerést érdemelnek védenceim, akiket fűtött a bizonyítási vágy. Most a legfontosabb a három pont, remélem a győzelem növeli játékosaink önbizalmát és újabbak következnek a sorban.”
Roman Pivarník (Prešov): „Előnyt szereztünk, sajnos, nem sokáig tartott örömünk. Nem koncentráltunk a hazaiak jól begyakorolt pontrúgásainál, ez okozta vesztünket. A DAC futballistái érzésem szerint jobban óhajtották a sikert. Főleg az első játékrészben adtak a mieinknek leckét küzdeni tudásból.”
ái
 

afca

Kitiltott (BANned)
DAC-drukkerektől tanultak a Reggina szurkolói?


<!-- /#content-header -->2009, április 10 - 16:51
Nem csak dunaszerdahelyi specialitás, hogy kudarcok időszakában kedvenceikre támadnak a felbőszült drukkerek. Legutóbb Olaszországban történt hasonló sztori. A Reggina szurkolói a csapat játékosaira támadtak a gárda csütörtöki edzésén.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Nagyszombaton a nagyszombatiakkal csatázik a DAC


<!-- /#content-header -->2009, április 11 - 07:57
Nagyszombaton a nagyszombati Spartak csapatát fogadja (18.00) a DAC. A kerületiek presztizscsatája után kiderül, vajon a mai nap a húsvéti örömünnep kezdetét jelenti-e a sárga-kékek szurkolói számára. Az előjelek kedvezőek. Legalábbis a Tatran Prešov elleni első félidőben produkált teljesítmény, az első tavaszi DAC-győzelem. <?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:p></O:p><O:p> </O:p>
A hazai szurkolók buzdítása újabb tavaszi győzelemhez segítheti a DAC-ot
Deutsch Attila


A 24. forduló műsora Április 11. (szombat)
14.00: Dubnica–Slovan
16.00: Banská Bystrica–MFK Košice
18.00: DAC–Spartak Trnava (játékvezető: Horváth)

18.30: Prešov–Ružomberok.
Április 12. (vasárnap)
17.15: Artmedia–Žilina
19.00: Zlaté Moravce–FC Nitra

Mint ismeretes, a hazaiak ezt a találkozót tíz emberrel fejezték be, miután a rutinos védő, Németh Krisztián begőzölt és a végjátékban fellökte ellenfelét. A nevezett természetesen nem léphet pályára a találkozón. Büntetése letelte után viszont újra csatasorba állhat Martin Abena. A vendéglátóknál továbbra sem számíthatnak a sérüléssel bajlódó Marcin, Varga és Kováč bevetésével. Hasonló gondokkal küzd a magyar légiós, Regedei Csaba is, játéka kérdéses. A felsoroltakból egyértelmű, a szakvezetés számára a legnagyobb fejtörést a védelem összeállítása jelenti. A Tatran elleni meccs hősét, N´lendet ugyan egy kemény belemenés után a hajrában cserélni kellett, ma azonban újra ott lesz a kezdőcsapatban. Az egykori DAC-sikerkovács, Pecze Károly vezényelte vendégek szerdán a listavezető Slovan otthonában aratott győzelemmel (2:1) is jelezték, tavasszal javuló formában játszanak, Dunaszerdahelyre is pontszerzés reményében utaznak.
„Rajtunk múlik, hogy nagy akarással, odafigyeléssel térdre kényszerítsük ellenfelünket. Hazai pályán fogadjuk őket, ami sokat nyomhat a latban az eredmény alakulásában” – fogalmazott a dunaszerdahelyiek német stratégája, Werner Lorant. Megszívlelendő tanács a DAC-stadionba igyekvő futballkedvelők számára. Mivel a mai párharc a rizikós meccsek kategóriájába tartozik, a szigorú biztonsági intézkedésekre való tekintettel érdemes lesz előbb útra kelni, jegyet váltani és elfoglalni helyüket a lelátón.
ái
 

afca

Kitiltott (BANned)
Guardiola az övéit isteníti.

<!-- shadow levels -->

A Barcelona már az első játékrészben eldöntötte a Bayern elleni párharc első felvonását, és már csak csodával határos módon búcsúzhat el a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese között.
A Barca szakvezetője, Josep Guardiola érthetően nehezen fogyott ki a dicsérő jelzőkből a lefújást követő sajtótájékoztatón.
- Négy nullára nyertünk, ami nagyszerű eredmény. A játékosaimat egy rossz szó sem érheti: mindent jól csináltak, szemre is tetszetősen játszottak, és minden egyes labdáért megküzdöttek. Nem engedtük, hogy akárcsak eljusson a labda Tonihoz vagy Ribéryhez, azt hiszem, ez kiválóan példázza ember feletti munkánkat. A visszavágón annyi a dolgunk, hogy legalább egy gólt elérjünk, és akkor már nem csúszhat ki a kezünkből a továbbjutás. Magabiztos előnyünk ellenére sem szabad félvállról vennünk a müncheni meccset, és mindent elkövetek annak érdekében, hogy játékosaim maximális koncentrációval fussanak ki az Allianz Arena gyepére.

A szakember az első félidőben túlságosan is hevesen reklamált tizenegyest Lionel Messi esését követően, aminek következményeképpen a játékvezető a lelátóra száműzte a magából kivetkőzött edzőt. Guardiola az eset kapcsán elmondta, megbánta tettét, és a Barcelona tréneréhez méltatlanul viselkedett.

A vert had vezére, Jürgen Klinsmann elsősorban a kulcsfontosságú hiányzókkal magyarázza csapata gyatra szereplését, ám leszögezte, az ő játékukkal sem lett volna sok keresnivalójuk ez ellen a Barca ellen.
- Lúcióval, van Buytennel és Lahmmal acélosabb lett volna a védelmünk, ám megjegyzem, messze nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a leendő BL-győztessel találkoztunk. Nagyon jól futballoztak, és rámutattak a hiányosságainkra. Messit egyszerűen élmény volt nézni, kiváló játékos. Nekünk még sokat kell fejlődnünk ahhoz, hogy Európa legjobb négy együttese közé verekedjük magunkat, hosszú utat kell bejárnunk, hogy valóban a legszűkebb elithez tartozzunk. Most azonban mindennél fontosabb, hogy a Bundesligában megálljuk a helyünket, és biztosítsuk helyünket a Bajnokok Ligája következő idényében. Ehhez azonban keményen küzdenünk kell, amivel ezen az estén nem lehettem elégedett.


javascript:closeme();
 

afca

Kitiltott (BANned)
Corgoň-liga 24. forduló: DAC-Spartak Trnava II. félidő - 1:4 (1:1)


<META content=Word.Document name=ProgId><META content="Microsoft Word 11" name=Generator><META content="Microsoft Word 11" name=Originator><LINK href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBARAKL%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE><!--/* Style Definitions */p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal{mso-style-parent:"";margin:0cm;margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family:"Times New Roman";}@page Section1{size:612.0pt 792.0pt;margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;mso-header-margin:35.4pt;mso-footer-margin:35.4pt;mso-paper-source:0;}div.Section1{page:Section1;}--></STYLE><META content=Word.Document name=ProgId><META content="Microsoft Word 11" name=Generator><META content="Microsoft Word 11" name=Originator><LINK href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBARAKL%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE><!--/* Style Definitions */p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal{mso-style-parent:"";margin:0cm;margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family:"Times New Roman";}@page Section1{size:612.0pt 792.0pt;margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;mso-header-margin:35.4pt;mso-footer-margin:35.4pt;mso-paper-source:0;}div.Section1{page:Section1;}--></STYLE>Sajnos nincsenek csodák. A nagyszombatiak, ahogy az várható volt, nagyságrenddel nagyobb játékerőt képviseltek, mint a legutóbb Dunaszerdahelyen vendégeskedő Tatran Prešov. Annak rendje módja szerint el is intézték a DAC-ot. Leginkább a hazaiak botrányosan gyatra védelmének köszönhetően. De az igazat megvallva, minden elemében jobb volt a vendégcsapat. Érthető, hogy a hazai nézők kiábrándultan távoztak - sokan a mérkőzés befejezését meg sem várva - a valaha igen-igen szép csatákat megért stadionból. Presztízscsatát vesztett a DAC megint.
Edzői nyilatkozatok a DAC–Trnava (1:4) mérkőzés után


<!-- /#content-header -->2009, április 11 - 20:54
A szombati dunaszerdahelyi találkozón a képzettebb, minden tekintetben jobb nagyszombatiak magabiztos játékkal győzték le a nagy hibaszázalékkal játszó csallóközieket, akik a Prešov elleni hétközi sikerüket követően újra gyenge teljesítményt produkáltak.<?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:p></O:p>

Werner Lorant (DAC): „Sejtettük, hogy a vendégeket motiválja a Slovan elleni győzelem. Számomra érthetetlen, miért kezdtünk olyan megilletődötten. Szerencsés büntetővel azonban vezetést szereztünk. Röviddel az első játékrész befejezése előtt egyenlítettek a nagyszombatiak, holott kilenc játékosunk volt a kapunk előtt. Fordulás után gyermeteg hibákból újabb három gólt kaptunk. Kérdem én: miért omlott össze a defenzívánk? Nekünk is voltak ziccereink, N´lend kétszer, Beniusis egyszer gólt szerezhetett volna. Néhány kivételtől eltekintve a mieink a párharcokból vesztesen kerültek ki. Nem kizárt, hogy még mindig stresszhatás alatt játszanak futballistáink. Ennek ellenére helyén való a kérdés: Mit csináltatok ma a pályán?“

Pecze Károly (Trnava): „A pozsonyi sikerünket, eredményünket természetesen szerettük volna ma megismételni. A meccs elején elpuskáztuk ziccereinket. A tizenegyes sem viselte meg a fiúkat, akik továbbra is betartották a taktikai utasításokat. Mi ugyanis kivártunk, teret adtunk a hazaiaknak, gyors kontrákkal hiztuk zavarba védelmüket. Szünet után további találatokkal profitáltunk mezőny- és erőnléti fölényünkből. Jól játszottunk, megérdemelten zsákmányoltunk újabb három pontot“.
 

afca

Kitiltott (BANned)
<TABLE class=contentpaneopen><TBODY><TR><TD class=createdate vAlign=top colSpan=2>DAC-vereség és újabb szurkolóverés </TD></TR><TR><TD vAlign=top colSpan=2>
dactrnava07.jpg
Több, mint hatezer néző előtt szenvedett megalázó vereséget a dunaszerdahelyi DAC a nagyszombati Spartak csapatától. Az 1:4-re végződő mérkőzés után a rendőrség a pálya háta mögött a DAC- szurkolók csoportjának támadt, valamint a Spartak drukkerei is dunaszerdahelyi szurkolókat vertek.
Nagyszombaton a Nagyszombat csapatát fogadták a sárga-kékek, akik a szerdai első bajnoki győzelem után bizakodóan léptek a pályára. A mérkőzést hatalmas biztonsági intézkedések sora előzte meg. Tucatnyi rendőr, kommandós, vízágyúk, kutyás és titkos rendőrök nyüzsögtek a stadion körül és belül. Ezen kívül, lezárt utcák jelezték, hogy ismét a szlovák rendőrség "az úr" Dunaszerdahelyen.
A kora esti órában megtartott mérkőzés nem zajlott zökkenőmentesen. A Spartak hívei már a mérkőzés elején görögtüzeket dobáltak be a pályára és a magyar nemzetiségű szurkolókat szidták.
Nagyszombati nyomás jellemezte az első félidő elejét. Novota kapusnak többször is résen kellett lennie. A DAC próbált szorosan védekezni, de a védelmük ma nem jeleskedett. A sárga-kékek támadósora is próbálkozott a Nagyszombat térfelén, de gólt nem tudtak rúgni. Hrdina a tizenhatoson belül szabálytalan becsúszása után a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott és a DAC, Parvin találatával megszerezte a vezetést. Ezután felélénkült a játék és az első félidő vége előtt, a 44. percben Hanzel berúgta a Spartak egyenlítő gólját.
A második félidőben egy hazai néző futott be a pályára, de a rendezők elfogták és kivezették a stadionból. Novota Jani hatalmas potyagólt kapott Yelenkovichtól az 54. percben. Yelenkovich, megnyerte az Adiaba elleni párharcot, jól látta, hogy a hazai kapus kint áll a kapuból, átemelte felette a labdát, az pedig a hálóba pottyant. Máris 1:2-re vezettek a nagyszombatiak, és még nem volt vége a mérkőzésnek. A hazai szurkolók fáradhatatlanul buzdították kedvenceiket, szinte visszhangzott a stadion, de a mérkőzést a pályán játsszák, nem a lelátón. A DAC nagyobb tempóra kapcsolt és Bajevszkij, N´lend és Beniusis is támadásokat vezet, de lövéseik nem találtak. Nem úgy a Spartak, ahol Hruška a 73. percben megszerezte csapata harmadik gólját. Óriási védelmi hiba előzte meg a gólt, és Caha tehetetlensége. Ezután újabb támadásokat vezetett a DAC, de a "puskaporukat" már eldurrogtatták korábban, mert nem találtak a Spartak hálójába. A kegyelemdöfést a vendégek a 89. percben Filipovič révén adták meg, góljával 1:4 lett a végeredmény.

A nagyszombati szurkolók a mérkőzés folyamán köveket, öngyújtókat dobáltak be a rendezőkre. A rendőrség készenléti egységei azonban tétlenül nézték az egész jelenetet. DAC-sálat gyújtottak meg és görögtüzet dobtak Novota kapujába is. A kerítésen többször is átmásztak és a pályára léptek, de még ekkor sem vonultak be a rendőrség egységei. A mérkőzés után a Spartak-drukkerek a régi sportcsarnok felé vonultak, ahol autóik és autóbuszaik várták őket. Közben az utcán randalíroztak és rongáltak. Egy DAC-szurkolót megvertek. Az új Városi Sportcsarnoknál szócsata folyt a két tábor között, mire a rendőrség egységei megérkeztek és a dunaszerdahelyi szurkolóknak estek nekik. Több drukkert is gumibotoztak , illetve a földön fekve is verték őket. Szemtanúk elmondása szerint érthetetlen, hogy miért csak a DAC-szurkolókat vették "kezelésbe".

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Werner Lorant idegesen nyilatkozott és érthetetlenségének, valamint dühének adott hangot a mutatott játék és a bekapott gólokat megelőző szituációk miatt.

A DAC jövő héten Pozsonyba utazik, ahol az ősi rivális Slovan csapatával küzd majd meg. Sajnos a mutatott játék alapján az eredmény előre borítékolható.

Felvidék Ma,</TD></TR></TBODY></TABLE>

dactrnava02.jpg

dactrnava03.jpg

dactrnava04.jpg

dactrnava10.jpg

dactrnava13.jpg

dactrnava08.jpg
 

afca

Kitiltott (BANned)
Akik nem valók a DAC-ba.

<TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColorDark=#000000 width="65%" borderColorLight=#000000 border=1><TBODY><TR><TD vAlign=top width="57%" height=155><TABLE id=table82 width="100%" align=left border=0><TBODY><TR><TD width="53%" bgColor=#ffffcc><!--mstheme-->
</TD><TD width="47%" bgColor=#ffffcc><!--mstheme-->CAHA Robert<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Post/Posztja/Pisition<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%"><!--mstheme-->Obranca/Hátvéd/Defender<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Narodený/Született/Born<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%"><!--mstheme-->11.03.1976<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Štát.príslušnosť/Állampolgárság/Citizenship<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%"><!--mstheme-->Czech<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme--><?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:p>DAC 2008/09:</O:p>
Zápasy/Mérkőzések/Games
<!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=bottom width="47%"><!--mstheme-->10<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Minúty/Percek/Minutes<!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=bottom width="47%"><!--mstheme-->530<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Góly/Gólok/Goals<!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=bottom width="47%"><!--mstheme-->0<!--mstheme-->
</TD></TR></TBODY></TABLE><!--mstheme--><O:p></O:p><!--mstheme-->
</TD><O:p><TD vAlign=top align=middle width="21%" bgColor=#ffffcc height=155><!--mstheme-->
</TD></TR></TBODY></TABLE></O:p>
<O:p><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColorDark=#000000 width="65%" borderColorLight=#000000 border=1><TBODY><TR><TD vAlign=top width="57%" height=155><TABLE width="100%" align=left border=0><TBODY><TR><TD width="53%" bgColor=#ffffcc> Meno/Név/Name<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%" bgColor=#ffffcc><!--mstheme-->GERICH Tomáš<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Post/Posztja/Pisition<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%"><!--mstheme-->Obranca/Hátvéd/Defender<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Narodený/Született/Born<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%"><!--mstheme-->11.08.1973<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Štát.príslušnosť/Állampolgárság/Citizenship<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%"><!--mstheme-->Slovak<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->DAC 2008/09:
Zápasy/Mérkőzések/Games
<!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=bottom width="47%"><!--mstheme-->21<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Minúty/Percek/Minutes<!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=bottom width="47%"><!--mstheme-->1768<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Góly/Gólok/Goals<!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=bottom width="47%"><!--mstheme-->0<!--mstheme-->
</TD></TR></TBODY></TABLE><!--mstheme--><O:p></O:p><!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=top align=middle width="21%" bgColor=#ffffcc height=155><!--mstheme-->
</TD></TR></TBODY></TABLE></O:p>
<O:p><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColorDark=#000000 width="65%" borderColorLight=#000000 border=1><TBODY><TR><TD vAlign=top width="57%" height=155><TABLE width="100%" align=left border=0><TBODY><TR><TD width="53%" bgColor=#ffffcc> Meno/Név/Name<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%" bgColor=#ffffcc><!--mstheme-->ABENA Biholong Martin Achille<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Post/Posztja/Pisition<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%"><!--mstheme-->Strednopoliar/Középpályás/Midfielder<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Narodený/Született/Born<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%"><!--mstheme-->14.06.1986<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Štát.príslušnosť/Állampolgárság/Citizenship<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%"><!--mstheme-->Cameroun<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->DAC 2008/09:
Zápasy/Mérkőzések/Games
<!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=bottom width="47%"><!--mstheme-->20<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%" height=19><!--mstheme-->Minúty/Percek/Minutes<!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=bottom width="47%" height=19><!--mstheme-->1773<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Góly/Gólok/Goals<!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=bottom width="47%"><!--mstheme-->1<!--mstheme-->
</TD></TR></TBODY></TABLE><!--mstheme--><O:p></O:p><!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=top align=middle width="21%" bgColor=#ffffcc height=155><!--mstheme-->
</TD></TR></TBODY></TABLE></O:p>
<O:p><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColorDark=#000000 width="65%" borderColorLight=#000000 border=1><TBODY><TR><TD vAlign=top width="57%" height=155><TABLE id=table83 width="100%" align=left border=0><TBODY><TR><TD width="53%" bgColor=#ffffcc> Meno/Név/Name<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%" bgColor=#ffffcc><!--mstheme-->BENIUŠIS Ričardas<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Post/Posztja/Pisition<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%"><!--mstheme-->Útočník/Támadó/Forward<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Narodený/Született/Born<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%"><!--mstheme-->23.04.1980<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Štát.príslušnosť/Állampolgárság/Citizenship<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%"><!--mstheme-->Litva<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->DAC 2008/09:
Zápasy/Mérkőzések/Games
<!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=bottom width="47%"><!--mstheme-->5<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Minúty/Percek/Minutes<!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=bottom width="47%"><!--mstheme-->290<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Góly/Gólok/Goals<!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=bottom width="47%"><!--mstheme-->0<!--mstheme-->
</TD></TR></TBODY></TABLE><!--mstheme--><O:p></O:p><!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=top align=middle width="21%" bgColor=#ffffcc height=155><!--mstheme-->
</TD></TR></TBODY></TABLE></O:p>
<O:p><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColorDark=#000000 width="65%" borderColorLight=#000000 border=1><TBODY><TR><TD vAlign=top width="57%" height=155><TABLE id=table78 width="100%" align=left border=0><TBODY><TR><TD width="53%" bgColor=#ffffcc> Meno/Név/Name<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%" bgColor=#ffffcc><!--mstheme-->STAFSULA Dritan<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Post/Posztja/Pisition<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%"><!--mstheme-->Strednopoliar/Középpályás/Midfielder<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Narodený/Született/Born<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%"><!--mstheme-->16.07.1981<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Štát.príslušnosť/Állampolgárság/Citizenship<!--mstheme-->
</TD><TD width="47%"><!--mstheme-->Finland<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme--><O:p>DAC 2008/09:</O:p>
Zápasy/Mérkőzések/Games
<!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=bottom width="47%"><!--mstheme-->2<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%" height=19><!--mstheme-->Minúty/Percek/Minutes<!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=bottom width="47%" height=19><!--mstheme-->82<!--mstheme-->
</TD></TR><TR><TD width="53%"><!--mstheme-->Góly/Gólok/Goals<!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=bottom width="47%"><!--mstheme-->0<!--mstheme-->
</TD></TR></TBODY></TABLE><!--mstheme--><O:p></O:p><!--mstheme-->
</TD><TD vAlign=top align=middle width="21%" bgColor=#ffffcc height=155><!--mstheme-->
dac_stafsula_dritan.jpg

</TD></TR></TBODY></TABLE>
</O:p>
 

afca

Kitiltott (BANned)
<TABLE class=contentpaneopen><TBODY><TR><TD class=contentheading width="100%">A Spartak-szurkolók szabadon garázdálkodhattak Dunaszerdahelyen </TD><TD class=buttonheading align=right width="100%"> </TD><TD class=buttonheading align=right width="100%"> </TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE class=contentpaneopen><TBODY><TR><TD class=createdate vAlign=top colSpan=2>2009.04.12. </TD></TR><TR><TD vAlign=top colSpan=2>
spartakrandalirozas8.jpg
(Képgalériával)
A hét végén lezajlott DAC-Spartak Trnava labdarúgó-mérkőzés idején újra hadszíntérré változott Dunaszerdahely. A szlovák rendőrség speciális egységei megszállták a békés csallóközi kisvárost és átvették az uralmat az utcákon. A csallóköziek és más vidékekről is érkező DAC-szurkolók megtöltötték a stadiont és békésen szurkoltak csapatuknak. Természetesen verbális adok-kapok kialakult a két tábor között, de a stadionban szerencsére fizikai összecsapásra nem került sor. Nem úgy a mérkőzés után, amikor a nagyszombati drukkerek egy DAC- szurkolónak eltörték a kezét. De, ne szaladjunk előre, kezdjük az elején! A vendégek új helyen szemlélhették a mérkőzést. Az eredményjelző órához költöztették őket a rendezők. Már megérkezésükkor hangosan szidták a magyar szurkolókat. A mérkőzést kezdetét jelző sípszó elhangzása után pedig a pályára görögtüzeket dobáltak. A rendőrség egységei tétlenül szemlélték az eseményeket. A dunaszerdahelyi rendezők vizeskannákat készítettek és hősiesen farkasszemet néztek a nagyszombati kemény maggal. A Spartak hívei nem bírták elviselni a dunaszerdahelyiek szúrós tekintetét és kövekkel, öngyújtókkal és más egyéb tárgyakkal dobálták meg a rendezőket és a fotósokat. Egy égő DAC-sálat is behajítottak, amelyet az egyik rendező mentett meg a gyalázattól. A kerítéshez futott érte, amiért a nagyszombatiaktól meg is kapta a magáét, de végül is sikerült megóvnia az ereklyét a megsemmisüléstől. A rendőrség készenlétei egységei végig tétlenül szemlélték a randalírozást. A dunaszerdahelyi járási rendőrfőnök egyszer odament az eredményjelző alatt tartózkodó rendőri egységekhez, akik fel is vértezték magukat, de nem történt semmi. A piros-feketék eközben nyugodtan folytatták a stadion szétverését és rongálását. A szektorukban található helyi fürdőpark és egy másik cég molinóját darabokra tépték és helyette zászlóikat és transzparenseiket akasztották ki. Több szurkolójuk is beugrott a pályára és a dunaszerdahelyi rendezőknek kellett erélyesen fellépniük, hogy visszamásszanak. A rendőrök nem tettek semmit!

A tavalyi DAC-Slovan november 1-jei mérkőzésen ennél kevesebbért rontottak rá a dunaszerdahelyi és magyarországi szurkolókra a rend éber őrei. Most ez elmaradt, úgy látszik, kettős mércével mérnek vagy most úgy ítélték meg, hogy nincs szükség beavatkozásra…
A mérkőzés, amelyen a nagyszombati együttes megalázó vereséget mért a sárga-kékekre sajnos a dunaszerdahelyiek számára arról is emlékezetes marad, hogy a rendőrség asszisztálása mellett szétszedték a stadiont és bármit megtehettek következmények nélkül.
Hazafelé sem nyugodtak meg a Spartak hívei és a régi sportcsarnok felé vezető úton tovább randalíroztak és egy arra tévedő DAC-drukkert alaposan helybenhagytak. Az új sportcsarnoknál a DAC-szurkolók vonultak a nagyszombatiak felé, akik biztosak akartak lenni abban, hogy elhagyják a várost. A rendőrség egységei azonban a DAC- szurkolókra támadtak és sokakat még a földön fekve is gumibotoztak. Egyes információk szerint a csuklyát viselő kommandósok Nagyszombatból érkeztek…
Április 11-én nem csak a DAC szenvedett vereséget, de a dunaszerdahelyi szurkolók is. Sokuk fizikailag, mások pedig lélekben, hogy a karhatalmi szervek asszisztálása mellett nyugodtan garázdálkodhattak Dunaszerdahelyen a nagyszombati drukkerek.

Felvidék Ma, atos
spartakrandalirozas1.jpg

Az égő DAC-sál.
spartakrandalirozas2.jpg

Mentik az ereklyét.
spartakrandalirozas3.jpg

spartakrandalirozas4.jpg


A nagyszombatiak görögtüzei
spartakrandalirozas5.jpg

Szabadon szállhattak Dunaszerdahelyen
spartakrandalirozas6.jpg

Az első félidőben a DAC kapujához dobták be az égő pirotechnikai eszközt.
spartakrandalirozas7.jpg


A leszakított molinó...
spartakrandalirozas8.jpg

Némelyek arcukat elfedve csuklyában dobáltak.
spartakrandalirozas9.jpg

Többen bemásztak a pályára.
spartakrandalirozas10.jpg


spartakrandalirozas11.jpg

Szócsata a rendezőkkel.
spartakrandalirozas12.jpg

Támadásra készen.
spartakrandalirozas13.jpg


Már bent a pályán. A csuklyás huligán is. Érdemes megnézni a kép alsó részét, ahol nagyméretű betondarabok láthatók. Nem maguktól kerültek oda!
--------------------------------------------------------------------------------

Mert a rendőrök őket védik.:(
</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
Szégyen és gyalázat ez az egész. Sajnos benneteket senki sem tud és nem akar megvédeni, reménytelen a helyzet... Esetleg ha a hazai meccseiteket pl. Győrben rendeznék. Szerintem itt nem lenne ekkora pofája a sok szemét tótnak.
Azt hogy ezt visszakapják persze nálunk is szükség lenne változásra belügyminiszteri ill. rendőrfőnöki szinten.
Kíváncsi lennék mi lenne, ha szlovák szurkolókat vernének meg nálunk? Valószínűleg a tótok még a Fehér Házban Obamának is bepanaszolnák a magyarokat :(
 
Oldal tetejére