Foci

Sheamus

Állandó Tag
Állandó Tag
Uj hir!

Ugy tunik Lisztes Krisztian Eszak Amerikaba azon belul is ide Torontoba igazol es itt fejezi be a palyafutasat.:D
Irta Nso.hu
 
T

TH6777

Vendég
[h=2]EURO-2012 - Santos szerint Németország és Spanyolország a favorit[/h]
A görög futballválogatott szövetségi kapitánya szerint a német és a spanyol csapatnak van a legnagyobb esélye rá, hogy megnyerje a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságot.
Fernando Santos az után beszélt erről, hogy együttesét péntek este 4-2-re legyőzve a német gárda bejutott a legjobb négy közé, a hellének ugyanakkor elbúcsúztak a kontinensviadaltól.
"Ez a két válogatott a favorit, de ezt mondtam már a meccs előtt is. Németország különösen erős, és képes az Európa-bajnoki cím megszerzésére is, mert egészen kiváló játékosai vannak" - jelentette ki a portugál szakember.
Santos önkritikusan elismerte, hogy az ő csapata alárendelt szerepet játszott a negyeddöntős összecsapáson: "Alig volt nálunk a labda, és gólszerzési lehetőségünk is alig akadt. Szinte egyfolytában védekeztünk, de nem bírtuk ki a nyomást, megérdemelten nyertek a németek. A mi csapatunknak is kijár azonban az elismerés."
Érthető elégedettséggel nyilatkozott a Nationalelf szakvezetője,

Joachim Löw:

"Az elején majd' szétvetett a düh, annyi ziccert elpuskáztunk, de aztán rendbe jöttek a dolgok. Büszke vagyok a játékosaimra, és bár a négy gólunk mellett eltékozoltunk számos további lehetőséget, nem kérdés, hogy rászolgáltunk a győzelemre. A görögök egyetlen támadást vezettek, mégis két gólt szereztek" - mondta a német szövetségi kapitány, utóbbi megjegyzésével arra célozva, hogy a második hellén találat 1-4-nél, tizenegyesből született.


[h=2]EURO-2012 - Buffon: nagyképűség lenne végső sikerről beszélni[/h]


Gianluigi Buffon, a negyeddöntős olasz labdarúgó-válogatott kapusa szerint amíg Németország és Spanyolország versenyben van a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon, addig nagyképűség lenne végső sikerről beszélni.
A 2006-ban világbajnok kapus úgy véli, eddig ez a két csapat emelkedik ki a mezőnyből a kontinenstornán. A németek a legjobb nyolc között a görögöket legyőzve már elődöntősök, míg a címvédő spanyolok, akikkel az olaszok 1-1-es döntetlent játszottak a csoportban, szombaton a franciákkal találkoznak a negyeddöntőben.

Buffon beszélt a Squadra Azzurra soron következő vasárnapi, angolok elleni mérkőzéséről:

"A mi esélyünk 50 százalék a továbbjutásra, ahogy az angoloké is. Úgy gondolom, egyéni villanások dönthetik el a mi mérkőzésünket."




[h=2]EURO-2012 - A góllövőlista[/h]

A lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság góllövőlistájának állása a pénteki német-görög negyeddöntő után:


3 gólos:

Dzagojev (orosz), Gomez (német), Mandzukic (horvát), Ronaldo (portugál)

2 gólos:

Bendtner (dán), Fabregas (spanyol), Ibrahimovic (svéd), Jiracek (cseh), Krohn-Dehli (dán), Pilar (cseh), Sevcsenko (ukrán), Szalpingidisz (görög), Torres (spanyol)

1 gólos:

Balotelli (olasz), Bender (német), Blaszczykowski (lengyel), Cabaye (francia), Carroll (angol), Cassano (olasz), David Silva (spanyol), Di Natale (olasz), Gekasz (görög), Helder Postiga (portugál), Jelavic (horvát), Karagunisz (görög), Khedira (német), Klose (német), Lahm (német), Larsson (svéd), Lescott (angol), Lewandowski (lengyel), Mellberg (svéd), Menez (francia), Nasri (francia), Navas (spanyol), Pavljucsenko (orosz), Pepe (portugál), Pirlo (olasz), Reus (német), Podolski (német), Rooney (angol), Sirokov (orosz), St. Ledger (ír), Szamarasz (görög), Van der Vaart (holland), Van Persie (holland), Varela (portugál), Walcott (angol), Welbeck (angol)

öngól:
Johnson (angol, a svédek ellen)
 
T

TH6777

Vendég
[h=2]EURO-2012 - Platini szerint nem kell technikai segítség a bíróknak[/h]
Kassai Viktor játékvezető Európa-bajnokságon elkövetett hibája sem befolyásolta Michel Platininek, a Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) francia elnökének a véleményét: továbbra is ellenzi a technikai segítség bevezetését.

Kassai múlt kedden nem adta meg az ukrán válogatott angolok elleni gólját. A D csoport utolsó mérkőzésének 62. percében Marko Devics lövése után a labda túljutott a gólvonalon mielőtt John Terry visszarúgta a mezőnybe, Vad II István gólbíró azonban ezt nem jelezte Kassai Viktornak, aki továbbengedte a játékot.
Michel Platini véleménye szerint ennek ellenére nagy hiba volna bevezetni a játékvezető munkáját segítő elektronikus technológiát.

"Az a támadás, amelyből az ukránok gólt szereztek, lesállásból indult, tehát a bírónak még a kapura lövés előtt meg kellett volna szakítania a játékot" - mondta az UEFA elnöke


[h=2]EURO-2012 - Morten Olsen szerint Németország nyeri az Eb-t[/h]


Morten Olsen, a dán válogatott szövetségi kapitánya szerint Németország a spanyolokkal játssza majd a döntőt, és győzni fog a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon.

"Szerintem Németország diadalmaskodik. A spanyolok rendkívül magabiztosan tartják a labdát, ám a németek könnyebben kerülnek helyzetbe. Az ő játékuk sokkal gyorsabb" - nyilatkozta a szakvezető.
Olsen hozzátette: mindkét csapatnak kiváló támadói vannak, ugyanakkor eddig a védelmük is remekül szerepelt az Eb-n.
Olsen együttese 2-1-es vereséget szenvedett a németektől a csoportkörben, s bár a hollandokat legyőzte, a portugáloktól szintén kikapott, így nem jutott be a negyeddöntőbe.



[h=2]EURO-2012 - Több évre szóló eltiltást kaphat Samir Nasri[/h]
Akár kétéves eltiltással is sújthatja a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) Samir Nasrit, a válogatott középpályását, aki a spanyolok ellen elveszített szombati Európa-bajnoki negyeddöntő után sértegetett egy újságírót.

A L'Équipe című sportnapilap információi szerint az FFF végrehajtó bizottsága jövő kedden tárgyal az ügyről, és nem kizárt, hogy büntetése miatt Nasri nem játszhat a 2014-es brazíliai világbajnokságon.

A 25. születésnapját kedden ünnepelt futballista a 2-0-ra elveszített negyeddöntő után káromkodva szidott egy újságírót. A lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-n állítólag Jérémy Ménez, Yann M'Vila és Hatem Ben Arfa is vétett a szövetség szabályzata ellen, az ő esetleges büntetésükről szintén jövő kedden tárgyalnak.

A 2010-es vb után Nicolas Anelkát 18 válogatott mérkőzéstől tiltotta el az FFF, mert sértegette Raymond Domenech akkori szövetségi kapitányt.



[h=2]EURO-2012 - Pirlo szerint tartanak a németek az olaszoktól[/h]

Andrea Pirlo, az olasz labdarúgó-válogatott középpályása szerint a német csapat tart az olasztól, ugyanis világ- vagy Európa-bajnokságon soha nem nyert ellene.

"Biztos vagyok abban, hogy félnek tőlünk, elég, ha csak a múltbéli vereségeikre gondolnak" - mondta a 33 éves játékos arra utalva, hogy Németország soha nem győzte le Olaszországot Eb-n vagy vb-n. A két csapat csütörtökön csap össze az elődöntőben a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

"A pályafutásom végéhez közeledve számomra különösen fontos lesz ez az összecsapás, mivel talán ez az utolsó lehetőségem ilyen meccsen szerepelni" - tette hozzá Andrea Pirlo.

A játékos úgy vélekedett, hogy az olasz válogatott középpályás sora legalább olyan jó, mint a világ- és Európa-bajnok spanyoloké, és ez komoly gondot fog okozni a németeknek. Hozzátette: a német Mesut Özil "kikapcsolása" kulcskérdés.


 
T

TH6777

Vendég
EURO-2012 - Büntetőkkel döntőben a címvédő spanyolok


Elsőként a címvédő spanyol labdarúgó-válogatott jutott be a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság fináléjába: a világbajnok együttes a szerdai elődöntőben büntetőkkel nyert a portugál csapat ellen.

A spanyol a harmadik csapat a futball történelmében, amely címvédőként Eb-döntőt játszhat, 1964-ben a Szovjetunió, 1976-ban pedig az NSZK csapata hajtotta végre ezt a bravúrt, igaz, a fináléban mindkét gárda elbukott. A vasárnapi kijevi döntőben a spanyolok a csütörtöki német-olasz párharc győztesével találkoznak.


Elődöntő:
Spanyolország-Portugália 0-0 (0-0, 0-0, 0-0) - 11-esekkel: 4-2
--------------------------------------------
Donyeck, 48 ezer néző, v.: Cuneyt Cakir (török)
sárga lap: Ramos (40.), Busquets (60.), Arbeloa (83.), Xabi Alonso (113.), illetve Coentrao (45.), Pepe (61.), Pereira (64.), Bruno Alves (86.), Veloso (90+3.)


Spanyolország:

--------------
Casillas - Arbeloa, Ramos, Piqué, Alba - Busquets, Xabi Alonso - Xavi (Pedro, 87.), Iniesta, Silva (Navas, 60.) - Negredo (Fabregás, 54.)

Portugália:

-----------
Rui Patricio - Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao - Meireles (Varela, 113.), Veloso (Custódio, 105.), Moutinho - Nani, Almeida (Oliveria, 81.), Ronaldo


11-esek:

--------
Xabi Alonso lövését Rui Patricio kitornázta a bal alsó sarokból.
Moutinho a jobb alsót vette célba, Casillas hárított.
Iniesta a kapu közepébe gurított (1-0).
Pepe higgadtan lőtte ki a jobb alsót (1-1).
Piqué magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába (2-1).
Nani a jobb felsőbe helyezett (2-2).
Ramos pimaszul alárúgott a labdának, amely a kapu közepében landolt (3-2).
Bruno Alves a felső lécre lőtt.

Fabregás lövése a jobb oldali kapufáról a hálóban landolt (4-2).
Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitány ezúttal is húzott egy meglepőt, ugyanis a kezdőcsapatba jelölte a tornán eddig mindössze öt percet játszó Negredót.
A spanyolok szokásukhoz híven többet birtokolták a labdát, ám egyáltalán nem voltak hatékonyak, a portugálok agresszív letámadásukkal többször is zavarba hozták őket. Az első félidőben egy-egy lehetőséget lehetett feljegyezni, Arbeloa, illetve Ronaldo révén.

A játék képe a fordulást követően sem változott, igaz, Ronaldo az utolsó percben ziccert rontott, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban fölénybe kerültek a spanyolok, a 104. percben Iniesta a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki, majd Navas és Pedro előtt is adódott egy-egy nagy lehetőség, de ezek is kimaradtak, így a továbbjutás büntetőkkel dőlt el.

A 11-eseket a spanyolok bírták jobb idegekkel, ezzel bejutottak a fináléba.


EURO-2012 - Az olasz-angol lehet minden idők legnézettebb Eb-negyeddöntője

Még nem végleges adatok alapján a vasárnapi olasz-angol mérkőzés volt minden idők legnézettebb Európa-bajnoki negyeddöntője.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) beszámolója szerint eddig húsz közvetítő cégtől kapta meg a nézettségi adatokat, amelyek alapján már biztos, hogy több mint 100 millióan követték figyelemmel a gól nélküli döntetlen után büntetőpárbajban az olaszok sikerével végződött összecsapást.

A rekordot a 2004-es portugál-angol negyeddöntős meccs tartja 228,2 millió nézővel, ám az UEFA még több mint 100 közvetítő cégtől várja a számadatokat.

Nagy-Britanniában 20,3 millióan, Olaszországban pedig 21,8 millióan nézték a mérkőzést.



EURO-2012 - A góllövőlista


A lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság góllövőlistájának állása a szerdai spanyol-portugál elődöntője után.


3 gólos:
-------
Dzagojev (orosz), Gomez (német), Mandzukic (horvát), Ronaldo (portugál)
2 gólos:
--------
Bendtner (dán), Fabregas (spanyol), Ibrahimovic (svéd), Jiracek (cseh), Krohn-Dehli (dán), Pilar (cseh), Sevcsenko (ukrán), Szalpingidisz (görög), Torres (spanyol), Xabi Alonso (spanyol)
1 gólos:
--------
Balotelli (olasz), Bender (német), Blaszczykowski (lengyel), Cabaye (francia), Carroll (angol), Cassano (olasz), David Silva (spanyol), Di Natale (olasz), Gekasz (görög), Helder Postiga (portugál), Jelavic (horvát), Karagunisz (görög), Khedira (német), Klose (német), Lahm (német), Larsson (svéd), Lescott (angol), Lewandowski (lengyel), Mellberg (svéd), Menez (francia), Nasri (francia), Navas (spanyol), Pavljucsenko (orosz), Pepe (portugál), Pirlo (olasz), Reus (német), Podolski (német), Rooney (angol), Sirokov (orosz), St. Ledger (ír), Szamarasz (görög), Van der Vaart (holland), Van Persie (holland), Varela (portugál), Walcott (angol), Welbeck (angol)
öngól:
------
Johnson (angol, a svédek ellen)



[h=1]Özil: Biztos vagyok a sikerünkben[/h]

A német válogatott karmestere magabiztosan várja a holnapi elődöntőt.
Németország válogatottja sorozatban 15 tétmeccset nyert meg zsinórban mellyel világrekordot állított fel és közben bejutott a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság döntőjébe. Az ellenfelük az az olasz válogatott lesz, amely a szakértők szerint gyengébb játékerőt képvisel.
Mesut Özil a német válogatott karmestere a sajtóban nyilatkozott az elődöntővel kapcsolatban és magabiztosságáról tett tanúbizonyságot, hiszen elárulta, hogy szerinte biztosan bejutnak a döntőbe és azt is megnyerik, mert azért jöttek, hogy megnyerjék a kontinenstornát. A Real Madrid játékosa egy esetleges EB győzelem esetén a legjobb játékosa is lehet a tornának, amivel akár az Aranylabdát is bezsebelhetné.

 
T

TH6777

Vendég
Prandelli: Rendkívüli teljesítményt nyújtottunk!


<right>

</right>

Tegnap este Olaszország bejutott az Európa-bajnokság döntőjébe.
A lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság második elődöntőjén az olaszok és a németek csaptak össze és Balotelli duplájára csak az utolsó percben tudott válaszolni Özil így 2-1-re a nyertek az olaszok és bejutottak a vasárnapi fináléba ahol a címvédő spanyolokkal csapnak össze.
Olaszország válogatottja 2000 után került be újra a kontinenstorna döntőjébe és a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány CesarePrandelli azt nyilatkozta, hogy szenzációs teljesítményt nyújtottak és hogy akár több góllal is nyerhettek volna. Kiemelte Riccardo Montolivo, Cassano és a két gólt szerző Balotelli teljesítményét.

A döntőről annyit mondott elöljáróban a mester hogy összességében Spanyolország a favorit, de nem szabad leírni őket sem és tisztelettel kell beszélni az olasz válogatottról.



DÖNTŐ


Spain.png
Italy.png



Spanyolország–Olaszország


2012-07-01 20:45
Olimpiai Stadion, Kijev


Löw: Csalódottak vagyunk!


2012. 06. 29. 09.34
<right>

</right>

A legfőbb esélyesnek tartott német válogatott tegnap este Olaszország ellen búcsúzott a kontinenstornától.


Az Európa-bajnokság legkiegyensúlyozottabb teljesítményét nyújtva jutott a legjobb négy közé a német válogatott így nem csoda hogy nem csak az olaszok elleni párharc esélyesének, hanem az egész torna legnagyobb favoritjának tartották őket. Ennek ellenére tegnap este búcsúzni kényszerültek a tornától ráadásul a 2-1 még nem is tükrözi a tegnapi különbséget a két mutatott teljesítmény között.
Joachim Löw a német válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés értékelte a találkozót és elmondta, hogy nagyon csalódottak, hiszen a mérkőzés elején ők irányították a meccset, de visszavettek és a hibáiknak köszönhetően két elkerülhető gólt kaptak.

A második félidőben már megmutatta a csapat, hogy tud küzdeni, de sajnos ez gólokban nem mutatkozott meg és végül elárulta a tréner, hogy többen megkönnyezték a kudarcot, ami hát valljuk be nem is csoda, hiszen egy nagyon fiatal csapatról van szó.





Euro 2012: Balotelli: A postás sem ünnepel



Mint közismert Mario Balotelli az olasz válogatott és a Manchester City balhés csatára többször kijelentette, hogy szándékosan nem örül a góljainak és csak akkor lehet majd kitörő örömöt látni rajta ha BL-t vagy VB-t nyernek a találatával. A legújabb indoka hogy nem örül az, hogy a munkája hogy gólt szerezzen és példának felhozta a postásokat miszerint a postás sem örül annak, ha kézbesít egy levelet. A tegnap EB elődöntőn kétszer is betalált és az elsőnek igencsak kitörő lelkesedéssel örült szóval lehet, hogy fontosabb volt az a „levél” mint az eddigi bármelyik.


Euro 2012: Lahm szerint több van bennük


A német válogatott csapatkapitánya szerint tegnap végzetes hibákat követtek el és bebizonyosodott, hogy az olaszok ellen, ha hátrányba kerül, valaki az szinte megpecsételi saját sorsát. A Bayern München védője szerint sokkal több van a Németország labdarúgó-válogatottjában, mint amit tegnap mutatott, de ha gyengén teljesítenek, akkor vereség lesz a vége.



Jordi Alba a Barcelonában folytatja


<right>

</right>


120624-jordi-alba-496x286.jpg




A spanyol válogatott balhátvédet 14 millió euróért vásárolta meg az FC Barcelona. Jordi Alba egyébként a katalánok akadémiáján sajátította el a futball alapjait, de korához képest alacsony volt, így eltanácsolták az egyesülettől, és Valenciában folytatta pályafutását.



A Valencia 15 millió euró körüli összeget szeretett volna kapni a hátvédért, így a Barcelona első, 12 millió euróról szóló ajánlatát még nem fogadta el, de végül a 14 millió euró már megfelelő ajánlatnak bizonyult.


A 23 éves futballistára nagy szüksége van a katalán klubnak, hiszen Maxwell a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatához szerződött, Eric Abidalra pedig műtétje miatt nem számíthat az újdonsült edző, Tito Vilanova. A szezon közben kényszermegoldásként Adriano került a balhátvéd posztra, de több alkalommal is sérülés miatt nem játszhatott, így a vezetőedzőnek sokszor más megoldást kellett keresnie.


Jordi Alba jelenleg az Európa-bajnokság döntőjébe bejutó spanyol válogatott tagjaként szerepel a kontinensviadalon, így az igazoláskor szokásos orvosi vizsgálatokra, csak a torna befejeztével kerül majd sor.


Hosszú tárgyalás végére került pont ezzel a megállapodással, hiszen a katalán óriás régóta meg akarta szerezni a játékost, és már a 2012-es év elején érdeklődött iránta. A Barcelona futballistájaként tartják számon, de Jordi Alba Valenciában jutott annyi játéklehetőséghez, amennyi szükséges volt a fejlődéséhez.


Szerződése alapján még egy évig szerepelt volna „denevéreknél”, de a katlaánok remek ajánlatát nem tudta visszautasítani a klub vezetősége. Tito Vilanova és a Barcelona igazgatósága hosszú távra tervez a játékossal, hiszen ötéves szerződést készítettek elő a hátvédnek.


A megállapodásról édesapja értesítette telefonon a játékost, miután a válogatott repülője leszállt Kijevben. ”Nagyon boldog vagyok, hogy hazatérhetek, jó ideje erre vártam” – mondta Jordi Alba, miután megtudta a hírt. Nem csak az Európa-bajnoki döntőnek örülhet tehát a futballista, de ha minden rendben megy, akkor igazán nagy céljait is megvalósíthatja a régi-új klubjánál.


Jordi Alba egyébként az új edző, Tito Vilanova és az FC Barcelona első idei igazolása.


A
sportfogadás piacain fellelhető szorzók alapján a Barcának jó esélye van megnyerni a Bajnokok Ligáját és a bajnokságot is.




 
T

TH6777

Vendég
EURO-2012 - Portugál bíró dirigálja a döntőt


A portugál Pedro Proenca vezeti a vasárnapi, spanyol-olasz döntőt az ukrán-lengyel közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

A kontinentális szövetség pénteken tette közé a kijevi fináléra vonatkozó bíróküldést.
A 41 éves Proenca és csapata eddig a spanyol-ír és a svéd-francia csoportmeccset, valamint az olasz-angol negyeddöntőt dirigálta az Eb-n.
Portugál játékvezető első alkalommal fújja majd a sípot Európa-bajnoki döntőben.


Az eddigi Eb-döntők játékvezetői:

1960: Arthur Ellis (angol)
1964: Arthur Holland (angol)
1968: Gottfried Dienst (svájci), megismételt mérkőzés: José Maria Ortiz de Mendibil (spanyol)
1972: Ferdinand Marschall (osztrák)
1976: Sergio Gonella (olasz)
1980: Nicolae Rainea (román)
1984: Vojtech Christov (szlovák)
1988: Michel Vautrot (francia)
1992: Bruno Galler (svájci)
1996: Pierluigi Pairetto (olasz)
2000: Anders Frisk (svéd)
2004: Markus Merk (német)
2008: Roberto Rosetti (olasz)
2012: Pedro Proenca (portugál)


EURO-2012 - Fejenként százezer euróval vigasztalódhatnak a németek


Fejenként százezer euróval gazdagodnak az ukrán-lengyel közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében búcsúzott német válogatott tagjai.

A helyi szövetség (DFB) a végső győzelem esetén a keret mind a 23 tagjának rekordot jelentő 300 ezret fizetett volna.

A DFB könnyedén ki tudja utalni a 2,3 milliós prémiumot, ugyanis az európai szövetségtől 16 millió eurót kap az Eb-szereplésért.

"Kis profittal zárjuk a tornát, ezt megosztjuk majd a Bundesligával" - közölte pénteken Wolfgang Niersbach, a DFB elnöke.

A németek a csütörtöki elődöntőben az olaszoktól kaptak ki 2-1-re.



Löw és a többiek...


nemetorszag-300x184.gif

<right>

</right>

Löw, az olaszok elleni fiaskó után önkritikát gyakorolt.
Elismerte, hogy hibázott a csapat összeállítását illetően, valamint azt is elismerte, hogy ezúttal a cseréi sem lendítettek a csapat szekerén.

Véleményünk szerint, nem ez volt a szakvezető legfőbb melléfogása. Szerintünk baki volt a javából, hogy nem figyelt fel idejében csapata túlzott magabiztosságára. Mondjuk ezt még akkor is, ha a nationalelf régen volt ennyire együtt és tényleg jól és eredményesen futballoztak Gomezék. Fiatal csapatuk meccsről meccsre megfelelt az előzetes elvárásoknak. Gondoljunk csak, magabiztos hibátlan csoportelsőségükre az un. halálcsoportból. Na, ez után zendítettek rá csak igazán…

„Mi vagyunk a legjobbak” – hangoztatták Lahmék lépten-nyomon… Ekkor még nem tűnt fel sokaknak, hogy egyre súlyosabb a teher, amit viselniük kell Löw tanítványainak. Löw későn eszmélt. Az olaszok elleni meccs előtt – túl későn – kezdett csak a lélektannal foglalkozni. Akkor próbálta a terhet levenni játékosai lábáról, amikor Öziléket már a súlyok rendesen agyonnyomták. A mérkőzésen is érzékelhető volt, hogy a szakvezető sem képes megérteni mi is történik a pályán. Hiszen ők már a Eb-győzelembe is biztosak voltak, láthatóan nem voltak képesek mit kezdeni a kialakult helyzettel. Ez hiba volt a javából, megbocsáthatatlan hiba. Sőt több is volt annál…
Az olaszok, – nagy taktikusok lévén- meg éltek a számukra felkínált lehetőséggel.
Prandelliék érdemeiből nem vont le semmit a németek több mint hibája.
Ők csak kiénekelték azt a bizonyos sajtot a holló csőréből…
Valljuk be, jól csinálták…




Vb-2014 - Costa do Sauípében sorsolnak



Costa do Sauípében sorsolják majd 2013 decemberében a brazíliai labdarúgó-világbajnokság csoportbeosztását.
A döntésről a 2014-es torna szervezőbizottsága és a nemzetközi sportági szövetség (FIFA) közösen számolt be pénteken.

Costa do Sauípe az Atlanti-óceán partján fekszik, az egyik rendező város, Salvador de Bahía közelében.
Jérome Valcke, a FIFA főtitkára Brazíliavárosban, sajtótájékoztatón azt is bejelentette, hogy a vb-t megelőző, 2013-as Konföderációs Kupa csoportjainak sorsolására idén december 1-jén, Sao Paulóban kerül sor.

A vb mérkőzéseinek Rio de Janeiro, Sao Paulo, Brazíliaváros, Belo Horizonte, Porto Alegre, Salvador, Cuiabá, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal és Recife ad majd otthont.

A torna főpróbáján, egy évvel korábban Brazíliavárosban, Rio de Janeiróban, Belo Horizontéban és Fortalezában zajlanak majd találkozók, de ha az infrastrukturális fejlesztésekkel gyorsan haladnak a helyiek, Recife és Salvador is bekapcsolódhat a rendezésbe.



EURO-2012 - Az olaszok indulhatnak a Konföderációs Kupán


A jövő évi dél-amerikai Konföderációs Kupán a spanyol csapat mellett az olasz labdarúgó-válogatott is ott lesz, amely csütörtökön a németek legyőzésével bejutott a döntőbe a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon.

A nyolccsapatos brazíliai torna mezőnyének az Eb fináléjának másik résztvevője, a címvédő spanyol csapat világbajnokként már eleve biztos tagja volt, az olaszok a döntőbe kerüléssel szerezték meg a másik európai helyet.



Eto'ót adócsalással vádolják, magyarországi cég is érintett lehet



Tetemes összegű, 3,5 millió eurós - részben egy magyar cégen keresztül elkövetett - adócsalással gyanúsítják a spanyol hatóságok Samuel Eto'o kameruni labdarúgót, az FC Barcelona korábbi, az Anzsi Mahacskala jelenlegi játékosát, aki viszont állítja, hogy a korábbi ügynöke, José María Mesalles által elkövetett csalás áldozata.

A pénzügyi visszaéléseket vizsgáló hatóság közölte: a játékos 3 464 122 euróval tartozik az adóhatóságnak a 2006 és 2009 közötti időszakból. A sajtó birtokába került dokumentumok szerint nemcsak az FC Barcelonától, hanem a Puma sportszergyártótól befolyt jövedelmeiről is szó van. Ha bíróságra kerül az ügy, és bűnösnek találják négyrendbeli adócsalásban, akár ötévi szabadságvesztéssel és 21 milliós pénzbírsággal sújthatják a csatárt, egyelőre azonban nem emeltek vádat ellene.

A nyomozás szerint a játékos két - egy spanyol és egy magyar - cégen keresztül próbálta elkerülni a magasabb adó befizetését. A spanyol Bulte Empresarial SL és a magyar Tradesport and Marketing Kft. egyaránt spanyolok - José María Mesalles, illetve Jesús Lastre - vezetésével működött. A két cég révén Eto'o jövedelmei után nem a bevett 45 százalékos, hanem a magyar cég esetében csupán 10-19 százalékos, a spanyol társaság esetében pedig csak 30-35 százalékos adót fizetett. A vizsgálat szerint a labdarúgó a spanyol céget személyes kiadásainak - hiteleinek, luxusautói fenntartásának - lefaragására is felhasználta.

Eto'o a nyomozással kapcsolatban kiadott közleményében rámutatott: tavaly november 15-én keresetet nyújtott be egykori ügynöke, ügyvédje, vagyonkezelője és bizalmasa ellen. Mesalles 2003-tól dolgozott a labdarúgónak. A játékos szerint Mesalles és társai becsapták őt. Emlékeztetett arra, hogy ügynöke volt az, aki jogi, gazdasági és pénzügyeit intézte.

A kameruni játékos közölte, kész teljes mértékben együttműködni a hatóságokkal és minden segítséget megad az üggyel kapcsolatban.

Mint fogalmazott, ő csak áldozat, akinek nevét most bűnüggyel hozták kapcsolatba.




 

valvehead

Új tag
A BL selejtezőket szoktátok nézni? A DVSC-nek idén igencsak kedvező a sorsolása. Ha holnap legyőzik az albán Skenderbeu-t, a BATE Boriszov (fehérorosz) - FK Vardar (makedón) párharc továbbjutójával mérkőznek a főtáblára kerülésért.
 
T

TH6777

Vendég
London 2012 - Szoros sikerrel rajtolt az aranyesélyes Brazília


A végső győzelemre is esélyesnek tartott brazil válogatott 3-2-re verte az egyiptomi együttest a londoni olimpia férfi futballtornájának csütörtöki nyitónapján.

A hazaiak 1-1-es döntetlennel kezdték meg szereplésüket Szenegál ellen.


Eredmények:
Férfi labdarúgótorna, 1. forduló:


C csoport:

Brazília-Egyiptom 3-2 (3-0)
Fehéroroszország - Új-Zéland 1-0 (1-0)


A csoport:


Nagy-Britannia - Szenegál
1-1 (1-0)

korábban:

Uruguay-Egyesült Arab Emírségek 2-1 (1-1)korábban:

B csoport:


Gabon-Svájc
1-1 (1-1)
Mexikó-Koreai Köztársaság 0-0


D csoport:

Japán-Spanyolország 1-0 (1-0)
Honduras-Marokkó 2-2 (0-1)


EL-selejtező - Gól nélküli döntetlennel ment tovább a Videoton


A Videoton FC hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott a szlovák Slovan Bratislava ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulós párharcának csütörtöki visszavágóján, így idegenben szerzett góljának köszönhetően továbbjutott.


Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Videoton FC-Slovan Bratislava (szlovák) 0-0
-------------------------------------------
Székesfehérvár, 10 ezer néző, v.: Antony Gautier (francia)
sárga lap: Nikolics (40.), Kovács I. (75.), Walter Lee (86.), Bozovic (92.) illetve Milinkovic (47.), Peltier (69.), Bagoyoko (73.)

Továbbjutott: a Videoton, 1-1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

Videoton:

---------
Bozovic - Szolnoki, Caneira, Vinicius, Stopira - Tóth B. (Kovács I., 67.), Mitrovic - Gyurcsó (Torghelle, 86.), Sándor, Oliveira (Walter Lee, 81.) - Nikolics

Slovan Bratislava:
------------------
Putnocky - Bagayoko (Jánosik, 88.), Gorosito, Pauschek, Luksik - Kopunek, Grendel (Szarka Á., 83.) - Peltier, Halenár (Hlohovsky, 79.), Milinkovic - Sebo


Nemzeti színekbe öltözött stadion, és egy hatalmas magyar címer fogadta a fehérvári EL-selejtezős párharc két résztvevőjét a Sóstói Stadionban, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is helyet foglalt a lelátón.

Az első összecsapás eredménye miatt a Slovannak volt fontosabb az támadófutball, ennek megfelelően agresszívan is kezdett. A Videoton játékosai - némi meglepetésre - sokat bizonytalankodtak, s csak az első 20 perc után nyugodtak meg. A játékrész második felében a hazaiak birtokolták többet a labdát, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, ugyanakkor a szlovák csapat többször is veszélyeztetett.
A második félidő nagy részében a Slovan nem kockáztatott, inkább a fehérváriak irányítottak, és egyre többször eljutottak a pozsonyi kapuig. Az utolsó percekig óriási küzdelem folyt a pályán, a hajrában kitámadt a Slovan, de hiába szorította kapujához a hősiesen védekező Videotont, a továbbjutást nem sikerült kiharcolnia.

A fehérváriak az EL-selejtező 3. fordulójában a belga Genttel találkoznak.



[h=2]Labdarúgó NB I - A rendőrség is készül a DVTK-Újpest meccsre[/h]

Fokozottan készül a rendőrség a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójában pénteken sorra kerülő Diősgyőri VTK-Újpest FC mérkőzésre.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek csütörtökön elmondta, sok szurkolót várnak a találkozóra, amelyre így a rendőrség is készül.

Hozzátette: amennyiben biztonsági szempontból indokolt, a mérkőzés befejezését követően a rendőrség a hazai vagy a vendég szurkolókat a stadionban visszatartja, a drukkereket pedig a mérkőzés vége előtt hangosbemondón tájékoztatják ennek elrendeléséről és időtartamáról.

 
Oldal tetejére