Foci

afca

Kitiltott (BANned)
Aragones nem örül az olaszoknak .

A spanyol szövetségi kapitány elárulta, egyáltalán nem örül annak, hogy csapata az olaszokkal játszik majd az Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A spanyolok vasárnap Bécsben mérkőznek a világbajnokkal.
4.jpg

Nem őket kívántam ellenfélül, de ezen a tornán úgy tűnik, bárki legyőzhet bárkit.”

<!-- .article_lead -->
 

afca

Kitiltott (BANned)
DAC: HORVÁT EDZŐVEL, SZENCI KERETTEL, KÉT BAJNOKSÁGBAN,,

Jóváhagyta a dunaszerdahelyi és szenci fociklub fúzióját a Szlovák Labdarúgó Szövetség. Az így létrejött "új" klub, az FK DAC 1904 tulajdonosai, Khashayar Mohseni és Antal Barnabás kedden nyújtotta be a legfelsőbb osztályban való induláshoz szükséges, mintegy 70 oldalnyi dokumentumot, amely a fúzióról szóló legfontosabb anyagokat (szerződések, nyilatkozatok) tartalmazta. A szövetség illetékes bizottságának titkára úgy tudja, a dokumentumokat áttanulmányozták, és elfogadták a fúziót.

A DAC kérvényezte, hogy hazai Corgoň-ligás meccseit péntek esténként játszhassa 19.30-tól, a klub "B" csapata pedig vasárnap délelőttönként játszik majd.

A hírek szerint a DAC horvát edzővel vág neki az új idénynek a legfelsőbb osztályban, mégpedig az eszéki és újvidéki csapat volt edzője, Milan Djuričič irányítása alatt. Asszisztensei helyi erők lesznek, Radványi Miklós és a nemrég leváltott DAC-edző, Meszlényi Tibor személyében.

Meszlényi ugyanakkor a DAC tartalékcsapatának az edzője is lesz egyben, amely az első ligában (tulajdonképpeni másodosztály) fog szerepelni, kihasználván, hogy a DAC a fúziót megelőzően, a második ligát megnyervén feljutott ide. Az az érdekes helyzet állt elő tehát, hogy Dunaszerdahelynek az eddigi harmadosztályú csapata helyett hirtelen lesz egy első- és egy másodosztályú csapata is.

Pázmány Péter polgármester tájékoztatása szerint napokon belül ismert lesz a csapat játékoskerete is, amelynek nagy része valószínűleg a másik fuziónáló klub, az FC Senec játékosállományából kerül majd ki, akik az előző szezonban megmentették a szenci csapatot a Corgoň-ligából való kieséstől. Az új edzői triumvirátus a napokban tesztel négy cseh focistát, de négy kameruni is csatlakozhat a kerethez.

Az új tulajdonos szándékai szerint még az őszi szezon kezdete előtt megvalósítja az ígért fejlesztést, a stadion világítását, hogy este is játszhassanak meccseket a stadionban.
21439.jpg

(bumm, SITA)
 

afca

Kitiltott (BANned)
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0><TBODY><TR><TD><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD>A TRAGÉDIA ELLENÉRE JÁTSZIK A HOLLAND FOCISTA</TD><TD vAlign=top noWrap align=right></TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD vAlign=top align=right></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR><TR><TD height=5></TD></TR><TR><TD class=section_main_article_text>
22068.jpg
(frissítve: 17:36) Elveszítette újszülött kislányát a holland válogatott védője, Khalid Boulahrouz. A Chelsea hátvédje szerdán váratlanul otthagyta a válogatott edzését, kiderült ugyanis, hogy felesége szül, és komplikációk léptek fel nála.

A játékos kislánya végül csütörtökön, a tervezettnél jóval korábban született meg, az orvosok pedig már nem tudták megmenteni az életét – jelentette be a Holland Labdarúgó Szövetség.

Boulahrouz a holland válogatott védelmének egyik legbiztosabb pontja volt az Európa-bajnokságon. Eddig mindhárom meccsen kezdőként számított rá Marco van Basten szövetségi kapitány.

A tragédiát követően Boulahrouz elhagyta a hollandok edzőtáborát, de végül csütörtökön játékra jelentkezett Marco van Basten szövetségi kapitánynál. "Amikor visszajött, köszönetet mondott a csapatnak és a vezetőknek, szeretne továbblépni. Azt mondta, készen áll a játékra szombaton" - nyilatkozta van Basten. "A legerősebb oldalát mutatta a társaknak. Egy célért küzdünk, és ebben Khalid is velünk van" - mondta Edwin van der Sar, a hollandok csapatkapitánya.

A hollandok szombaton az oroszokkal találkoznak az Eb negyeddöntőjében.

(bumm/ MTI/ telesport.hu) </TD></TR></TBODY></TABLE>
 
Oldal tetejére