Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

vtbea

Allando tag
Állandó Tag
Köszi Böngyörke! A szülés utáni súlyfelesleg leadásával kapcsolatos tudnivalók bizonyára sokakat érdekelnek majd.
A másik meg...Nos, az kit nem érdekel?
 

afca

Kitiltott (BANned)
00001489.jpg
 

Karádi Zsuzsanna

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy nő szinte egy életen át fogyizik. Én is mindig figyeltem a súlyomra. De legjobb fogyókúra a fejben kezdődik és rendszeres mozgással, tornával folytatódik.
 

hh_szandra

Állandó Tag
Állandó Tag
0000027615.jpg

Halfilé citromos szószban /Gondaanyu
Serpenyőben vajat vagy olívaolajat locsolunk. Fél citrom héját belereszeljük, épp csak megfuttatjuk és tesszük is bele a megsózott halszeletet. 2 nagy szelet volt. Rácsavartam a fél citrom levét, 1 dl száraz fehérbort öntöttem és fedő alatt puhára pároltam.
Egy teáskanál tejfölt, vagy ha van tejszínt egy kis hallével elkevertem tettem bele csapott teáskanálnyi étkezési keményítőt és beleöntöttem. Összerottyantottam és kész.
Petrezselyemzölddel lehet még bolondítani. Rizzsel, krumplival, zöldségekkel nagyon finom.

ghalfile.jpg



Hamis tiramisu, norbis piskótával: / Moocska

Norbis piskóta: 14ek zabkorpa
édesítő
kicsi szódabikarbóna
3 tojás
10 ek víz
vanília aroma
vaj vagy olaj
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét felverem habbá. Az összes többi hozzávalót összekeverem és a habbal lazítom. Kiolajozott vagy vajazott tepsibe sütöm.


Hamis tiramisu krém:

25dkg túró
3 tojás
vaníliaaroma
kicsi fahéj
kicsi kávé
édesítő
rumocska
kakaópor
citromhéj
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét habbá verem a. A többi hozzávalót összekeverem, a habbal lazítom. Egy tálban rétegezem :piskóta, krém, piskóta, krém. A tetejét megszórom kakaóval. Hűtőbe teszem.


mhamist.jpg



Kapros tökfőzelék diétásan / Ágnes

1kg mirelit tök /leginkább ebből készül/
1 nagyobb vörös hagyma
1 evőkanál olíva olaj
1 kis doboz 1.5-ös tejföl
2 evőkanál étkezési keményítő
pici só,
1 teás kanál piros paprika
néhány csepp folyékony édesítő
1 citrom leve
Elkészítés:
A hagymát lereszelem/nem a legapróbb lyukon/majd felteszem olajon kicsit dinsztelni. Ha jól kiengedte a levét, bot mixerrel turmixszolom, és ráteszem a tököt kaporral együtt és sózom, édesítem ízlés szerint. Általában enged annyi levet, hogy abban megfő, de ha nem mehet bele akár 1-2 dl víz is.

Egy kis tálban kikeverem a tejfölt, és bele a paprika, majd a 2 evőkanál keményítő, alaposan csomómentesre keverem.
Ha puha a tök, merek egy-két kis merőkanállal belőle a tejfölre, összekeverem, és vissza az egész a tökre. Összeforrás után egy kisebb citrom levét nyomom rá, vagy egy nagynak a felét. A citrommal is forr egy pillanatig. Ha túl sűrű, akár vízzel, akár egy kis tejjel lehet hígítani és forralni rajta egyet.
A sózni, édesíteni, és savanyítani, szerintem mindenki a saját ízlése szerint, kóstolással.
Diétásan mi pulyka virslivel esszük.

aktf.jpg




0000026562.gif

Köszi még egyszer a recepteket.
A halat megcsináltam ebédre, picit módosítottam rajta, de tök jó lett.

A "Norbi Tiramisu" pedig jelenleg a hűtőben vár a kipróbálásra.
KÖSZI
 

wicus

Állandó Tag
Állandó Tag
Kívánok netek mára egyszerű csodákat - frissen
főzött kávét, amit más készített el helyetted. Egy váratlan
telefonhívást egy rég nem látott barátodtól. Zöld jelzőlámpákat a munkába,sétára
menetben. Kívánok nektek apróságokat, amiknek örülhetsz, a
legrövidebb sort az élelmiszerboltban, egy jó éneket a rádióban. Hogy a
kulcsaidat ott találd, ahol keresed. Kívánok nektek egész napra örömöket.
 

wicus

Állandó Tag
Állandó Tag
Megelőzhető szervezetünk elsavasodása és a csontritkulás
A Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism című folyóirat hasábjain megjelent kutatás szerzői azt állítják, hogy ha semlegesítjük az étkezés hatására szervezetünkben felhalmozódó savakat, csökkenthetjük, illetve visszafordíthatjuk a korral járó csontritkulást. A tanulmány számos korábbi kutatás folytatásának tekinthető, amelyek mindegyike felveti, hogy a javasoltnál nagyobb mennyiségű kalcium bevitele nem segíti elő a csontok védelmét. <O:p

A gyümölcsöket és zöldségeket testünk hidrogénkarbonáttá (HCO3-) alakítja az anyagcsere során, ezért ezek az élelmiszerek lúgosítják szervezetünket. A jellegzetes amerikai - és magyar - étrend azonban igen gazdag fehérjékben és gabonákban (a nagymennyiségű hús és kenyérfogyasztás miatt), amelyekből végül savak képződnek. Mivel ilyen étrend mellett egyre idővel több sav halmozódik fel testünkben, a kor előrehaladtával ez a táplálkozás fokozódó "elsavasodáshoz" vezethet.

Bess Dawson-Hughes dietetikus, valamint Jean Mayer, a bostoni Tufts Egyetem Humán Élelmezésügyi Kutatóközpontjának munkatársa egy látszatkezeléssel ellenőrzött (placebó-kontrollált) háromhónapos vizsgálatot állítottak össze a kérdés vizsgálatára. A felmérésben résztvevő, ötven év feletti egészséges férfiakat és nőket két csoportra osztották: az első csoportba tartozó 78 személynek a szokásos étrend kiegészítéseként kálium- vagy nátrium-hidrogénkarbonátot adtak, a második csoport (84 személy) viszont nem részesült a karbonátos kezelésben. A csontok legfontosabb ásványi anyagainak változásait végig monitorozták, hogy végül összehasonlítható eredményeket kapjanak.

A hidrogénkarbonátokat is fogyasztó csoport napi 9 adag gyümölcsnek és zöldségnek megfelelő hidrogénkarbonátot kapott (a gyümölcsök esetében egy adag egy fél almának vagy banánnak, a zöldségek esetében pedig öt cseresznyeparadicsomnak vagy egy egész répának). A kutatók ennek segítségével tudták megvizsgálni a nem túl magas lúgbevitel lehetséges savsemlegesítő hatását: az eredmények azt mutatták, hogy a hidrogénkarbonátot fogyasztó csoport tagjainál statisztikailag is kimutatható mértékben alacsonyabb volt azoknak a biológiai jelzőanyagoknak a mennyisége, amelyek a csontritkulással és a csonttörések gyakoriságával függnek össze - olvasható a ScienceDaily beszámolójában.

A szerzők azt a következtetést vonták le eredményeikből, hogy ha étrendünkben növeljük az elfogyasztott gyümölcsök és zöldségek arányát, akkor olcsón, biztonságosan és egyszerűen tehetünk csontrendszerünk egészségéért idősebb korban is.

 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére