Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

afca

Kitiltott (BANned)
<TABLE class=contentpaneopen><TBODY><TR><TD class=contentheading width="100%">Kalóriaszegény jeges nyalánkság </TD><TD class=buttonheading align=right width="100%"> </TD><TD class=buttonheading align=right width="100%"> </TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE class=contentpaneopen><TBODY><TR><TD vAlign=top colSpan=2>
melone.jpg
Torokbarát jeges desszertet 175 kalória alatt? Igen, lehetséges. Készítsünk zsályás dinnyés joghurtfagylaltot.
.
Hozzávalók 8 személyre:
1 csésze tisztított, feldarabolt sárgadinnye
8 dkg zsírszegény joghurt
harmad csésze méz
1 evőkanál friss orvosi zsálya
zsályalevelek a díszítéshez
Elkészítés:
Turmixoljuk össze a dinnyekockákat, amíg egyenletesen pürés állagú nem lesz. Keverjük össze a dinnyepürét, a joghurtot, a mézet és a felaprított zsályát egy nagyobb keverőtálban, majd
öntsük át egy két literes fagyigépbe, és hagyjuk megfagyni négy órán át lefedve tegyük a mélyhűtőbe, vagy amíg meg nem szilárdul. Ha nincs fagylaltgépünk, kanalazzuk át egy nem fémből készült dobozba a fagylaltalapot, majd tegyük mélyhűtőbe pár órára. Ha már majdnem megfagyott, törjük össze villával, és forgassuk át egy elektromos kézi turmixgéppel, amíg laza állagú nem lesz, de ügyeljünk rá, hogy ne olvadjon meg. Kanalazzuk vissza a fagyasztható dobozba, és lefedve tegyük vissza hat órára a hűtőbe. Tálaláskor megszórhatjuk zsályalevelekkel.
A zsálya nem csak fűszer, de gyógynövény is, állítólag a torokfájás egyik legjobb házi orvossága.
</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

afca

Kitiltott (BANned)
ZSÍRÉGETŐ ITAL
ananas.jpg
Az ananász legértékesebb hatóanyaga a bromélia nevű enzim, mely jelentős szerepet játszik a zsír égetésében, emésztést gyorsító hatása révén pedig gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok.

.
Hozzávalók:
20 dkg ananász
1 kicsi gyömbér
1 dl frissen facsart narancslé
1 teáskanál méz
1 csipet fahéj
fél evőkanál apróra vágott citromfűlevél
Elkészítés:
Tisztítsuk meg az ananászt, szeleteljük fel, és tegyük egy turmixolásra alkalmas edénybe. Tegyük hozzá a felaprított gyömbért, a mézet, a fahéjat és a citromfűlevelet, öntsük hozzá a narancslevet. Alaposan turmixoljuk össze. A vitamindús italt az illatos, friss citromfűlevél teszi igazán zamatossá.​
 

afca

Kitiltott (BANned)
dieta_fogyjunk_aloe_veraval_aloe2.jpg

Az aloe verát világszerte használjákák, külső és belső gyógyításra egyaránt. Számos jeles tulajdonsága miatt a szépségápolásban is nagy hasznát veszik. Évezredes hagyománya van a különböző aloéból készült recepteknek, amiket kisebb, nagyobb változtatásokkal ma is készítenek és felhasználnak. Most új oldaláról ismerehtjük meg ezt a növényt. Amerikai tudósok fogyókúrarendszert fejlesztettek ki az aloe vera segítségével.


Az aloe vera, latin nevén az aloe barbadensis Miller a liliomfélék családjába tartozik. Kb. 60-90 cm magasra nő, zárvatermő, virágos növény, amelynek két alfaját különböztetjük meg: a zöld és kék aloét. Levelei 6-10 cm szélesek, szélein szarutüskékkel. A levél színe és fonákja kutikulával (szerves anyagú külső védőréteg) fedett, ami lehetővé teszi az esővíz megtartását. Ez alatt az epidermisz található, ahol a sárgásvörös folyadékkal teli sejtek helyezkednek el, majd a rostszövetekben lévő gél következik, ami színtelen, keserű és gyógyhatása miatt az aloe verából készült termékek lelke. Trópusi növény, Mexikóban, Indiában, az USA-ban, a Karib szigeteken, Ausztráliában és a Csendes Óceáni szigetvilágban honos.


A történetírás szerint már a sumérok is ismerték és használták az aloe verát. Az egyiptomiak balzsamozási kellékei között is megtaláljuk ezt a növényt. Még bibliai utalásokban is szerepel! A középkorban, elterjedt gyógyító szerként ismerték, de a kínai és japán hagyományban is fontos szerepet játszik.


Manapság rengeteg betegség tüneteinek enyhítésére használják (például bőrbetegségek, kiütések, csípések, vérnyomás rendellenességek, forrázás, AIDS, ficamok, gyulladások, megfázás, égési sérülések, leukémia, megfázás, májbetegségek, daganatos betegségek). Emellet méregtelenítő, sejtregeneráló, antioxidáns és immunmodulátor (a szervezet saját védekező rendszerének egyensúlyát biztosítja) hatása is van. Körülbelül kétszáz féle hatóanyagot tartalmaz, amelyek között megtalálható számos létfontosságú vitamin, ásványi anyag, nyomelem, és enzim. Az aloe vera úgynevezett adaptogén gyógynövény, ami azt jelenti, hogy hatását csak ott és addig fejti ki, ahol és ameddig szükséges.

A diéta
Hatásai között megtalálható az emésztést javító funkció, valamint béltisztítóként működik és segíti a tápanyagok felszívódását és beépülését a szervezetbe. Ezekre a tulajdonságaira figyeltek fel amerikai kutatók és diétás szakemberekkel együttműködve új fogyókúrarendszert fejlesztettek ki, amelynek alapja az aloe vera és a belőle készített termékek.


dieta_fogyjunk_aloe_veraval_aloe3.jpg
Ez a kúra sokban hasonlít a hagyományos diétákhoz. Étrendünkből száműznünk kell a fehér lisztet a túlfinomított kristálycukrot és a túl zsíros ételeket. Helyette teljes kiőrlésű pékáru, sok friss zöldség és gyümölcs fogyasztása javasolt. A kúra ideje alatt megengedett a tejtermékek és a sovány húsok (főként szárnyasok) mértékletes fogyasztása. Fontos, hogy naponta ötször étkezzünk, egyszerre kis mennyiséget, nem többet, mint amennyi a két tenyerünkben elfér. A diéta lényege az aloe verás ivólé, ami már a magyarországi üzletekben is megtalálható. A szakemberek szerint ebből napi kettőnél ne igyunk többet. Az italt nem csupán magában fogyaszthatjuk, hanem keverhetjük frissen facsart gyümölcsök és zöldségek levével, ízesíthetjük fűszerekkel is. Ajánlott a grépfrút, az eper, a narancs vagy a kivi kinyert leve. Fűszerezhetjük turmixunkat reszelt gyömbérrel, tabascoval, de felhasználhatjuk az elkészítéshez a zeller levét is. A koktélok variációinak csupán a fantáziánk szab határt.


Természetesen mozgás nélkül lassabb a fogyás, ezért célszerű kiegészíteni a fogyókúrát egyénre szabott mozgásprogrammal is.
 

tájdi

Állandó Tag
Állandó Tag
És ami még szintén a kedvencem, bár sokan el sem tudják képzelni, hogy lehet együtt ezeket enni. De miért ne? Van, aki a túróscsuszát töpivel a tetején megcukrozza.
Ha ezt lehet, akkor az én eledelem már nem is olyan fura.
Egyszerű, nem kell főzőcskézni és piszok jól lehet lakni vele, bűntudat nélkül.

Nem kell hozzá más, csak sovány túró, zsírszegény (12 %-os tejföl). Tányérra kitesszük a túrót, rákenegetjük a tejfölt, kicsit megsózzuk (nekem a sózás a gyengém, bár nem túl jó, de nem szeretek semmit, amihez illik, anélkül enni) és jól megszórom csalamádéval.
Ha már van friss, kertben termett paradicsom, paprika, uborka, retek, akkor inkább azzal eszem. Szépen, gusztusosan felkarikázom egy másik tányérba és mindenkinek csorog körülöttem a nyála.;)

A lényeg az, hogy mindig szépen, gusztusosan, nyálcsorgatóan tálaljunk magunknak, még akkor is, ha egyedül eszünk, mert nagyon fontos, hogy élvezzük az étkezést, ne szenvedésnek érezzük, hogy éppen nem egy nagy csülök van a tányéron;)
És ne nagy tányérra tálaljunk!!! ;)
De erről már volt szó. Kicsi tányér jól telirakva. A szemünket becsapjuk kicsit, de aztán rájövünk, hogy éppen elég is volt, ami arra ráfért.

Ez is kedvenc:

Mexikói zöldségkeverék - kapható bárhol: kukorica, borsó, sárgarépa. Kevés dolog van vele.

Sós, borsos, fokhagymás vízben megpároljuk.
Ha kihült, összekeverjük kechuppal. (Én csípőssel szoktam, imádom a csípős ízeket)
És mivel szeretem a csípőset, :-Dmég szoktam belekarikázni hegyes zöldpaprikát is.;) Ezt este el lehet készíteni, aztán be a hűbőbe, másnap lehet vinni a dolgozóba.

A csípős nagyon jó zsírégető, azon kívül mint a csoki boldogsághormont (szerotonint) termel, amire nagy szükség van, főleg a téli borongós napokon. Nem jön a depi:-D
Csokikedvelők figyelem!!!!! Ugyanúgy termeli a boldogsághormonokat, mint a csoki, csak nem hizlal. És nagy tévedés, hogy tönkrevágja a gyomrot. Sőt!!!

És aki nem bírja ki csoki nélkül, egyen minél nagyobb kakaótatalmú étcsokit. Jó a szívnek. Ez az egyetlen csokifajta, amit minden nap fogyaszthatunk. Persze, mértékkel, max. 1 sort.

És ami még jó - a napi 1 pohárka vörösbor, pár szem mandula, 1-2 paradicsom.

Próbáld így főzni a pörit:


A húst (mindegy milyet,de a legjobb a csirke, pulyka) mindenféle (olaj sem kell) zsiradék nélkül fehéredésig kavargasd az edényben. (legjobb mondjuk a teflon erre a célra).
Ha már jó, rá lehet dobni a felkarikázott vöröshagymát (nem kell vesződni az apróra vágással, úgyis elfő), 1-2 szem fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, aztán (mivel a sótól levet enged) a saját levében pároljuk tovább. Ha elfő a lé, pici (csak pici) vizet aláöntünk.
Én szoktam rászórni kevés köménymagot is, nagyon jó ízt ad neki. No meg pici borsot. (Imádom a jóízű, fűszeres ételeket).
És ez így megy egészen addig, míg nem lesz elég puha a husi.Addigra jó sűrű szaftja lesz és senki sem fogja hiányolni alóla sem a zsírt, sem az olajat.
Aki szereti tehet rá pici sovány tejfölt, az nem árt a fogyinak sem.

Ez csak egy példa, de minden más, megszokott ételt lehet így főzni, még a lecsót is. Egyszerre be mindent az edénybe zsiradék nélkül. Az eredmény ugyanaz, sőt még jobb.
Én már lassan két évtizede így főzök. Aki nem próbálta még, azt hiszi, se íze, se bűze így az ételnek, ehetetlen. De nem így van, érdemes kipróbálni.
Attól még, hogy nem tocsog a zsírban, nagyon jó íze lesz, bátran lehet fűszerezni, ki, hogy szereti.

Egyébként csak annyit kell megtanulni, hogy ugyanúgy, ugyanazokat lehet főzni, mint eddig, csak felejtsük el ahol lehet, a zsiradékot. Még az olajat is.
Főleg azoknál az ételeknél, amikben hús van. Mert hiába szabadítjuk meg minden látható kis zsiradéktól a húsokat, azért mégis marad benne valamennyi. Az meg éppen elég. Nem kell még hozzátenni.

Az a zsíradék, amit a rántott dolgokhoz használunk, éppen elég a szervezetünknek.
Mert pl. én is imádom a rántott pontyot, azt pedig nem lehet olaj nélkül. ;)





A rántás és a pirított zsemlemorzsa, vagy a grizestésztához való dara alá sem kell semmi.
Bele a teflonba csak úgy. Igaz, ott kell állni mellette és egyfolytában kavargatni, amíg jó színe nem lesz, de megéri.

A fasírtba zsemle helyett nagyon jó a nyers reszelt krumpli, még finombabb is, a többin nem kell változtatni.


A főzelékeket nem kell berántani, - amit lehet - egy részét passzírozzuk le (bab, borsó, lencse, stb) és úgy sűrítsük. Ha nagyon muszáj: ételkeményítő. Én nem csípem.:(
 

Controlcat

Állandó Tag
Állandó Tag
8 alattomos diétagyilkos

Miért nem tudsz lefogyni?

Bármivel próbálkozol, sehogy sem sikerül lefogynod? Kudarcba fullad az a diéta, ami másoknál abszolút hatásos? Meglepő okok állhatnak a háttérben.


Miért lehetséges, hogy számodra a fogyókúra a legnehezebb küzdősport, míg néhány ismerősödnek, barátnődnek csupán ujjgyakorlat? Miért nem tudod elhessegetni a nassolás gondolatát, míg mások boldogan rágcsálják a zellerszárat? A fogyókúra huzamos sikertelenségének hátterében olyan tényezők is állhatnak, melyekre talán nem is gondolnál. Ismerj meg néhány gyakori, nem egy esetben meglepő diéta-szabotőrt!

szab1.jpg


1. Önbizalom!?

Utálod a tömeget? Ha pesszimista emberek vesznek körül, gyengének és befolyásolhatónak érzed magad? Ha igen, bizonyos helyzetekben nem vagy elég erős, nincs elég önbizalmad, előfordul, hogy másoktól függsz, csak tőlük tudsz „löketet” kapni, bármiről is legyen szó. Ha pedig nem hiszel magadban, nehezebben viszed sikerre fogyókúrádat is. Emellett, az elhízás lélektani okait kutatók szerint a túlsúly, a plusz kilók egyfajta védőbástya-funkciót is betöltenek, melyeket tudattalanul halmozol fel azért, hogy elszigeteljenek mások negatív gondolataitól. Ha túl sok negatív gondolatod merül fel önmagaddal vagy a világgal szemben, lélegezz mélyeket, és bár talán közhelyesnek hangzik, mondogass magadnak fennhangon, vagy írj le pozitív kijelentéseket, hidd el, működik!

2. Szexuális (ét)vágy

Ha hiszed, ha nem, a szexuális és az étel utáni vágy között szoros összefüggés mutatható ki. Ugyanis egy édes pasi és az édes süti iránti vágy fizikailag a hipotalamusz tevékenységének és a neuropeptid nevű hormonoknak köszönhetően jön létre. Így ha a lepedőakrobatika és a hosszú éjszakák hiányoznak életedből, vagy nem kapsz belőlük eleget, éhes maradsz. A lehető legtöbb értelemben. De a jó hír az, hogy igazán kevés élvezetesebb módot találhatsz az ilyenfajta éhség leküzdésére. Nem is beszélve arról, hogy mennyi, de mennyi kalóriát tudsz elégetni hajnalig. A probléma megoldása lehet tehát, ha rendszeres, egészséges és változatos – persze nem a partner jelenti a változót – szexuális életet élsz.

fahaz.jpg


3. Hol jár az eszed?

A gondolatok és a test reakciói egymástól elválaszthatatlanok. Ha nagyon erősen koncentrálsz valamire, vagy egyszerűen csak nem tudod kiverni a fejedből, szinte észre sem veszed, de tested annak megfelelő irányba mozdul el. Ha például megállás nélkül amiatt gyötröd magad, hogy bizonyos ételeket, ha törik, ha szakad, nem szabad megenned – lásd süti, cukorka, nugátkrémmel töltött málnás csokoládé –, egyszer csak azon kapod magad, hogy rátámadsz a csokiautomatára, mielőtt annyit is mondhatnál, hogy „most tényleg csalni akarok?” A legjobb, ha az ilyen gondolatok ellen készenlétben tartod néhány szintén ízletes, de egészséges finomság nevét – például ananász, zöldalma –, majd ha szükséged van rá, előkapod.

4. Az ízek csapdája

Nem újkeletű állítás, hogy a sikeres fogyókúra elsőszámú ellensége az éhség. Azonban nemcsak akkor érzed magad jóllakottnak, ha tele van a hasad, ugyanis előbbivel az ízérzékelés is szoros összefüggést mutat. Ha egy intenzív vagy egy ismerős ízt érzel, agyad jelzéseket kap, mely szintén hozzájárul az éhségérzet megszűnéséhez. A kutatások szerint azonban minden negyedik ember „érzéketlenebb” az ízekre, a maradék 75%-nak pedig egynegyede túlérzékeny rájuk. Egyik eset sem jó, hiszen míg előbbiek nem élvezhetik az intenzív ízek jóllakottságra gyakorolt hatását, addig utóbbiak nem tudnak sokat és eleget enni egy bizonyos ételből, így előfordulhat, hogy sosem érzik magukat igazán jóllakottnak. Azt, hogy te melyik típusba tartozol, leellenőrizheted, ha egy pohár vízhez keversz két teáskanál cukrot.

szab2.jpg


Ha émelyítően édesnek érzed, valószínűleg túlérzékeny vagy, de ha egyszerűen csak furcsa, rossz ízt érzel, minden rendben van. Ellenben ha nem érzel semmi különöset, lehet, hogy érzéketlenebb vagy az átlagnál.

5. Jó idők, rossz idők

Biztos neked is ismerős az a rémes érzés, mikor annyira vársz valamit – legyen az egy ünnep, egy nyaralás vagy épp a szülinapod –, tele vagy izgalommal, igazán boldognak érzed magad, majd hirtelen úgy elmúlik, mintha nem is lett volna. A hirtelen keletkezett űrt sokan evéssel próbálják meg betölteni; ahhoz, hogy boldogsághormonjaik újra termelődjenek, valami intenzívre vágynak, vagy esznek, hogy addig se kelljen a szürke mindennapokkal foglalkozni. Ilyenkor a legjobb, ha gyorsan találsz – vagy kitalálsz – magadnak valamit, amit várhatsz. Egyébként hasonló „tüneteket” válthat ki az unalom és a magány is. A kutatások szerint előbbi 52%-kal, utóbbi 39%-kal emeli meg az elfogyasztott étel mennyiségét.

6. Barátok és egyéb „állatfajták”

A barátok és a hozzád közel állók támogatása nagyon-nagyon fontos, mikor fogyókúrázol. Viszont nem ebédidőben. Ha ugyanis a barátokkal ebédelsz vagy vacsorázol, előfordulhat, hogy sokkal több figyelmet fordítasz a beszélgetésre, mint az evésre, miközben csak fogynak, csak fogynak azok az édes cseresznyés sütemények. Fennáll tehát a veszélye, hogy túl sokat egyél, egyes kutatások szerint akár 35%-kal többet. A magány persze semmiképp sem megoldás, legyél sokat a barátaiddal, de menjetek olyan helyre, ahol ez a veszély nem áll fenn, vagy ha eszel is, tedd azt nagyon tudatosan.

szab4.jpg


7. Az időbeosztás

Veszélyes fogyókúrás szabotőr lehet, ha nem szabályos időközönként eszel. Az emésztőrendszered ugyanis átlagosan minden harminc percben olyan jelzéseket küld az agynak, melyre a válasz az éhségérzetért felelős ghrelin nevű hormon kibocsátása. Ha diétázol, és már több mint hat órája nem ettél, az üzenetek egyre gyorsabban jönnek, és olyan nagymennyiségű hormon termelődik, hogy nem lesz sok választásod, ha véletlenül összefutsz egy zacskó csokis keksszel. A legjobb, ha legalább háromóránként eszel, és betartod a napi ötszöri étkezést. Ha az étkezések között is éhes maradnál, egy alma vagy egy sárgarépa segíthet.

8. És persze a stressz

Az intenzív stressz növeli az éhséget, lelassíthatja anyagcserédet, és arra ösztönzi a szervezetedet, hogy tartalékoljon, mert nagy a baj, és még nagyobb közeleg. Érdekes tény, hogy a stressz általi súlygyarapodás elsősorban a pocin jelentkezik. Előfordulhat, hogy a stressz hatására máshonnan még fogysz is, de deréktájon sajnos nincs mese. Ilyenkor a legfontosabb a testmozgás. Egyrészt a kilók szempontjából is nélkülözhetetlen, másrészt semmi sem segít jobban levezetni a feszültséget. Végezhetsz akár légzőgyakorlatokat a friss levegőn, de egy bokszzsák társaságában eltöltött intenzív félórának is meglátszik majd az eredménye.
 

Katin

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok

Nem most kezdem, de örömmel megosztom saját tapasztalataimat.
Nekem eddig 33 kg-tól sikerült megszabadulnom, ugyan sok van még hátra (20kg) de nem adom fel. Már nem, pedig előtte kisezerszer megtettem.
A szénhidtrátszegény diéta vált be, nem könnyű, de olvadnak le rólam a kg-ok.
Kísérleteztem a receptekkel és egész jó dolgokat sikerült összehoznom.
Mindenkinek nagyon sok sikert, aki mostanában kezdi, no és természetesen kitartást, anélkül sajnos nem megy.
 

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
Ketcsup recept házilag
Érett paradicsomot megmossuk a zöldrészeket kivágjuk feldarabolva feltesszük főni.
Kb. 4 liter feldarabolt masszához egy csésze/kb 2-3dcl/ apróra vágott hagymát teszünk és ezzel együtt puhára főzzük.
Mikor jól megfőtt átpasszirozzuk,Annyira amenyire lehetséges.
Ehhez az átpasszirozott léhez 4 L-hez adunk
-1 1/2 teás kanál szöges borsot- /szegfűszeget/
1 1/2 teáskanál gyömbért
- 1 tk. piros paprikát
- 1 1/2 tk. fahéjat
- 1 tk. szegfűborsot
- 1 tk. fekete borsot
-3/4 csésze cukrot
-2 evőkanál sót
- és ecetet aki akar izlés szerint
Ezt sűrűre kell főzni és beüvegelni.
Szalicilt is teszek hozzá a biztonság kedvéért.
A fűszereket darálva kell beletenni.
 

mandarina2

Állandó Tag
Állandó Tag
Sikerült már valakinek úgy lefogyni, hogy nem hízta vissza rövid idő alatt duplán azt, amit nagy keservesen leadott?
Nekem 10 kg-tól kellene megszabadulnom, már többször nekifutottam, leadtam nagyjából annyit amennyit szerettem volna, de a nehezen megszerzett karcsúságot nem sikerült megtartanom még soha.
 

paktuska

Állandó Tag
Állandó Tag
A narancsbőrről

Sziasztok!Jó ha tudod!
A narancsbőrről...
KS14002.jpg


KS14003.jpg


KS14013.jpg

Milyen igazságtalan az élet! Míg a kisbabák gödröcskés, hurkás kis combja és popsija imádnivalóan édes, ugyanez nem mondható el a egy női comb, vagy csípő felnőttkori "gödröcskékről"! Sőt, mi több: utáljuk, ha észrevesszük magunkon és néha kicsit kétségbe is esünk (hát nincs elég bajom??? most még narancsbőröm is "nőtt"?) OK, a narancsbőr valóban nem esztétikus, de ez "csak" a kisebb probléma! Kialakulása valamit jelez - méghozzá zavart az anyagcserében és a hormonháztartás egyensúlyában. Nagy tévedés azt gondolni, hogy a narancsbőr csak az idősödő, túlsúlyos hölgyek comb-far-csípő tájékon megjelenő "privilégiuma", hisz manapság a fejlett - "jóléti" - országokban minden harmadik-negyedik nőnél előfordul! Egyes statisztikák szerint - amit én egy kicsit túlzásnak tartok, bár ki tudja? - a nők 95%-a érintett kisebb-nagyobb mértékben a probléma által. Sőt, ha ez kicsit vigasztal :), egyre több pasi is rémülten konstatálja a tényt, hogy ami úgy "fodrozódik" rajta, az bizony nem az izma! Még csak nem is a kortól függ, hogy mikor lesz valaki narancsbőrös, sokkal inkább az életmód, a táplálkozási szokások, valamint hormonális változások befolyásolják e nemkívánatos "vendég" megjelenését. Ezért alakul ki gyakran pl. serdülőkorban, babavárás idején, fogamzásgátló tabletták szedésének "mellékhatásaként", avagy a változókor beköszöntével. S bár az is vitathatatlan tény, hogy a túlsúly nem kedvez neki, mégis néha teljesen normális testsúlyú nőknél is kialakulhat :-(...
Miért, oh, mondd, miért?
A bőr tested legnagyobb szerve, amely egész szervezeted működését tükrözi. Ha kipihent, kiegyensúlyozott vagy, teljesen másként fest arcbőröd is a tükörben, mint akkor, amikor éppen "megjött" és 2 napot éjszakába nyúlóan túlóráztál a munkahelyeden.Vagyis, ha bárhol "zavar" keletkezik a szervezetedben, azt bőröd állaga egyből megmutatja - és nem csak az arcodon. Mi okozza a narancsbőrt és honnan is dudorodnak elő ezek a kis izék pontosan ???
A bőr 3 fő rétegből áll: legfelül található a hámréteg (ez a "bőröd", amit látsz), alatta egy rugalmatlan rostokból álló kötőszöveti réteg - az irha; legalul pedig a a zsírréteg - vagyis a bőralja. A középső, vagyis kötőszöveti réteg rugalmatlan rostjai a bőrfelszín és a mély szövetréteg, a bőralja között húzódnak, ez utóbbiba erősen beágyazódva. Hízás során a zsírsejtek mérete megnő, a körülöttük lévő kötőszöveti rostoké viszont nem (hisz azok rugalmatlanok!), így a lerakódó zsír csak egy irányban, a bőr felé kidudorodva tud terjeszkedni. Mivel azonban a rostok "behúzzák" a bőrt, így kialakul a jellegzetes, gödröcskés felület, ami a cellulitiszt jellemzi!
A cellulit tehát nem más, mint felfúvódott zsírsejt, a belsejében "pangó" salakanyagokkal, amelyek az anyagcsere végtermékei. De miért pang a salakanyag? Mért nem választódik ki?
Az ember vérkeringése mellett a nyirokkeringése is rendkívül fontos, hisz feladata a sejtekből a salakanyagok elszállítása. Csakhogy, sajnos, a mozgásszegény életmód, az egészségtelen táplálkozás, a nem megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása mind hozzájárulnak a keringés lelassulásához, aminek következménye, hogy az anyagcsere végtermékek nem, vagy nem olyan mértékben ürülnek ki a szervezetből, ahogy kéne!
Ráadásul a felduzzadt, a kötőszöveti rostok "halászhálójának" fogságában vergődő, ám kitüremkedni vágyó zsírsejtek a szövetekben túlnyomást okozhatnak, amely amellett, hogy fájdalmas, nyirokpangáshoz vezethet! Ezért érződik a narancsbőrös bőrfelszín hidegnek, durva tapintásúnak és egyenetlennek. Alig van benne keringés!!! Ami - amellett ( ahogy azt már meg is tárgyaltuk ) hogy ronda - értágulathoz, vagy egyéb érkárosodáshoz vezethet!
Ha még eddig nem tetted, mostanra remélem megutáltad annyira ezeket a felfuvalkodott zsírsejteket, hogy frontális támadásba lendülj ellenük (ha érint a probléma; ha meg nem, legalább tudod, hogyan kerülheted el :))!
Akcióterv cellulitisz ellen...
Minden, ami serkenti a vér-és nyirokkeringést, javítja az izomtónust, építi az izomszövetet és segíti a szervezet méregtelenítő/salaktalanító folyamatait, pozitív irányba befolyásolja a narancsbőr állagát!
Nézzük, mit tégy - pontról pontra:
  • ha még nem késő, helyezz hangsúlyt a megelőzésre: testsúlyod igyekezz az ideális szinten tartani és vigyázz a gyorsan felugró kilókkal!
  • mozogj rendszeresen: heti 3-4 alkalom s ha van rá időd, tempós séta a szabadban (fél- 3/4 óra, vagy egy kis kirándulás formájában)
  • igyál sok ásványvizet (egyáltalán: IGYÁL! A nők hajlamosak nem inni - elfelejtkeznek róla! Ha már szomjas vagy, az régen rossz! Akkor már dehidratált állapotban vagy! Akkor is igyál, amikor nem vagy szomjas!!!) Legyen melletted egy 1,5 literes ásványvizes palack és a nap végére azt feltétlenül ürítsd ki! Azért mellé még jöhet 1-1 csésze tea vagy hozzáadott cukormentes rostos lé... Napi kb. 2,5 l folyadékkal sokat tehetsz a salakanyagok eltávolítása érdekében!
  • ne ülj, vagy állj sokat egy helyben!
  • ha kávés, vagy teás vagy, csökkentsd a koffein bevitelt :-(!
  • segíthetnek még a gyógyteák, illetve a keringést javító masszázsok (nem kell feltétlenül masszőrben gondolkodni; az is jó, ha veszel egy luffa szivacsot és zuhanyzás közben / után jó alaposan átdörzsölöd vele a tested + ha bírod a hidegebb vizet, a váltott zuhanyzás (meleg-hideg vizes) nagyon jót tesz)!
  • tudom, tudom, megint jövök itt ezzel az egészséges táplálkozással, de mi is legyen az, amit ha megeszel, a nap végén nyugodtan hajthatod álomra a fejed, hogy "egészségesen táplálkoztál"??? Nos, a kávé (ez sajna engem is érzékenyen érint :-(), a csoki, a sör, a fehérliszt és a belőle készült cuccok, a hús (különösen rántva), a kolbász, az étolj és bármely sült kaja (pl. krumpli) nem ilyen!!! Ellenben a zöldség - gyümölcs napi 5x, az ásványvíz, a rostos levek és gyógyteák igen!!! Fogyszd őket szeretettel! Konyhatechnikai eljárások közül részesítsd előnyben a grillezést, pékáruknál pedig a teljes kiőrlésű lisztből készült finomságokat...
"Az egyetlen hely, ahol az eredmény megelőzi a munkát, az a szótár " Ellenben, ahol van munka, ott az eredmény sem maradhat el!

 

andana

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Véletlenül találtam rá most erre az oldalra, és benne erre a topikra.
Nagyon örülök, mert már igencsak neki kellene kezdenem egy kiadós fogyókúrának (illetve inkább egy alapos életmódváltásnak ;)).
Szóval örülök a sok hasznos ötletnek, amit eddig Ti megosztottatok egymással, és én is igyekszem majd ebből kivenni a részem (sok-sok mindent összegyűjtögettem eddig már "csak" az elszánás hiányzik :-?.

Szeretném megkérdezni, hogy lenne-e igényetek fogyókúrás könyvekre (némelyikben sok-sok recept, másokban mozgásprogramok vannak), vagy esetleg torna DVD-kre?
Mindegyik saját Rapidos feltöltés, de nem szeretném Rátok erőltetni, ám ha szeretnétek, szívesen felteszem ide a linkeket.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Ne divatdiétázzunk, fogyjunk okosan

Az újévi fogadalmak közül az egyik legnépszerűbb a fogyókúra elkezdése: ilyenkor sokan szeretnének megszabadulni súlyfeleslegüktől, méghozzá a lehető legrövidebb úton. Ebben segít néhány hasznos tippel a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

Az ünnepek idején felszedett néhány plusz kiló megszabadulásánál mindenekelőtt két dolgot érdemes szem előtt tartani: az egyik, hogy a megmaradt süteményeket nem kell pár nap alatt megenni, a másik, hogy nem szabad belekezdeni semmilyen divatdiétába.
Ezután már "csak" azt kell szem előtt tartani, hogy az étrend főként zsírszegény ételekből álljon, továbbá az ételkészítési mód is zsírszegény legyen, például főzés, párolás, grillezés. Sütésnél is kevesebb olajra van szükség, ha vastag aljú edényben vagy cserép tálban készül az étel. A főzelék habarásához kefirt, 12 százalékos tejfölt vagy 1,5 százalékos tejet tanácsos használni. Fontos még a napi 4-5-szöri kis mennyiségű étkezés, és nem szabad megfeledkezni a rendszeres testmozgásról sem, legalább heti 2-3 alkalommal ajánlatos valamilyen testedzést végezni - ajánlja a Magyar Dietetikusok Országos szövetsége.

A diéta során a pékáruk, gabonatermékek közül fogyaszthatók a barna-, rozs-, graham kenyerek, a magvakkal dúsított pékáruk, a korpás kiflik és zsemlék, a barnarizs, gabonapelyhek, puffasztott gabonapelyhek és müzli keverékek. Az étrendben szinte minden zöldségféle alkalmazható főzve, párolva, főzelékként (habarással), töltött- vagy rakott formában. A friss gyümölcsök közül is mindegyik fogyasztható, de a banánnak, szőlőnek magasabb az energiatartalma. Az aszalt gyümölcsök, illetve egyes gyümölcskészítmények, például a lekvárok energiadúsak.

Az italok közül a csapvíz, ásványvíz, 100 százalékos vagy light gyümölcslevek, tea, zsírszegény tej, gyümölcsturmix, light üdítőitalok fogyasztása ajánlott, legalább napi 1,5 liter. A zsiradékokat sem kell teljesen kiiktatni az étkezésből, kaphatók light margarinok vagy növényi olajok, ez utóbbiak energiatartalma ugyan nem különbözik a zsírtól és olajtól, de a növényi olajok zsírsavösszetétele kedvezőbb.

Az édességeket sem kell száműzni teljes mértékben, de mindenképpen ajánlatos kevesebbet és ritkábban fogyasztani, mint az ünnepek alatt, több testmozgással pedig kompenzálható magas energiatartalmuk.

A hosszú távú fogyókúra alighanem csak egy pár hét múlva produkál eredményt, és sokan még a fogyás beindulása előtt feladják, abbahagyják. Ezért fontos a kitartás, és ha ez megvan, az eredmény sem késlekedik sokáig. Nagy segítség, ha az ember nem egyedül, hanem párjával, barátaival együtt kezd bele a diétázásba, fogyókúrába, illetve olyan tornaórákra is eljár, ahol több fogyni vágyó ember van, így egymást és önmagukat is jobban tudják inspirálni.



A húsvét előtti csütörtököt zöldcsütörtöknek hívták egykoron, akkor parajt vagy salátát fogyasztottak. Nagypénteken böjtöltek az emberek, szombat este pedig már megszeghették a sonkát, vasárnap aztán az asztalra került a bárányhús. Hétfőn, a locsolkodás után kezdték meg a komatálat, amin sonka, tojás és kalács is volt - mondta az InfoRádió által megkérdezett dietetikus.

Horváth Gabriella hozzátette: a böjt nem azt jelentette, hogy az emberek csak folyadékot fogyasztottak; ilyenkor a zsír helyett olajjal vagy vajjal főztek, az asztalra pedig nem hús, inkább valami száraz hüvelyes került.

Ne legyen lelkiismeret-furdalásunk, ha húsvétkor vagy más ünnepek alkalmával több édességet fogyasztunk - magyarázta a dietetikus, majd hozzátette: a nagy evések után nem árt visszafogni egy kicsit magunkat, de még ennél is jobb, ha sportosan élünk, így ledolgozhatók a plusz kalóriák.

Kis mennyiségben a magas kakaóvaj tartalmú csokoládé egészséges, használ a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében - mondta Horváth Gabriella.

Előnyben a csokinyúl

Az édességpiac, ezzel együtt pedig az édességfogyasztás kultúrája is fejlődik - mondta az InfoRádiónak az Édességgyártók Szövetségének elnöke.

Sánta Sándor hozzátette: tavaly húsvétkor körülbelül 2,2 milliárd forint értékben kel el nagyjából 900 tonnányi édesség, és örömteli fordulat volt, hogy 2007-ben végre több - körülbelül 500 tonnányi - fogyott a minőségi csokoládékból készült üreges figurákból, mint a bevonómasszából készültekből.

A fogyasztók csaknem 90 százaléka csokinyuszit vagy -tojást vásárol - közölte az Édességgyártók Szövetségének elnöke, hozzátéve: az ajándékcsomagokból nem fogy több, mint korábban, az ismert márkájú, kedvelt termékek húsvéti kiadásai azonban népszerűek.

A húsvéti piacon még mindig a tejcsokoládéból készült termékek a legkelendőbbek, a táblás étcsokoládé - amelynek jóval magasabb a kakaó szárazanyag-tartalma - fogyasztása azonban az elmúlt öt évben megháromszorozódott - fűzte hozzá Sánta Sándor.


Milyen egy egészséges vacsora?

0227vacsora.jpg
Egy kettesben elköltött romantikus vacsoránál általában nem figyelünk arra, hogy a legegészségesebb ételeket fogyasszuk. Ilyenkor könnyű bűnbe esni, ám kis körültekintéssel olyan fogásokat választhatunk, amelyek nem jelentenek plusz kalóriákat, feltéve, hogy mértékkel fogyasztunk belőlük. Csokoládé, vörösbor, tészta, sajtok, húsok - valamennyi szóba jöhet egy romantikus vacsoránál. De mennyire egészségesek?

A csokoládé és a vörösbor előnyeit már klinikai vizsgálatok is összefüggésbe hozták a keringési rendszer egészségével, mivel olyan antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek növelik a „jó” koleszterin és a vérnyomáscsökkentő fenolok szintjét, továbbá kedélyjavító hatásúak.

A vörösbor tartalmazza a szőlő héjában található resveratolt, amely szabályozza a koleszterinszintet és csökkenti a vérrögök képződését, állítja Andy Bellatti, a New Yorki Egyetem végzős hallgatója, a Small Bites című táplálkozási blog szerzője. Bellatti ugyanakkor óvatosságra int a csokifogyasztással kapcsolatban, mert például azon túl, hogy jót tesz a vérnyomásnak, sok zsírt, cukrot és kalóriát viszünk a szervezetünkbe, melyek túlsúlyhoz vezethetnek.

Ha mégsem akarunk lemondani a csokoládéról, fontos, hogy milyet választunk. Az egészségre hasznos összetevője a kakaóbabból származik, a legnépszerűbb tejcsokoládék azonban több tejet tartalmaznak, mint kakaóbabot. A tej ráadásul gátolhatja az antioxidánsok felszívódását. Olyan csokit válasszunk tehát, amely sok kakaót tartalmaz, de legyünk tudatában, hogy ez nem feltétlenül függ sötét színétől.

Borból a kívánatos mennyiség körülbelül egy pohár. Több már káros lehet, a kevesebbnek pedig nem lesz hatása. Érdemes megfontolni, hogy a bortól nem lakunk jól, így előfordulhat, hogy rövidebb idő alatt több kalóriát viszünk be.

A vacsora alkalmával valószínűleg tésztát eszünk, vagy grillezett húst burgonyával; egyiktől sem kell félnünk. A teljes kiőrlésű gabonafélékből készült tésztát válasszuk, magas rosttartalma miatt. Ám ehetünk fehér lisztből készült pékárut is, sokkal fontosabb az, hogy mit teszünk rá, s ugyanez vonatkozik a tésztára is. Nem csak a teljes kiőrlésűeket lehet egészségesen elkészíteni. Ha teleöntjük mártással és rengeteg sajtot reszelünk rá, a magas rosttartalom mellett sok-sok plusz kalóriával is terheljük a szervezetünket.

A burgonya a másik „üres” kalóriaforrás. A sültkrumpli és a burgonyapüré mindennél jobban laktat, de ha sütőben sütjük, akkor rostot, C-vitamint és káliumot is veszünk magunkhoz vele. Igazából nagyon tápláló étel, de itt sem mindegy, hogy mit eszünk hozzá.

Sokak rettegnek ok nélkül a zsiradékoktól, így elkerülnek sok egészséges ételt is. A mogyorófélék például magas zsírtartalmúak, de sok egyéb értékes tápanyagot tartalmaznak. Teljes értékű élelmiszerek, és kevesebb kalóriabevitel mellett is jóllakhatunk velük.

Nagy hibát követünk el, ha valamely ételtől teljesen megfosztjuk magunkat. Sokkal fontosabb azt mérlegelni, hogy mikor mennyit eszünk abból, amit táplálkozástanilag értéktelennek tartunk. Bellatti osztályozási rendszert javasol, mely a mindig/gyakran/ritkán kategóriákból áll. Saját tapasztalatából is tudja, hogy ha eltiltjuk magunkat bizonyos ételektől, könnyen esünk kísértésbe. Ha semmit sem vonunk meg magunktól, könnyebben betartjuk a mértékletesség elvét. Akkor is élvezettel kell táplálkoznunk, ha éppen fogyókúrára fogjuk magunkat, nem szabad büntetésként megélnünk.

HVG
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

Gondoltam beszámolok a sikereimről, hátha örültök ti is velem :p

Tegnap vettem magamnak egy új farmernacit. Immár két számmal kellett kisebbet,mint a lötyiivás kezdetén hordtam. (ami úgy 4,5 hónapja volt. Két hónap után a korábbi egy számmal kisebbet hordtam, de most kellett egy új) Pedig a súlyom egy hónapja meg sem mozdult lefelé. Mégis valahogy "összemegyek" :D

Voltam vsnap egy tájékoztatón is, ahol sok érdekes dolgot hallottam a lötyiről (voltak számomra újdonságok is), mások személyes tapasztalatairól, és a cég egyéb termékeiről is beszélt egy ifjú intenzív terápiás orvos.
Szóval igyátok, ajánlgassátok, fontolgassátok.
Mert jó!! :p Itt van példának a kisebb farmerom :D
(az egyéb pozitív egészségi változásokról már nem is beszélve!)

És megvettem Robert O. Young (a zöldlötyi feltalálója) PH Csoda c. könyvét is, amiből ugyan még csak a felénél tartok, de már most szívből ajánlom olvasásra mindenkinek. Zöldivónak és ivótlannak is! :)

Ha valakit érdekelnek a részletek, az aláírásomban a zöld linken talál ezt-azt. Meg persze bombázzon a kérdéseivel engem.

Hajrá mindenkinek bármilyen módszert is használtok!
Előre a (külső-belső) Szépség útján ;)
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
A lötyit most is iszom. Én eldöntöttem, hogy legalább egy évig inni fogom. Van bőven leadnivaló kilóm.
Amúgy ez a lötyi nem fogyasztószer, hanem lúgosító. 49 féle zöldségcsírából áll a zöldpor része, amit vízbe teszünk és hozzácsepegtetünk még lúgosító cseppeket. Ez a lötyi.

A fogyás csak "mellékhatása", mert azzal, hogy a szervezet lúgosodik, már nem lesz szüksége a savakat a zsírban pluszban tárolni, így megválik a felesleges puffertől.
De ezt a PH Csoda c. könyvben sokkal szebben leírják mint én.

Ha valaki nem lötyizik, csak lúgosít (lásd az említett citromkúrát), ott is van eredmény, csak talán nem olyan átható és gyors.
A gyógyulások is azért következnek be, mert a szervezet fellélegzik végre az elsavasodás alól és végre van újra saját energiája szembeszállni a bensejében dúló viharokkal.
Tényleg jó ez a PH Csoda könyv. Néhol kissé ugyan szélsőséges, de az alapgondolat teljesen rendben van és hát tapasztalom a saját bőrömön.

Hogy inni kell-e életünk végéig? Szerintem kinek kedve szerint.
Viszont a válasz: nem. Nem kell inni addig.
Ha kipucoltuk a testünket és egészségesek, életerősek, megfelelő súlyúak vagyunk (vagyis a testünk számára optimális súlyúak nem a divat szerinti), akkor elég ha igyekszünk nem mérgezni tovább a testet mindenféle junkfood-dal.
Egyszerűen csak odafigyelünk a táplálkozásunkra,hogy nagyrészt lúgosító ételekből álljon.
Ezt most is megtehetjük, sőt ajánlott is. Viszont aki elhízott, az bizony tárolja még a sok szennyest a testében és a kipucolásához annak, amit évek óta gyűjtögetünk nem elég egy brokkoli naponta.
És mivel kevéssé tudunk megenni annyi zöldséget napi szinten, amennyivel pucolunk is, nemcsak szintentartunk,ezért nagyon hatékony egy ilyen összeállítású lötyi.

Szóval a lötyivel eddig csak jó tapasztalataim voltak és vannak...

És, hogy mi nem vált be?
- az Atkinstól óvok mindenkit akinek kedves az élete. Lehet,hogy lefogy, de milyen áron?
Kipróbáltam pár éve. 4 hét alatt lement 4 kiló. Nem is voltam éhes valóban.
Csakhogy székrekedésem lett, olyan fehérjetúltengésem, amitől úgy bevörösödött a szemfehérjém, mintha a 4 hét alatt nem aludtam volna egy pillantást sem, ingerült és ideges voltam folyton és még elkezdtem csúnyán is beszélni, ami nem szokásom.
Végül amikor már minden szinten elrohadtnak és betegnek és legyengültnek éreztem magam, azt mondtam, hogy a francba a kilókkal, inkább legyek boldog mint sovány.
- Ekkor pártoltam át a 90 naposra. Ez helyrehozott valamelyest, mert ott ettem sok zöldséget és kevés húst. Itt is fogytam 7 kg-t, de nem ment könnyen. Másnak jobban ment, nekem nem. És persze csalódott is voltam, hogy másnak lement 20 kg, nekem meg csak 7. Aztán három hónappal azután, hogy lejárt a 90 nap, visszajött pikk-pakk 9-10 kg.
Gondoltam, akkor erről is ennyit. Benyeltem egy újabb jojót.

Nno aztán úgy döntöttem,hogy a fene akar fogyózni és jojózni tovább, hiszen az eddigi kilóim is mind emiatt kerültek fel.
Ha anno nem kezdem el, akkor ma is örvendhetnék a 60-65 kg-mnak.
Szóval leálltam a kúrákkal. Annyit tettem, hogy vega lettem, vagyis húst nem ettem. Kb. fél évvel később már tojást sem. Aztán gombát sem. Nem direkt, csak egyszerűen nem kívántam őket többé. Sőt, aztán a tojástól már rosszul is lettem amikor egyszer belaktam belőle.
Tejtermékből is inkább a sajtot eszem, de mos készülök épp leállni róla. Viszont készítek házi sajtot tejből továbbra is, mert az nagyon fini! :)
Szóval vega lettem és nem fogyóztam. És lám-lám ugyan nem fogytam, de egy évig tartottam a súlyom, semmi plusz nem jött fel.

Aztán kb. 5 hónapja arra gondoltam, hogy most jött el a lötyiivás ideje. Már egy évvel korábban hallottam róla, de akkor nem izgatott a téma. Most viszont ráindultam és megkerestem a lányt, aki anno beszélt nekem róla.
És elkezdtem iddogálni a lötyit, és hopp megkívántam jobban a zöldségeket. Sokkal több salátát és zöldséget eszem, mert egyszerűen kívánom az ízüket. régen a répát még levesben sem ettem meg, nemhogy nyersen, mostmeg szeretem ropogtatni.
Az én életemben ez vált be és még ragaszkodom is hozzá egy darabig, amíg sikerült kipucolnom a szervezetem és végre fellélegezhet és visszaáll a NORMÁL súlyára. Addig is jól vagyok, energikusabb és mosolygósabb - pedig eddig is vihorásztam azért épp eleget! :-D
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Soha semmit nem szabad szélsőségesen enni. Mindent arányosan.
A lúgosító kajáknál is azt írtam,hogy NAGYRÉSZT lúgosító ételeket fogyasszunk. A könyvben leírt arány 80% lúgos - 20% savas étel.
Fehérje pedig nagyon sok zöldségben van, nem kell a húsból.

És igaz, nem attól fogy az ember, ha vega. Mert a vega nem azt jelenti, hogy csak zöldséget eszik. Látnátok a páromat, aki 15 éve vega, hogy hogyan tolja be magába a túrórudikat :-D Bár ő sokat sportol és nem duci.
A vajaskenyér ugyan vega lenne, de savas is, meg hízlal is.
A krémes is ilyen :cool:
Szóval arányosan étkezni, jólesően és élő ételeket nem a tartósítószerekkel telit.

Amúgy a lötyit még Béky doktor is ajánlja,mert a 49 féle zöldségcsírában benne van egy csomó vitamin is, ami kell a szervezetnek. És ami az egyikben talán nincs benne, az benne van a másikban.
Ha valaki szeret a piacon vásárolgatni és zöldségleveket készíteni otthon, az is jóféle dolog.
 

ttzsu

Állandó Tag
Állandó Tag
fogyi

Sziasztok!

Azt hittem csak nekem vannak örökös súlyproblémáim. Pár évvel ezelőtt szép lassan én is leadtam 16 kilót. Azt vallom, hogy kevesebbet kell enni és nagyon sokat kell sportolni. Én minden másnap tornáztam fél órát, és estemár nem ettem semmit csak max. gyümölcsöt. Havonta másfél, 2 kiló ment le de nem is jött vissza belőle semmi. Csak hát közbejött a gyermekáldás, amiből még maradt pár kiló. Most majd ismét szeretnék fogyni egy kicsit.

Mindenkinek aki fogyózik kitartást, sok gyümölcsöt és sok sikert.

Zsu:p
 

stee

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Már egy ideje napi programom lett, hogy olvasgatlak benneteket és imádom ezt a topikot! Nagyon sok hasznos tippet olvastam és én is nekiálltam, hogy lefaragjam az fölös kilókat - nem sok, csak 5, ám mindenkinek a maga kilóival kell megküzdeni így vagy úgy, ugye? :)

Az a kérdésem, hogy a fogyókúrán kívül, ha hoznék nektek 1-2 fitness videót (vannak nagyon "lájtos" 10 percesek is), akkor lenne kedvetek esetleg kipróbálni őket?
Kitartást mindenkinek!

Stee
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére