Ingyen buszozhat, aki könyvet olvas

Hosszú időbe telt, de elérték céljukat a könyvszeretők a romániai Kolozsváron.

Victor Miron romániai fiatalember imád olvasni, és ezt próbálja átadni honfitársainak. Egy éve kereste meg Emil Boc polgármestert, hogy ne kelljen azoknak fizetni a tömegközlekedési eszközökön, akik könyvet olvasnak utazás közben.

A kérés meghallgattatott: június 4-7-ig mindenki regényekkel indult el otthonról, ugyanis így nem büntethette meg őket az ellenőr.

Romániában egyre több az ilyen esemény. Akinek például a Facebook-profilján egy könyv képe köszön vissza, az számos helyen - így sok fodrásznál és egyéb boltban - jelentős kedvezményekhez juthat.

Április 23-án, a könyv világnapján ingyen mehetett a város botanikus kertjébe, aki vitt magával egy kötetet.

Az aktivisták következő célja, hogy rávegyék Mark Zuckenberget, a legnagyobb közösségi site atyját, hogy hivatalos oldalán arca fotója helyett jelentessen meg egy általa kedvelt művet.

k%C3%B6nyvbusz1.jpg


k%C3%B6nyvbusz2.jpg


k%C3%B6nyvbusz3.jpg


k%C3%B6nyvbusz4.jpg




könyvbusz.jpg
 
A magyarok egy része, nem azért nem olvas, mert nincs ideje, vagy kedve, hanem azért mert funkcionális analfabéta, olvasási nehézségekkel, és szövegértési problémákkal küzd (sajnos már a felsőoktatásban is).
Nem alakult ki az olvasás illetve az olvasással való ismeretszerzés igénye.
Nem kapott ösztönzést a családtól, vagy az iskolától, sőt a liberális, túlzottan megengedő oktatáspolitika is igen sokat ártott.
Vannak akik szívesen olvasnának, de nem tudják megfizetni a könyvek árát, és talán még a könyvtári tagsági díjat sem. De olyanok is vannak bőven akiknek a polcán nincs egyetlen kötet sem, és életükben egyszer sem láttak könyvesboltot belülről, és erre még büszkék is.
Nálunk valószínűleg csak a potyázás lehetőségét látnák, és csak alibiből vinnének magukkal könyvet az emberek, tisztelet a kivételnek.
Ugyancsak megdöbbennének, ha az ellenőr megkérdezné, hogy éppen mit olvastak az előző percekben.

Legyen szép a napotok!
 
Az olvasást lehet fejleszteni, csak egy téma kell, ami érdekel, az agy rááll a betüfalásra, és egyre jobban megy, csak nem szabad abbahagyni.
 
Ez hogyan működik?
Bemegy a hölgy a fodrászhoz, a fodrász gyorsan felvesz őt ismerősnek, és megnézi a Facebook profilját
Vagy a közlekedési eszközön az ellenőr kikérdezi a kezében könyvet tartó utast, mondja el, mit olvasott idáig?
Életszerútlen.


Miért nem ismeri a szövegdoboz a " facebook" szót ?
 
Sztem ez baromság, mivel én is imádok olvasni, de sajnos mozgó járművön ha olvasok hányingerem lesz, és ezzel nem vagyok egyedül.. Vagy csak tartsak egy könyvet a kezemben és akkor nem kell jegyet vennem?? Hagyjuk már....
 
Kezdeményezésnek szimpatikus.De nem tudom tényleg, mi a hatása? Csak többet szorongatnak vagy olvasnak is?
Az eredménye 5-10 év múlva lesz felmérhető,Persze azért gondolom aki szorongatja a könyvet, lesz aki beleolvas és esélye van ott is ragad
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,825
Tagok
615,863
Legújabb tagunk
Batteriestaz
Oldal tetejére