Isten és más mesék

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyébként egy elgondolkodtató kérdés.:
Ha Isten fiú, akkor hogy tudott nőt teremteni?
Ha erre azt mondod, hogy Isten férfi és nő is egyben, akkor te miért férfiként gondolsz rá?
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves KDina!

Ezt azért gondold át még egyszer!

Én nem nevezném teremtésnek azt, hogy az Isten által teremtett test képes reprodukálni magát.



A gyermek születése is Istennek köszönhető, nem pedig nekünk. Ha Ő nem teremtett volna minket olyanná, hogy képesek legyünk reprodukálni magunkat, mi nem lennénk képesek egy embert létrehozni. Tehát abból "dolgozunk", amit Isten rendelkezésünkre bocsátott.

Az ember Isten képmására teremtett, de nem rendelkezik Isten minden képességével. Pl. Nem tud teremteni, nem tud a jövőbe látni, nem tud egyszerre mindenhol jelen lenni, és még sok ilyet nem tud. Ezek az isteni képességek nem tartoznak bele az "isteni képmás" fogalmába.



Azért ne ragadd ki Jézus kijelentését a szövegkörnyezetből. Egyáltalán nem mindegy, hogy miben hiszünk. Jézus az Ő Atyjában való hitet hirdette, nem pedig úgy általában a hitet.

Szia Jaszladany!

Ha Isten a saját képmására teremtett bennünket, akkor ebbe beletartoznak az Isteni képességek is. Egyébként honnan filozófálod azt, hogy ezek a képességek nincsenek meg bennünk?
Nem hinném hogy a Biblia írna erről, de ha meg ezt te találtad ki, mert nem hinném hogy még szóba került volna ez a dolog, ami azt tanúsítja hogy ez csak a te gondolatod, ráadásul ezt igézed is másnak. Nem lehet hogy a Biblia is ilyen gondolatok által lett írva (ami ebben az esetben, már is hihetőbb) és semmi köze Istenhez?

Egyébként ha hiszel valamiben, vagy valakiben, ettől még nem leszel értékesebb ember és nem lesz jobb életed. Egyébként mi az értelme annak, hogy Istenben hisz az ember? Ha te lennél Isten, akkor számítana neked az, hogy higgyenek benned? Mint ember, igen. De mint Isten? Gondold végig és fogalmazd meg magadban ezt a kérdést! Nekem miért jobb, ha hisznek bennem? Fontos, hogy Isteni szemszögből kapj a kérdésre választ. Nekem az a gyanúm, hogy semmi komoly nem fog eszedbe jutni, aminek jelentősége lenne.
Tehát feltételezhető az a dolog, ha valaki Istenben próbálja megtalálni önmagát, az nem hívő, hanem hitetlen. Mivel azért kényszerült erre, mert vagy így nevelték, vagy pedig nagyon is kilátástalan a helyzete, csak nem meri ezt felvállalni, holott ez lenne a helyes út.

Egy kérdés.:
Ha Jézus, Istent (vagyis az apját) hirdette, akkor nekünk miért Jézust kell hirdetnünk, holott mindennek a forrása Isten?
Tudvalevő, hogy mindent, beleértve a problémákat is, a forrásánál kell kezelni.
Akkor miért Jézus felé kell megnyílnunk és őt imádni, mikor ezt Isten felé kell megtenni?

Egyébként én nem vagyok hívő és Istentagadó sem, de szeretnék erre a kérdésre, választ kapni.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jaszladány!

Köszönöm kimeritő válaszaidat!

Talán azzal kellene kezdenem,hogy ezen a fórumon tőled tanultam a legszentebb erényt,az emberségesség erényét.Te minden körülmények között korrekt,őszinte,és a hitedhez hűen ragaszkodó,mégis objektiv tudtál maradni.
Az emberség,a másik tisztelete,és szeretete kell hogy maradjon nekünk,mert csak ezáltal tudunk kiteljesedni,és egymást segiteni!

Kedves Éva!

Köszönöm, ezek nagyon kedves szavak, és örülök, ha így látod, bár én nem tettem mást csak Isten Igéjét próbáltam közvetíteni.

És remélem, hogy most sem okoztam Neked bánatot, de én nem tehetek mást, nekem azt kell mondanom, amit a Biblia tanít, mert ezt vallom, ennek az igazát tapasztalom. Isten és az Ő beszéde számomra nem teológia, hanem valóság, egy élő kapcsolat.

Még reagálnék pár gondolat erejéig a válaszodra. Azt mondod:

Kell ennél több,hogy tudjuk,hogy Ő van?
Erre nagyon egyszerű a válasz.
Ez a legfontosabb számunkra,a többi ...?(már csak hab a tortán!)

A Biblia azonban azt mondja, nem elég tudnunk azt, hogy Isten létezik.
Jak. 2.19
"Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek."

Tehát az ördögök is eljutnak odáig, hogy Isten létezik, sőt jobban tudják, mint mi. Nekünk azonban ennél tovább kell lépnünk... kapcsolatba kell kerülnünk Istennel, és azt kell tennünk, amit Ő mond. Ez a mi érdekünk.

Sajnálom, ha elszomorít, hogy az ezoterika a Biblia szerint nem út Istenhez. A Biblia persze nem ezoterikának nevezi, de az ezotéria mai tanításai, gyakorlatai, felismerhetők a bibliai leírásokban, sajnos kizárólag a bálványimádó népek kultuszaiban. Ezeket a dolgokat Isten, az emberek érdekében, már abban az időben is szigorúan tiltotta.

Ha megtisztitom magam az u.n. rossz dolgoktól,akkor csak jót teszek ezzel magamnak,sőt másoknak is,mert ezzel szándékomban áll megszüntetni az emberi gyarlóságot (pl:önzés,harag),és ezzel máris segitettem magunknak általa.

Az biztos, hogy jó, ha jóra törekszel, ezzel nincs is semmi probléma. A kérdés az, hogy csak egy jó ember szeretnél-e lenni, vagy szeretnél kapcsolatba kerülni a Teremtőddel, aki Önmagát adta érted a kereszten, hogy megváltson Téged magának. Ha úgy érzed, hogy nincs szükséged Ő rá, ha ezt elutasítod, akkor Jézus kereszthalála érted hiábavaló volt. És sosem tudod meg, mi volt Isten terve az életedre nézve már azelőtt, hogy megszülettél volna. Pedig hiszem, hogy egyedül ezt a tervet betöltve vagyunk a helyünkön, és csakis így lehetünk boldogok már itt a földi életünkben.

Azt írtad, nem érted, mit jelent az, hogy Jézus életet és személyiséget cserélt velünk.
Talán már elgondolkodtál azon, miért "szövetségek"-ből áll a Biblia, miért Ó és Újszövetségből. És főleg... miért szinonimája ez a "szövetség" szó a "testamentum" azaz a "végrendelet" szónak. Hisz bizonyára hallottad már így is: Ó és Újtestamentum.

A bibliai szövetség értelmében, a szövetséget kötő felek kifejezték, hogy többé nem önmaguknak élnek, hanem egymásnak. Meghalnak önmaguknak, és az életük ezentúl egymásé. Ezért nevezik a "szövetséget" végrendeletnek. Ahol "szövetség" volt, ott halál volt. Meghalás önmaguknak. Ennek kifejezésére pl. állatot is áldoztak, és a személyiség-csere kifejezésére a felek ruhát, vagy fegyverzetet is cseréltek (mint pl. Dávid és Jonathán).

Jézus is ilyen szövetséget között velünk. Csakhogy az az élet, amit ő átvett tőlünk, egy bűnös, ezért halálra ítélt élet volt. És Ő el is hordozta ezt az ítéletet helyettünk. Mi pedig megkaptuk az Ő bűntelen, örök életét cserébe. De ez azt is jelenti, hogy úgy is kell élnünk, mintha Ő élne helyettünk. És valójában Ő is él helyettünk.
Mert a Szent Lélek által a szívünkbe fogadhatjuk Őt, és attól kezdve Ő él, beszél és mozog általunk mindaddig, amíg engedelmeskedünk neki, azaz Istennek. Az Ő Lelke ad erőt ehhez.
Ez a kis történet talán érthetőbbé teszi a Megváltás lényegét, kérlek, olvasd el:

http://canadahun.com/forum/showpost.php?p=2032140&postcount=121


Az ezoterikával kapcsolatban azt mondod:

Olyat soha nem állithat az ezoterika,hogy olyanok lehetünk,mint Isten,mert ez kizárt!

Az ezoterika nem szó szerint hirdeti, hogy olyanok lehetünk, mint Isten, ezt nem mondja ki, de olyan képességeket ígér, amiknek csak Isten van a birtokában. Tehát ha egy kicsit bekukucskálsz a sorok mögé, akkor meglátod, hogy bizony azt ígéri, hogy olyan lehetsz, mint Isten.
Természetesen ez kizárt, ebben igazad van, éppen ezért hazugság ez az ígéret.
Mint látod, mégis sokan elhiszik, hogy a jövőbe fognak látni, gyógyítani fognak tudni, hogy puszta energiával tárgyakat fognak mozgatni, stb.
Ezeket a képességeket nem Istennek tulajdonítják, hanem azt gondolják saját magukból származnak.

Hát fentebb emlitetted kedves Jaszladany,hogy ezek a képességek Istentől származnak,és embereken keresztül mennek végbe.

Természetfeletti képességek, mint pl. a gyógyítás, abban az esetben származik Istentől, ha valaki hittel befogadta a szívébe Jézus Krisztust, és Jézus él benne, mint fentebb leírtam, és Jézus cselekszi benne és általa ezeket a csodákat. Ezzel a hívő is tisztában van.
Hogy egy bibliai példát is mondjak erre: Amikor Péter és János apostol meggyógyított egy sánta embert a Jeruzsálemi templom kapujánál, utána Péter így szólt a csodálkozókhoz:

ApCsel. 3.12-13, 15.
Amikor Péter ezt látta, így szólt a néphez: „Izráelita férfiak, mit csodálkoztok ezen? Mit néztek úgy ránk, mintha saját erőnkkel vagy kegyességünkkel értük volna el, hogy ő járjon?
Ábrahám, Izsák és Jákób Istene, a mi atyáink Istene megdicsőítette Fiát, Jézust... Az ő nevébe vetett hitért erősítette meg az ő neve ezt az embert, akit itt láttok és ismertek, és a tőle való hit adta vissza neki a teljes egészségét mindnyájatok szeme láttára.

Tehát ez elég mély különbség a Biblia, és az ezotéria tanítása között, ami a természetfeletti képességeket illeti.

Nem azzal van a probléma, hogy segíteni akarsz a családtagjaidon az ezotéria segítségével, vagy gyógyítani szeretnél. A probléma azzal van, hogy ehhez milyen forrást hívsz segítségül.
Mert abban egyetértünk, hogy ilyen képesség, mint amiről a fenti bibliai rész is beszámol, nem származhat embertől.
Viszont ennek alapján, ha valaki nem Jézus nevében teszi, azaz nem Jézus neve által gyógyít, akkor más szellemi forrásból kell fakadnia.


Nem akartam "megtorlás"-ra még csak utalni sem. Pusztán arról van szó, hogy a Biblia szerint az ezoterikus úton megszerzett "áldások" többet ártanak, mint használnak. Még ha ez nem is lesz nyilvánvaló azonnal.
Ez nem Isten büntetése... Hanem a Vele ellentétes szellemi forrással való kapcsolat következménye.

Az írod, az ezotéria útján az ember
Az örök boldogságot nem ebben leli meg,de a "földi boldogságra" hatással lehet.

Én a Biblia alapján azt látom, hogy a földi és az örök boldogság elválaszthatatlan egymástól. Itt a földön sem lehetsz boldog Isten nélkül.

Igen erre röviden:
"Isten mellettünk,ki ellenünk"
Ez a szlogenem,ami átsegit minden nehézségen!

Igen, ez egy biztató szlogen, de ebben az esetben sem szabad a szövegösszefüggéséből kiragadni Pál apostol szavait, mert akkor könnyen elsiklunk afelett, hogy ez a bátorítás a hívőknek szól! Azoknak, akik a szívükbe fogadták Krisztust.
Olvasd el figyelmesen, milyen összefüggésben mondja ezt Pál apostol a Rómabeli gyülekezet keresztényeinek:

Róm. 8.28
"Tudjuk pedig, hogy azoknak, a kik Istent szeretik, minden javokra van, mint a kik az ő végzése szerint hivatalosak.
Mert a kiket eleve ismert, eleve el is rendelte, hogy azok az ő Fia ábrázatához hasonlatosak legyenek, hogy ő legyen elsőszülött sok atyafi között.
A kiket pedig eleve elrendelt, azokat el is hívta; és a kiket elhívott, azokat meg is igazította; a kiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette.
Mit mondunk azért ezekre? Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk?
A ki az ő tulajdon Fiának nem kedvezett, hanem őt mindnyájunkért odaadta, mimódon ne ajándékozna vele együtt mindent minékünk?
Kicsoda vádolja az Isten választottait? Isten az, a ki megigazít;
Kicsoda az, a ki kárhoztat? Krisztus az, a ki meghalt, sőt a ki fel is támadott, a ki az Isten jobbján van, a ki esedezik is érettünk"

A fenti szlogenedre tehát akkor támaszkodhatsz teljes bizalommal, ha Te is Isten "választottai" közé tartozol. Ha Te is az vagy, akit elrendelt, hogy az Ő Fia ábrázatához hasonlatos legyen, akit megigazított, aki Ő Hozzá tartozik, Aki az Övé. Akkor elmondhatod, az Isten velem, kicsoda ellenem?

Ehhez azonban a szívedbe kell fogadod Jézust, hogy a szellemedben újjászülethess az Ő élete által, amit a Tiédért cserébe ad neked. Amíg nem születsz így újonnan, addig halott vagy a bűn miatt. Isten pedig "nem holtaknak, hanem élőknek Istene." (Máté 22,32.)
De ha a szívedbe fogadod Jézust, akkor Rád is fog vonatkozni ez az kijelentés:

Kol. 2.13
És titeket, kik holtak valátok a bűnökben... megelevenített együtt Ő vele, megbocsátván minden bűnötöket...

Kívánom, hogy megtapasztald ezt, ugyanúgy, ahogy én.
De ezt az ezotéria sosem tudja megadni neked.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha Isten a saját képmására teremtett bennünket, akkor ebbe beletartoznak az Isteni képességek is. Egyébként honnan filozófálod azt, hogy ezek a képességek nincsenek meg bennünk?

Kedves Porgressor!

Az ember nem Isten. Ha azt hiszed, isteni képességekkel rendelkezel, próbálj meg teremteni egy embert, vagy életre kelteni egy tárgyat.
Amit írok, nem filozofálom, és nem is én találtam ki, mindent a Biblia kijelentése alapján írok. Ha nem hiszed el nekem, hogy az emberek nem rendelkeznek isteni képességekkel, olvasd el pl. Jób könyvét.
Jób. 38.12
Parancsoltál-é a reggelnek, a mióta megvagy? Kimutattad-é a hajnalnak a helyét?
Jób. 38.33
Ismered-é az ég törvényeit, vagy te határozod-é meg uralmát a földön?
Jób. 39.29
A te értelmed miatt van-é, hogy az ölyv repül, és kiterjeszti szárnyait dél felé?
Jób. 39.30
A te rendelésedre száll-é fent a sas, és rakja-é fészkét a magasban?
stb.

Vagy Ésaiást:

Ésa. 45.11
Így szól az Úr, Izráelnek Szentje és Teremtője: Kérdezzétek meg a jövendőt tőlem, fiaimat és kezeim munkáját csak bízzátok reám!

Vagy Mózest:
2 Móz. 15.26
... én vagyok az Úr, a te gyógyítód.

1 Móz. 6.3
És monda az Úr: Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy ő test; legyen életének ideje száz húsz esztendő.

Szóval ez nem volt túl bölcs kérdés.

Egyébként mi az értelme annak, hogy Istenben hisz az ember?

Próbáld ki, és meg fogod tudni.

Ha te lennél Isten, akkor számítana neked az, hogy higgyenek benned?

Ha tudnád azt, hogy Isten a szeretet, nem merülne fel benned ilyen kérdés.
Ha Te szólnál a gyerekednek, hogy ne az autópálya közepén játsszon, mert elüti egy autó, mindegy lenne neked, hogy hisz-e neked vagy sem?
Ha szereted őt, elengedhetetlenül fontos neked, hogy higgyen benned, mert csak akkor fog engedelmeskedni a szavadnak; az engedelmességén pedig az élete múlik.

Tehát feltételezhető az a dolog, ha valaki Istenben próbálja megtalálni önmagát, az nem hívő, hanem hitetlen.

Ezt a mondatodat nem lehet értelmezni, mivel a hitetlen szerint nincs is Isten.

Egy kérdés.:
Ha Jézus, Istent (vagyis az apját) hirdette, akkor nekünk miért Jézust kell hirdetnünk, holott mindennek a forrása Isten?
Tudvalevő, hogy mindent, beleértve a problémákat is, a forrásánál kell kezelni.
Akkor miért Jézus felé kell megnyílnunk és őt imádni, mikor ezt Isten felé kell megtenni?

Egyébként én nem vagyok hívő és Istentagadó sem, de szeretnék erre a kérdésre, választ kapni.

Kedves Progressor! Ez végre egy értelmes kérdés.

Isten és Jézus egy és ugyanaz.

De hogy megelőzzem a kérdéseidet:

Jézusban Isten Igéje testesült meg, de Isten azonos az Ő Igéjével.
Ján. 1.1
Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
Ján. 1.14
És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.

Jézus tehát ember is volt és Isten is. Volt egy hozzánk hasonló, emberi természete, de ugyanakkor volt egy isteni természete, amely Maga Isten volt.
 

KDina

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia KDina!

Az igaz hogy a gyermek leszületéséhez mi adjuk a testet, de az a test, az ő információinak a megtestesülése.
A másik, hogy Istennek csak egyszer kellett a testet megteremtenie, az nem így van, mert mindannyiunknak más a testfelépítése külsőre is. Ez csak úgy lehetne hiteles, hogy Isten a fizikai élethez megteremtette a megfelelő feltételeket. A többi már csak Információ kérdése, hogy mivé alakul a születendő test.

Ezt csak Jaszladany miatt írtam,mert ő vallja,h Ádám az ősapánk.
A szellemi leszületések és testetöltések nyilván nem ilyen egyszerűek voltak a teremtéstörténetben,de ehhez már Karsay István kéne megkérdezni,hátha ő el tudja mondani egyszerűen,az,h az a sok bukott szellem (mint mi is)hogyan ölt testet.Van erről egy könyv,de nelég bonyulult.Komoly biológia,matematkia,fizikai és kémiai folyamatokat magyaráz el a szellem tan ismeretében,számrendszerekre épülő-nagyon nehéz mű.
Álljon itt egy részlet,ami talán közelebb visz a megoldáshoz (de hangsúlyozom,h a teljes mű elolvasása kell ahhoz,h teljesen összeálljon a kép)

"....Azt mondtuk, hogy az ellentétes szellemek a megsűrűsödött elektromos fluidban megdermedtek és hogy a dermedtség a elektromágnesességg, meg a fluidok megtisztulása és különválása folytán megszűnt. Már tudjátok, hogy minden fluidban mikrokozmikus szervezetek és sejtállatkák támadtak s éppen ez idézte elő a fluidok elkülönülését. Az ellentétes szellemek tehát szintén szerves és sejtekké képződött fluidban voltak, amely sejtek e fluidok erejét és éltetőjét képezték s melyet mi e szellemek burkolatában idegszellemnek nevezünk. Ezek a szellemek félanyagiasak voltak és félanyagi világon ébredtek fel. Környezetükben olyan fluidot éltettek, amely sejtekkel bírt, és azt akaratuk szerint idegeikkel vagyis erejükkel mozgatták.Az ellentétes szellemek mit sem tehettek a természeti törvény ellen, alá kellett magukat ennek rendelniük. A tűzkarikáknak világokká történt alakulása ugyanolyan törvények szerint és fokozatokon át történt, mint az embrió világoké, csak sűrűbb, anyagiasabb mértékben. A molekuláris állapotból embrió csírák új világokká „keltek ki”. Ezek a csírák a karikákból spirálmozgással villamos állapotban váltak ki és eleinte mellékbolygókként csatlakoztak e világokhoz, hogy azután fokozatosan kifejlődjenek. Anyavilágukkal bolygó viszonyban voltak és a világosságot a másodrendű napok útján kapták, amely számukra szoláris fény volt.
A molekulák tehát a spirálmozgásban csirákká lettek;azután kiválván, a spirálmozgás folytatásában „tojásokká”,később ugyanúgy üstökösökké, majd egyszerűen gördülő világokká, végre törvényesen rotáló napokká fejlődtek. Az utóbbi kifejlődött világok az ellentét befolyására, ami vulkanikus forradalmakat idéz elő, szintén tűzkarikákat dobnak ki, amelyek
ugyanazon törvény szerint fejlődve, e világok bolygóivá vagy kísérőivé alakulnak.
A tűzkarikákból először kifejlődött világokat harmadrendű napoknak nevezzük.
Az ellentétes szellemek kölcsönös fluidikus érintkezése nem alkotott új életet, csak új átalakulást; elektromos fehérje anyagot fejlesztett ki, molekulárisán és sejtszerűen éltetve, amely mikrokozmikus élet egy nagy szervezetben egyesült és gépiesen élő alakot vagy állatot képezett. Ezek az állatok azután érzékiség útján mindenféle leszármazásban szaporodtak.
Minél erőteljesebb és öntudatosabb lett az életprincípium, annál hatóképesebbé vált, annál közelebb jutott az Istenből kiáradó szellemi princípiumhoz. Hatóképességének tetőpontja összeforrasztotta, egyesítette őt a szellemi erővel, amiből embriószellemek születtek. Az éltető princípium legnagyobb hatóképességét elérvén, az egyesítő körforgás alatt éltetve és dolgozva, az alvilágokból a másodrendű napokba, onnan az ősnapokba és így fokozatosan az ősvilágossághoz vonzatott, ahol az Istenből áradó szellemi princípiummal egyesülten, új alkotásként embriószellemek alakjában vált ki, mint egykor Isten elsődjei.
Ezek az embriószellemek buktak le a Földre és itt kezdődik a Biblia.
Mózes elbeszélése a teremtés történetéről tudományosan helyes, vagy hittanilag igazságos nem lehetne, ha az csupán a földre szorítkoznék. Mózes elbeszélése az egész mindenségről szóló képet öleli fel.
Csak a szavak szellemét keressétek.

De most térjünk vissza a Biblia előtti időre.
És akkor itt jön az,ami a kérdésedre valójában válasz (csak muszáj volt előtte egy "bevezető"):
Azt is mondja a biblia, hogy az Isten az embert földből teremtette,
leheletével adván neki életet. Az embriószellemek valóban Isten lehelete által váltak élő szellemi princípiummá és világaik fluidjaiból öltöttek magukra fluidikus idegszellemet.De ez még nem a Föld!
Ádám hosszú alvása Éva teremtetése előtt a duálok benső egyesülésének folyamata, amelyen a szellemek az ősnapokon mentek át. Felébredése és társának megpillantása képezi a szellemek duál-öntudatát, azt hogy ketten egyet képeznek.
Mózesnek a teremtésről szóló elbeszélését a bukásig csupán a teremtés vázlatos képének tekinthetjük. Szavai isteni sugalmazásnak, ősigazságnak veendők, a nagy egészre képletesen alkalmazva.Amíg a szellemek le voltak kötve e világok fluidjaiban, a szellemi princípium a rotáció erejével élő sejteket és fehérje szervezeteket vonzott magához, amelyek mindinkább kifejlődvén, e szellemek testévé váltak. Azután felébredvén, testet
öltésük tudatára jöttek, amint megvolt még bennük annak az emléke is, hogy a múltban ballépést követtek el.
A testek vonzása, vagyis a szellemek testet öltése az e világokban levő sejtekre és fehérje-csíraanyagra vonatkozó ugyanazon szellemi és idegszellemi vonzás törvénye szerint történik, amely vonzás a rotáció következtében formákat alakit.
Minthogy az érzéki és gőgös szellemek bukásuk alatt, mint egykor a démonok, maguk akartak teremteni, s ehhez ugyanazokat az idegszellemi fluidikus eszközöket használták, ebből szintén érzéki szervek támadtak, amelyek a bukott szellemeket testként vették körül. Azaz lelki-testi vagy idegszellemi érintkezés útján önmagukat megsűrítvén, ily módon szervesen élő, érzéki testet láttak önmaguk körül támadni. Halálhoz hasonló álomba esvén, a rotáció már érzéki, szerves testben ébresztette fel őket, s e test útján most már szellemileg tudtak nyilatkozni. Tehát testesülve ébredtek fel úgy, amint az életprincípium szintén testet öltésekben és átalakulások közepette él és mozog. És ezek még mindig nem a Földön történtek,hanem az ötödik napkörben.
Szellemi túlemelkedés és önmaguk túlértékelése, valamint erőszakos érzéki kicsapongások a halál útján alacsonyabb világokba kényszeri tik őket, vagyis a szellem lekötött állapotában alacsonyabb világban ölt testet és ott emberi minőségben ébred öntudatra.
Azt mondtuk, hogy a hatodrendű napok a legkisebbek és a legsűrűbb anyagúak voltak, amelyeknek forgása megsokszorozódott.
Ezek közé a hatodrendű napok közé tartozik a Föld és a naprendszer is, amelynek, mint látjátok sok testvére van, amelyeknek ugyanaz a rotációja és sűrűsége.
Isten jelen van ezekben a világokban is, mert mindenhol jelen van, az ősvilágosság lefokozódásaiban és az erő sokféle nyilvánulásában.
A felébredés elmélete és módja minden szellemre nézve egyforma. Ezek az érzékies és gőgös szellemek mindig az anyagban ébredtek fel, miután képződésük alatt lekötött állapotban voltak. Ezekkel a világokkal egyenértékű testtel és szervezettel ébredtek fel, amely őket érzéki életre képesítette. A legelfajultabb szellemek (emeberek)sűrűbb és anyagiasabb testben ébredtek fel, mint aminőt eddig leirtunk.
Testetöltésük a világaikban képződő szervek motorikus vonzása útján ment végbe, amely szervek elfajulásuk és az érzéki kielégítés vágya következtében állatemberiesek (homo rudolfensis,homo habilis,homo ergaster,homo erectus,homo sapiens és a jeti is állatember)voltak és csak a szellem hosszas tisztulása, a test és a fajok sokféle változása után váltak emberivé.
Elvben a képződés módja mindig hasonló, még ha
változataiban lefokozottabb, anyagiasabb és durvább is. Ekképp
az ily mélyre bukott szellemek durva, anyagi szülő szervek
közepette találták magukat, amelyekhez a leszármazás
törvényénél fogva szervileg és anyagilag hasonlókká váltak.
 

KDina

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Jaszladany!

Ha Isten a saját képmására teremtett bennünket, akkor ebbe beletartoznak az Isteni képességek is. Egyébként honnan filozófálod azt, hogy ezek a képességek nincsenek meg bennünk?
Nem hinném hogy a Biblia írna erről, de ha meg ezt te találtad ki, mert nem hinném hogy még szóba került volna ez a dolog, ami azt tanúsítja hogy ez csak a te gondolatod, ráadásul ezt igézed is másnak. Nem lehet hogy a Biblia is ilyen gondolatok által lett írva (ami ebben az esetben, már is hihetőbb) és semmi köze Istenhez?

Egyébként ha hiszel valamiben, vagy valakiben, ettől még nem leszel értékesebb ember és nem lesz jobb életed. Egyébként mi az értelme annak, hogy Istenben hisz az ember? Ha te lennél Isten, akkor számítana neked az, hogy higgyenek benned? Mint ember, igen. De mint Isten? Gondold végig és fogalmazd meg magadban ezt a kérdést! Nekem miért jobb, ha hisznek bennem? Fontos, hogy Isteni szemszögből kapj a kérdésre választ. Nekem az a gyanúm, hogy semmi komoly nem fog eszedbe jutni, aminek jelentősége lenne.
Tehát feltételezhető az a dolog, ha valaki Istenben próbálja megtalálni önmagát, az nem hívő, hanem hitetlen. Mivel azért kényszerült erre, mert vagy így nevelték, vagy pedig nagyon is kilátástalan a helyzete, csak nem meri ezt felvállalni, holott ez lenne a helyes út.

Egy kérdés.:
Ha Jézus, Istent (vagyis az apját) hirdette, akkor nekünk miért Jézust kell hirdetnünk, holott mindennek a forrása Isten?
Mert Jézuson keresztül lehet Istenhez eljutni.Ha azt cselekszed,amit Jézus tanít,akkor kerülsz Istenhez.

Tudvalevő, hogy mindent, beleértve a problémákat is, a forrásánál kell kezelni.
Akkor miért Jézus felé kell megnyílnunk és őt imádni, mikor ezt Isten felé kell megtenni?[/QUOTE]

Mindkettő felé meg kell nyílni,de könnyebb Istent Jézuson keresztül megismerni.

Egyébként én nem vagyok hívő és Istentagadó sem, de szeretnék erre a kérdésre, választ kapni.[/QUOTE]

Ez így normál,én is így kezdtem.:)
 

KDina

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyébként egy elgondolkodtató kérdés.:
Ha Isten fiú, akkor hogy tudott nőt teremteni?
Ha erre azt mondod, hogy Isten férfi és nő is egyben, akkor te miért férfiként gondolsz rá?

Tudom,h nem nekem tetted fel a kérdést,de azért szeretnék válaszolni rá.
Az a baj,h az emberek mindent csak anyagban,fizikálisan tudnak elképzelni,pedig Isten egy szellem.Nincs neme.Ő egy ősenergia,ha így könnyebb.Isten szellemeket teremtett,akiket szeretet ereje tartott egyben,de bukásuk következtében ketté szakadtak egy adó és egy vevő félre.Vagyis egy női és egy férfi részre.Ezért érezzük azt,h mindig keressük a párunkat,a másik felünket!
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Már tudjátok, hogy minden fluidban mikrokozmikus szervezetek és sejtállatkák támadtak...

Tudjuk, sőt, Ernoe-től azt is tudjuk, hogy ezeknek a sejtállatkáknak a DNS-e a felépítésükhöz szükséges több milliárdnyi belekódolt információval véletlenül, a semmiből állt elő. :D

... az ősvilágossághoz vonzatott, ahol az Istenből áradó szellemi princípiummal egyesülten, új alkotásként embriószellemek alakjában vált ki, mint egykor Isten elsődjei.

De Ernoe szerint ehhez semmi szükség nem volt Istenre.

Úgyhogy ebbe én a továbbiakban nem is szólok bele. :..:
 

KDina

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudjuk, sőt, Ernoe-től azt is tudjuk, hogy ezeknek a sejtállatkáknak a DNS-e a felépítésükhöz szükséges több milliárdnyi belekódolt információval véletlenül, a semmiből állt elő. :D



De Ernoe szerint ehhez semmi szükség nem volt Istenre.

Úgyhogy ebbe én a továbbiakban nem is szólok bele. :..:

Ehhez talán nincs Istennek köze közvetlenül,de ahhoz már igen,h az emriószellemeket(vagyis a másodteremtett szellemeket) Isten teremtette az elsődteremtettekkel együtt.Én innen folytattam a történetet;)
 

lada18

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet, hogy már esett róla szó, de egyik nagyapám szerint nem Isten teremtette az embert a maga képmására, hanem pont fordítva...

Ha az ember az ilyen csúsztatásokon hajlandó túllépni, akkor Biblia nevezetű könyv egész hasznos olvasmány lehet. De ha minden minden szavát (betűről betűre) betartjuk (halálosan komolyan vesszük), abból BÁRMI is kisülhet, kezdve a "felebaráti szeretet"-től a "„Szemet szemért, fogat fogért..."-ig.
 

KDina

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet, hogy már esett róla szó, de egyik nagyapám szerint nem Isten teremtette az embert a maga képmására, hanem pont fordítva...

Abban az értelemben,h az emberek azt hiszik,h Isten is egy ember,nagy szakállal,aki trónon ül-így igaza volt nagypapádnak :)

Ha az ember az ilyen csúsztatásokon hajlandó túllépni, akkor Biblia nevezetű könyv egész hasznos olvasmány lehet. De ha minden minden szavát (betűről betűre) betartjuk (halálosan komolyan vesszük), abból BÁRMI is kisülhet, kezdve a "felebaráti szeretet"-től a "„Szemet szemért, fogat fogért..."-ig.

Nekem nem hiszik el,amikor azt mondom,h nem kell mindent szó szerint venni a Bibliából,mert az képletekben beszél.
 

gyuszab

Állandó Tag
Állandó Tag
Aki magában hisz Istenben hisz, hiszen Ő mindenhol ott van, minden Ő, Mi az alkotóelemei vagyunk. Olyan ez mint a testünkben lévő baktérium, hihet magában, de a léte attól függ hogy, mit cselekszünk.
 

eveart86

Állandó Tag
Állandó Tag
Én hiszek magamban,de nem hinném,hogy ezáltal Istenben is.Vagy nem is tudom,az biztos,hogy nem a jó öreg keresztény ésatöbbi vallás szerint hiszek.
 

bela970

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem nincsenek. Valamiben/valakiben mindenki hisz - legfeljebb nem keresztény, igazhitű, .....

Valakitől várjuk a sült galambot.
Az egyház egy jó üzlet - kár, hogy nem én találtam ki:)

Talán némelyiket be lehetne tartani ("ne lopj"):)
Kíváncsi lennék az eredeti Bibliára.

Megyek csomagolni!

"Bízz istenben és tartsd szárazon a puskaport!"

Attól még, hogy hiszünk abban, hogy nem vagyunk egyedül, az nem jelenti azt, hogy istenben hiszünk.
Ha egy lény nálunk okosabb, fejlettebb...- tűnhet istennek.
De az-e?
Mit jelent számunkra az Isten?
A Biblia előtt mi volt?
Aki nem keresztény az már ateista - mert nem abban hisz, amit elvárnak tőle?

Egyetértek. "Végtelen jóság"-ában miért teremtett gonosz embereket?

Becsomagolok mindent amit nem tudok megoldani, és átadom valakinek aki megoldja, majd várom a "sült galambot".

Egyébként ha megtalálják az eredeti Bibliát - én szívesen elolvasnám.

Én is,hogy az egyházak orra alá tudjam dörgölni,mert ugye hazugságok tömegével öltek embereket,egy fikcióra hivatkozva.De ez csak az én véleményem.
Nem vagy egyedül ezzel a véleménnyel.
Azzal még kiegészíteném, hogy ma is ezt csinálják, csak finomabb módszerekkel.
 

eveart86

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is,hogy az egyházak orra alá tudjam dörgölni,mert ugye hazugságok tömegével öltek embereket,egy fikcióra hivatkozva.De ez csak az én véleményem.
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
Becsomagolok mindent amit nem tudok megoldani, és átadom valakinek aki megoldja, majd várom a "sült galambot".

Egyébként ha megtalálják az eredeti Bibliát - én szívesen elolvasnám.

nos, nyíregyházi bélus:

mi a fene lenne az az "eredeti biblia" és mi lenne AZ, amit
szivesen olvasnál benne?
Talán azt várod, hogy ha "megtalálják", majd megcáfolja a "nem-eredetieket" és cáfolhatatlanul
feltárja az "igazi" sztorit, amiben Jézus nem isten, nem "próféta", még csak nem is zsidó, csupán valami ősi, szeretet-alapú filozófia hirdetője, aki az önzetlenséget, a szerénységet és a jóságot hirdette,
oszt onnantól az egész katolikus egyház elmehet a ... süllyesztőbe?

Nem kell ehhez "megtalálni" semmit --- az egyház már úgyis soha nem látott erkölcsi "gödörben" van,
még néhány év és maguktól multidővé válnak, te meg karácsonykor -- bármi féle megtalálás nélkül is --
nyugodtan ünnepelheted a fény győzelmét a gonoszság sötétje fölött és koncentrálhatsz arra,
hogy saját MAGADBAN hogyan erősíted az önzetlenség, szerénység, jóság és a szeretet fényét
-- illetve mit teszel az önzés, kapzsiság, hataloméhség, elnyomás ellen, hogy a VILÁGBAN is erősödhessen a fény...

Ilyesmihez neked "szent könyvekre", "lelki támogatókra", "szentlélek által vezetett kezek" írásaira van szükséged,
amik EGYENESEN az istentől jönnek, (lehetőleg sziklaszilárd bizonyítékokkal megerősítve).
Hogy szádba rágják, mit, hogyan kell tenned, megigérve, hogy ha jó erősen "hiszel", akkor MINDEN problémád megoldódik és pokol tüzével
fenyegetve, ha máshogy cselekszel...

Vagy az "eredeti biblia" "megtalálásától" csak egy jó szaftos botrányt remélsz, a "fény" meg a "gonosz" magasról le van ...va ?
 

Parr

Állandó Tag
Állandó Tag
Az Istenkép érdekes dolog:
a bibliában egy eroos láthatatlan vénember aki villámokat szoor és hosszú a szakála, ma meg egy valami vagy valaki aki szereti a _gyarlo embert_ is.
_gyertek a templomba, jobb mintha otthon elégedetlenkedtek_.
 

bela970

Állandó Tag
Állandó Tag
nos, nyíregyházi bélus:

mi a fene lenne az az "eredeti biblia" és mi lenne AZ, amit
szivesen olvasnál benne?
Talán azt várod, hogy ha "megtalálják", majd megcáfolja a "nem-eredetieket" és cáfolhatatlanul
feltárja az "igazi" sztorit, amiben Jézus nem isten, nem "próféta", még csak nem is zsidó, csupán valami ősi, szeretet-alapú filozófia hirdetője, aki az önzetlenséget, a szerénységet és a jóságot hirdette,
oszt onnantól az egész katolikus egyház elmehet a ... süllyesztőbe?

Nem kell ehhez "megtalálni" semmit --- az egyház már úgyis soha nem látott erkölcsi "gödörben" van,
még néhány év és maguktól multidővé válnak, te meg karácsonykor -- bármi féle megtalálás nélkül is --
nyugodtan ünnepelheted a fény győzelmét a gonoszság sötétje fölött és koncentrálhatsz arra,
hogy saját MAGADBAN hogyan erősíted az önzetlenség, szerénység, jóság és a szeretet fényét
-- illetve mit teszel az önzés, kapzsiság, hataloméhség, elnyomás ellen, hogy a VILÁGBAN is erősödhessen a fény...

Ilyesmihez neked "szent könyvekre", "lelki támogatókra", "szentlélek által vezetett kezek" írásaira van szükséged,
amik EGYENESEN az istentől jönnek, (lehetőleg sziklaszilárd bizonyítékokkal megerősítve).
Hogy szádba rágják, mit, hogyan kell tenned, megigérve, hogy ha jó erősen "hiszel", akkor MINDEN problémád megoldódik és pokol tüzével
fenyegetve, ha máshogy cselekszel...

Vagy az "eredeti biblia" "megtalálásától" csak egy jó szaftos botrányt remélsz, a "fény" meg a "gonosz" magasról le van ...va ?
Csak kíváncsi lennék a különbségre.
A botrány nem vonz. Az én "szent könyvem" a windows help:D

Az erkölcsi gödör találó - évi 30000 erőszak papok által:(

A karácsonyt viszont szeretem - ilyenkor szabin vagyok:cool:
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére