Isten és más mesék

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Engem a vallásokban a tolerancia hiánya zavar más vallásokkal. szemben. "Az én istenem a jobb, az igazibb."
Ha egyálalán van, nem mindegy hogy ki hogy tiszteli, minek hívja? Isten, Allah, Krisna, Pachamama, Manitu, Mikiegér?? És kinek mi köze az én hitemhez?
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Engem a vallásokban a tolerancia hiánya zavar más vallásokkal. szemben. "Az én istenem a jobb, az igazibb."
Ha egyálalán van, nem mindegy hogy ki hogy tiszteli, minek hívja? Isten, Allah, Krisna, Pachamama, Manitu, Mikiegér?? És kinek mi köze az én hitemhez?
Kedves yeti!

Gondolom az emberek szerették volna úgymond "kisajátitani" Istent,ezért létrehozták maguknak a külön isteneiket,majd különböző vallásba tömöritették őket.Aztán a különbözőségeik folytán kialakultak az ellentétek,ami tudjuk hová vezetett,ill.vezet a mai napig.
Ezért,amikor Ernoe arról beszél,hogy a vallás nyomoritja meg az embereket,hát bizony átvitt értelemben igaza van.Az emberi természet egyáltalán nem toleráló ,és sajnos ölre tudnak menni,hogy a saját jól bejáratott ideológiájukat igazolják.

Szerintem csak egy Isten van,még pedig,aki létrehozta,és működteti a világot!!
Ha valaki tud igazabb alternativát,hát cáfolja meg.
 

Parr

Állandó Tag
Állandó Tag
a vallások az emberek viselkedését és gondolataikat hivatottak egyengetni...
azonban még mindig nem tul világos nékem, mi baj van a zsidokkal, meghogy miért kell kulon választani a Jezus torténetét a oszovetséggel - kyra szerint...

dehát ki-ki a maga feje után...

...

miért jobb a hindu vallásokkal foglalkozni mint a héberrel?
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
...
iszlám még nem volt akkor ...

Tér és idő csak a földi ember számára akadály, egy Isten számára nem. Őt az Atya küldte, ezért aztán múltnak, jövőnek nem volt titka előtte. Épp attól a jövőtől akart bennünket megmenteni, ami mégis bekövetkezik. Ő maga mondta: " Mielőtt Ábrahám lett volna: én vagyok" (Jn.8:5) és azt is, hogy visszajön az idők végén: „Ne nyugtalankodjék a ti szívetek... elmegyek... és ismét eljövök, hogy magamhoz vegyelek titeket..." - ezt a tanítványainak mondta.
;)
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
a vallások az emberek viselkedését és gondolataikat hivatottak egyengetni...
azonban még mindig nem tul világos nékem, mi baj van a zsidokkal, meghogy miért kell kulon választani a Jezus torténetét a oszovetséggel - kyra szerint...

dehát ki-ki a maga feje után...

...

miért jobb a hindu vallásokkal foglalkozni mint a héberrel?

Nincs semmi baj a zsidókkal! Ha ez jött le abból, amit írtam, azt igazán sajnálom. Csupán csak az Ószövetség istene megtanította kiválasztott népét szerezni, Jézus pedig megtanította volna szeretni, de nem sikerült neki...:mrgreen:

Annyira világos az én véleményem szerint, hogy Jézus nem Jehovát tartotta Atyának, hogy nem is értem miért nem látja mindenki. :(
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha valamiről nem tudok semmi biztosat,akkor nyugodtan állíthatom hogy nekem van igazam,vagy lehet,hogy a másiknak,vagy a harmadiknak.
Nem lehet hiteles álláspontunk,mindegyik egyformán esélyes.
Egy példával :Isten személy-e vagy pedig személytelen energia?

Ha történetesen meggyőződik valaki arról,hogy Istennel személyes kapcsolatban lehet élni,attól erkölcstelen dolog lenne elvárni,hogy az ellentettjét is igaznak tartsa.Legfeljebb megértve a másikat tudomásul veszi álláspontját,de semmiképpen nem lehet intoleráns,főleg nem egy toleráns Isten nevében,aki ingyen kegyelemből váltotta meg az emberiséget.

Az egonál van a gáz,ahogy Evapatocs is írta,ebben egyetértek.De Istent sem ismerjük egyformán.Még két gyerek sem ismeri egyformán ugyanazt a szülőt,de ezen nem kéne összeveszni.

"Gondolatok az Élethez Augusztus 29.

Inspirált Gondolatok


Jézus megbízatása (mandátuma) nem az volt, hogy elindítsa a Keresztény vallást. Azért jött, hogy leleplezze (felfedje, kijelentse) és megváltsa (helyreállítsa) minden ember valódi eredetét, identitását és az ártatlanságát. Ő leleplezte (felfedte, kijelentette) és megváltotta (helyreállította) az Isten képét és hasonlatosságát az emberben. Kol.1:15, Kol.2: 9,10."
 

Parr

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, Jézus valamit bemutatott a tomegnek.
Egy ember volt, aki valamiért otthagyta a multját, és embereket toborzott maga koré. megmutatta hogy mindenféle nyavajábol meglehet gyogyulni.

_hogy van Isten, és o a fia.

Csak nekem valami mégis hiányzik ebbol a torténetbol.
ha volt is személyérol hiteles dokumentácio, az elveszett.

az biztos hogy a sok embert meghokkentette.


a keresztény vallásnak viszont nem a katolikus az egyetlen ága, van olyan is aki mint embert tartja számon, ...

nekem is megvan a magam Isten képe, es Jezus képe is, - amely az ido során csiszolodik-deformálodik ... - nézopont kérdése.

szerintem Jézus szegény lehetetett - nem lehetett sok pénze.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen én is elképzelem:Ha sok pénzem van és túl jó szívem,(irgalmas),akkor nem sokáig lesz sok pénzem. :p Jézusnak,meg nagyon jó szíve volt,maga Isten.
És még valami eszembe jutott:Ha az ószövetségben összegyűjtjük a legjobb zsidók legjobb tulajdonságait,akkor megkapjuk Jézus képét.Szerintem ennél többet nem kell nyújtania az újszövetségnek,lehet nem is szabad....(?)Mert egységes műnek mondják,kereknek,részei elejétől a vége felé összefüggnek egymással.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
szerintem Jézus szegény lehetetett - nem lehetett sok pénze. (Parr)
-
Az aranyat és mirhát ajándékozo három király története a pápaság korában lett hozzátéve a "Szentiráshoz", követendö példaként.
-
Hogy a Szent-család a dus megajándékozás után átköltözött volna az egycsillagos szállodábol (istálobol) egy ötcsillagos-luxus-apartementbe arrol nem ir a fama.
-
A nevelöapa Jozsef foglalkozásának (ács, asztalos) becsempészése Jézus bibliographiájába ugymind David-Királlyal valo rokonság ugyancsak a szociális hovatartozás felértékelése egy "tekintély" érdekében történt. Asztalosnak lenni egy sivatagi nép között az mindig jol hangzik, az exclusiv, az gazdagságot szugerál.
-
Jézusnak a pénzhez valo viszonya ("adjátok meg a császárnak ami a császáré...") ugyancsak késöbbi eredetü. A "talentummal" valo példálozás a kamatszedést kivánja alátámasztani.
-
A keresztrefeszitést kiválto ok a pénzváltok (bankok) ellen elkövetett garázdálkodás, és nem ideologiai nézeteltérés volt, ezt sajnos még a mai napig sokan nem akarják meglátni. A Német Protenstáns Kathekizmusban ez igy áll minden szépitgetés nélkül.
-
Igen én is elképzelem:Ha sok pénzem van és túl jó szívem,(irgalmas),akkor nem sokáig lesz sok pénzem. (steve3)
-
Ajánlom menjetek el Spanyolországba és látogassátok meg Sevilla-ban a Santa Maria de la Sede kathedrálist.
-
A föoltár elött az embernek borsozik a háta mindha a Drakula kripájába, vagy egy tömeggyilkos álltal legyilkolt emberek hullája venne bennünket körül.
-
Az indiánoktol rabolt 20 tonna aranyhoz "több vér tapad mind amenyi ezüstöt kapna érte az ember az eladásuk álltal" - igy nyilatkozott Melchior de Linnán püspök.
-
Pierre_Dancart_Alterpiece_Seville.jpg
-
Egy "Joistennel" nem lehet megmagyarázni a világunkat, csak akkor ha becsukjuk a szemünket a kellemetlen dolgok elött mind kin, szenvedés, nyomor, szerencsétlenség....
-
Az sem igaz, hogy minden rossz az embertöl ered, katasztrofák nélkülünk is történnek. Minden ember meghal egyszer, milyen isten az aki csak selejteket tud gyártani. A benzin, földgáz, vagy a mészköhegységek mind nyomoruságosan elpusztult élölények maradványai...
-
Hogy mindezt istenek munkájának tudjuk tekinteni ahoz minimum egy gonosz istenre, egy Ördögre is szükség van. Most kinek a pártjára álljon az ember?
-
Lelehet élni egy életet ugy, hogy mindent egy képzeletbeli lényre tolunk, ugy ahogy a gyereknek szokták mondani "elvitte a kiscica", a "golya hozta" stb.
-
Az ilyen világszemlélet kényelmes, még az agyunkat sem kell használni. Visszalehet térni a paradicsomba, az almaevés elötti állapotokhoz. :D
-
 

szucsi1962

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne haragudj, de ez nagyon sötét hozzászólás, van egyáltalán bibliád?
Bocsáss meg, az igazság iránt elfogult vagyok, keresd tovább az igazságot, Isten áldjon.
 

szucsi1962

Állandó Tag
Állandó Tag
Jézus mondta: Én vagyok az Út az Igazság és az élet. A 3 együtt a Szeretet, a Szeretet pedig = Isten Vagy Isten megnyilvánulása, vagyis a Krisztusi fény.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernő a aranyat, mirhát, tömjént spirituális értelme miatt vitték Jézusnak, és nem a pápák bűvölték bele a történetbe. A mágusok meg pártusok voltak, és Jézusban mint királyukat tisztelték. Asztalosnak azért hitték Jézus nevelőapját, mert félre fordították a zsidók, mert a pártusoknál ugyan az a név mást jelentett, mint a zsidóknál. Pártusoknál helytartót jelentett, míg a zsidóknál asztalost, ácsot.
Jézus azért mondta a zsidóknak, hogy adjátok meg a császárnak ami a császáré, mert a császár országában éltek, így az adót meg kellett akkoriban is fizetni. Istennek ami az Istené, mert lélekben mindenki az Istenhez tartozik. Így a lélekkel való foglalkozás, a szeretetben, könyörületben, másoknak való segítésben való élettel meg adjuk Istennek ami az Istené. Tehát a szeretetet adjuk meg, Isten felé ez az adónk, hogy képletesen fejezzem ki magam. "Ne tégy másokkal azt, amit nem szeretnél, hogy veled tegyenek meg!"
A tálemtum meg nem pénz, hanem tehetség. Pl. Tálemtummal van valaki megáldva, ha pl. festőművész, vagy nagy zeneszerző, esetleg karmester, nagy tudós, kutató, stb.
A keresztre feszítést nem a pézváltók kikergetésével vívta ki Jézus, hanem azzal, hogy nem fogadta el a zsidók törvényét. Zsidók öltek azért, mert Isten fiának vallotta magát. Pedig minden ember Isten fia, lánya. Minden törvényeiket ma napig az utolsó betűig betartják, mert Istentől valónak tartják, egyetlen betűt sem törölnek ki belőle. Hatalmas bűnnek tartják, ha nem tartja be valaki az utolsó betűig.
Nézhetjük azt is, hogy disznóhúst mai napig tilos enniük, és körülmetélkednek mai napig is. Nem tehetik bele a tejet a húsos hűtőbe, és fodítva, a tejes hűtőbe sem tehetik a húst, mert csak a kóser kaját ehetik. Gondolom, hogy egészséges az ilyen táplálkozás, de ezek megszegéséért azért mégsem kellett volna Jézust megölni.
A világ nem a Jó Isten hibájából él ilyen körülmények között, mert kitiltották a többszöri visszaszületést a vallás atyák a hitvilágból, így kikerült a köztudatból, hogy amit elkövettünk az előző életünkben, azért akár a mostaniban fizetni kell. Fizethetünk nyomorék testben, szegénységben, boldogtalanságban, vagy a gyerekeink halálának átélésében, vagy a párunk elvesztésében. Az ördögnek csak annyi a szerepe az egészben, hogy súgja, hogy a negatív dolgokat csináljuk. Ne a lélekkel, hanem az élvezettel, a világ szórakoztató iparával elénk tárt bűvöletében éljünk. Így elcsábíthatja az embereket az Istentől, ami a fő célja.
A gólya hozta mese a gyerekeknek az emberek találmánya, semmi köze az Istenhez.
Legyen nagyon szép, és vidám napod, hétvégéd!
Sok szeretettel Erzsi.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor nem azon kellene túl lépni végre?
:confused::confused::confused:;)

De...de .Csak az ego nem egy kispályás jétékos,elég ragaszkodó természetű .Még Péter apostolt is kísértgette,pedig ott volt Jézus tövében..;)
Mt 16,22 "Távozz tőlem sátán,:33: botránkoztatsz engem, mert nem az Isten szerint gondolkozol, hanem az emberek szerint"
Mondta az ÚR Péternek.Ugyanis Ő figyelmeztette Jézust,hogy ne menjen Jeruzsálembe ,és így meg ne haljon.
Ez a jó szándék,a pokol felé vezető utat kövezte volna.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
A sámánoknak három lelkük van--ezt tartották, még a tóremhitben. A mágus egyfajta sámán-varázslót jelentett. A bölcsek -akik elmentek Betlehembe- inkább beavatottaknak számítanak így.
Az ács---szóval Jézus korában még nem volt ács és asztalos, őket még TEKTONNAK nevezték és éppúgy készítettek templomi bútort mint fedélszékeket. Nincs bizonyítéka annak, hogy Jézus nem József fia volt.
Isten pedig zsáknyi létezett az ókori emberi fantáziában. Ők persze - hírdették - ha meghaltak, akkor az égbe mentek , nem oda, ahová a közönséges emberek. A sumér királyok is istennek képzelték magukat (pl Gilgames, Etana..) , később pedig pl Nagy Sanyi is...ez szokásban volt. Megkellene már ezt az előbbi micsodát is érteni..
Jézus tudta mi vár rá, mégis elment a suméroktól a zsidókhoz. De egyházát Urukban alapította.
A mai földlakók kb harmada szerint nincs isten. Az istenek az emberek fejéből pattannak ki, mondja a kínai..
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Ernő a aranyat, mirhát, tömjént spirituális értelme miatt vitték Jézusnak, és nem a pápák bűvölték bele a történetbe. A mágusok meg pártusok voltak, és Jézusban mint királyukat tisztelték. Asztalosnak azért hitték Jézus nevelőapját, mert félre fordították a zsidók, mert a pártusoknál ugyan az a név mást jelentett, mint a zsidóknál. Pártusoknál helytartót jelentett, míg a zsidóknál asztalost, ácsot.
Jézus azért mondta a zsidóknak, hogy adjátok meg a császárnak ami a császáré, mert a császár országában éltek, így az adót meg kellett akkoriban is fizetni. Istennek ami az Istené, mert lélekben mindenki az Istenhez tartozik. Így a lélekkel való foglalkozás, a szeretetben, könyörületben, másoknak való segítésben való élettel meg adjuk Istennek ami az Istené. Tehát a szeretetet adjuk meg, Isten felé ez az adónk, hogy képletesen fejezzem ki magam. "Ne tégy másokkal azt, amit nem szeretnél, hogy veled tegyenek meg!"
A tálemtum meg nem pénz, hanem tehetség. Pl. Tálemtummal van valaki megáldva, ha pl. festőművész, vagy nagy zeneszerző, esetleg karmester, nagy tudós, kutató, stb.
A keresztre feszítést nem a pézváltók kikergetésével vívta ki Jézus, hanem azzal, hogy nem fogadta el a zsidók törvényét. Zsidók öltek azért, mert Isten fiának vallotta magát. Pedig minden ember Isten fia, lánya. Minden törvényeiket ma napig az utolsó betűig betartják, mert Istentől valónak tartják, egyetlen betűt sem törölnek ki belőle. Hatalmas bűnnek tartják, ha nem tartja be valaki az utolsó betűig.
Nézhetjük azt is, hogy disznóhúst mai napig tilos enniük, és körülmetélkednek mai napig is. Nem tehetik bele a tejet a húsos hűtőbe, és fodítva, a tejes hűtőbe sem tehetik a húst, mert csak a kóser kaját ehetik. Gondolom, hogy egészséges az ilyen táplálkozás, de ezek megszegéséért azért mégsem kellett volna Jézust megölni.
A világ nem a Jó Isten hibájából él ilyen körülmények között, mert kitiltották a többszöri visszaszületést a vallás atyák a hitvilágból, így kikerült a köztudatból, hogy amit elkövettünk az előző életünkben, azért akár a mostaniban fizetni kell. Fizethetünk nyomorék testben, szegénységben, boldogtalanságban, vagy a gyerekeink halálának átélésében, vagy a párunk elvesztésében. Az ördögnek csak annyi a szerepe az egészben, hogy súgja, hogy a negatív dolgokat csináljuk. Ne a lélekkel, hanem az élvezettel, a világ szórakoztató iparával elénk tárt bűvöletében éljünk. Így elcsábíthatja az embereket az Istentől, ami a fő célja.
A gólya hozta mese a gyerekeknek az emberek találmánya, semmi köze az Istenhez.
Legyen nagyon szép, és vidám napod, hétvégéd!
Sok szeretettel Erzsi.

"A talentum (görög eredetije talanton) ókori tömeg- és pénzegység. Sumer-babiloni eredetű, és szinte minden ókori nép átvette, értéke a többi ókori mértékegységhez hasonlóan koronként és területenként változott. Napjainkban Magyarországon a Talentum Kör nevű kaláka körben használatos közösségi fizetőeszköz.

Mezopotámiában, Kr. e. 3000 körül kezdték el használni, eredetileg egy köbláb víznek a tömegét jelentette; a babiloni talentum 43,65 kg volt. Ezzel megegyezett a türoszi, a szíriai és a zsidó talentum értéke. Ez utóbbi csak az ezüsttalentumra vonatkozott; a zsidók által használt általános tömegérték 58,93 kg, az arany talentum 49,11 kg volt. Ezekben a kultúrákban egy talentum 60 minát, egy mina pedig 60 sékelt ért, akárcsak a karthágóiak körében. A görögöknél a legelterjedtebb talentum az attikai volt, ami 26,2 kg-ot nyomott. Ismert továbbá az alexandriai, euboiai és ó-attikai, 36,4 kg tömegű is. Ekkoriban a mina 50 sékelt, vagy 100 drachmát tartalmazott. A drachma eredetileg szintén tömegmérték volt, majd az általánosan használt ezüstpénzt is drachmának hívták mivel egy drachma (attikai talentummal számolva 4,36 g) tömegű ezüstből készült. Tehát egy talentum pénzben kifejezve 6000 ezüstpénzt, igen nagy összeget jelentett, mivel a napi egy ezüst jó fizetésnek számított, általában a katonák zsoldja volt ennyi. A rómaiak is átvették, azzal a változtatással, hogy egy római talentumban 100 libre (római font) volt, így 32,7 kg-nak felelt meg. Továbbá a rómaiak általánosan használt ezüstpénze a denarius nevet viselte."


F:Wikipédia

"Sumer súlymérték (1 talentum = 60 mina = 3600 sékel)"
 

Csatolások

  • 280px-5-mina_weight_Shu-Shin_Louvre_AO246.jpg
    280px-5-mina_weight_Shu-Shin_Louvre_AO246.jpg
    8.8 KB · Olvasás: 5

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernő a aranyat, mirhát, tömjént spirituális értelme miatt vitték Jézusnak, és nem a pápák bűvölték bele a történetbe. A mágusok meg pártusok voltak, és Jézusban mint királyukat tisztelték. Asztalosnak azért hitték Jézus nevelőapját, mert félre fordították a zsidók, mert a pártusoknál ugyan az a név mást jelentett, mint a zsidóknál. Pártusoknál helytartót jelentett, míg a zsidóknál asztalost, ácsot.
Jézus azért mondta a zsidóknak, hogy adjátok meg a császárnak ami a császáré, mert a császár országában éltek, így az adót meg kellett akkoriban is fizetni. Istennek ami az Istené, mert lélekben mindenki az Istenhez tartozik. Így a lélekkel való foglalkozás, a szeretetben, könyörületben, másoknak való segítésben való élettel meg adjuk Istennek ami az Istené. Tehát a szeretetet adjuk meg, Isten felé ez az adónk, hogy képletesen fejezzem ki magam. "Ne tégy másokkal azt, amit nem szeretnél, hogy veled tegyenek meg!"
A tálemtum meg nem pénz, hanem tehetség. Pl. Tálemtummal van valaki megáldva, ha pl. festőművész, vagy nagy zeneszerző, esetleg karmester, nagy tudós, kutató, stb.
A keresztre feszítést nem a pézváltók kikergetésével vívta ki Jézus, hanem azzal, hogy nem fogadta el a zsidók törvényét. Zsidók öltek azért, mert Isten fiának vallotta magát. Pedig minden ember Isten fia, lánya. Minden törvényeiket ma napig az utolsó betűig betartják, mert Istentől valónak tartják, egyetlen betűt sem törölnek ki belőle. Hatalmas bűnnek tartják, ha nem tartja be valaki az utolsó betűig.
Nézhetjük azt is, hogy disznóhúst mai napig tilos enniük, és körülmetélkednek mai napig is. Nem tehetik bele a tejet a húsos hűtőbe, és fodítva, a tejes hűtőbe sem tehetik a húst, mert csak a kóser kaját ehetik. Gondolom, hogy egészséges az ilyen táplálkozás, de ezek megszegéséért azért mégsem kellett volna Jézust megölni.
A világ nem a Jó Isten hibájából él ilyen körülmények között, mert kitiltották a többszöri visszaszületést a vallás atyák a hitvilágból, így kikerült a köztudatból, hogy amit elkövettünk az előző életünkben, azért akár a mostaniban fizetni kell. Fizethetünk nyomorék testben, szegénységben, boldogtalanságban, vagy a gyerekeink halálának átélésében, vagy a párunk elvesztésében. Az ördögnek csak annyi a szerepe az egészben, hogy súgja, hogy a negatív dolgokat csináljuk. Ne a lélekkel, hanem az élvezettel, a világ szórakoztató iparával elénk tárt bűvöletében éljünk. Így elcsábíthatja az embereket az Istentől, ami a fő célja.
A gólya hozta mese a gyerekeknek az emberek találmánya, semmi köze az Istenhez.
Legyen nagyon szép, és vidám napod, hétvégéd!
Sok szeretettel Erzsi.

Úgy tudom, van a bibliában olyan rész, mikor Jézus az ördögöt egy disznócsordába száműzi, aztán azok a szakadékba ugranak. Ki evett ott akkoriban disznóhúst?????
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére