Hírek Kártérítést fizet egy kanadai nő a munkáltatójának, mert munka helyett lopta az időt

Bíróság elé került egy kanadai női ügye, aki azért perelte be a korábbi munkáltatóját, mert szerinte ok nélkül rúgták ki, a bíróságon azonban kiderült, hogy azért bocsátották el, mert a laptopjára telepített szoftver szerint munka helyett csak „lopta az időt”.

Karlee Besse távmunkában dolgozott könyvelőként egy Reach CPA nevű cégnek, és azt állította, hogy ok nélkül rúgták ki, ami miatt 5000 kanadai dollár kártérítést követelt. Csakhogy a cég a törvényszéken azt mondta, hogy a nőt azért rúgták ki, mert több mint 50 munkaórát jelentett le úgy, hogy azt az időt nem munkával töltötte.

Ezt a cég onnan tudhatta, hogy Besse munkagépére egy olyan szoftvert telepítettek, ami figyeli, hogy milyen hosszan van megnyitva egy dokumentum és milyen módosítások történnek benne. A cég szerint erre azért volt szükség, mert Besse túlárazott számlákat állított ki, és késett is velük.


Hetekkel később a vállalat megállapította, hogy az elemzés „rendellenességeket azonosított a munkaidő-nyilvántartásai és a szoftverhasználati naplók között”. A nő a törvényszéken aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a szoftver képes-e a privát tevékenységét is megfigyelni, de a cég bebizonyította, hogy ez nem lehetséges.


A bíróság elutasította Besse kártérítésre vonatkozó keresetét, és arra kötelezte, hogy csaknem 2500 dollár kártérítést fizessen a cégnek, pont annyit, amennyit ő az el nem végzett munkájáért kapott. (Guardian)


Fődi Kitti


1673690671991.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,828
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére