Két kórház a kormánytól kapott pénzért cserébe vállalta, hogy nem hajt végre abortuszt

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a Bethesda Kórház és a Budai Irgalmasrendi Kórház a kormánytól kapott 7,8 milliárdos támogatásért cserébe vállalta, hogy felújított osztályokon nem végeznek abortuszt és nem fogadnak el hálapénzt.

Lázár elmondta, hogy egy új szülészeti- nőgyógyászati egység jön létre a két kórház együttműködésének köszönhetően. A kórház a fejlesztérsre biztosított támogatásért cserébe vállalta, hogy ebben a kórházban és ezen az osztályon nem lesz abortusz.

Velkey György, a Bethesda Kórház főigazgatója már a nyáron beszélt arról, hogy egy abortuszmentes szülészet megnyitását tervezi. Elmondta, hogy ezzel a Bethesda lesz az első olyan kórház Magyarországon, ahol nem végeznek abortuszt, mert a többi intézményben az jelenleg a protokoll része.

Czinkóczi Sándor

test.jpg
 

A gyilkosságokat, pláne ha tömeges, mindig is azzal az érveléssel követték és követik el, hogy az áldozatot nem embernek állítják be. Így lehet lerázni magukról a bűntudatot azoknak is, akik elkövetik, és azoknak is, akik ezt helyeslik.
Érdekes, hogy ebben esetben nem ismeritek fel ezt a módszert. Milyen hályog van a szemeteken?
 
Életképetelen sejthalmazt én nem nevezek embernek. Nem vagyok elkötelezett híve egyik oldalnak se, de az abortusznak van helye és létjogosultsága. A felvilágosításnak meg pláne.
 
Szégyen arra, aki megszakít egy emberi életet, nem embernek állítva be. És arra is, aki ezt helyesli. Az ember ember, 1 napos korában is, 1 hetes korában is, meg egyéves korában is. Akár az anyaméhben van, akár azon kívül. És akármilyen állapotban van értelmileg.
Tehát szerinted csak a test számít meg a genetika? Ha e kettő oké, akkor már ember? Az nem számít hogy mit TANULT születése után? Milyen élményei voltak? Hányszor adott szeretetet, hányszor volt szerelmes, hányszor csalódott, mit fedezett fel a világnak?!

Idefigyelj. keress rá arra hogy mi lett azokkal a gyermekekkel akik születésük után elvesztették a családjukat és afféle Maugliként állatok nevelték fel őket. Ez NEM MESE, néhány efféle eset igenis megtörtént és jól dokumentált. Ugyanis egypár ilyet később megtaláltak, úgy 6 éves koruk után, s igyekeztek visszavezetni őket az emberi társadalomba. De hiába lett örökbefogadó anyjuk, MÉG BESZÉLNI SE TANULTAK MEG! És viselkedni se. Vadak maradtak,. ugattak, morogtak, vicsorogtak, karmoltak... azaz ÁLLATOK MARADTAK!

Érted Jászladány?! VADÁLLATOK!

Holott megvolt a teljes emberi génkészletük, és emberi alakjuk is! És már meg is voltak születve!!!

Ennél frappánsabb bizonyíték nem is kell rá hogy ami a születés után történik igenis MEGHATÁROZÓ, és az is KELL ahhoz hogy az ember EMBER legyen!

Ezen dolgok összefoglaló neve: NEVELÉS, más néven SZOCIALIZÁCIÓ.

Aki ezt nem kapta meg - például mert még nem volt rá ideje, ugyanis még az anyaméhben van - az egyszerűen NEM EMBER. Az egy LEHETŐSÉG. Lehetőséggel azonban nem kötelező élni ugye.

És most direk azért belinkelem ide @Melitta és @Ernoe nevét is nehogy e bejegyzésem elkerülje a figyelmüket, nem amiatt mintha lájkvadász volnék, csak mert még sehol nem hallottam hogy az abortuszt ellenzők orra alá e Maugli-gyerekek sorsát dörgölték volna pompás ellenpéldának. Amennyire tudom ez a saját leleményem mint érv, ezért lehet hogy nekik nem jutott még eszükbe, ellenben szeretném ha széles körben elterjedne a köztudatban (nem kötelező megemlíteni engem hozzá, szabad felhasználású találmány, „közkincssé teszem”, hehehe), szóval csak amiatt hogy ha máshol is előjön e téma ezt is használhassák a butaság elleni harcban!
 
Igen, ez az a kérdés, amin jól el lehet(ne) vitakozni és nem vezet sehova.

Dehogynem, gyilkossághoz. És a gyilkosság helyesléséhez: "Az nem ember, öld meg nyugodtan."
Vagy ahhoz, hogy kimondjuk az igazságot: a fogantatás pillanatától elindul egy biológiai program, amit ha nem szakítunk meg, egy új ember lesz a végeredménye. Ha megszakítjuk, akkor nem engedtünk egy embert kifejlődni, felnőni és megszületni. Ami egyenlő ugyanazzal, mintha a gyerekkora bármelyik pillanatában meggyilkolnánk. Hiszen akkor még csecsemő korban sincs kifejődve, még fejletlen a teste, a tudata... sőt kisgyerekkorban sincs kifejlődve. Ha a fejlődése egy bizonyos pontján még meg lehet gyilkolni, mondjuk 12 hetesen, akkor miért nem lehet 12 évesen is? Hisz még akkor sem kifejlett ember!

Hogyan nem látjátok az abortuszt helyeslők hamis logikáját?
 
Egy gyakori érv a terhességmegszakitást ellenzök taborábol, hogy a terhességmegszakitás árt a nök egészségének.
-
Egy szakszerüen végrehajtott terhességmegszakitás kevésbé megterhelö egészségügyileg mind egy gyerek kihordása és világrahozatala.

-
A szülésnél a nö ötször anyira veszélyeztetve van mind a gyerek. A terhességmegszakitás ülldözése oda vezet, hogy évente 220.000 gyerek árvaként jön a világra, 80.000 nö abba hal bele, hogy a tilalmak miatt szakszerütlen kezelésnek vetik alá magukat.
-
Ez a halál reálisan létezö embereket fenyeget, nem "megnem született", potentiálisan létezöket. A terhességmegszakitás ellenzöi képekkel dolgoznak aminek semmi köze egy reális terhességmegszakitáshoz.
-
Egy gyakran emlegetett legenda, a "terhesség-megszakitás utáni szindroma", miszerint a nök a terhességmegszakitás után depreszivek lesznek, az szuicidok lesznek.
-
Tanulmányok (pl. American Psychological Association) igazolják, hogy az emotionális megterhelés nem a megszakitás után hanem elötte a legnagyobb. Az érzelmi mélypont a stigmatizálás, megbélyegzés következménye.
-
Vannak akik azt állitják, hogyha engedélyezve van a terhességmegszakitás akkor a nök ezt fogják használni ovszerek helyett.
-
Ez a mythosz onnan ered, hogy vannak országok ahol a terhességmegszakitáson kivül nincs más modszer a családtervezéshez. Ez különösen a szegény embereket illeti. (Magyarországon ahol az átlagfizetés 400 euro körül van, mig a condome gondolom europai nivo 1,0 euro/darab, elképzelhetö, hogy nem marad más hátra mind az orosz rulet.)
-
Ellenérvként az is szol, hogy az ovszerek 15 %-os hibával müödnek, tehát mindig van egy csomo eset, ahol az ovszer hatásossága felmond.
-
Ugyancsak hamis azt állitani, hogy a terhességmegszakitás megnehezitése visszaszoritaná az abortuszok számát.
-
Ha egy nö a terhességmegszakitást szükségszerünek tartja akkor attol nem fogja öt semmi visszatartani, az akadályok csak oda vezetnek, hogy nöni fog a nöt terhelö emotionális és anyagi nyomás, a megszakitás dátuma eltolodik egy olyan késöi idöre ahol a fötusz valoban fájdalomérzettel rendelkezik már.
-
Egy másik tarthatatlan érv az abortusz-ellenzök szájábol, hogy egy terhességmegszakitás tönkreteszi a családot. Pont az ellenkezöje, sok nönek van már gyereke és szeretné a családtervezéssel az összes családtag számára megörizni a gazdasági feltételeket.
-
(Nem beszélve arrol, hogy nem mindenki egy Szent Jozsef és képes nap-mind-nap a szentlélek erejében hinni, a csodálatosan megnövekedett családja láttán) :)
 
Dehogynem, gyilkossághoz. És a gyilkosság helyesléséhez: "Az nem ember, öld meg nyugodtan."
Vagy ahhoz, hogy kimondjuk az igazságot: a fogantatás pillanatától elindul egy biológiai program, amit ha nem szakítunk meg, egy új ember lesz a végeredménye. Ha megszakítjuk, akkor nem engedtünk egy embert kifejlődni, felnőni és megszületni. Ami egyenlő ugyanazzal, mintha a gyerekkora bármelyik pillanatában meggyilkolnánk. Hiszen akkor még csecsemő korban sincs kifejődve, még fejletlen a teste, a tudata... sőt kisgyerekkorban sincs kifejlődve. Ha a fejlődése egy bizonyos pontján még meg lehet gyilkolni, mondjuk 12 hetesen, akkor miért nem lehet 12 évesen is? Hisz még akkor sem kifejlett ember!

Hogyan nem látjátok az abortuszt helyeslők hamis logikáját?

a fogantatás pillanatától elindul egy biológiai program, amit ha nem szakítunk meg, egy új ember lesz a végeredménye. Ha megszakítjuk, akkor nem engedtünk egy embert kifejlődni, felnőni és megszületni. Ami egyenlő ugyanazzal, mintha a gyerekkora bármelyik pillanatában meggyilkolnánk.
-
Ezen az alapon a maszturbacio is gyilkosság, mert abban uszkálnak a potentiális gyerekek száz-millioi. :)
-
 
Erdekes, hogy akik a legjobban tiltakoznak a terhesség-megszakitás ellen szemrebbenés nélkül támogatják a halálbüntetést, a harcukhoz hozzátartozik a nöorvosok testi bántalmazása, söt nem egy esetben a legyilkolása is.
-
Alig egy esztendeje (2015 nov.), hogy az US állam Coloradoban egy nöi-klinikára behatolt egy fegyveres férfi a te eszméiddel és lelött 3 embert, további 9-et sulyosan megsebesitett. Nem potentiális élölényt hanem kifejlett, gyerekböl lett felnötet. Nem az egyetlen eset.
-
Csodálom, hogy nem azzal a drámai példával jössz:
"Mit szolnál hozzá ha téged sem hagytak volna világrajönni a szüleid?" :(
-
Nem csodálom, hogy a papok a minedáron-valo gyerekszülés melett vannak, korábban akit nem tudott eltartani a család azokat az "egyház szolgálatába" állitották. Belöllük lettek a "dolgozo-testvérek" és apácák. Ezek a "be-nem tervezett" gyerekek késöbb ingyen dolgoztak egész életükben valamelyik egyházi birtokon. Ha szerencséjük volt egy kolostorba "néma kertész-ként".
-
sean-ross-1260-jpg--a75766cbeb3a53b3-.jpg

-
800 gyerek-hullát találtak egy Irországi kolostorban két évvel ezelött. A "rosszutra" tért leányanyáktol evtizedeken keresztül itt vették el a gyerekeket. Tiz ilyen kolostor volt Angliában ahol 32.000 gyereket kényszeritettek gyerekanyáktol a világra.
-
A leányanyákat keményen dolgoztatták, hogy a kolostor költségei fedezve legyene, a szülésnél elvették töllük a gyerekeket, egyet sem vihettek haza. Szörnyü körülmények között kelett a kismamáknak a gyerekeiket világra hozni. Egyetlen positivum, "meglettek keresztelve" :(
-
http://www.stern.de/panorama/800-ba...uenschte-kinder-verstoert-irland-3167116.html
-
En sok esetet ismerek ahol a szülöknek egy uj konyhaszekrény és mégegy-gyerek melett kelett dönteni és a gyerek melett döntöttek. El is küldtték öket papnak.
-
 
Néhány érdekes adat és infó az abortusszal kapcsolatosan:

Magyarországon ma minden harmadik várandósság végződik abortusszal. A pontos százalékarány az Európai Unió tagországai között a 3., világviszonylatban a 8. (!) legmagasabb.
Az abortuszt jogszerűvé tevő első rendelet kihirdetése óta Magyarországon a megfogant gyermekek 44%-át, összesen mintegy 5 785 000 gyermeket abortáltak el. Azonos idő alatt a megszületni engedett gyermekek száma közel 7 341 000.
A magyarországi abortuszok 97%-át azért végzik el, mert az állapotos nő a kötelező indoklásában "súlyos válsághelyzetre" hivatkozik. Az abortuszok 3%-a történik a fennmaradó három indok valamelyike alapján: az állapotos nő egészségét súlyosan veszélyeztető ok áll fenn; a magzat súlyos fogyatékosságban vagy károsodásban szenved; a fogantatás bűncselekmény következménye.
A "súlyos válsághelyzet" törvényi meghatározása logikailag hibás, fogalmi elemeiben alkalmazhatatlanul általános. Az anya "súlyos válsághelyzete" (az egyetlen) olyan indok, amelyet az abortuszt engedélyező egészségügyi szolgálat az anya önbevallására hagyatkozva, a válsághelyzet mibenlétének vagy jellegének ismerete nélkül köteles elfogadni. Az önbevallás megalapozottságának előzetes vagy utólagos vizsgálatát a jogszabályok részben nem teszik lehetővé, részben nyíltan megtiltják.

E körülményeket a magyar Alkotmánybíróság 1998-ban alkotmányellenesnek minősítette. Az alkotmányjogi kifogásokat a törvényhozók mostanáig nem orvosolták. Az abortusz engedélyezési folyamatában az apának érdemi szerepe nincs, az abortusz az ő tájékoztatása nélkül is kivitelezhető. Az érvényes jogszabályok és gyakorlat az anya önrendelkezési jogát a várandósság ideje alatt korlátlanul fölé helyezik a gyermek életéhez való jogának, valamint az apa gyermekéhez fűződő jogainak.

------------------------

Azok, akik a nő abortuszhoz való joga mellett kampányolnak, ugyanakkor nem csak a gyermek élethez való jogát veszik semmibe, hanem az apa jogát is a gyermekéhez.
Szóval hagyjuk a hamis jogvédő dumát az abortusszal kapcsolatban!
 
A magyarországi abortuszok 97%-át azért végzik el, mert az állapotos nő a kötelező indoklásában "súlyos válsághelyzetre" hivatkozik. Az abortuszok 3%-a történik a fennmaradó három indok valamelyike alapján: az állapotos nő egészségét súlyosan veszélyeztető ok áll fenn; a magzat súlyos fogyatékosságban vagy károsodásban szenved; a fogantatás bűncselekmény következménye.
Ez a 97% azt jelenti, hogy akad még tennivaló bőven! Ha ez a szám 10-20% között lenne, az még elfogadható "véletlen balesetként" mert 100%-os biztonság nem létezik, de a 97 annyi jelent, hogy komoly hiányosságok vannak a felvilágosításban és a védekezésben!
 
Kedves Jászladány!
A fordulatodat parafrazeálva: hagyjuk a hamis gyermekjogi és apajogi dumát, és hagyjuk a filozófiai magasságokat is. Azért, mert a magzat jogát abszolutizálod, és elvitatod a nőnek azt a jogát, hogy eldönthesse, ki akarja-e hordani a gyermeket vagy sem. Függetleníted a kérdést attól is, hogy a gyermek hová, milyen körülmények közé születne, és nem veszel tudomást arról, hogy a nem kívánt gyermeknek nem néz ki túl kellemes sors. Gondolatmeneted alapján minden gyermeknek meg KELL születnie, nem számít, hogyan, milyen körülmények között fogant, és milyen élet várja megszületése után.
Az egész eljárásban azt tartom a leginkább irritálónak, hogy gondolkodásban néhány évszázaddal elmaradt férfiak döntenek arról, hogy mi a jó (?) nekem, a 21. század elején.
Nincs semmi bajom senkinek a vallásos meggyőződésével, ha az a sajátja, és nem akarja rámlőcsölni erővel. Sem megfélemlítéssel, sem érzelmi zsarolással, sem adminisztratív tiltással vagy kényszerrel. Nagykorú szavazópolgár vagyok, és magammal magam rendelkeznék. Gyermeket akkor vállaltam a párommal, amikor el is tudtam tartani, emberi körülmények között. Mondhatnám, a mennyiségi szempont helyett a minőségi volt a mérvadó. Amit egyáltalán nem látok biztosítottnak akkor, ha visszajön "a lánynak szülni dicsőség, az asszonynak szülni kötelesség".
 
Kedves Jászladány!
A fordulatodat parafrazeálva: hagyjuk a hamis gyermekjogi és apajogi dumát, és hagyjuk a filozófiai magasságokat is. Azért, mert a magzat jogát abszolutizálod, és elvitatod a nőnek azt a jogát, hogy eldönthesse, ki akarja-e hordani a gyermeket vagy sem. Függetleníted a kérdést attól is, hogy a gyermek hová, milyen körülmények közé születne, és nem veszel tudomást arról, hogy a nem kívánt gyermeknek nem néz ki túl kellemes sors. Gondolatmeneted alapján minden gyermeknek meg KELL születnie, nem számít, hogyan, milyen körülmények között fogant, és milyen élet várja megszületése után.
Az egész eljárásban azt tartom a leginkább irritálónak, hogy gondolkodásban néhány évszázaddal elmaradt férfiak döntenek arról, hogy mi a jó (?) nekem, a 21. század elején.
Nincs semmi bajom senkinek a vallásos meggyőződésével, ha az a sajátja, és nem akarja rámlőcsölni erővel. Sem megfélemlítéssel, sem érzelmi zsarolással, sem adminisztratív tiltással vagy kényszerrel. Nagykorú szavazópolgár vagyok, és magammal magam rendelkeznék. Gyermeket akkor vállaltam a párommal, amikor el is tudtam tartani, emberi körülmények között. Mondhatnám, a mennyiségi szempont helyett a minőségi volt a mérvadó. Amit egyáltalán nem látok biztosítottnak akkor, ha visszajön "a lánynak szülni dicsőség, az asszonynak szülni kötelesség".

Kedves Studiora!

Egyetlen szóval sem mondtam vagy írtam olyat, hogy bárkinek is meg kell szülnie a gyerekét. Nem vontam kétségbe senki törvényadta jogát sem arra, hogy elvetesse a gyerekét, ha ő úgy dönt. Azt sem mondtam, hogy be kell tiltani az abortuszt. Én csak egyet mondtam. Ne hazudjunk össze-vissza az abortusszal kapcsolatban. Az abortusz gyilkosság.
És aki az abortusz mellett dönt, az megöli a gyerekét. Ennyi. A döntés pedig a tiéd.

És ennek semmi köze a valláshoz, ennek a természettudományhoz van köze.
Czeizel Endre orvosgenetikus nem volt vallásos, de maga is így nyilatkozott:
"...hogy (az abortuszt mikor végzik el) a hatodik héten, a tizedik héten, a tizenhatodik, vagy a huszadik héten, az nem kétséges, ott nem lehet vitát nyitni... hát hogy az egy ember. Egy meg nem született ember. Én ezért teljesen egyetértek az egyházaknak az álláspontjával, hogy tulajdonképpen az abortusz, az egy gyilkosság. Itt csak arról van szó... hogy ez nem természettudományos kérdés, hogy igen, az abortusz (akárcsak a háború vagy a kivégzések) az bizony gyilkosság. Csakhogy a társadalom számára van elfogadható gyilkosság (lásd fentiek)... tehát ez egy társadalmi konszenzus, egy társadalmi megegyezés... amiért a világ fejlettebb része úgy gondolta hogy igen, az abortusz az gyilkosság, de jobb, ha szakemberek végzik az anya egészsége és élete érdekében."
Teljes riport: http://valasz.hu/itthon/czeizel-endre-az-abortusz-gyilkossag-109337

Én csak azt mondom, egy (szintén nem vallásos) "klasszikust" idézve: "A krumplileves legyen krumplileves". A gyilkosság pedig legyen gyilkosság.
És ennek az ismeretében döntsön mindenki, aki abortuszt fontolgat.
 
... vagy esetleg az antibaby pirulak megfizethetetlenek
ezt kene ingyenesse tenni azok szamara akik nem tudjak megfizetni
mintsem gazdagekhoz adjunk + delutani fagyipenznek csaladi potlekot
azt gondolom nem felvilagosultsagi hibarol kell beszelni
hanem ecccceruuu penzhianyrol --- nincs ra
Igen, a tabletták magas ára is lehet ok, de nem gondolom, hogy ez lenne az egyetlen oka.
Abban viszont egyetértek, hogy szerencsésebb lenne a tablettát osztogatni ingyen, mint az egyébként fizetős abortuszra szociális alapon a mentességet.
 
Én sajnálok mindenkit, aki esetleg úgy olvassa a bejegyzéseimet, hogy valaha is volt abortusza. Én senkit sem ítélek el ezért. Nem vonom kétségbe az érveit sem, ami miatt ő valamikor ilyen döntésre kényszerült.
De tudom, hogy a legtöbben hiába hazudják maguknak azt, hogy csak egy sejtburjánzás volt, egy húsdarab, mint egy odvas fog. Egy anya a lelke mélyén tudja, hogy mi tett. Ezért nem az a megoldás, hogy hazugsággal győzködik magukat, amit ők maguk sem hisznek el.
Számukra azt tudom mondani: van bűnbocsánat.

Aki pedig előtte áll, vagy ezután kerül ilyen dilemmába: annak tudnia kell, hogy mi mellett vagy ellen foglal állást. Hazugságok és önbecsapás nélkül.
 
Kedves Studiora!

Egyetlen szóval sem mondtam vagy írtam olyat, hogy bárkinek is meg kell szülnie a gyerekét. Nem vontam kétségbe senki törvényadta jogát sem arra, hogy elvetesse a gyerekét, ha ő úgy dönt. Azt sem mondtam, hogy be kell tiltani az abortuszt. Én csak egyet mondtam. Ne hazudjunk össze-vissza az abortusszal kapcsolatban. Az abortusz gyilkosság.
És aki az abortusz mellett dönt, az megöli a gyerekét. Ennyi. A döntés pedig a tiéd.

És ennek semmi köze a valláshoz, ennek a természettudományhoz van köze.
Czeizel Endre orvosgenetikus nem volt vallásos, de maga is így nyilatkozott:
"...hogy (az abortuszt mikor végzik el) a hatodik héten, a tizedik héten, a tizenhatodik, vagy a huszadik héten, az nem kétséges, ott nem lehet vitát nyitni... hát hogy az egy ember. Egy meg nem született ember. Én ezért teljesen egyetértek az egyházaknak az álláspontjával, hogy tulajdonképpen az abortusz, az egy gyilkosság. Itt csak arról van szó... hogy ez nem természettudományos kérdés, hogy igen, az abortusz (akárcsak a háború vagy a kivégzések) az bizony gyilkosság. Csakhogy a társadalom számára van elfogadható gyilkosság (lásd fentiek)... tehát ez egy társadalmi konszenzus, egy társadalmi megegyezés... amiért a világ fejlettebb része úgy gondolta hogy igen, az abortusz az gyilkosság, de jobb, ha szakemberek végzik az anya egészsége és élete érdekében."
Teljes riport: http://valasz.hu/itthon/czeizel-endre-az-abortusz-gyilkossag-109337

Én csak azt mondom, egy (szintén nem vallásos) "klasszikust" idézve: "A krumplileves legyen krumplileves". A gyilkosság pedig legyen gyilkosság.
És ennek az ismeretében döntsön mindenki, aki abortuszt fontolgat.

Oké, legyen neked: elfogadom hogy az abortusz gyilkosság! Nyugodjon meg emiatt a lelked!

Ebben az esetben azonban nézzük meg azt is, milyen súlyú gyilkosság...

Mert gyilkosság, igen, ezt nem lehet tagadni logikailag tudnillik tény és való, hogy elpusztítunk azaz megölünk valamit ami él. De MI IS AZ ami ott él és amit meggyilkolunk?!

Egy sejthalmaz. Azaz körülbelül olyan MINŐSÉGŰ ez a gyilkosság a szememben, mint meggyilkolni egy tengeri szivacsot. Annak a sejthalmaznak amit MEGGYILKOLUNK - látod, alkalmazom a nevet amit kiköveteltél, gyilkosságnak nevezem én is! - van néhány feltételes reflexe mint a tengeri szivacsoknak, és kész, ennyi. Még annyi esze sincs mint egy kifejlett mezei egérnek. Holott olyat is sokat megöltem már.

Az abortusz tehát oké, legyen gyilkosság - ezesetben azonban a BŰN amit ezzel a szóval hogy „gyilkosság”, bele akartok szuggerálni a nőkbe, körülbelül olyan súlyú mint egy sárgarépa kitépése a földből. Azt is MEGGYILKOLOM ezáltal.

Idefigyelj. Tudod-e mit jelent az a szó hogy „hardware” és „software”?! Számítógépet használsz. Amit abból kézbe fogsz - a „vas” - az a hardware. Ami fut rajta az a software, magyarosan írva szoftver. Tehát a programok összessége, az operációs rendszer meg az adatok.

Na most a hardware ugye a megfelelő tervek alapján készül el. Hasonlatképp mondhatom, és ez felettébb találó hasonlat, hogy a számítógép tervrajza az a genetikai kód az ember esetében.

A hardware, az az ember teste.

A szoftver pedig az ember emlékei, ami az életútja során kerül bele, s ebbe beleértendők a tanult dolgok, a foglalkozása, minden, ezekre részben azáltal tesz szert hogy mások direkt NEVELIK őt, részben meg véletlenszerű hatások által melyek az életútja során érik.

A magzatnak megvan a "tervrajza" mint genetikai kód. Nincs azonban még szoftvere, sőt a hardware, a teste sincs kész teljesen.

Na most képzeld el hogy én mint számítógépbuzi akarok magamnak egy speciális komputert. Odaadom a tervrajzot a mérnököknek, egyebeknek hogy építsétek meg. De mert szegény vagyok, apránként fizetem majd a munkájukat, havonta. Megegyezünk hogy 9 hónap alatt megépítik nekem.

Három hónapig fizetem is őket, akkor azonban csodálatos lehetőségem akad: Ausztráliában felismerték mekkora zseni vagyok, állampolgárságot ajándékoztak nekem, oda kell költözzek! De a repülőre kevés csomag fér el, a jegy is drága... mondom a mérnököknek hogy a projektet le kell fújni, többé nem fizetek a gépért. Nyilván nem fejezik be az építését. Ott állok egy félig se kész számítógéppel. A repülőre tényleg kevés csomagot vihetek fel... kidobom a szemétbe.

Nyilván sajnálom majd mert eddig pénzembe, munkámba került, s egy rakás álmom meghiusult most. Mégis, ha nem teszem más vágyaimról kell lemondanom.

Értéket dobtam-e a szemétbe? Igen.

Egy teljes számítógépet dobtam ki? Nem.

Egy számítógép, aminek ugyanaz a tervrajza és a hardware-ja is, teljesen eltérő módon VISELKEDHET a rajta futó program függvényében. Gondolj csak rá, te biztos Windowst használsz. Ha hirtelen Linuxot telepítenék a számítógépedre, ott állnál megfürödve, használni se tudnád. De sok más példát is hozhatnék. Például azt hogy ha egyáltalán semmiféle program sincs a számítógépre telepítve, semmire se tudod használni, még levélnehezéknek se mert ahhoz meg túl nagy. Na most egy efféle program nélküli számítógépnek tekinthető körülbelül a magzat is, csak még annyit se ér mert neki a teste sincs kifejlődve, azaz az is hiányos, a program nélküli számítógépnek meg legaláb b a „teste”, a hardware-ja kész már!

Azaz, az hogy egy gyereknek megvan a genetikai kódja még semmit se jelent, ahhoz kell a nevelés is. Sőt a genetikai kód még azt se garantálja hogy emberi teste lesz, mert fejlődés közben rengeteg minden történhet a testével is, elég egy méhen belül megkapott vírusos fertőzés... Vagy megüti az anya a hasát...

Mit nem lehet azon felfogni hogy egy KELETKEZŐ lény nem azonos értékű egy KÉSZ lénnyel?!

És kár azon lovagolnod hogy de akkor a 2 éve megszületett csecsemőt is meg lehetne ölni. Ugyanis IGEN, meg lehet ölni azt is, FELTÉVE hogy választásra kényszerülünk: Ő haljon meg VAGY egy felnőtt ember aki értékes tagja a társadalomnak! Némi fantáziával ki lehet találni olyan kínos élethelyzeteket amikor ilyen szomorú döntésre kényszerülünk. És bevallom neked, ha valami efféle szituban dönteni kéne hogy egy helyes 2 éves kisgyerek haljon meg inkább, vagy Albert Einstein (tegyük fel hogy még él), akkor habozás nélkül Einstein javára döntenék. mert IGENIS élet és élet közt különbségek vannak értékben!

Nyilván a legtöbb élethelyzet nem olyan hogy ez fontos legyen. Az adódó élethelyzetek hihetetlen többségében jó közelítés az az álláspont szerintem is, hogy mindenkinek aki emberként néz ki, az élete azonos értékű.

Mégis, néhány igen speciális élethelyzetben ez az álláspont tarthatatlan. Ilyen az abortusz is.
 

Idefigyelj, mit bizonyít ez a video? Mert én megmondom neked: látok rajta egy őrült nőt. Szerinted a nők hány százaléka őrül bele az abortuszba, hm?

És azok akikkel ilyesmi történik, simán beleőrülnének másvalamibe is.

Szerintem egy efféle nő, ha megtartotta volna a gyerekét, lehet hogy amilyen labilis idegzetú, 2 éves korában megfojtja a kicsit mert az túl hangosan sír. Vagy akármi.

Különben is, ha annyira gyereket akar, könnyű segíteni a dolgon: keressen fel engem, mert amint látom a csajszi még igencsak csinos, boldogan felcsinálom őt ingyen és bérmentve, aztán szülje meg és legyen boldog vele! És kész, ENNYI.

Ha pedig nem akar szexelni, fogadjon örökbe egy árvát. ÉS KÉSZ? ENNYI.

Ez egy teljesen szar video, a világon semmit se bizonyít. Idióta érzelmi zsarolás nem több, ez is csak az agynélküli véglényekre hatásos akik egyetlen pillanatra se gondolnak bele semmibe se.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,136
Üzenet
4,803,602
Tagok
615,803
Legújabb tagunk
Karcsi7512
Oldal tetejére