Könnyek közt jelentette be lemondást Theresa May

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 25.

Melitta - 2019 Május 25, 11:20
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Amint az várható volt, ma rövid beszédében bejelentette távozási menetrendjét Theresa May. A brit miniszterelnök pénteken közölte, hogy június 7-én távozik a kormányzó Konzervatív Párt és a kormány éléről.

  Ez miniszterelnöki megbízatásának végét is jelenti, de ügyvezető minőségben az utód megválasztásáig várhatóan ő marad a kormányfő. Az utódja kiválasztási folyamata már jövő héten megkezdődik. May könnyek között fejezte be pénteki beszédét, miközben azt mondta, hogy hálás, hogy a szeretett országát szolgálhatta. Theresa May közel 3 évig volt miniszterelnök.

  [​IMG]

  Theresa May brit miniszterelnök visszatér a londoni kormányfői rezidenciára, a Downing Street 10-be sajtóértekezlete után 2019. május 24-én. May bejelentette, hogy június 7-én távozik a kormányzó Konzervatív Párt és a kormány éléről. Fotó: MTI/AP/Frank Augstein

  May azután tartott sajtótájékoztatót a Downing Street előtt, hogy találkozott a befolyásos tory 1922 Bizottság vezetőjével, Graham Bradyvel.

  Downing Street-i hivatala előtt felolvasott, könnyek között befejezett hatperces nyilatkozatában May felidézte, hogy háromszor is megpróbálta elfogadtatni a parlamenttel a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodást, de kísérletei nem jártak sikerrel.
   
  Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 25.

Megosztás