Könyvek

erwin27 témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 December 25.

 1. turulhun

  turulhun Állandó Tag

  Mondjuk ehhez hozzátartozik az is hogy egy barátom a munkahelyén letöltött könyveket pdf formátumban,majd kinyomtatta.Borító letöltése hozzá pedig igen egyszerű volt.Nem egy szépségdíjas könyv lett belőle de szépen összefűzve az is időtálló.
   
  ametiszt99 kedveli ezt.
 2. Sz Edit

  Sz Edit Állandó Tag

  Nagyon szeretek én is olvasni, most olvastam ki C.J. Sansom történelmi könyveit a A kard által, Sötét tűz, Az uralkodó, Apokalipszis és A bosszú nyilait. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek aki szereti a történelmet és a krimit.
   
  Sándor Boros és annamari71 kedveli ezt.
 3. ametiszt99

  ametiszt99 Őstag Platina támogató

  Szerintem a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást.
  Ma már rengeteg természetfilm,dokumentumfilm csatorna van,ha ezeket nem nézed azzal is veszítesz valamit.Én pl nagyon szeretek sorozatokat(persze nem valóvilágot,barátok közt-öt vagy latin sorozatokat)nézni.Ettől függetlenül még nagyon sokat olvasok,hangoskönyveket hallgatok és az anyukám is szeret olvasni(és tévézni).Lehet,hogy ez nem általános,de az unokaöcséim az egyik 31 éves,a másik 24 ők is bújják a könyveket és tévéznek is.
   
  ancsa0221, koka1220 és annamari71 kedveli ezt.
 4. GulyiBogee

  GulyiBogee Állandó Tag

  Én is rengeteget olvasok és mivel gerinc problémával küzdök imádom a természet filmeket is, és mivel nem igazán tudok kirándulni menni ha családtagjaim valamelyik nagyvárosban járnak a google térképpel én is barangolhatok velük. Az egyik gyermekemet is megfertőztem a könyvek szeretetével és állandóan a könyveket bújja (lány) a másik viszont inkább tv párti (fiú).
   
  napsugár7127 és drmkinga kedveli ezt.
 5. mihaly.mszabo

  mihaly.mszabo Állandó Tag


  Mindennel egyetértek. Magyarul egyébként Vándorünnep címmel jelent meg.
   
  dominipater kedveli ezt.
 6. bluevelvet

  bluevelvet Állandó Tag

  Szia! Még nem érzem magam öregnek, de kétségtelenül elmúltam 51 is. Anyuka vagyok, nem apuka, de elmondom, velem hogy van: Rengeteget olvastam, mindent, mindenhol, mindig. Megszületett a fiam, már kevesebbet,( vele foglalkoztam ). Visszamentem dolgozni, már csak a hétvégén maradt egy kevés időm olvasni.( Család, háztartás, kert, munkahely...)Aztán rájöttem, hogy alig jövünk ki az alkalmazotti fizuból: másodállás! Ez egyrészt elvitte a maradék szabadidőt, másrészt mindig elaludtam már az olvasás elején. Most nagy izgalomban vagyok, mert a gyerekem felnőtt ( 24 ), a helyzet változott, másodállás megszüntetve. Vettem egy olvasót, több évnyi könyv van a Pc-n, imádom!!!! Talán édesapádnak is hasonlóan alakult az élete. Persze, lehet, hogy nem. Csak azért írtam le az én történetemet, hogy lásd: van remény.:cool:
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 7. szamba13

  szamba13 Állandó Tag

  Sziasztok,
  én még nem sorolnám magam az öregebb korosztályhoz ( ;)), de a gyerekek születésével nálam is elmaradtak a könyvek, aztán pár éve észrevettem, hogy a korábban amúgy jó szókincsem kezd beszűkülni. Sokszor csak nyökögtem, és kerestem a szavakat, és ezen elgondolkodva az olvasás hiányára gondoltam, mint ok. Akkor elhatároztam, hogy újból nekiállok olvasni, naponta nem jut sajnos rá több mint fél óra, de így is érezhető a hatása, nem csak szókincsben, hanem a Word is kevesebb hibát talál, ha írnom kell.
  Úgyhogy én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy olvasson, ha többet nem is, de napi fél órát mindenképpen!!!
   
  koka1220, dvili és napsugár7127 kedveli ezt.
 8. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Én 71-ben születtem. Hol többet olvastam, hol kevesebbett.Mostanában leginkább könyvtárba járok, ill. az elektronikus formák olvasásával barátkozok.Mindegy milyen könyv,csak tetszen.
  Kedvenceim között van Szabó Magda. Az Abigélt nem tudom hányszor elolvastam és megnéztem, a másik nagy kedvenc könyveim lettek a Joanna Harris Csokoládé, Csokoládécipő, és a Csokoládés barack..Valószínű ez utóbbi hármat is párszor újra olvasom majd...
   
  dvili és attimenyfreemail.com kedveli ezt.
 9. Kristin Rita

  Kristin Rita Állandó Tag

  Ezt pont most láttam Libri-ben, de nem mertem megvenni. Van még valakinek véleménye róla?
   
 10. dvili

  dvili Állandó Tag

  Szerintem, nincs recept (én 55). Lehet, el kell mélyedni a valóságos show műsorok világában, rá kell izgulni, s perceken belül ráébred az ember, mennyivel többet ér öt perc Márai, fél óra Thomas Mann és sorolhatnám. Úgy vélem, ha hagyod Apukád, ismét rátalál az ő saját útjára... persze, lehet nincs közöm sem az igazsághoz. Üdv. Apukádnak!
   
 11. dvili

  dvili Állandó Tag

  Nagyon-nagyon nehéz javasolni... Ha három év elteltével még mindig nem, s ha van kevés affinitásod az ókori történelemhez, javaslom a "Rómában történt valami"-t, hangoskönyvben is hozzáférhető. De alap: Napló...
   
 12. Geng Krisztián

  Geng Krisztián Állandó Tag

  Sajnos én is ismertem ilyen delikvenst, viszont ez nálam már erősen kimeríti a blaszfémia fogalmát. Apage, Satanas! :)
   
 13. dvili

  dvili Állandó Tag

  Ha szabad hozzászólnom: egyetértek Krisztiánnal! Ennél még telefonból, tablett-ből, és így tovább... olvasni is jobb talán. Persze, lehet, hogy nincs igazam...
   
 14. Most gyűjtöttem be az írótól jó néhány követ (elektronikus formában). Ezek szerint kellemes időtöltést jelent majd az olvasásuk. Köszönöm, hogy bővebb ismertetést készítettetek.
   
 15. A Feladat kimaradt az olvasási listából!
   
 16. Egyet értek! És ez nemcsak korosztályos összefogás. Ma már hatalmas választék van minden témakörű irodalomból. És kell is a változatosság! Többféle tapasztalat, nagyobb tudás, nagyobb szókincs, stb. Nem szabad beskatulyázódni!
   
 17. E-bookal sem lehet Őket visszacsábítani? Én sem vagyok már éppen ifjonc, de idősödő embereknél az olvasás az elme doppingja. Jótékony hatású és nem csak időtöltésre alkalmas.
   
 18. dvili

  dvili Állandó Tag

  Igen, egyetértek... habár, az új könyv illata, a lapok "sercenése", azért az is valami!
   
  raszta6921 kedveli ezt.
 19. Ebben teljesen egyetértek, nem a klasszikus papír alapú könyv ellen szóltam, hanem a pdf formátumban letöltött könyv mezei kinyomtatása hozta ki a megjegyzést.
   
  raszta6921 és dvili kedveli ezt.
 20. dvili

  dvili Állandó Tag

  Bocsánatot kérek! Félreértettem... az ilyen dolog: pdf formátumban... kinyomtatni nálam is kiveri a biztosítékot. Fiatalságom idején - ez akkor volt, mikor a dinosauroszok még nem döntötték el, kihalnak-e - volt egy felkapott téma: bűn-e könyvet lopni könyvesboltból....
   
  raszta6921 és attimenyfreemail.com kedveli ezt.

Megosztás