Könyvek

erwin27 témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 December 25.

 1. tarnagy

  tarnagy Állandó Tag

  Rokonlelkek vagyunk! Én fél éve vettem egy Kindle-t, mivel ma már oly drágák a könyvek, hogy képtelen vagyok megfizetni. Van ugyan egy nagyon szép könyvtáram, de persze sohasem lehet teljes. 63 éves vagyok, s a a legfőbb bánatom ezen a téren, hogy a két felnőtt fiam, akik pedig minden más tekintetben rendes, normális emberek, sajnos, nem olvasnak vagy csak nagyon keveset. Úgyhogy én azt hiszem, az alapkérdést fordítva kellene föltenni: miért nem olvasnak a mai fiatalok???
  A válasz természetesen a televízió (amin én legfeljebb sportközvetítéseket nézek), a Való Világ és a hozzá hasonló sok szemét (Éden Hotel meg mit tudom én...), mely kikapcsolja az agyat... S az internetről még nem is beszéltem (Facebook stb.)
   
  Uzsuz69, raszta6921 és vera1136 kedveli ezt.
 2. Crazyke

  Crazyke Állandó Tag

  A legutóbbi olvasmányom Nalini Singh: Vonzódás című könyve, azelőtt pedig Kate Morton: Felszáll a köd könyve volt az "étlapomon" :))) Mindkét könyv tökéletes, és most azért írok, hogy a Vonzódás második részét letudjam tölteni e-bookként :$
   
  George55 és nanan kedveli ezt.
 3. negrocska1

  negrocska1 Állandó Tag

  a konyv szeretete

  Sziasztok! En Franciaorszagban elek, minden nagyon szep es szeretek itt lenni, de egyetlen dolog nagyon hianyzott itt. Az olvasas!!! Mindig hoztam 2-3 konyvet, de azt hamar felfaltam. Hala a technikanak kitalaltak az Ebook olvasot, es azota minden szabad percemet vele toltom. Itt nagyon sok olvasnivalot talalok, mar annyi olvasnivalom van, hogy evekig kitart. Ja es 63 eves vagyok es nagyon szeretek olvasni. Barmennyi dolgom volt ano, a konyv nem maradt ki az eletembol, se a havi rezsimbol.
   
  vera1136, Pogika és Lassuka kedveli ezt.
 4. ninette55

  ninette55 Állandó Tag

  Szia!
  Csak ajánlani szeretnék egy olvasmány neked: Philippe Claudel: La petite fille de Monsieru Lihn. Szerintem remek regény. Csodásan egyszerű és csodásan érzelmes.
   
  omega9 kedveli ezt.
 5. ninette55

  ninette55 Állandó Tag

  Az én nagypapám mindig is nagy olvasó volt, de sajnos az idő múlását nagyon is megérezte. Azt hiszem, nem tudja fejben tartani a dolgokat, így leállt a regényekkel. most verseket olvas újra főleg, és hát minden nap az újságot, ami jár nekik. Látom a szomorú szemeit, ahogy szeretne lépést tartani velem, de egyszer csak már nem megy. Nagyon bánom. Talán tőle tanultam a legtöbbet életemben... Szomorú így látni őt.
   
  vera1136, Panka60 és zsóka2. kedveli ezt.
 6. ninette55

  ninette55 Állandó Tag

  Magyarországon is játsszák, sőt elérhető a második kötet is magyarul. Ajándéknak, vagy magadnak, szerintem tökéletes választás! Nagyon szórakoztató könyv!
   
 7. ninette55

  ninette55 Állandó Tag

  Szia!
  Én az Egy polgár vallomásait ajánlanám kezdésnek. mondhatni ez a legklasszikusabb és talán a legjobb is. Jó olvasást!
   
 8. Puxika

  Puxika Állandó Tag

  Gena Showalter - Az Alvilág urai c. könyvsorozatot imádom! :)
   
 9. Csentecsa

  Csentecsa Állandó Tag

  Kedves danette1995!
  Nekem a következő könyvek tetszettek az utóbbi időben:
  Márai: Válás Budán
  Ulickaja: Daniel Stein, a tolmács
  Szabó Magda: Disznótor
  Corrie ten Boom: A menedék
  Reymont: Parasztok
  Feuchwanger: A zsidó háború
  Persze ezek nekem tetszettek nagyon, de szívből ajánlom, remélem másnak nagy élményt adnak!
  Csentecsa
   
  Osvalderzsi, Weisz Mária és Ayama kedveli ezt.
 10. kisvukk70

  kisvukk70 Állandó Tag

  Sci-fi rajongóknak: John Scalzi: Old Man's War avagy a Vének háborúja és a folytatás Szellemhadtest. Jó könyv(ek). Még ha nem is teljesen eredeti ötletekkel teli, de nagyon elgondolkoztató. Egy jövőről, melyben 75 évesen dönthetnénk úgy, hogy újra fiatalok leszünk, ha hajlandóak vagyunk megfizetni az árat.

   
  nepazsu kedveli ezt.
 11. apwbdum

  apwbdum Állandó Tag

  Én nem régen olvastam Jo Nesbo: Hóember könyvét. Ha valaki szereti a skandináv krimiket tudom ajánlani. Nekem ez volt az első ilyen típusú krimim és annyira tetszett, hogy beszereztem még pár könyvet a szerzőtől.
   
  csékata és coelom46 kedveli ezt.
 12. nanan

  nanan Állandó Tag

  Én pedig, most fejeztem be, Jo Nesbo Leopárd című könyvét. Nekem is az első könyvem volt Nesbo-től, de rögtön meg is kerestem a Denevérembert (a Harry Hole sorozat első része). Ajánlom Jo Nesbo könyveit mindenkinek. :)
   
  Bivay Aréna és csékata kedveli ezt.
 13. Imoran

  Imoran Állandó Tag

  Aki szereti a bizarr novellákat, Samanta Schweblin A madárevő c. kötetét biztosan díjazni fogja. 1 nap alatt el lehet olvasni a 200 oldalt...
  [​IMG]
   
 14. Leslie62

  Leslie62 Állandó Tag

  HI!
  Nos már sajnos 50-s korosztályhoz tartozónak kell nyílvánitani magamat.
  Elég sokáig olvastam, de aztán valahogy nem jutott rá idő. A gyerekek eljutottak abba a korba, hogy majdnem kirepültek. El kezdtek ők is olvasni. Most már jut idő újra olvasni....
  A témáim ugyanazok, mint annak idején: ami tetszik! Sci-Fi, történelmi, krimi, fantasy, mindegy (szerelmes lányregény nem!!!!!). Tetszen a könyv!
   
 15. scylla73

  scylla73 Állandó Tag

  szüleim (60 fellett), nem olvasnak könyveket, viszont digitálisak lettek, szinte minden este felváltva ülnek a gépükhöz s neteznek, s ez nem csak a facebookban merül ki. profi modon keresnek cikkeket, termékleirásokat, hireket stb régebben sokat olvastak de már évek óta nem voltak könyvesboltban. nem is keresik a könyveket, filmeket néznek helyette. öszintén szólva a mai árak mellett én se járok rendszeresen könyvesboltba, ugyanis amit egy évben elköltöttem könyvekre abbol vettem egy e-book-ot. most már évekre elég a digitális gyüjteményem.
  s hogy a téma ciménél maradjunk jelenleg olvasom (egyszerre/párhuzamosan):
  - Phoenix Wolf: Törékeny Horizont
  - John Scalzi - Szellemhadtest
  - JAK KOKE - sarkanysziv_01_idegen_lelkek
  - Neal Stephenson - Snow Crash
  - IAIN M. BANKS - A játékmester
  - Dan Abnett - Gaunt 3. Nekropolisz
  - Vernor Vinge - Tuz lobban a melyben
  - Dan Abnett - Horus Rising
   
 16. jeronimo

  jeronimo Állandó Tag

  Mintha csak én írtam volna...,ami változott az olvasásban:munkahelyen az okosnak mondott telefonon az Fbreader indít ,fülhallgató be és a szürke hétköznap már a múlté.
   
  George55 kedveli ezt.
 17. eva0314

  eva0314 Állandó Tag

 18. ametiszt99

  ametiszt99 Őstag Platina támogató

  Aki szereti a fantasyt annak ajánlanám Raymond E Feist,R A Salvatore,David Eddings és a mostani új kedvencem Nalini Singh könyveit.Ezeket mind nagyon sokszor olvastam.
   
 19. turulhun

  turulhun Állandó Tag

  Gyermekkoromban szinte faltam a könyveket...aztán valamiért elmaradtak az olvasós napok,számomra is érthetetlen hogy miért.Talán a rohanó élet miatt maradt kevés idő a szórakozásra.A mai világban úgy elszaladtak a könyv árak,hogy kevesen engedhetik meg maguknak egy-egy számára tetsző könyv megvételét.Így sokan a hangoskönyv olvasását választják,ami praktikus és nem igényel különösen nagy költségeket!
   
  Fittybasu kedveli ezt.
 20. ametiszt99

  ametiszt99 Őstag Platina támogató

  Teljesen igazad van.Én pl ha
  Teljesen igazad van én pl ha Nahlini Singh könyveit megvettem volna(10 db könyv)jó pár 10000-től szabadultam volna meg.Szerencsére e-book formátumban olvastam el,de sajnos egy e-book olvasót is kevesen engedhetnek meg maguknak pláne hogy a könyveket számítógéppel tudod feltenni rá.
   
  Lonczyka kedveli ezt.

Megosztás