Könyvek

erwin27 témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 December 25.

 1. ametiszt99

  ametiszt99 Őstag Platina támogató

  Huh...Most meg az internet az ellenség.Szerintem ebben sem szabad általánosítani.Én ismerek sok olyan embert(főleg nőket)akik a napi 9-10 óra munka után hazamennek,háztartást vezetnek,gyereket nevelnek és éjszaka a fáradságtól lehet,hogy tényleg nincs kedvük olvasni.Arról nem is beszélve.hogy manapság mibe kerül egy könyv.Az internet,pedig nem csak képekkel áraszt el,hanem hírekkel,információkkal,érdekességekkel. Ráadásul ez is szabadon választható, nem muszáj butító tartalmakat nézegetni.Például beszélgethetsz ilyen fórumokon mint ez.Azért is szeretem ezt a fórumot,mert sok kellemes élményhez jutottam az innen letöltött ebook és hangoskönyvek által.Ha nem lenne a net hogy jutnék hozzá ezekhez?
   
 2. szorfig78

  szorfig78 Állandó Tag

  Alvtegen, Indridason,

  Liza Marklund

  Thomas Enger

  Camilla Läckberg

  Lars Kepler

  És a régi klasszikus skendináv, kicsit más stílusban: Henning Mankell
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2014 Szeptember 18
 3. Emeritus

  Emeritus Tag

  A kovetkezo olvasmany az Anna Karenina...bar nem szeretem a romantikus muveket viszont szeretem az Orosz irokat tehat mely lelegzet es...:)
   
  misuga és Balogh Márk Dávid kedveli ezt.
 4. kiskalap

  kiskalap Állandó Tag

  Egyetértek veled, csak annak ellenség az internet, aki nem tudja használni, és aki csak a "lebutulásos" cikkeket találja meg. Nagyon sok szép dolog van itt, ami felvilágosít és okosít. És sok-sok konyv, amit ha letoltunk, feltoltjuk a konyvolvasónkba, akár 1000 konyvet hordhatunk magunkkal. És még a fákat is kíméljuk:)
   
 5. nzozox

  nzozox Állandó Tag

  Igaz !!
   
 6. attimenyfreemail.com

  attimenyfreemail.com Állandó Tag

  Egyetértek,segit frissen tartani az agyunkat :)
   
  barikata kedveli ezt.
 7. attimenyfreemail.com

  attimenyfreemail.com Állandó Tag

  Mika Valtari-t is tudnám ajánlani .
   
 8. raszta6921

  raszta6921 Állandó Tag

  Sziasztok! Én még javaslom Merle: Állati elmék című regényét mely a delfineket mint fegyvert akarják felhasználni. Elgondolkodtató.
   
 9. Livak

  Livak Új tag

  Ezek közül melyikeket ajanlod? mmint konkret cimekre godnolok
   
  Balogh Márk Dávid kedveli ezt.
 10. szorfig78

  szorfig78 Állandó Tag

  Indridason: Kihantolt bűnök; Hidegzóna
  Alvtegen: Árnyak
  Mankell: Ötödik asszony
  Läckberg: Jéghercegnő
  Enger: Hegek

  Nem skandináv, de talán eddigi legjobb krimi amit olvastam: Gillian Flyn: Holtodiglan
   
 11. osztermajer jenone

  osztermajer jenone Állandó Tag

  Mostanában a vámpiros könyveket szeretem.
   
  barikata és Molly Reed kedveli ezt.
 12. osztermajer jenone

  osztermajer jenone Állandó Tag

  A faldöngetők a legjobb könyv,fordulatos,szórakoztató,humoros,kedvenc karakterem Simon egy karakán sárc minden sorát a könyvnek imádom nem birom letenni.
   
 13. osztermajer jenone

  osztermajer jenone Állandó Tag

  Majd olvasom én is.
   
 14. tomi6789

  tomi6789 Állandó Tag

  David Gemmell Árnyjáro
   
 15. Magdi255

  Magdi255 Állandó Tag

  Én pdf-ben olvasom a könyveket,mert nálunk sajnos nem tudom megvásárolni és ha meg is lehet néhányat az annyira drága,hogy a szívem szakad meg értük. Imádok könyveket olvasni,van hogy 1-2 nap alatt elolvasok egy könyvet,ez persze attól függ mennyire van időm. de minden nap fordítok pár óra hosszát olvasásra. Amit ajánlani tudok az most a Cora Carmack Szakítópróba sorozata
   
  Müller Alexandra és napsugár7127 kedveli ezt.
 16. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Szeretném kérdezni, olvasta-e valai a Fénykép ezüstkeretben c. könyvet.Én elkezdtem, olvastam róla egy-két értékelés, azok dícsérik, de nekem nem biztos hogy bejön, fontolgatom az abbahagyását. Érdemes? Annyi olyan könyv van nálam, ami tényleg érdekes...
   
 17. Beskid Odett

  Beskid Odett Állandó Tag

  Van egy könyv,ami nagyon megtetszett,bár semmi különös nincs benne. A szokásos szerelmi történet, inkább ifjúsági irodalom,mégis megragadott. Már hatszor újraolvastam,magam sem érzem miért.
  Ez a könyv Julianne Donaldson: Edenbrooke.
  Egy 17 éves, fiatal lány szemszögéből mutatja be a történetet.
  Talán az a különleges benne, ahogy a fiatal, ártatlan lány megéli és leírja szerelembe esése történetét.
  Azt hiszem, a mai fiataloknak inkább ilyesfajta könyvelet kéne bújnia, és nem a szürke-trilógiát!
   
 18. Sheba12

  Sheba12 Tag

  Nekem a kedvenc könyvem még egy gyerekkori olvasmányom: David Eddings: Belgariad-ciklus. Egyedülálló, mesés fantázia világ, ahol a hősök járnak, és istenekkel küzdenek. Miközben tele van a könyv humorral, cselszövéssel, és persze rengeteg kalanddal és varázslattal.

  Amit pedig legutoljára olvastam az a Talált vágyak osztály című könyv volt. Nagyon megfogott, ahogyan az író egy olyan nehéz témáról, mint a mellrák, hogyan ír. Úgy gondoltam, hogy sokat fogok rajta sírni, de szerencsére nem így történt, a könyv vicces párbeszédekkel fűszerezett. Arról is elgondolkodtat, hogy biztos-e, hogy a munkának kell mindig a legfontosabbnak lennie, és más nem töltheti-e be ezt a szerepet az életünkben. A főszereplő eléggé karrierista, politikai szakértő és tanácsadó, de végül a betegség teljesen megváltoztatja a mindennapjait.. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a jól megírt, könnyű olvasmányokat, amik azért mégsem limonádék.

  Paulo Coelho minden mennyiségben! Imádom a könyveit eredetiben olvasni, nagyon nagy élmény. Sokat hozzátett a portugál nyelvi tudásomhoz, és a lelki fejlődésemhez is. Nem hiába olyan sikeres író, mert a történetei, példái, amikről ír egyszer mindenki életében aktuálisak lesznek. Az Alkimista volt az első, amit olvastam tőle, aztán sorban a többit. Mindet élveztem.

  Akik szeretik a politikát, biztosan érdeklődve olvassák majd Benazir Bhutto: A kelet lánya című könyvét.
  Ma még nem tudjuk, hova vezet Benazir Bhutto útja. Nem sejthetjük, hogy a napi híradót nézve jó vagy tragikus hír fogad bennünket vele kapcsolatban. Egy biztos: A Kelet lánya egy milliók életére döntő hatással levő nő titokzatos életébe, gondolataiba, mindennapjaiba enged nem mindennapi bepillantást.
  „Az én életem nem egy hétköznapi élet. …A minket ért nehézségek és csapások mellett azonban nagy áldásnak tartom , hogy a hagyomány bástyáit bevéve én lehettem az iszlám első szabadon választott női miniszterelnöke.”
  Imádtam, megdöbbentett, megbotránkoztatott, ámulatba ejtett, lebilincselt, megsiratott, megörvendeztetett, és mikor vége lett, nagyon sajnáltam, hogy már vége van.
   
  Denisam kedveli ezt.
 19. attimenyfreemail.com

  attimenyfreemail.com Állandó Tag

  Én Poul Anderson Időjárőr 1 és 2-es kötetét olvastam újra szombaton .
  Mindazoknak tudom ajánlani akik egyformán szeretik a sci-fit és a történelmet egyaránt.
   
  Sheba12 kedveli ezt.
 20. ethelmoerman

  ethelmoerman Állandó Tag

  Sziasztok!

  Az idei év nagy felfedezése számomra Romain Gary (alias Emile Ajar) francia író. Olvastam az Előttem az élet, A virradat ígérete és Salamon király szorong című regényeit. Nagyon jó humorral megírt, szellemes, de igen mély tartalmú művek, ajánlom mindenkinek!
   
  bumbayo és napsugár7127 kedveli ezt.

Megosztás