Kanadában privatizálták a menekültválságot

Kanada 2015 végén jelentette be, hogy 50 ezer szíriai menekültet fogad be. Ráadásul főleg a veszélyeztetettebb csoportok tagjait várták: nőket, gyermekeket, családokat és az LMBTQ-közösség tagjait.

A letelepedési programban nem csak az állam vett részt, a kanadai lakosság egy része is lelkesen jelentkezett, hogy befogadhassanak a családjukba szír menekülteket. Átlagos állampolgárok ezrei, saját pénzüket és idejüket nem sajnálva vállalták, hogy hozzászoktatják az új élethez a befogadottakat, megtanítják nekik azokat a dolgokat, amik a kanadai boldogulásukhoz szükségesek. A program, az ilyen befogadások egy évre szóltak. Ez most járt le, és eddig nem volt egyértelmű,

mi fog történni a 13. hónapban?
A New York Times cikksorozatot szentelt a témának, alaposan bemutatják például a kanadai nyugdíjas Liz Starkot, aki egy egész évig lelkesen foglalkozott Mouhamad és Wissam al-Hajj-dzsal és négy gyermekükkel. Egy éven keresztül a kanadai állam a szír család nevében utalt lakbért Liz Starknak, és fizette a család legalapvetőbb dolgait. Ennek most vége, de úgy néz ki, nem volt hiábavaló ez az egy év.


A program végére rengeteget fejlődött a hazájukban földművesként dolgozó házaspár. Megtanulták, hogy működik egy modern lakossági bankrendszer, és már saját maguk kezelik a folyószámláikat, amiket a kanadai államtól kaptak a megérkezésükkor. A 36 éves Mouhamad állást is kapott egy közel-keleti étterem konyhájában. Az áruházak, boltok logóiban a betűket már el tudja olvasni és a helyi közlekedési táblákat is felismeri. A gyerekek életükben először iskolába járnak, angolul és franciául tanulnak, sportolnak, versenyeket nyernek. Nagyon szeretik például a jégkorcsolyát, amiről valószínűleg nem is hallottak volna, ha szülőföldjükön maradnak.

Pedig Mouhammad a program elején azon gondolkodott, hogy visszamegy Szíriába.
"Nem bírom megtanulni ezt az új nyelvet. Egy éve vagyok Kanadában, és csak néhány szót értek." – mondta akkor kétségbeesetten. A program végére azonban beilleszkedett, megszokta az új életet, a munkahelyén még fizetésemelést is kapott.

Több önállóság
A letelepedési program finanszírozása egyszerre megy állami és magán forrásokból. Van, aki saját pénzt tesz az integrációba, van, aki csak arra vállalkozik, hogy furikázza a családot, esetleg megcsinálja a házi feladatot a gyerekekkel. A magánszponzorok a 13. hónap kezdetével dönthetnek arról, folytatják-e a segítségnyújtást. A Hajj család támogatói úgy döntöttek, nem fogják. De nem hirtelen egyik napról a másikra vonták vissza az összes támogatást, hanem fokozatosan szoktatták a családot az önellátásra.

Egy menekültek beilleszkedésével foglalkozó állami alkalmazott, Sam Nammoura azt állítja, az a legjobb döntés, ahogy a Hajj család támogatói döntöttek. Sokszor a magánszponzorok annyira hisznek az integráció fontosságában, hogy gyakorlatilag túlszeretik a menekülteket, akik ezért annyi gondoskodást kapnak, hogy nem tanulnak meg gondoskodni magukról, nem tanulják meg, milyen lesz saját lábon megállni a kanadai társadalomban. Az egyik támogató például szabadidejében elvállalta, hogy elviszi a család gyerekeit az iskolán túli elfoglaltságokra, például úszásoktatásra. Kocsival szállította a gyerekeket rendszeresen, mígnem egyszer csak bejelentette, hogy többet nem fogja, legyen az már a szülők dolga.

15742513_caff0804b31f6177cd56c4789e07d6e1_wm.jpg

Fotó: Drew Angerer / Getty Images Hungary
Azonban a szülőknek nem segített abban, hogyan kell tömegközlekedéssel elvinni a gyerekeket az uszodába. Közvetlenül ezután a gyerek nem is jutott el a heti úszásra. Ez intő jel volt, a szponzorok érezték, hogy nem lehet a támogatást egyik napról a másikra elvenni a családtól. A segítők közösen megbeszélték, elkezdenek távolodni a családtól, de lassan, fokozatosan.

A menekültek fele önállósodott egy év alatt
A kanadai állami statisztikák szerint a Hajj családhoz hasonló vegyes rendszerben befogadott menekült családoknál, tehát ahol az állami intézmények mellett magánemberek is segítenek a beilleszkedésben, a felnőttek 50 százaléka már teljes munkaidőben dolgozik, mire a program véget ér. Ez igazi sikernek számít 12 hónap után, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy a másik felnőtt jó eséllyel gyermeket nevel, emiatt nem tud munkába állni.

Ezzel szemben azok a menekültek, akik a 12 hónapjukat kizárólag állami szereplőkkel töltötték, például szállókon, nekik csupán a 10 százalékuk dolgozik teljes állásban a program végére. (Bár ehhez az is hozzátartozik, hogy többnyire ők azok, akik egészségügyi problémákkal küzdenek vagy kevésbé iskolázottak – épp ezek miatt kevésbé kapósak a menekülteket befogadni kívánó kanadaiak körében, hiába van nekik nagyobb szükségük a több segítségre.)

A kanadai program sikere miatt egyre több ország gondolkodik hasonló programokban. A briteknél és az argentinoknál már megkezdődtek az első kísérleti programok a magánosított integrációban és a szakemberek arra számítanak, hogy egyre több ország kezdi meg a menekültek ilyen jellegű befogadását. Főleg, hogy

az önkéntes befogadást a jobboldali pártok sem ellenzik olyan hevesen, mint az állami betelepítési programokat.
Még a jelenleg ellenzékben lévő kanadai Konzervatív Párt, akik folyamatosan kritizálják a liberális kormányt, amiért újabb és újabb menekülteket fogad be (2015 vége óta újabb 40 ezer szíriai érkezett Kanadába), még ők is támogatták, hogy növeljék az állampolgárok által önkéntesen befogadható menekültek számát.

Az igazi sikert csak hosszútávon lehet megítélni
Jelenleg a program sikerességét hangoztatók arra hivatkoznak, hogy a felnőtt szírek fele dolgozik. Pedig az igazi változás a gyermekek életében fog látszódni a szakemberek szerint, akik azt gondolják, ha a menekült gyermekek legyőzik a kezdeti nehézségeiket az iskolában, elsajátítják az angolt és a franciát, akkor utána az iskolapadból úgy kerülnek ki, mint bármelyik másik kanadai gyerek. Mindenki abban bízik, hogy az iskolarendszerben eltöltött évek eltörlik a gyerekek közötti egyenlőtlenséget. A Hajj családnál ez úgy látszik menni fog, a gyerekek egy év alatt megtanultak angolul olvasni.

Miközben Európában és az USA-ban átrajzolta a politikai térképet a menekültválság és azzal a bezárkózást hirdető pártok felemelkedése, sok kanadai úgy fogja fel a programot, mint egy nagy generációs befektetést az ország jövőjébe, és egyelőre úgy néz ki, nem tévednek.

(A New York Times teljes cikksorozatát a kanadai integrációs programról itt lehet elolvasni.)

15742459_ae1288fdb88ffa9408b5d64be3aeba24_wm.jpg
 
-
Nem érthetö, mert Törökországban nincs háboru csak a börtönök dagadnak politikai fogjoktol, egyre többen kérnek menedékjogot.
-
Az 1956-os felkelést is leverték, már nem löttek de a tisztogatás folyt, sokan az életüket mentették.
A magyar nobeldijasok sem a háboru elöl menekültek hanem a személyi biztonságuk érdekében.

Sokszor nagyobb esélye van az embernek tulélni egy bombázást mind egy rasszista szomszéddal találkozni az utcán.
-
igaz
jol mondja ernoe nem olyan egyszeru a dolog
Honnan tudod, hogy miért akarnak ezek az emberek No.-ba menni?
jaja
sok okbol akarhatnak nemetbe menni
pl ot elnek a rokonok
vagy tudnak nemetul de mas nyelven nem
tetszik nekik az orszag mert sok jot hallottak rola milyen befogado
 
Ez ugyan nem Kanada hanem No. A video bemutat néhány migráns nöt akik megtalálták a helyüket ebben az országban.
-
Hogy nagyobb motivácioval nézzétek, az egyik hölgy egy 5 gyerekes mama aki államtitkári pozitioig vitte.
-
Nem kell okvetlen mindent érteni, a képek, a hangsuly magukért beszélnek.
-

-
A kép gratis. Erdemes lenne egy Europa-topikot nyitni arrol mit köszönhetünk az Europai Unionak és mit kéne csinálni ahoz, hogy még jobb legyen.
-
Már unom a siránkozást, a pesszimiszmust, a temetö hangulatot. Ezért adjunk egy "Pulse of Europe"
-
Bewegung-Pulse-of-Europe-veranstaltet-Kundgebung-in-Muenster-Europa-Fahnen-vor-dem-Rathaus_image_630f_420f_wn.jpg

Ernő, nem néztem végig a videót, de így az elején azon a 4 női képen nekem azért egyvalami nagyon feltűnt: EGYIK NŐ SE VOLT FÁTYOLBAN! Pláne nem burkában! Amiből azért azt szűrtem le hogy ezek tényleg BE AKARNAK ILLESZKEDNI, és eszük ágában sincs a maguk (eredeti országának) barbár szokásait követni!
Ilyen emberek befogadása ellen pedig én soha nem is tiltakoztam. Pláne ha nők. Sok sikert nekik!

A probléma azonban épp nem ezekkel van, tudod...
 
Ez ugyan nem Kanada hanem No. A video bemutat néhány migráns nöt akik megtalálták a helyüket ebben az országban.
-
Hogy nagyobb motivácioval nézzétek, az egyik hölgy egy 5 gyerekes mama aki államtitkári pozitioig vitte.
-
Nem kell okvetlen mindent érteni, a képek, a hangsuly magukért beszélnek.
-
igaz nagyon
en nem ertek nemetul de tenyleg nagy dolog hogy egy migrans no ot gyerekel alamtitkar lehet odaki
biztos ahonnan jott nem vitte volna semmire nem is tanulhatot volna
it meg megtanult nemetul es kariert csinalt nem is akarmilyet ot gyerekkel
ez a nagy dolog!!
 
Ernő, nem néztem végig a videót, de így az elején azon a 4 női képen nekem azért egyvalami nagyon feltűnt: EGYIK NŐ SE VOLT FÁTYOLBAN! Pláne nem burkában! Amiből azért azt szűrtem le hogy ezek tényleg BE AKARNAK ILLESZKEDNI, és eszük ágában sincs a maguk (eredeti országának) barbár szokásait követni!
Ilyen emberek befogadása ellen pedig én soha nem is tiltakoztam. Pláne ha nők. Sok sikert nekik!

A probléma azonban épp nem ezekkel van, tudod...

Persze, mert az egyik Breier Zsuzsa. Biztos nem követi a "barbár" szokásokat.:D

Itt van németül a Wikipédiából....


"Breier bezeichnete Viktor Orbán als einen „Demokraten“ und Vorwürfe gegen ihn als „perfide Behauptungen“. Nach Ansicht der Oppositionsparteien im Hessischen Landtag habe sie sich nicht genug von demokratiefeindlichen Tendenzen in Ungarn distanziert."
 
Ez ugyan nem Kanada hanem No. A video bemutat néhány migráns nöt akik megtalálták a helyüket ebben az országban.
-
Hogy nagyobb motivácioval nézzétek, az egyik hölgy egy 5 gyerekes mama aki államtitkári pozitioig vitte.
-
Nem kell okvetlen mindent érteni, a képek, a hangsuly magukért beszélnek.
-

-
A kép gratis. Erdemes lenne egy Europa-topikot nyitni arrol mit köszönhetünk az Europai Unionak és mit kéne csinálni ahoz, hogy még jobb legyen.
-
Már unom a siránkozást, a pesszimiszmust, a temetö hangulatot. Ezért adjunk egy "Pulse of Europe"
-
Bewegung-Pulse-of-Europe-veranstaltet-Kundgebung-in-Muenster-Europa-Fahnen-vor-dem-Rathaus_image_630f_420f_wn.jpg

A lengyel szülésznő, meg a magyar államtitkár az 5-nek 40%-a. Mióta migráns a magyar meg a lengyel Németországban? Hagyjátok már abba ezt a pöffeszkedést, a nagynémet öntudattal! Felhívom a figyelmedet, hogy Európa nem nem a hajdani NSzK keleti határainál ér véget, hnem az Uralnál. De az EU keleti vége is pont az ukrán-magyar határig ér!
 
Ez ugyan nem Kanada hanem No. A video bemutat néhány migráns nöt akik megtalálták a helyüket ebben az országban.
-
Hogy nagyobb motivácioval nézzétek, az egyik hölgy egy 5 gyerekes mama aki államtitkári pozitioig vitte.
-
Nem kell okvetlen mindent érteni, a képek, a hangsuly magukért beszélnek.
-

-
A kép gratis. Erdemes lenne egy Europa-topikot nyitni arrol mit köszönhetünk az Europai Unionak és mit kéne csinálni ahoz, hogy még jobb legyen.
-
Már unom a siránkozást, a pesszimiszmust, a temetö hangulatot. Ezért adjunk egy "Pulse of Europe"
-
Bewegung-Pulse-of-Europe-veranstaltet-Kundgebung-in-Muenster-Europa-Fahnen-vor-dem-Rathaus_image_630f_420f_wn.jpg

Nomég.
Breier Zsuzsát lemigránsozni egyszerűen pofátlanság. Ugyanis nem ő "találta meg a helyét" Németországban, hanem Németországot érte az a megtiszteltetés, hogy Breier Zsuzsa dolgozik neki. ITT az, amit hirtelen lehet tudni Breier Zsuzsáról.
Esetleg még tudható néhány "migráns", aki "megtalálta a helyét"? Pl. ezen az alapon az argentin Ferenc pápát is ide lehetne sorolni kellő vállveregetések kíséretében, hogy "megtalálta a helyét" a Vatikánban.
 
Utoljára módosítva:
A lengyel szülésznő, meg a magyar államtitkár az 5-nek 40%-a. Mióta migráns a magyar meg a lengyel Németországban? Hagyjátok már abba ezt a pöffeszkedést, a nagynémet öntudattal! Felhívom a figyelmedet, hogy Európa nem nem a hajdani NSzK keleti határainál ér véget, hnem az Uralnál. De az EU keleti vége is pont az ukrán-magyar határig ér!
ha nemetbe laknak akkor megiscsak migransok akiket a nemetek befogadtak
inkab orulj hogy milyen jol megy nekik
csak lehetoseg kellett hogy tanuljanak es latod mi lett belole
rogton vittek valamire nem kuszkodnek ithon mert nem tudjak fizetni a tandijat ott biztos konyebb volt nekik
 
Pl. ezen az alapon az argentin Ferenc pápát is ide lehetne sorolni kellő vállveregetések kíséretében, hogy "megtalálta a helyét" a Vatikánban.
butasagot beszelsz nem latod?
segitek
az egy kulonleges eset ne hasonlitsd ezekhez
a vatikanba papok laknak akik ferfiak meg apacak akik nok es ezeknek nem lesz gyerekuk mert katolikusok
ezert a vatikanba mindenki kivulrol jon es ezek nem menekultek mert ez igy mukodik ezer eve mar vagy tobb
meg a katonasaguk is svejci meg az o csaladjaik is
 
hamar a barbar szokasoknal tartunk
mibol gondolod ,hogy a magyarokat nem tartjak barbaroknak??
csak probald ki
es meseld el ,hogy a reggelid vese-velo volt az ebeded pedig velo-rantva a vacsorad pedig kakas-here porkolt

És? Elárulom neked, én már ettem a következőket is:

—kutya
—macska
—éti csiga
—balatoni kagyló
—bika agyvelő
—friss disznóvér (megittam, csak úgy, rögtön vágás után, melegen, nyersen...)
—vakond
—ürge (nem, nem emberi „ürge”, hanem a mezei tudod...)
—mocsári teknős
—siklókígyó
—vadgalamb
—varjú

Nekem semmi bajom azzal hogy egy népcsoport mit eszik. Van amit még én se ennék meg, de ha más megeszi nekem azzal sincs bajom, amiatt nem tartom barbárnak. A burkában járás viszont messze elég ok a szememben arra, hogy valakit lebarbározzak. Az is ha kimetéli a leánya csiklóját. Meg sok más hasonló.
 
És? Elárulom neked, én már ettem a következőket is:

—kutya
—macska
—éti csiga
—balatoni kagyló
—bika agyvelő
—friss disznóvér (megittam, csak úgy, rögtön vágás után, melegen, nyersen...)
—vakond
—ürge (nem, nem emberi „ürge”, hanem a mezei tudod...)
—mocsári teknős
—siklókígyó
—vadgalamb
—varjú

Nekem semmi bajom azzal hogy egy népcsoport mit eszik. Van amit még én se ennék meg, de ha más megeszi nekem azzal sincs bajom, amiatt nem tartom barbárnak. A burkában járás viszont messze elég ok a szememben arra, hogy valakit lebarbározzak. Az is ha kimetéli a leánya csiklóját. Meg sok más hasonló.
igaz
van aki bekat is eszik meg patkanyt
a bibliaba beszelnek valami borzrol is azt hiszem
 
-
Nem érthetö, mert Törökországban nincs háboru csak a börtönök dagadnak politikai fogjoktol, egyre többen kérnek menedékjogot.
-
Az 1956-os felkelést is leverték, már nem löttek de a tisztogatás folyt, sokan az életüket mentették.
A magyar nobeldijasok sem a háboru elöl menekültek hanem a személyi biztonságuk érdekében.

Sokszor nagyobb esélye van az embernek tulélni egy bombázást mind egy rasszista szomszéddal találkozni az utcán.
-
Ez igaz , nemcsak haborus menekult van.
Bundi viszont a bevandorlo (aki csak jobb gazdasagi eletet akar) es menekult (aki valamilyen konfliktus elol fut) fogalmat keverte.
 
Ernő, nem néztem végig a videót, de így az elején azon a 4 női képen nekem azért egyvalami nagyon feltűnt: EGYIK NŐ SE VOLT FÁTYOLBAN! Pláne nem burkában! Amiből azért azt szűrtem le hogy ezek tényleg BE AKARNAK ILLESZKEDNI, és eszük ágában sincs a maguk (eredeti országának) barbár szokásait követni!
Ilyen emberek befogadása ellen pedig én soha nem is tiltakoztam. Pláne ha nők. Sok sikert nekik!

A probléma azonban épp nem ezekkel van, tudod...

Ha jol emlékszem több mind 4 nö van a filmben, legalább kettö fejkendöt hord de nem a vallásuk alapján definiálják magukat.
-

Mit szolnál hozzá ha téged nem a neveden szolitanának hanem "egy keresztény" lennél a milliokbol és minden embertelenséget amit ennek a szimbolumnak a nevében elkövetett a világ a te számládra irnának?
-
i0AZz.jpg

-
Menekültek akikröl te beszélsz most érkeztek, számtalan tanulmány igazolja, hogy a többség ahogy csak lehet szeretne visszatérni a hazájába. Az ittartozkodási papirok is csak erre jogositanak. Asyl még nem állampolgárság.
-
Egy kicsit erös tabak azt mondani: "eszük ágában sincs a maguk (eredeti országának) barbár szokásait követni!"
-
Egészen biztos vannak országok barbár szokásokkal, mind a bikaviadal, kakas-lefejezés, törpe-dobálás, vagy keresztre szögezés de nem minden lakos osztja ezt a barbárságot.
-
toromaltratado.jpg

-
kreuzigung2.jpg

-
Tudod integrálodni nem lehet egyedül az két párt munkája.
Mo.-on nem lehetne integrálodni mert a pakátok ezt eleve megakadályozzák.
-
Nagyon értekes amit az államtitkárságig vivö magyar asszony mond a filmben. Egy helyen a beszédtéma a nyelv fontossága volt, milyen fontos, hogy jol beszéljen németül az ember. "Ha érzem, hogy nincs bizalom velem szemben akkor bizonytalan leszek..." mondta.
-
Rengeteg sikeres integratio van csak nem akartok rolla tudomást venni, kipikirozzátok a büncselekményket a kontinensröl és nem állitotok vele szemben olyan eseteket amik ettöl eltéröek.
-
A nyugateuropai országok sikere (de hozzátenném az USA-t és Kanadát is) elképzelhetetlen lenne a bevándorlok teljesitménye nélkül.
 
igaz
van aki bekat is eszik meg patkanyt
a bibliaba beszelnek valami borzrol is azt hiszem
Ja, borzot én is ettem igaz csak kolbászként. De kifelejtettem a listából. Békát még nem ettem, nem mintha ne lennék rá hajlandó, de az azért rizikós mert van amelyik mérgező, és nem tudom ami békát megfogok épp ehető-e. Ahhoz meg drága hogy megvegyem a boltban. Legalábbis Magyarországon még nem is láttam árulni, s feltételeztem ha van is neki valami speciális üzlet, nem az én fizetésemhez van szabva az ára. De amúgy ha alkalmam nyílna rá, simán megenném, miért is ne! De még a mindenféle kínai bogárételeket is, persze azokat tényleg csak akkor ha valami szakavatott szakács készíti el szakszerűen.
 
ha nemetbe laknak akkor megiscsak migransok akiket a nemetek befogadtak
inkab orulj hogy milyen jol megy nekik
csak lehetoseg kellett hogy tanuljanak es latod mi lett belole
rogton vittek valamire nem kuszkodnek ithon mert nem tudjak fizetni a tandijat ott biztos konyebb volt nekik
Ajánlom a linket, amit fedetten csatoltam, hátha ad egy kis eligazodást.
Ha jol emlékszem több mind 4 nö van a filmben, legalább kettö fejkendöt hord de nem a vallásuk alapján definiálják magukat.
-

Mit szolnál hozzá ha téged nem a neveden szolitanának hanem "egy keresztény" lennél a milliokbol és minden embertelenséget amit ennek a szimbolumnak a nevében elkövetett a világ a te számládra irnának?
-
i0AZz.jpg

-
Menekültek akikröl te beszélsz most érkeztek, számtalan tanulmány igazolja, hogy a többség ahogy csak lehet szeretne visszatérni a hazájába. Az ittartozkodási papirok is csak erre jogositanak. Asyl még nem állampolgárság.
-
Egy kicsit erös tabak azt mondani: "eszük ágában sincs a maguk (eredeti országának) barbár szokásait követni!"
-
Egészen biztos vannak országok barbár szokásokkal, mind a bikaviadal, kakas-lefejezés, törpe-dobálás, vagy keresztre szögezés de nem minden lakos osztja ezt a barbárságot.
-
toromaltratado.jpg

-
kreuzigung2.jpg

-
Tudod integrálodni nem lehet egyedül az két párt munkája.
Mo.-on nem lehetne integrálodni mert a pakátok ezt eleve megakadályozzák.
-
Nagyon értekes amit az államtitkárságig vivö magyar asszony mond a filmben. Egy helyen a beszédtéma a nyelv fontossága volt, milyen fontos, hogy jol beszéljen németül az ember. "Ha érzem, hogy nincs bizalom velem szemben akkor bizonytalan leszek..." mondta.
-
Rengeteg sikeres integratio van csak nem akartok rolla tudomást venni, kipikirozzátok a büncselekményket a kontinensröl és nem állitotok vele szemben olyan eseteket amik ettöl eltéröek.
-
A nyugateuropai országok sikere (de hozzátenném az USA-t és Kanadát is) elképzelhetetlen lenne a bevándorlok teljesitménye nélkül.
Ernoe, megint kevered az ingó firmát Irmával. A keresztrefeszítés szokása a Fülöp szigeteken dívik, az meg már nem annyira Európa, bármennyire is barbár szokás és szeretnéd a nyakunkba varrni.
 
Tudod integrálodni nem lehet egyedül az két párt munkája.
Mo.-on nem lehetne integrálodni mert a pakátok ezt eleve megakadályozzák.
igaz
bar most nincs plakat errol
de azert talaklozni ithon is betelepult orvosokkal pl akik it dolgoznak regota
Nagyon értekes amit az államtitkárságig vivö magyar asszony mond a filmben. Egy helyen a beszédtéma a nyelv fontossága volt, milyen fontos, hogy jol beszéljen németül az ember. "Ha érzem, hogy nincs bizalom velem szemben akkor bizonytalan leszek..." mondta.
igen biztos ez volt az elso amit meg kellett ott tanulnia
de ott jok az iskolak sszerintem a mostani migransok is gyorsan beletanulnak majd
Rengeteg sikeres integratio van csak nem akartok rolla tudomást venni, kipikirozzátok a büncselekményket a kontinensröl és nem állitotok vele szemben olyan eseteket amik ettöl eltéröek.
igaz nagyon
sokan mondjak hogy a magyarok odaki csak bunozni jarnak de ez nem igaz
a no a filmen se bunozik hanem allamtitkar
A nyugateuropai országok sikere (de hozzátenném az USA-t és Kanadát is) elképzelhetetlen lenne a bevándorlok teljesitménye nélkül.
igaz
 
butasagot beszelsz nem latod?
segitek
az egy kulonleges eset ne hasonlitsd ezekhez
a vatikanba papok laknak akik ferfiak meg apacak akik nok es ezeknek nem lesz gyerekuk mert katolikusok
ezert a vatikanba mindenki kivulrol jon es ezek nem menekultek mert ez igy mukodik ezer eve mar vagy tobb
meg a katonasaguk is svejci meg az o csaladjaik is
És, mi tart vissza, hogy a Vatikánt a világ legnagyobb migráns befogadó államának tekintsd?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
Horváth Csilla Judit wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta!
Szeretnék hozzáférést a Legális E-bookok fórumhoz!
Előre is köszönöm: Judit
B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!

Statisztikák

Témák
38,148
Üzenet
4,806,685
Tagok
615,962
Legújabb tagunk
Koviubii
Oldal tetejére