Hírek Kanada bebörtönözne mindenkit, aki valaha is közzétett „gyűlöletbeszédet” az interneten

Egy új kanadai törvényjavaslat célja, hogy megvédje a tömegeket az úgynevezett „gyűlöletbeszédtől”. A probléma az, hogy akár visszamenőlegesen is, ami Elon Musk szerint egyszerűen őrültség.


A Trudeau-kormány bevezetne egy olyan orwelliánus új jogszabályt, a C-63. számú online ártalmakról szóló törvényt, amely felhatalmazná a rendőrséget arra, hogy akár visszamenőleges hatállyal kutasson az interneten a „gyűlöletbeszéd” megsértése után, és letartóztassa az elkövetőket, még akkor is, ha a bűncselekményre az azt büntető törvény létezése előtt került sor, írja a The People’s Voice.

Lényegében bármit mondtál a múltban, mostantól a mai drákói normák szerint fegyverként lehet ellened felhasználni.

Muriel Blaive történész egyenesen őrültnek nevezte a törvényjavaslatot, ami szerinte szembemegy minden nyugati jogi hagyománnyal. Elon Musk techmilliárdos véleményvezér is hasonlóan sommás véleményt fogalmazott meg.

1715391825837.jpeg
 
O1G fideszes kreáció. :)
Nem csak az hanem szinte MINDEN ami az utóbbi húsz évben történik itthon.
Amit az ellenzékről kiderül vagy csinál azt mind a kormány oldaltól tudjuk.
Az ellenzék egyet ismételget le kel váltani Orbánt....meg a NERT ...de, a módszer az nincs.
Most hogy jött ez az új párt sokan átállnak mögé de, mivel fog többet nyújtani? Jó biztos vannak akiknek lesz biztos pozicíója.
 
De ki dönti el, hogy mi számít gyűlöletbeszédnek? Elvégre a megítélés az idő folyamán változik ... nem is tudom, ha például a néger szót használom manapság az már gyűlöletbeszéd? Még olvastam az öreg néger, Rémusz bácsi meséit.
Ennek inkább már gazdasági vetülete is van hisz az irodalomban is ki cenzúrázzák a nem illő szavakat...(nem a könyvek fóliázására gondolok hisz azzal csak megóvják a köteteket) lásd Agatha Christie - Tíz kicsi néger című kötetét...
Sajtóközleményben számolt be róla az Uncle Ben's, illetve a gyártó Mars Food magyarországi képviselete, hogy mostantól nem lesz Uncle Ben's, helyette Ben's Originals néven árulják majd termékeiket.A cég kabalafigurája, Uncle Ben leginkább szolgának tűnt az ábrázolásokon,
S lehetne sorolni a példákat.
 
Szegeny kanadai katonai vezetok/katonak/kormanytagok remelem nem interneten kommunikaltak.

Komolyra forditva, a fenti "hir" igy ezzel a par sorral, kontextus nelkul inkabb "fake" mint nem. A "bevezetne" es a "javaslat ami ebben a beadott formaban nem kerul elfogadasra" kozott, feltetlen van ertelmezesbeli kulonbseg; klikkvadaszatra jo.

Ettol fuggetlenul az irany - nem csak Kanadaban - aggaszto (ebben is, az AI-kban is, es 100 mas ugyben).

Vicc, hogy amit a Kanadaban a "liberalis oldal", USA-ban (es van mar EU orszag is), epp a "jobb oldal"

(sajna ebben a formaban ezeket leirni is tiszta hulyeseg, mintha ezek az "oldalak" orszagoktol fuggetlen koherens/homogen egyseget alkotnanak);

mikozben ugy gondolja, - hol teljes joggal, hol hozza nem ertesbol, kinos tevedesekbol - hogy mindenki lehallgatja oket, ugyanaz az oldal, amely pl. a pedofil bandak - nyilvan jogos - megallitasara hivatkozva olyan torvenyjavaslatokat terjeszt be, melyek lehetoseget adna a kormanyuknak, a valoban totalis lehallgatasukra, amely kizarja, hogy CSAK a pedok lehallgatasara hasznalnanak (mert a szovegeket az AI-knak fel kell dolgozniuk). Jo kis onigazolas :D
(ertelmetlenek a titkositott csatornak, ha a gepelesed, hangod van logolva, mielott eljutna a biztonsagosnak velt csatornara).

Hasonlo torveny bevezetesenel azert kivancsi lennek a behajthatosagara (egy "nyugati tipusu", "demokraciaban"). A neten ma "ba'rki" (akar hacker, akar kormany) feltorheti ba'rki ma'snak barmie't.

Ui.: halovany es ideiglenes pozitivum ebben az egyre furabb vilagban: ez a forum nem Kanadaban (nem is az EU-ban, vagy Magyarorszagon) van elhelyezve :)

.
 
Összecseréled a szezont a fazonnal.
Olvass esetleg a Vadhajtások pár kommentjeit és megtudod mi a
gyűlöletbeszéd.
De a kérdésre nem adtad a definíciót csak egy olvass bele
Ha törvény valami kell lenni meghatározásának is.
Különben hasraütésszerűen működne.
Gondolom ezért írták a kommentelők hülyeség vagy hogy fake csak.
 
Utoljára módosítva:
Nem kávézol... (ebből a remek itókából a szója az érdekes. egyes tanulmányok szerint a szója csökkenti a tesztoszteron szintet...)
Kávézom de latte nevűt nem iszok
Csak tej-nélkülit
A szója medig Hofi óta kerülhető(szójafasírt, szójakolbász szója nővérnek...)
 
Utoljára módosítva:
Kímélj meg a "tanítóácsis" megjegyzéseidtől.
Akkor lógva hagytál egy valós és jogos hozzászólást.
A válasz az nem döntheti el senki!!
Mert nem eldönthető objektíven csak szubjektíven.
De ki dönti el, hogy mi számít gyűlöletbeszédnek? Elvégre a megítélés az idő folyamán változik ... nem is tudom, ha például a néger szót használom manapság az már gyűlöletbeszéd? Még olvastam az öreg néger, Rémusz bácsi meséit.
Ha törvény valami kell lenni meghatározásának is
 
Utoljára módosítva:
Hisz alapjában minden kormány 4 évig zsarnok
Ha liberális gépezet teszi az is.
Mármint ha a diktatúrákat "liberális gépezetnek" nevezzük... és minden demokratikus kormányt diktatúrának. Egyelőre viszonylag kevés olyan hely van, ahol azért lehet börtönbe menni, mert rossz névelővel illetsz egy elmebeteget... Kanadában viszont igen. Nesze neked liberális gépezet.
 
Mármint ha a diktatúrákat "liberális gépezetnek" nevezzük... és minden demokratikus kormányt diktatúrának. Egyelőre viszonylag kevés olyan hely van, ahol azért lehet börtönbe menni, mert rossz névelővel illetsz egy elmebeteget... Kanadában viszont igen. Nesze neked liberális gépezet.
Mert akkor az nem LIBERÁLIS.
 
Mert akkor az nem LIBERÁLIS.
Hát ez az. Akkor minek nevezzük Kanadát?
És ez az egész a névelős balfaszokkal már ott tart, hogy a szórakoztatóipar lassan bedől, mert a közönség nem ad egy vasat sem a filmekre (meg pl. a vezető szórakoztatóipari médiumra, a számítógépes játékokra, aminek éppen Montreal az egyik globális központja és az egészet megfertőzték ezek az érzékenységi konzultációs csoportok, akik megmondják mit lehet, mit nem - és sorra mennek tönkre az addig jól prosperáló és tiszteletnek örvendő kiadók, fejlesztők. Most éppen a világ egyik legnagyobb cége a francia, de alapvetően montreáli Ubisoft néz többszázmilliós veszteség elébe). Persze mindez semmi pl. ahhoz a szülőhöz, aki ellenzi a gyerek nemváltását és ezért börtönre ítélik.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,169
Üzenet
4,811,671
Tagok
616,298
Legújabb tagunk
Orbán Éva
Oldal tetejére