Hírek Kanada hatalmas mennyiségű kiselejtezett rakétával segítené meg Ukrajnát

A kanadai védelmi minisztérium fontolóra veszi a CRV7 típusú légvédelmi rakéták Ukrajnának történő átadásának lehetőségét, amelyeket ezidáig ártalmatlanítani terveztek.

A Kanadai Fegyveres Erők 83 303 darab CRV7 rakétát tartanak szolgálatban, amelyeket az 1980-as években fejlesztettek ki és a 2000-es évek elején vontak ki a forgalomból. Három évvel ezelőtt a szövetségi kormány szerződést írt alá arról, hogy ezeket a rakétákat több év alatt hatástalanítják.

A konzervatívok azt követelik a liberális kormánytól, hogy adjon át több tízezer ilyen rakétát Ukrajnának. Pierre Poliev ellenzéki vezető pénteken felhívást intézett az alsóházhoz a Kanada és Ukrajna közötti szabadkereskedelmi megállapodás aktualizálását célzó törvényjavaslati vita folytán.

Azt javasolta, hogy ne hagyják, hogy Ukrajna dollármilliókért szerezze be a fegyvereket, inkább szállítsák át a kiselejtezett rakétákat.

Pénteken a kanadai nemzetvédelmi minisztérium elismerte, hogy a rakétákat egy lehetséges jövőbeli katonai segélycsomag részeként vizsgálják. Viszont arról is beszámoltak, hogy problémát jelent, hogy nincs mindegyik rakétához robbanófej.

A hidegháború idején kifejlesztett és a winnipegi Bristol Aerospace által gyártott CRV7-et a kor egyik legerősebb légvédelmi rakétájának tartották, és még az afganisztáni háború idején is szolgálatban állt.

Domján Anikó

1707209315623.jpeg

 
Feltételezhető, hogy ezek inkább letárolt, jó magyar szóval "M zárolt" eszközök. A kérdés inkább az lehet, van-e olyan eszközük az ukránoknak, amellyel használni is tudják. Bár a sufni tuning megoldásaikat látva szerintem megoldják.
 
Azert biztos lehetsz benne nem ocskavasat kuldenek, hanem uzemkeppes allapotu hasznalhato fegyverzetet. Az ocska vas szallitasa nem olcso megoldas lenne.
 
Igen, elterjedt a világban ez a nézet, azért kell háborúzni hogy megvédjünk vele valamit.
A Nyugatnak fel kell készülnie egy háborúra Oroszországgal – mondja a NATO
És ha csak lázas fejekben hírlik?
1945 től
Fel kell készülni atombomba támadásra légópincét épített mindenki
Hát elmaradt
De volt emez:
1707372529808.png

A Steadfast Defender 24 elnevezésű, februárban kezdődő hadgyakorlat lesz a legnagyobb a katonai szövetségben a hidegháború vége óta.
 
Utoljára módosítva:
Feltételezhető, hogy ezek inkább letárolt, jó magyar szóval "M zárolt" eszközök. A kérdés inkább az lehet, van-e olyan eszközük az ukránoknak, amellyel használni is tudják. Bár a sufni tuning megoldásaikat látva szerintem megoldják.
Remélhetőleg indulásnak adnak hozá némi kiegészítőt is pl bombaadagolót vagy ami még jobb lenne, precíziós irányító rendszert.
Én itt abban látok áttörést, hogy ez az első kifejezetten támadó fegyver, ami a nyugatiaktól az ukránokhoz kerülne
 
Remélhetőleg indulásnak adnak hozá némi kiegészítőt is pl bombaadagolót vagy ami még jobb lenne, precíziós irányító rendszert.
Én itt abban látok áttörést, hogy ez az első kifejezetten támadó fegyver, ami a nyugatiaktól az ukránokhoz kerülne
Kérdéses, hogy oda ér e időben, ha oda ér. Nem ez az első fegyver amit felajánlanak, aztán már uton van egy éve, mit a repülők, vagy a már otlévő, de be nem vetett ABramsek.
Bár a ma hallott "kedvencem" a franciák megnyilvánulása arra, miért nem küldenek több fegyvert: mert Ők inkább mennyiség helyett minőséget küldenek, ami elég érdekes mert a kerekes "felderítő tankocskájukról" még az ukránok is úgy nyilatkoztak, hogy guruló koporsó, amit egy közelben becsapódó tüzérségi lövedék is szitává lyuggat.
 
Nos az Ukránok kénytelenek voltak feladni egy várost (romot). Az oroszok folyamatosan nyomulnak. A taktikájuk faék egyszerű. Roham....felderítőik bemérik az ukrán állásokat és arra drón és ágyútűz ...újabb roham és így tovább.
Avgyijivka ára - ukrán becslés az orosz veszteségekről.
1708267723434.png
 
Oroszország kedden elrendelte a benzinexport hat hónapos, március 1-jén hatályba lépő tilalmát, írja a Reuters. Moszkva célja ezzel az, hogy a lakossági fogyasztók és a mezőgazdasági termelők növekvő kereslete közepette is stabilan tartsa az árakat, és lehetővé tegye a finomítók karbantartását a világ második legnagyobb olajexportőrében.
miközben néhány orosz finomítót ukrán dróntámadások értek az elmúlt hónapokban.
Oroszország és Ukrajna egymás energetikai infrastruktúráját vette célba, hogy megzavarja az ellátási vonalakat és a logisztikát, valamint demoralizálja ellenfeleit, írja a Reuters.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!
Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....
vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek 8:47
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)

Statisztikák

Témák
38,235
Üzenet
4,821,546
Tagok
616,789
Legújabb tagunk
Frenkii
Oldal tetejére