Kanadai Magyar Kultúrközpont - programok, hirek, informaciok

flamandu

Állandó Tag
Állandó Tag
Vajon helyes-e politikai árnyalatu beírásokat tenni ide?
Mert szerintem nem - akkor sem, ha mindannyian ugyanazt a pártot/mozgalmat kedvelnénk.
Pont mint ahogy nem volna helyénvaló a magyarországi politikumról nyílvánitani (itt) véleményt.
 

xinof

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
--- ahogy nem volna helyénvaló a magyarországi politikumról nyílvánitani (itt) véleményt.

CSAKHOGY egy kanadai magyar egeszen maskent all hozza es eli meg a politikat

valahogy igy


" Itt az emberek nem a politika lázában forronganak, hogy jézusmária, megint hogy kiszúrtak velünk, itt nincs semmi féle jövő a politikai pártok miatt…
G.A. Itt nincs. Itt, ha kimegyek az utcára, arról beszélünk, hogy mennyibe kerül a krumpli, vagy hol van jó zene, milyen előadók jönnek a városba. Nem beszélünk a politikáról, mert minimális a hatása az életünkre. A politikusok próbálnak átverni mindet, de nem sikerül nekik, mert ha egyszer rajtakapják, akkor nagyon gyorsan repül. Magyarországon simán meg tudják tenni, minden következmény nélkül."

forras:http://www.canadahun.com/temak/“göl...gyarországtól-mint-makó-jeruzsálemtől”.55301/
 

judo bajnok

Állandó Tag
Állandó Tag
Vajon helyes-e politikai árnyalatu beírásokat tenni ide?
Mert szerintem nem - akkor sem, ha mindannyian ugyanazt a pártot/mozgalmat kedvelnénk.
Pont mint ahogy nem volna helyénvaló a magyarországi politikumról nyílvánitani (itt) véleményt.

Kedves Flamandu,
Kanadában vagy bárhol élő Honfitársam!

Szeretném felhívni szíves figyelmét, hogy a cikk nem tartalmaz politikai állásfoglalást. Miért történt ez? Az egyik vezető párt tájékoztatást adott a választó polgárok felé a közelgő választás előtt.
Ezt eddig a másik két párt is megtette. Ha figyelmesen olvasta cikket ez azért történt, mert az említett párt vezetője apai ágon magyar származású. A cikk azért jelent meg, hogy a magyar közösségnek legyen tudomása erről és legyen büszke az ilyen személyre.
Remélem, hogy ezútán Ön is büszke lesz és másképpen értelmezi a megjelent cikket.
Köszönet a Canadahun közösségi fórumnak, hogy demokratikus meggondolás alapján közli a különböző véleményeket.

Honfitársi üdvözlettel,
 

flamandu

Állandó Tag
Állandó Tag
:)
Persze, úgy csináljátok, ahogy akarjátok.
Én azonban azt látom, hogy az egyik kanadai párt helyet kapott a Canadahun "Magyar Ház programok" rovatában (well, becsempészve, azon ürügy alatt, hogy valakicsodája magyar volt). És hogy a három másik párt nem kapott helyet (kifogyhattak a trójai falovak).
Szerintem, NDP,Horwath,magyar ház, így csokorba kötve, felér egy szubliminális üzenettel.
Minden nemzet büszke fiaira/lányaira - és ez így helyes. De akkor miért nem írunk a legügyesebb magyar asztalos-kárpitos-stb.-rõl, és leginkább, miért nem egy erre dedikált "Híres-nevezetes magyarok" rovatban?
Mint ahogy xinof is mondta: "egy kanadai magyar másként éli meg a politikát". Csak annyi, hogy nagyon érzékeny az ilyesmire.
 

judo bajnok

Állandó Tag
Állandó Tag
Örülök a véleménycserének, de sajnos ismét "mellékvágányra" szaladt a véleményével. Miért?
1. Azért kapott egy kanadai párt helyet, mert ennek a pártnak van egy kimagasló egyénisége aki elérte a felsőfokot.
(A többi pártról nincs információm)
2. A cikk nem lett becsempészve, mert nem kellett csempészni. A cikk csak a tényeket közölte (állásfoglalás nélkül) magyar vonatkozásban.
3. Ami a cikkek írását illeti"miért nem írunk"irhat a tisztelt kritikus is cikkeket a legügyesebb magyar asztalos-kárpitos személyekről a hely adott csak írni kell.
4. Kritizálni nagyon könnyü, de irni és a magyar eredményeket hirdetni ahhoz már dolgozni is kell ami már nem könnyü.
Összefoglalva: Nagyon sok kritikus él Kanadában akiknek semmi sem jó és nagyon érzékeny. Nincs olyan tartalom, mondanivaló, hogy azt mindenki elfogadja legyen az újság, rádió vagy TV.
Viszont örülök a véleménycseréknek. Attól tartok, hogy nem tudtam meggyőzni a cikk mondanivalójáról és így búcsúzom ettől a témától.
 

flamandu

Állandó Tag
Állandó Tag
:)
Visszaolvastam egy kicsit, lássam mit takar judobajnok vehemens kirohanása. Megbizonyosodtam, hogy ez tényleg a torontói magyar kultúrközpont ügyeivel foglalkozó páholy, és nem egy politikai, holmi NDP hamiltoni páholya. Úgyhogy ki is van akkor "mellékvágányon"?
De közben megtudtam, hogy van a Magyar Háznak honlapja is - hát, az még üresebb!
Ahogy elnézem, tavaly nyár óta nem történt semmi. Ja, építkeznek, és az legyen elég. Szervezze meg mindenki magának a kis tea-partiját és hagyja a Magyar Házat békén! Még ilyet: õket zavarni véleményeinkkel, nahát!
Arra is rájöttem hogy, a kultúrközpont keretén belül, judobajnok van megbízva a közkapcsolatok ápolásával. Ezek szerint indokolt tartani attól, hogy az az ominózus "mellékvágányralépés" tudatos volt, bevezetni a politikát a Magyar Házba.
Csúnya, nagyon csúnya.
De egy dologban egyetértünk: kritizálni nagyon könnyû - ha van mit.
:)
 

flamandu

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes cikk jelent meg a "kanadavilága.com"-on. Úgy gondolom, hogy a torontói magyarság közösségei is érintve vannak. Az írója kifogásolja hogy a "mindenkori" magyar kormány nyomást gyakorol a kanadai magyar közösségekre. Érdemes elolvasni. Szerintem, van benne valami.
Bár van egy olyan sejtésem, hogy most vétek a "CanadaHun" szabályainak, idebiggyesztem a linket - nem tudom hogy kell ezt jobban csinálni:
http://kanadavilaga.com/2015/10/07/...mot-tartanak-a-kozosseg-es-a-kmosz-jovojerol/
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Valami oknal fogva ,nem irtak errol ide a Magyar Haz Vezetosegebol senki.
Remeljuk legalabb beszamol valaki milyen volt a megnyito $150 tiketert.
 

flamandu

Állandó Tag
Állandó Tag
Megvan a válasz - hadd idézzem Potápi Árpád Jánost, Magyarország nemzetpolitikájáért felelős államtitkárát: "a célra megtalált épület megvásárlásának és átalakításának költsége 1,8 millió kanadai dollár volt; ennek kétharmadát a magyar közösség fedezte, amihez a magyar kormány egy nyár végén meghozott döntésével 600 ezer dollárral járult hozzá".
Ezzel gondolom, a Torontói Magyar Ház megszünt független intézmény lenni.
(forrás: https://www.nemzetiregiszter.hu/megfelel-a-21-szazad-igenyeinek-az-uj-torontoi-magyar-haz )
 
Utoljára módosítva:

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Göllner András levele a torontói Magyar Házról és a 600 ezer dolláros magyar adófizetői támogatásról

A új torontói Magyar Ház felépítéséhez több mint 130 millió forinttal járult hozzá Magyarország kormánya. Göllner András, a Kanadai Magyar Demokratikus Charta alapítója írta az alábbi nyílt levelet Maros Zoltánnak, a torontói székhelyű Kanadai Magyar Televíziónak. A KMTV producere- többekkel együtt – kitüntetést vehetett át Szabó Stefániától, Magyarország torontői főkonzuljától az új Kanadai Magyar Kultúrközpontban.

Kedves Zoltán:

Jók a felvételek, örülök, hogy van egy szép új otthona a torontói magyaroknak és gratulálok a kitüntetésedhez is. Bizonyára kiérdemelted. Az egész ünnepséggel, és tudósításoddal viszont egy komoly problémám van és kérlek továbbítsd levelem Szabó Stefániának, a kitüntetett kollegáknak és a FIDESZ-t képviselő kormánytagoknak. Megkérném Christopher Adamot, a KMH főszerkesztőjét, hogy amennyiben jónak látja, bátran közölje levelem tartalmát a KMH és a HFP olvasóival.

Magyarország adománya a torontói Magyar Ház felépítéséhez – majdnem 600,000 dollár – nem a FIDESZ kasszájából jött, hanem a magyar adófizetők zsebéből. Ez egy össznépi támogatás volt. A tisztesség megkövetelte volna, hogy az ünnepségen egyforma szinten részesüljenek elismerésben a magyar parlament demokratikus pártjai is. A hazai támogatás nem csak a FIDESZ érdeme hanem azoké is akik a demokratikus rend védelmében, a FIDESZ-szel ellentétes politikai nézeteket vallanak. Ahelyett hogy ezt elismerte volna Szabó Stefánia, beszédébe kizárólag a FIDESZ-t emelte ki, és félreérthetetlenül azt mondta, hogy a másik parlamenti pártok, kormányzatok kizárólag a lefelé vezető hullámvasúti ülésekben ültek. Ez egy kistílű és igazságtalan nyilatkozat volt melyet tisztázni kell, mert sérti a magyar társadalom 73%-át akik köztudottan nem a FIDESZ-re szavaztak, viszont tisztességes adófizetők és az ő fillérjeik is szerves részét képzik a fent említett támogatásnak.

A FIDESZ kormány megtehette volna, hogy az adófizetők pénzének osztogatása közepette, elismeri azokat is akik nem a FIDESZ-re szavaztak, viszont hozzájárultak pénzükkel a Magyar Ház felújjításához. A befogadás helyett, a FIDESZ a megosztás és a kirekesztés útját választotta. Számomra elszomorító, hogy az új Magyar Ház vezetősége együttműködött ezzel a megosztó, kirekesztő magatartással.

A másik gondom talán személyesnek vehető, de idetartozik: Nem értem Szabó Stefánia miért hallgatta el KMH és a KMDC nevét amikor elismerő szavakkal éltette a kanadai magyar közösségeket a torontói Magyar Ház létrejövetelével kapcsolatban. Mint a KMDC alapítója és országos szóvivője, több alkalommal is kifejeztem tszemélyes és a KMDC támogatását e kulturális központ létrejövetelével kapcsolatban. Felajánlottam, hogy akár egy beszédet is mondanék a megnyitó ünnepségen. Nem értem, hogy Chris Adam és jómagamat miért nem volt képes meghívni erre az ünnepségre a magyar főkonzulátus, miért lettek kirekesztve megint azok akik nem a FIDESZ politikai útvonalát követik, bár lelkesen támogatták e háznak a létrejövetelét ?

Miért nem tudta Szabó Stefánia kimondani a KMH nevét amikor egy tudósításra hivatkozott bevezető beszédében mely köztudottan a KMH oldalain lett rögzítve ? Miért kell elhallgatni mindazokat akik nem a FIDESZ szekerét tolják e tájon, miért kell ilyen egyoldalú, önző, megosztó módon csinálni mindezt ? A torontó Magyar Ház és a FIDESZ miért nem képes hazafinak, hasznos közösségi tagoknak tekinteni azokat akik nem a FIDESZ nótáját fújják ? Mikor lesz már ennek vége ?

Üdvözlettel:

Dr. Göllner András
A Kanadai Magyar Demokratikus Charta Alapítója, országos szóvivője


Tarlós István főpolgármester középen, a torontói Székely bálon vett részt, amelyet múlt hétvégén szerveztek az új torontói Magyar Házban. Fotó: Magyarország torontói Főkonzulátusa.

A Kanadai Magyar Hírlap tudósításai a torontói Magyar Házról:

Tíz évre biztosított a torontói Magyar Ház működési költsége

Bemutatták az épülő új torontói Magyar Házat a KMTV-ben (videó!)

Elindultak az újjáépítési munkák az új torontói Magyar Ház létrehozására

A jobboldali kanadai magyarok feljelentették Orbánéknál a torontói Magyar Ház elnökét

Már bontják a torontói Magyar Házat

Könyvbemutató Torontóban: kalapot emelnek a torontói magyar ház emlékére

Négy ingatlan közül választhat a székház nélkül maradt torontói Magyar Ház

A torontói Magyar Ház elkezdte tartózásainak kifizetését

Néhány szó a torontói Magyar Ház történetéhez

Búcsúznak a torontói magyar kultúrközpont székházától

Eladták a torontói Magyar Házat

Szőcs Klári a torontói Magyar Ház új elnöke
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Sajnos a politika megmergezi a kozossegeket es megoszto foleg kint ahol minden szervezetnek osszekene hogy hozza a kint eloket, es azt keresni ami kozos bennunk es nem azt ami elvalaszt egymastol.
A politikusok valtoznak 4 evenkent mi itt vagyunk akkor is mikor cserelodik a politikus garnitura akkor is.
Azt hiszem ez az ok , hogy egy szervezet se tudja a magyarokat osszefogni es egy igazi nagy magyar letszamu kozosseget alkotni.
Van boven a szerencselovagokbol is , hisz nagy dumaval hirdeti a szelsojobbos szlogeneket , ugyan akkor a canadai Liberal part aktiv tamogatoja.
 

flamandu

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak úúúgy röpködnek a körlevelek, most hogy közzeledik a MH új vezetõségi választása.
Mindenféle önjelöltek magyarázzák a bizonyítványaikat....
Amivel nem is volna semmi baj (mármint magával az önjelöléssel), ha nem valótlanságokkal volna garnírozva. (Akartam mondani "szépítgetve", de messze áll a széptõl.)
A hangulat még mindig ugyanaz a régi: szinte kötelezõ a sovinista magyarkodás. Olyan nincs, hogy egyszerûen csak azért látogathassak oda, mert pihenni akarok, esetleg valamelyik felmenõm (állítólag) magyar volt, vagy valami kiváncsivá tett egy kis magyar kultúrára, vagy mert szimpatikus.
Mi több, mostantól már a mindenkori magyarországi kormánynak is van beleszólása a MH ügyeibe - pont az, akik miatt most itt vagyunk. Vagy most már menjünk vissza? Avagy elég lesz, ha nekifogunk fizetni valami támogatást?

Jut eszembe egy vicc:
Idõs házaspár az orvosnál, a férj a szívére panaszkodik.
Az orvos megvizsgálja, felír valamiket, majd kiküldi a férfit s mondja a nõnek:
- tisztelt hölgyem, az ön férjének nagyon gyenge a szíve, nem szabadna idegeskedjen. Ügyeljen arra, hogy legyen neki othon kedvenc ételei, vidám zene, kedves beszéd, ami csak kell.
Kijön a nõ a rendelõbõl, a férj pedig rákérdez:
- na, mit mondott az orvos?
- Hogy meg fogsz halni - jött a válasz.

Szerintem, meg is halt.
Ne legyen igazam.
Százvalahány (idõs) tagja van a MH-nak - a több mint 40-ezernyi torontói magyarságból. Elbeszélgettem egy pár újkanadással - volt amelyik már odalátogatott (egyszer): idegen nekik ott minden, hallani sem akarnak arról, hogy esetleg betársuljanak.
 

xinof

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
tudja fene ...- tan az ertelmesebbjenek NEM igazan tetszik, hogy ilyen mertekben
ELADJA -ELKOTELEZI magat a mai magyar kormanynak
lsd. 600ezer $ a felujitasra
tudjuk meg lett magyarazva ITT

 

flamandu

Állandó Tag
Állandó Tag
:) Hát, nekem nagyon nem tetszik, az biztos - Somorjai-interjú ide vagy oda.
És köszönöm igen jó véleményét az IQ-mról - igyekszem megszolgálni. :)
 

xinof

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
:) Hát, nekem nagyon nem tetszik, az biztos - Somorjai-interjú ide vagy oda.
És köszönöm igen jó véleményét az IQ-mról - igyekszem megszolgálni. :)
Nekem ebben a somorjai intejuban az tetszik a legjobban ,hogy a magyarsag "napszamosava" avanzsalja magat
ki idot penzt -faradtsagot nem kimelve tevekenykedik a magyar ugyert
-holott az ujsag egy business (volt)
a fiuk a magyarsag egiszen es hatan baktatnak ezen kormany segedelmevel a kedves mamaval az elen a megdicsoules fele .
de azert jo latni ,hogy vannak kik latjak -atlatjak ,hogy ez a nagy magyarkodas mirol is szol
na mirol ??? --- hat persze hogy lehetoseg kiaknazasarol - penzrol - befolyasrol -hatalomrol !
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Nem tudtatok ,jobban teljeseit az Orban kormany:hurra: ugy szorja a dollart mint a magveto asszony ...........
HAny szazezer dollarert voltak itt a magyarsagtudatunkat erositeni? igaz azoket akiknek nem volt eleg eros vagy ingatag labakon allt.
Remenykedjunk , hogy azert a tulajdon lapon nem szerepel egy kormanytag neve se.
 

xinof

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Nem tudtatok ,jobban teljeseit az Orban kormany:hurra: ugy szorja a dollart mint a magveto asszony ...........
HAny szazezer dollarert voltak itt a magyarsagtudatunkat erositeni? igaz azoket akiknek nem volt eleg eros vagy ingatag labakon allt.
Remenykedjunk , hogy azert a tulajdon lapon nem szerepel egy kormanytag neve se.
ezek a kikuldott fiatalok kik sok mindent NEM produkaltak (Korosi Csoma osztondijasok a diaszporaban elok megsegitesere )
DE kik kozel voltak az usthoz jol megmelegedtek (ugy a fogadok mint a kuldok reszerol )
Melitta mirol beszelsz hanyszazezer $ - hany millio ?? - es DOLLARBAN !
- ledobbentem mikor hallom egy kolok 10 millio $ es VANNAK 134 -en !!
annyi mint hany MILLIARD FORINTBAN ???
 
Oldal tetejére