Kibeszélem magamból avagy a betegség megelőzése

vandorcsillag témája a 'Traccsoljunk!' fórumban , 2014 Február 4.

 1. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Az anyák már csak ilyenek

  Vigyázd édesanyád, addig, amíg lehet,
  mert eljön az a nap, mikor már nem teheted meg.
  hisz az anyák sem birtokolják azt az örök életet,
  amely nem róna szívükre halálbélyeget.

  Tudod, az édesanyák csak néha könnyeznek,
  mert elfojtják fájdalmukat, mibe belevéreznek,
  elfojtják mindazért, hogy gyermekeiknek
  sosem okozzanak gyászos-perceket.

  Az édesanyák mind-mind ilyen áldott emberek,
  akik keservet és könnyet mélyre temetnek,
  csak azért mert jól tudják, hogy eljön az a nap,
  mikor vesztett hősként ők is porba hullanak.

  S akkor gyermekeik kezét nem lesz, aki fogja,
  mert mind ki jegyet váltott az égi csillagsorba,
  már csak fentről nézheti, mint roggyan meg az,
  akit árvult árvasága nyugton sosem hagy.

  KUN MAGDOLNA
  anya_gyermek3.png anyaima.jpg
   
  bablencse kedveli ezt.
 2. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Így lesz tiszta ez a japán vonat 7 perc alatt

  Az egyenruhás, fegyelmezett 30-40 fős csapat – se félrecsapott sapka, se cigi vagy fogpiszkáló a száj sarkában – meghatározott rend szerint végigfut a szerelvényeken, letörlik a székeket, az ablakokat, kicserélik a fejvédőhuzatokat, összeszedik a szemetet, irányba fordítják az üléseket, és a munka végén még meg is hajolnak az utasok előtt.

   
  bablencse kedveli ezt.
 3. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Boldog,békés,áldott karácsonyt kívánok mindenkinek.
  karácsony.jpg karacsony2.jpg karácsony 1.jpg kar 2.gif
   
  bablencse kedveli ezt.
 4. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Sikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek.
  behutott-pezsgok-ujevre.jpg buek2-facebook.jpg kéményseprőgyerek.jpg újévi.jpg
   
  bablencse kedveli ezt.
 5. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  A kéz

  A kézen ugyanúgy megtalálható egész testünk, az összes szervünk vetülete, mint az eddig bemutatott mikro-területeken, a talpon, az arcon, a fejbőrön vagy éppen nyelvünkön. Mivel kezünkkel egész nap munkálkodunk, a rajta található „reflex-zónákat” sokkal több impulzus éri, mint cipőbe bújtatott lábunkat. Kezünket sokszor önkéntelenül is masszírozzuk, s előfordul, hogy külső behatás, sérülés nélkül is duzzadt, vagy fájdalmas területet találhatunk, amelyre érdemes felfigyelnünk.

  Igen sokféle kézdiagnosztikai rendszer és módszer létezik. Én az egyik legjobbnak és legizgalmasabbnak azt találtam, amit Biegelbauer Pál tanított nekünk. Óriási dolog, hogy minden szervünk állapota pontosan és tökéletesen kirajzolódik kezünkön!

  Ezen felül könnyedén megfigyelhetjük bárkinél a tenyér és az ujjak arányát, ami azt jelzi számunkra, hogy milyen gyorsan áramlik az egyedi információ, és mit kezd vele az illető.

  A rövid ujjú ember nagyon gyors, éhezik az információra. Ha ehhez nagy tenyér is társul, akkor információ éhségét sok olvasással is igyekszik kielégíteni. Rendkívül könnyen, gyorsan tanul és igen jól szelektál, amire szüksége van, azt megtartja, amire nem, azt elengedi.

  A hosszú ujjú emberen lassabban halad át az információ. Lassabban tanul, és kevesebbet hasznosít tudásából.

  Szintén szembetűnő, hogy van-e rés az ujjak között, ami elárulja, hogy mennyire távolságtartó az illető.

  Az ujjak híven tükrözik az egyes szervek állapotát:

  • a hüvelykujj lelki szinten az énkép, fizikai szinten a fej és a gerinc;
  • a mutatóujj: a szem és a fül;
  • a középső ujj: az emésztőrendszer (beleértve a fogakat is, melyek állapota vagy hiánya az ujj két oldalán pontosan kitapintható);
  • a gyűrűs ujj: a szív- és vérkeringés;
  • a kisujj: nemi szervek, ivarmirigyek.
  Ujjainkon tehát finom részletességgel minden szervünk megtalálható, így például hölgyeknél a kisujj középső részén a tünetet esetleg még nem okozó méhnyak elváltozás is kitapintható.
  Érdemes a két kezet egyszerre megtapogatni, összehasonlítani a lerakódások, a puhább részek és a bőrkeményedések helyét, melyek mind fontos üzenetet hordoznak.

  [​IMG] [​IMG]
  Az egészséges ember tenyere rózsaszín, az ettől eltérő sápadt, sárgás, kékes vagy vöröses szín mind elváltozásra utal, ugyanígy érdemes megfigyelnünk, hogy mennyire „párnás”, telt, avagy gyenge, „üres” egy tenyér.

  Még a görbe ujjaknak is külön jelentésük van.

  • A mutatóujj a középső felé hajlik: az illető képtelen ellenállni a csábításnak, amit a szeme megkíván, azt meg is eszi, akár jó neki, akár nem.
  • A gyűrűs ujj a középső ujj felé leggyakrabban szenvedély betegek esetében hajlik.
  • A görbe kisujjú ember hajlamos a kicsinyek, elesettek segítésére, támogatására.
  • A görbe, erősen hátra hajló hüvelykujj a logikusan gondolkodó tehetséges, műszaki ember sajátja, aki szakmájában verhetetlen, ám emellett igen konok, önfejű is tud lenni.
  Az ujjak hajlékonysága szintén a jellemre utal, hogy valaki mennyire „hajlékony”, rugalmas, elfogadó, kedves és barátságos. Ezzel összefüggésben ízületeink merevsége szintén emberi kapcsolatainkat, barátságainkat minősíti. Az erősen merev, görcsösen hajlott ujjak a sok éve tartó, szakadatlan kapaszkodást, az elengedés hiányát, képtelenségét jelzik, amikor valaki mindig a régi dolgokon „lovagol”, és képtelen továbblépni, megbocsátani.

  A körmök megfigyelése ugyancsak értékes információt nyújthat.

  A körmön látható fehér foltok fiatal korban átmeneti anyagcsere-zavart jeleznek. Idős korban viszont a gyűrűs ujjon lévő fehér pöttyök cinkhiányt, mészlerakódást, ugyanakkor a szervezet elsavasodását is jelezhetik, ami középkorúaknál is egyre gyakoribb.

  Az egészséges köröm rózsaszín, viszont, ha lila, akkor a szív- és érrendszer, ha sárga, akkor az emésztés (főként a máj) működik hibásan. Szürke színe a méreganyagok (nehézfémek) felhalmozódását, fehér árnyalata vas és oxigén hiányt jelez.

  Ha formája túl domború, „óraüvegszerű” – tüdőbetegségre, ha túl lapos, akkor a lép gyengeségére gyanakodhatunk.

  Keresztirányú barázdája gyulladást jelez a szervezetben. Hosszanti barázda renyhe bélműködés, méreganyag felhalmozódás, gyenge idegrendszer vagy közeledő öregedés esetén fordul elő.

  A körömhold az életenergia jelzője. Viszonylag nagy körömholddal születünk, s mire megöregszünk, általában teljesen eltűnik. Manikűrözésnél a bakteriális fertőzés veszélye miatt nem helyes levágni a körömágy bőrét, szükség esetén inkább csak toljuk vissza.

  A körömlakk alatt – szellőzés hiányában – gombásodás kezdődhet, a műköröm viszont teljesen tönkreteszi a körmöt. Nyáron, ha fontos számunkra, inkább válasszunk jó minőségű lakkot, de télen feltétlenül hagyjuk körmünket pihenni!

  http://www.paramedica.hu/200510/24_onismeret2/index.htm
  [​IMG]
  Hegedűs Eta
  Tel.: 06-20 / 929-2666
   
  bablencse kedveli ezt.
 6. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Az aszalás előnyei
  Aszalás – gyors, gazdaságos és egyszerű!
  Szeretne egészségesen étkezni? Megoldásokat keres? Tartósítana, de egészségesen? Kertészkedik és sok a termés? Szívesen kirándul vagy kempingezik?

  Ha a fenti kérdések bármelyikére igennel felelt, akkor Ön biztos szívesen tud meg többet az aszalásról. Az otthoni aszalás egyre népszerűbb minden korosztály körében. Az elektromos aszaló készülékeken kívül számtalan más eszköze és módja is van az aszalásnak, mint az elektromos- vagy gázsütő, kemencében, szélben vagy napon szárítás. De egyik sem olyan hatékony, mint az aszaló készülékek.

  [​IMG]A szárítás vagy az aszalás egy egyszerű és ősi élelmiszer tartósítási eljárás, aminek segítségével kivonjuk a nedvességet az ételből, megakadályozva, hogy élesztőgombák vagy baktériumok elszaporodjanak.

  A szárítás kivonja a vizet, így az illatok, a gyümölcscukor és az aromák koncentráltan vannak jelen az aszalt gyümölcsökben.


  Az Excalibur aszalók segítségével az ételek széles körét dolgozhatjuk fel:

  • Gyümölcsök
  • Zöldségek
  • Zöld fűszerek
  • Hús
  • Magok
  • Sajt
  • Joghurt
  Lehet, hogy azt feltételezi, hogy az aszalás nehézkes, sok lépéses munka- folyamatokból áll és sok időt vesz igénybe. Éppen az ellenkezője igaz a magas minőségű Excalibur elektromos aszaló készülékeknek köszönhetően. Az aszalás sokkal kisebb időigényű, mint a befőzés vagy a fagyasztás. Csak néhány percet vesz igénybe az alapanyagok aprítása és a tálcákon történő elhelyezése. Utána már csak a készülék beállítása van hátra, a többit már az Excalibur végzi.

  [​IMG]
  Az aszalás gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb is egy olyan segítséggel, mint az Excalibur elektromos aszaló készülékek.Csak három egyszerű lépés - aprítás, aszalás és tárolás - és mindig kéznél vannak az ízletes finomságok, ízes fűszerek és még sok minden más.

  Aszalás egyszerűen
  Számtalan friss élelmiszer, mint a gyümölcsök, zöldségek, halak, egyes húsok jól aszalhatóak. A kész aszalt vagy szárított élelmiszerek finom csemegék, vagy kiváló főzési alapanyag. Az aszalás egyszerűbb, mint a befőzés vagy a fagyasztás:első lépésként öblítsük le az aszalni kívánt alapanyagokat, szeleteljük fel és helyezzük el az aszaló tálcákon. Néhány óra alatt megaszalódnak az alapanyagok és további felhasználásra készek.

  Takarékoskodjon aszalással
  Az Excalibur tulajdonosok a gyümölcsöket és az aszalandó élelmiszereket a főszezonban szerzik be, amikor azok a legolcsóbbak, jelentős megtakarítást érve el, mintha kész aszalt termékeket vásárolna. Fontos, hogy az aszaló üzemeltetése gazdaságos és az aszalványok tárolása már nem igényel további elektromos áramot, mint a fagyasztás.

  Az aszalt ételek ízletesek és tápanyagban gazdagok
  [​IMG]A szárítás során a természetes ízek és a cukor koncentrálódik - ezért az aszalt gyümölcsök édesebbek és a aromásabbak mint a friss ételek. Az aszalt ételek tápanyag tartalma magas! Aszalással sok olyan értékes tápanyagot megőrizhetünk, mely a főzés során megsemmisül. Az aszalás során sem cukor sem tartósítószer nem kerül az ételekhez, ezért igazán egészséges csemege az egész család számára!

  Egyszerű tárolás
  Az aszalt ételek helyigénye kisebb, mint a befőzött vagy fagyasztott ételek esetében, mert a nedvesség eltávolításával a méretük is csökken. Bármilyen légmentesen zárható edényben tárolhatóak és igen könnyűek is, ezért ideálisak ha munkahelyre vitt ebédről, túrázásról vagy kempingezésről van szó.

  Miért előnyösek a szárított ételek táplálkozási szempontból?
  “Puha” aszalt gyümölcsök (sárgabarack, mazsola, datolya, füge, szilva...) gazdagok szénhidrátban, de alacsony a zsírtartalmúk. Jó vitamin, rost és ásványi anyag forrás (A vitamin béta-karotin formájában, E vitamis és niacin, valamint vas, magnézium...). A kis mennyiségben is meglévő magas szénhidrát koncentrációnak köszönhetően ezek a ételek nagyon népszerűek a sportolók között edzés alatt vagy után (hegyi kerékpározás, túrázás, nordic walking, maratoni futás, stb.). Legmagasabbb kalória tartalma ezek közül a vörösáfonyának és mazsolának van, melyet a datolya követ. Az aszalt sárgabarack nagyon jó kálium és nátrium forrás. A legmagasabb magnézium tartalma az aszalt banánnak van. Kimagasló kálcium tartalma pedig az aszalt fügének van. Forrás: The European Food Information Council

  [​IMG]

  Magas rosttartalom
  Szárított gyümölcsök általában több rostot tartalmaznak, mint az azonos méretű volumenű friss társaik. A rostok azért fontosak szervezetünk számára, mert segítik az emésztőrendszer megfelelő működését. Az aszalt sárgabarack rosttartalma 6,5 gr/bögre, míg a friss sárgabaracknál ugyanez az arány csak 3,1 gr. A mazsola egy másik jó példa, mert egy bögre mazsola rosttartalma 5.4 gr, szemben az 1,4 grammal a magnélküli szőlőnél.

  Aszalt ételek előnye
  A szárítás vagy aszalás előnyei egy egyszerű listában összefoglalhatóak:

  1. A fagyasztással ellentétben az aszalás igen kis mértékben befolyásolja a tápértéket. A vitamin (béta karotin), szénhidrát, rost, kálium, magnézium, szelén és a nátrium tartalom nem változik vagy csökken az aszalás során. Ellenkezőleg, koncentrálódnak. A kalória tartalom változatlan vagy kicsit megnövekedik, míg a zsír és a só százalék csökken. Házilag aszalt ételek mentesek bármilyen vegyszertől vagy tartósítószertől.
  2. Fűszernövények, virágok, zöldségek, gyümölcsök és húsok biztonságosan tartósíthatóak, tárolhatóak és fogyaszthatóak.
  3. A megfelelően tárolt, szárított élelmiszerek hosszabban eltarthatóak, mint bármely más tartósítási eljárással tartósított élelmiszer. Légmentesen lezárt és közben nem kinyitott aszalt ételek akár 20 évig is eltarthatóak.
  4. Kis tömegüknek köszönhetően az aszalt ételek kisebb tárolási helyigényűek.
  5. Az aszalás biztonságosabb és egyszerűbb mint a befőzés.
  6. Házi aszalás olcsóbb, mint a aszalt élelmiszereket vásárolni.
  7. Házilag szárított gyógy- vagy fűszernövények intenzívebb ízeket biztosítanak, mint a kereskedelemben beszerezhető társaik.
  8. Kis súlyuknak és egyszerű tárolhatóságuknak köszönhetően a szárított ételek nagyszerűek kempingezésnél,kirándulásnál vagy utazásnál.
  9. Újra "éleszthetjük" a szárított ételeket áztatással vagy főzéssel. Szárított zöldségekből, gombákból egyszerűen készíthetünk levest.
  [​IMG]
  Nincs titkos adalékanyag
  Az egyik nagyon fontos előnye az aszalásnak, hogy kontrollálni tudjuk a hozzáadott anyagokat. Az aszalványokat gyakran kezelik kéndioxiddal, hogy szebb legyen a színük. De ez az eljárás roncsolja a vitaminokat és allergiás reakciót válthat ki az arra érzékeny gyerekekben vagy felnőttekben. A kéndioxiddal kezelt sárgabarackok élénk narancssárga színűek és puhák. A kéndioxiddal nem kezelt aszalt sárgabarack sötétebb barnás, elég kemény, de magasabb a tápértéke. Házi aszalás során biztosak lehetünk benne, hogy semmilyen nemkívánatos anyaggal nem kerül az étel kapcsolatba.
  http://www.aszalogepek.hu/hu/miert-aszaljunk-gyumolcsoket
   
  bablencse és TmintTibi kedveli ezt.
 7. Burgundi Béla

  Burgundi Béla Állandó Tag

  Nyelvdiagnózis


  A kínai medicina meghatározója a pulzus- és nyelvdiagnosztika, melyek együttes használata pontos információt nyújt az orvosnak a beteg állapotáról, így gyakran a kettőt egymás kiegészítéseként alkalmazzák.

  A kínai medicina egyik legfontosabb diagnosztikai eszköze a nyelv. A szájüregünkben lévő szerv nem csak ízlelésre, ízek érzékelésére alkalmas, hanem szinte minden betegség tükröződik rajta. Nyelvünknek közel százféle jellemzője van, ezeknek az állapotváltozásoknak a különböző kombinációja utal a betegségekre, így valamilyen formában minden betegség megjelenik a nyelvünkön.

  A nyelvdiagnózis alapján egy nyelvből az avatott szemek el tudják mondani a tulajdonosáról, ha esetleg alkoholista, vagy egyéb káros szenvedély megszállottja.

  A normál nyelv rózsaszín és kissé nedves, nem túl hegyes, és nem túl lekerekített, kevés bevonat van rajta, mozgékony, hajlékony. Ha a nyelv a betegség alatt is normál színű, ez annak a jele, hogy az energiaáramlás és a vérkeringés nem “sérült meg”, és a prognózis kedvező.

  A nyelvdiagnosztika során megnézik, hogy milyen a nyelv alakja, színe, van-e rajta lepedék, annak milyen a színe, jellege, a nyelv melyik területén van a legjellemzőbben (ahol van, az a funkciókör az érintett), milyen a repedezettsége, foglenyomatok láthatók-e rajta. Ezek mind tájékoztatnak a beteg energetikai állapotáról, és hozzájárulnak a minél pontosabb diagnózis felállításához.

  A nyelv azért lehet tükre a szervezet állapotának, mert sok szervvel tart fenn „közvetlen összeköttetést”, szoros kapcsolatban a Szív-meridiánnal, de a nyelvgyökben végződik a lép- és vese-meridián is, a máj meridiánja is ágakat ad hozzá.

  A nyelvdiagnózis vizsgálatot mindig természetes fénynél ajánlják, hogy a színt és a bevonatot pontosan meg lehessen ítélni.

  A normális állapot: a színe rózsaszínű, nem túl hegyes és nem túl tompa végű, kevés bevonat van rajta, nedves, mozgékony, hajlékony és könnyen kiölthető.  A nyelv vizsgálata tehát kiterjed, a színére, formájára, mozgására, szárazság nedvességre  A nyelv színe lehet rózsaszín (normál), halvány, vörös, bíbor, lila, kék.


  Forrás: http://kinai-medicina.tienshoni.hu/kinai-medicina/nyelvdiagnozis.html
   
  bablencse és vandorcsillag kedveli ezt.
 8. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Meghajlok előtted - Az ágyékcsigolyák fájdalomkörei, érzelmi programjai, tanulási feladatai

  [​IMG]  Ágyéki 1. csigolya és gerincidegpár negatív érzelmi, mentális és spirituális programjai.

  Csigolyák, gerincidegek: Ágyéki 1.

  Szervek: vastagbél, lágyék, lágyéki nyirokcsomók.

  Betegség: székrekedés, vastagbélgyulladás, vérhas, hasmenés, sérv.

  Negatív érzelmi programok: félelem a veszteségtől, iszony, szexuális problémák, szexuális visszaélés, agresszivitás, reménytelenség, magány, félelem a kudarctól.

  Érzelmi kérdések: Miért nem vagyok elég jó a partneremnek? Miért érzem nyomasztónak a kapcsolataim? Miért iszonyodom párom érintésétől, közelségétől? Miért félek attól, hogy csődöt mondok az ágyban?

  Negatív mentális programok: mentális szenvedély, kritikatűrés hiánya, kitörni akarás, káröröm, félelem az irányítás elvesztésétől, hatalom fitogtatása, üldözési mánia, szellemi tunyaság.

  Negatív spirituális programok: spirituális eltévelyedés, túlzott félelem a küldetés beteljesítésétől, démoni befolyás.

  Téma, tanulási feladat: szexualitás elfogadása, hatalommal élni tudás.

  Megerősítés: Bőségben vagyok életem minden területén.

  Az idegpárban tárolódó pszichoenergetikai mérgek: korlátozó szeretet, luxus iránti vágy, veszteségtudat, jelen életbeli bűnös lelki érzések, tudatalatti elégedetlenkedés, tudatalatti állatiasság, szorongás miatti önkínzás, félelem miatti bűnelnézés, segítség megtagadása miatti szorongás, visszatérő krónikus betegségek miatti hitehagyottság, démoni erő miatti félelem, szószegés, szokásostól eltérő viselkedés, kielégíthetetlen önérzet, hezitálás, tudatalatti erőtlenség, túlzott félelem a nevetségessé válástól, rosszkívánság miatti arrogancia, anyaság kötelességszerű vállalása miatti bűntudat, zsarolás miatti szorongás, megszállottság miatti szorongás, frigiditás miatti hitehagyottság.  Ágyéki 2. csigolya és gerincidegpár negatív érzelmi, mentális és spirituális programjai

  Csigolyák, gerincidegek: Ágyéki 2.

  Szervek: has, vakbél, combok.

  Betegség: elsavasodás, visszér, ödéma, nyirokpangás, vakbélgyulladás, izomgörcsök, nehézlégzés, légzési panaszok, visszértágulat.

  Negatív érzelmi programok: szexualitás kiélése, nyomás-hatalom-erőszak passzív eltűrése, önállóság hiánya, kiúttalanság, önbizalomhiány, lelki biztonság hiánya, feldolgozatlan gyermekkori lelki fájdalmak.

  Érzelmi kérdések:Miért nincs helyem a világban? Miért nem tudom befejezni azt, amit elkezdek? Szorult helyzetemből miért nem találom meg a kiutat? Miért várom, hogy mások vezessenek ki a magam teremtette kaotikus állapotokból?

  Negatív mentális programok: arrogancia, akaratosság, korlátozás (ön- és másoké is).

  Negatív spirituális programok: mágikus manipuláció.

  Téma, tanulási feladat: nemiség elfogadása, hatalom és alázat.

  Megerősítés: Önmagam elfogadása és önbizalmam az igazi siker kulcsai. Egyetlen feladatom az életben, hogy hű maradjak önmagamhoz.

  Az idegpárban tárolódó pszichoenergetikai mérgek: szerzésvágy, színlelés, tüzesség, feslettség, gazdagsággal kecsegtetés, érzelmi lázadás, túlzott rosszindulat, tudatalatti pénz-orientáltság, elfojtott félelem a küldetés beteljesítésétől, határidők miatti túlzott aggódás, tudatalatti megfelelés a társadalmi elvárásoknak, kielégülés iránti tudatalatti vágy, valótlan képzetek miatti szorongás, mentális manipuláció miatti bűntudat, család elleni vétkek miatti bűntudat, önkétely miatti szorongás, bekebelezés, démoni befolyásoltság, jelen életbeli bűnös szellemi kinyilatkoztatások, elfojtott halálvágy, túlzott félelem a szeretettől, túlzott intim közelség igény, túlzott hódítási késztetés, gorombaság miatti ártószándék, múltbeli érzések miatti hitehagyottság, érzelmi önelhanyagolás miatti bűntudat, bűnbe sodródás miatti félelem, túlzott félelem a nehézségektől, durcázás miatti bűntudat.  Ágyéki 3. csigolya és gerincidegpár negatív érzelmi, mentális és spirituális programjai

  Csigolyák, gerincidegek: Ágyéki 3.

  Szervek: méh, nemi szervek, petefészkek vagy mellékherék, térd, húgyhólyag.

  Betegség: hólyagproblémák, menstruációs panaszok, rendszertelen vérzés, menstruáció utáni zavarok, vetélés, ágybavizelés, impotencia, klimax, térdízületi panaszok.

  Negatív érzelmi programok: kiéletlen szexualitás, öngyűlölet, nyomás-hatalom-erőszak passzív eltűrése, önállóság hiánya, lelki és szexuális visszaélések miatti bűntudat.

  Érzelmi kérdések: Miért nem tudok önálló lenni? Miért nem tisztelem és szeretem belső női (férfi) énemet?

  Negatív mentális programok: elfojtott intuíció, bizalmatlanság, mentális egyensúlyhiány, merevség, merev ragaszkodás, másokon gúnyolódás.

  Negatív spirituális programok: belső és külső akadályoztatás a szellemi úton, belső hang megtagadása.

  Téma, tanulási feladat: saját adottság iránti felelősség, önmagunk szeretete, tisztelete, anyagi-lelki-szellemi önállóság megteremtése.

  Megerősítés: Kész vagyok beengedni életembe a szerelmet, amely aztán eltölt engem. Kész vagyok találkozni azzal a partnerrel, akire már régen várok. Nyitott vagyok egy olyan partner felé, akivel minden szinten megoszthatom a szerelem örömeit. Mindig belső útmutatást kapok életfeladataim megoldására. Tisztában vagyok az értékeimmel, megérdemlem a boldogságot.

  Az idegpárban tárolódó pszichoenergetikai mérgek: önpusztítási késztetés, szexuális beteljesületlenség, öröm elfogadásának hiánya, hitszegés, áskálódás, hamis képzet, otthontalanság, élettani szorongás, rossz előérzet miatti félelem, intimitás utáni sóvárgás, örökös tervezgetés, negatív érzelmi kivetülések miatti szenvedés.  Ágyéki 4. csigolya és gerincidegpár negatív érzelmi, mentális és spirituális programjai

  Csigolyák, gerincidegek: Ágyéki 4.

  Szervek: prosztata, isiászideg, alsó hátizmok.

  Betegség: ülőidegzsába, lumbágó, nehézkes és fájdalmas vizelés.

  Negatív érzelmi programok: érzelmi elengedés hiánya, félelem, elismerés hiánya, régi érzelmi minták elengedésének hiánya, fájdalom, megmerevedés, nyomás, az élet elfogadásának hiánya, testi és anyagi félelmek, bizonytalan anyagi helyzet miatti szorongás, megoldatlan konfliktusok.

  Érzelmi kérdések: Miért fontos nekem az elismerés? Miért nem bízom senkiben? Miért félek anyagi javaim elvesztésétől?

  Negatív mentális programok: mentális elengedés hiánya, imagináció hiánya, ősbizalom hiánya, manipuláció, túlszárnyalási kényszer, gőg, elbizakodottság, állandó önigazolás.

  Negatív spirituális programok: mágikus befolyásoltság.

  Téma, tanulási feladat: egzisztenciális felelősség, érzelmek feldolgozása, élet elfogadása.

  Megerősítés: Bármit képes vagyok elengedni, ami nem a legmagasabb javamat szolgálja, és mindez szabaddá tesz engem. Feloldok minden feszültséget, feloldok minden félelmet, feloldok minden haragot, feloldok minden bűntudatot, feloldom a régi gátlásokat. Mától megélem a pillanat örömeit, és élvezem az életem úgy, ahogy van.

  Az idegpárban tárolódó pszichoenergetikai mérgek: feltűnni akarás, belső nyugtalanság, lelki meghasonlottság, titkolt ambíciók, túlzott irigység, elfojtott magamutogatás, tudatalatti társaságigény, tudatalatti félelem a munkaviszony bizonytalanságától, tudatalatti félelem az érzelmi nehézségektől, megalkuvás, talpnyalás, gyermekdedség, kényesség, nyíltságra képtelenség, más félelmeivel azonosulás, lehallgatottság tévhite, elfojtott tettrekészség, tudatalatti kitörni akarás, túlzott konokság, kárhozat miatti szorongás, átok miatti mentális trauma.  Ágyéki 5. csigolya és gerincidegpár negatív érzelmi, mentális és spirituális programjai

  Csigolyák, gerincidegek: Ágyéki 5.

  Szervek: bokaízület, lábfej, sarok, talp.

  Betegség: vérellátási zavarok, alsó végtagok gyengesége, görcse, dagadt boka, hideg lábfej, lábikragörcs, lábfájás.

  Negatív érzelmi programok: érzelmi elengedés hiánya, szenvedély, sokk, szülési/születési problémák, öröm elfogadásának képtelensége, bizonytalanság, tehetetlenség.

  Érzelmi kérdések: Miért akadályoznak a szellemi fejlődésben? Miért nem tudom megélni a hétköznapi örömökben az élet teljességét? Miért nem tudom féken tartani ösztöneim?

  Negatív mentális programok: mentális elengedés hiánya, identitásproblémák, szellemi elkényelmesedés, mentális blokádok, felelőtlenség, mentális megmerevedés, rosszakarat, előítéletesség, mások kihasználása.

  Negatív spirituális programok: belső és külső akadályoztatás a szellemi úton, Istenbe vetett bizalom hiánya.

  Téma, tanulási feladat: szeretet és öröm elfogadása, bizalom és bizonyosság, hit.
  Megerősítés: Elengedem a tehetetlenséget, és befogadom életembe az erőt és a sikert. Érzem magamban a mindent átfogó boldogságérzetet. Tisztában vagyok célommal, és tudom, mit teszek azért, hogy elérjem. Minden cél mérföldkő a végső rendeltetésem felé vezető úton.

  Az idegpárban tárolódó pszichoenergetikai mérgek: szigor, mérgelődés, önmaga túlértékelése, darabosság, feldühödés, erkölcstagadás, engedékenységgel visszaélés, elfojtott lelki-szellemi védekezés, túlzott lázadás, elfojtott félelem az ismeretlentől, szigor miatti gátlás, szeretet fogadási képtelenség miatti szorongás, tudatalatti sorssal szembeni belső ellenállás, tartós viszály miatti szorongás, elérhetetlen szerelem utáni sóvárgás, szexuális agresszió miatti ártószándék, luxusimádat, önkényes gondolkozásmód, válasz előli kitérés, lakás elárverezés miatti szorongás, beteljesületlen vágy miatti gátlás, tisztátalan gondolatok miatti szorongás, pályamódosítás miatti bűntudat, anyagi gondok miatti szorongás.

  [​IMG]

  Késmárki László:Nadi-jóga A gyógyító prána Ankh Kiadó 2012.

  Késmárki László:Test-lélek szótár A betegségek lelki, mentális és karmikus okai Ankh Kiadó 2016.

  Forrás: https://www.facebook.com/testlelekszotar/?fref=ts
   
 9. mejutka

  mejutka Állandó Tag

  Sziasztok! Egy örömtörténetről szeretnék beszámolni röviden és egyben Köszönetet Mondani Egész Családomnak! Hosszú ideje vagyok depressziós és pánikbeteg, és még aláznak is, ugyanis ezt egy középiskolai évfolyamtársam csinálta nekem és csináltatta velem(akik ismernek tudják miről beszélek) Szeretném megköszönni a saját M. családomnak a törődést és a fogadott anyukám Egész családjának az imát és az agykontrollt. Ma már sokkal jobban vagyok és TUDOM hogy meggyógyulok. S köszönöm a mellettem való kitartást Családjaimnak! Soha nem múló Köszönettel és Szeretettel:J.
   
  vandorcsillag kedveli ezt.
 10. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Az emberi élet 7 éves ciklusai!

  Hétévente egy új életszakaszba lépünk. Tulajdonképpen ezek a ciklusok alakítják az életünket, ezek határozzák meg, hogy milyen mértékű sikereket fogunk elérni, vagy hogy épp mennyire leszünk boldogak, ezért nem árt tisztában lenni ezekkel a 7 éves szakaszokkal.


  [​IMG]


  A születéstől 7 éves korig
  Édesanyánkkal szoros a kapcsolat, ekkor fedezzük fel a környezetünket, alakulnak ki az érzékeink. A kezdetben szoros kötelék az év múlásával lazulni fog, hiszen elindulunk felfedezni a közvetlen környezetünket.

  7 és 14 éves kor között
  Szoros kapcsolat alakul ki édesapánkkal, kezdetét veszi a személyiségünk fejlődése, amelyben nagy szerep jut édesapánknak is, aki a legjobb szövetségesünk lesz. Szeretjük édesanyánkat, de édesapánkat már imádni fogjuk.

  Ezt már olvastad? Nézd meg mit jelent, ha a születési éved, hónapod és napod páratlan kombinációt ad!

  14 és 21 éves kor között
  A lázadás időszaka ez, amikor megkérdőjelezzük az adott társadalmi rendszert, politikai berendezkedést. Az intellektuális képességeink indulnak fejlődésnek. Összetűzésbe kerülünk a szüleinkkel, a társadalommal, mert úgy gondoljuk, hogy lehetne ennél is jobban élni. Ilyenkor anarchikus érzések dúlnak bennünk, amelyek fokozatosan alábbhagynak és megszűnnek, ha már kirepültünk a családi fészekből és saját lábunkra álltunk.

  21 és 28 év között
  Alkalmazkodunk a társadalmi normákhoz, mert be kell látnunk, hogy a világot nem tudjuk megváltoztatni, de arra törekszünk, hogy jobban teljesítsünk, mint elődeink. Ez érvényes a munkahelyre, a családalapításra is.

  Vége az első 4×7 időszaknak és kezdődik a következő 28 év
  28 és 35 év között

  Adott a lakás, az autó, a család, de ha az elmúlt 4 ciklusban több kudarc is ért bennünk, nagy az esélye annak, hogy a házasságunk, párkapcsolatunk válással, szakítással fog végződni. Ha a szülőkkel nem volt rendezve a viszony, most konfliktus pattanhat ki emiatt. Ez egy nehéz időszak lehet az életben, bekövetkezhet a munkahely elvesztése, valamint a depresszió is kialakulhat.

  35 és 42 év között
  Minden a nulláról indul. Tanultunk a hibáinkból, így sokkal tapasztaltabban tudjuk kezelni a nehézségeket, válságokat. Megtörténik a családunkkal való viszonyrendezés, kibékülés. A munkahely keresés során már nem az fog számítani, hogy mennyi lesz a fizetés, hanem hogy mennyi lesz a szabadidőnk.

  Ezt már olvastad? Numerológia: Találd meg a saját életszámodat ezzel a könnyű számítással!

  42 és 49 év között
  Itt már megtörténhet a társadalmi szerepvállalás, azaz, hogy valamilyen ügy mellé állunk. Azonban gyakran krízis alakulhat ki, amikor megkérdezzünk önmagunktól, hogy kik is vagyunk valójában, mit tettünk le idáig az asztalra, és mi a jövőben szerepünk.

  49 és 56 év között
  Ebben a korban már az érzelmeinkre kezdünk figyelni, az anyagi javak háttérbe szorulnak. Életünk új értelmet nyer, amely idős napjainkig is elkísérhet.

  Vége a második 4×7-es időszaknak

  Következik egy újabb 7 éves ciklus, de már más szemszögből, perspektívából nézzük az életet, még akkor is, ha sokszor ugyan azokkal a problémákkal és gondokkal találkozunk.

  http://filantropikum.com/az-emberi-elet-7-eves-ciklusai-erdekes-elolvasni-rolad-szol/
   
  bablencse kedveli ezt.
 11. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Egy angol kardiológus az egész világot meglepte.
  Ez az oka a pluszkilóknak, szív- és érrendszeri betegségeknek!

  Manapság nagy divat a karcsúság, azonban nem csak azért kell megszabadulnunk a plusz kilóktól, hogy divatosak legyünk, hanem azért is, hogy elkerülhessük a különböző egészségügyi problémák kialakulását.

  [​IMG]

  Dr. Aseem Malhotra, angol kardiológus szerint az emberi szervezet legnagyobb ellensége a cukor. Majd hozzátette azt is, hogy a zsírra nem feltétlenül kell olyan ellenségesen néznünk.


  Kutatások alapján bebizonyosodott, hogy a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában inkább a cukornak, mint a zsírnak van nagyobb szerepe. A zsírban gazdag étrend nem annyira káros, mint például a 2-es típusú cukorbetegség.

  “A pácienseim nagyon csodálkoznak, amikor azt tanácsolom nekik, hogy óvakodjanak az alacsony zsírtartalmú élelmiszerektől.” – mondja Dr. Aseem.

  Számos kutatás alapján kimutatták, hogy a zsírgazdag diéta véd az szív- és érrendszeri betegségektől, és a 2-es típusú cukorbetegségtől is.

  Dr. Aseem szerint nem a zsír, hanem a cukor jelenti a legnagyobb veszélyt. Robert Lustig is nagymértékben egyetért Aseem-mel: olyan figyelmeztető címkékkel kellene ellátni a cukros élelmiszereket, mint például az alkoholt, hiszen legalább annyiban károsak. A járványszerű elhízást a szénhidrátban, és nem a zsírban gazdag élelmiszerek okozhatják.

  Svédországban a lakosság 23%-a él magas zsír- és alacsony szénhidráttartalmú étrenden, talán ezért is van az, hogy a svédek között nagyon kevés elhízott embert láthatunk. A svéd egészségtechnológiai tanács két éven keresztül végzett kutatása alapján kijelentette, hogy ez a típusú étrend nem csak a túlsúlytól, de a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásától is védelmet nyújt.

  http://twice.hu/eletmod/egy-angol-k...uszkiloknak-sziv-es-errendszeri-betegsegeknek
   
  bablencse kedveli ezt.
 12. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  CSILLAGVÁNDOR

  Fejem felett csillagtenger,
  Fekszem a fűben.
  Nézem, ahogy egy fénypont
  Átszeli az eget felettem.


  Éber álmaimmal követem.
  Vele tartok át az Univerzumon.
  Talán haza tart, de hol az otthonom?
  Ahová születtem, vagy ahová szívem vonz?


  Honvágy, amit érzek, a gyökértelen
  Fájdalma, melyet maga választott
  Egykoron. De mára már elfeledte célját,
  Mi erre sodorta; e kies világra,


  Mely maga a csoda; ám ezt a
  Csillagok vándora már rég nem tudja.
  Elfeledte. Halott világát, mely
  Egykoron száműzte. Él, mint


  Ki ide tartozik,
  Él, mi ki örökre kárhozik,
  Nyugalmát sohasem lelheti.
  A fénycsóva már rég messze tűnt.


  Csillagok vándora még
  Kóborol odakünn, lassan
  Eszmél, elméje visszatér.
  A valóság kínzón dermeszti


  Lelkét. Sejti csak, egykor
  Talán véget ér a büntetés, de addig
  Csak a remény marad, hisz az élet,
  Börtönként fogva tart.


  Honvágy


  Oly távoli az Otthon, Honvágy gyötör.
  Magamfajta nem sok jár e földön.
  Szüleim, testvéreim a csillagok távolában.
  Én itt, egy emberi test fogságában.


  Oly jó lenne legalább hazalátogatni...!
  Csak szólni pár szót, csak mosolyogni...!
  Annyira távoli, annyira reménytelen...
  Bús némán, erőtlen hajtom le fejem.


  Nem tudok mit írni! Hiányoztok nagyon!
  A sós könny végigcsorog arcomon...
  Esdekelve nyújtom ki két kezem...
  Szíriusz! Úgy ölelne gyermeked...


  Maradok magamnak


  Furcsák az emberek, és én nem értem őket.
  Lenéznek, megvetnek, s az arcomba röhögnek.
  Miért vagyok én kevesebb, mint más?
  Vagy mitől több az, ki engem megaláz?


  Miért kell folyton megítélni a másikat,
  Hisz’ saját szemében sem látja a szálfákat!
  Nem értem. Nem értem, s ez fáj nagyon.
  De úgy döntöttem, én ezt @@@@!


  Élek saját hitem szerint egymagam
  S csak én tudom, a szívem mit takar!
  Maradok én, s a társam a Jóisten,
  Vélem vannak még az angyalkák is, úgy hiszem.


  Nem vagyok így végre teljesen egyedül,
  És Ők nem tépik ki lelkem tövestül!
  Úgy vélem, ennél többet minek is akarjak,
  Köszönöm Istenem, hogy itt vagy támasznak!


  Köszönöm Csillagvándornak ezeket a szép verseket.
   
  Utoljára módosítva: 2017 Március 1
  bablencse kedveli ezt.
 13. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  férfinő-4.jpg :) hejesiras-.jpg idepisilsz_.jpg közlés -2016-12-08.jpg lakó -2016-12-08.jpg lakó-2016-12-08.jpg lakójelzés-2016-12-08.jpg
   
  Utoljára módosítva: 2017 Március 4
 14. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Vigyázzunk a banánnal?


  Köztudottan használ a hasmenés, gyomorbántalmak, csontritkulás és egyéb betegségek ellen. Ezenkívül a banán extra energiát ad egy kimerítő edzés után.

  banan1.jpg bananfa.jpg

  15 legjellemzőbb mellékhatása a banánnak

  Tehát mire számíthat, ha túl sok banánt eszik?

  De a banánnak is megvannak a mellékhatásai! Sokkolta Önt ez az információ? Pedig nem meglepő, hiszen szinte mindennek, ami a természetben található vannak pozitívumai és negatívumai, ahogy a banánnak is!

  Olvasson tovább!

  Felkavarja a bélrendszerét

  Természetes keményítő-, és rostforrás. Túlzott rost bevitel elegendő vízfogyasztás nélkül káros lehet a gyomorra, ezáltal puffadást, és székrekedést okozhat. Néha még hasmenés is előfordulhat!

  Túlzott mennyiségű nyers banán fogyasztása elősegítheti a székrekedés kialakulását.
  Ha édesburgonyával együtt fogyasztja, akkor has puffadást okozhat, amit intenzív görcsök kísérnek.

  Nem kívánt súlyfelesleg

  Ha az a célja, hogy leadjon pár kilót, akkor bizonyosodjon meg afelől, hogy nem eszik túl sok banánt. A banán gazdag szénhidrátban, és sok cukrot –fruktózt– tartalmaz.

  A nagy mennyiségű fruktóz jelenléte a szervezetben nem kívánt hízáshoz vezethet.
  Legyen biztos afelől, hogy nem eszik kettőnél több banánt egy nap, így megőrizheti a kívánt testsúlyát.

  Migrént okozhat

  Miközben a banánnak ismerjük az enyhítő, nyugtató hatását a stressz, és depresszió ellen, addig más tanulmányok kimutatták, hogy ez a gyümölcs nem megfelelő azoknak az embereknek, akik tiramin érzékenységben szenvednek. A tiramin egy aminosav, ami a vérerek tágulását okozza, ami a migrénes fejfájáshoz vezethet.

  Gátolja a magas vérnyomás elleni gyógyszerek hatását

  A kálium jelenléte lehetővé teszi, hogy a banán ellenszere legyen a magas vérnyomásnak.
  Tehát ügyeljen oda a banánfogyasztásra, miközben vérnyomás elleni gyógyszereket szed.
  Ha alacsony vérnyomása van, akkor kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt beépítené a banánt a diétájába.

  Álmatlanságot okozhat

  A banán nagymennyiségű triptofánt és magnéziumot tartalmaz. A szinergikus működése ezeknek az elemeknek plusz energiát ad, ami miatt ébren tart.

  Ezért nagyon tanácsos, hogy kerülje a banán evését alvás előtt. Ha éjszakai rágcsának szánja, akkor győződjön meg arról, hogy csak kis mennyiségben eszik belőle.

  Túl sok kálium nem tesz jót a májának

  A banán káliumban gazdag, aminek köszönhetően fenntartja az elektrolitok egyensúlyt a szervezetben. Azonban túl sok kálium többet árt, mint használ.

  Nagymennyiségben hiperkalémiát okozhat, ami lassítja a pulzust, és a szívverést, és orrvérzést válthat ki.
  Extrém esetekben váratlan szívleállást is eredményezhet, ami a veseműködésének megszüntetését is kiválthatja.

  A túl sok banán tönkre teheti az idegeit

  Ez igaz! Ha túl sok banánt eszik meg rövid idő alatt, az az idegek épségének veszélyeztetését jelenti. Mindannyian tudjuk, hogy a B6- vitamin egészséges, azonban túl nagy dózisban az idegek sérüléséhez vezethet.
  Ehhez azonban legalább 100 banánt kell ennie naponta, ami elég irreális, nem?

  Fogak romlása

  Ezek a sárga, nemi vágyat is növelő gyümölcsök sok cukrot tartalmaznak. A savak és a cukor, amik a banánban megtalálható, károsítják a fogzománcot, ezáltal felgyorsul a fogak romlása és sérülése.

  Nem tartalmaz zsírt

  Miközben a banán egy megfelelő étel lehet a zsírszegény diétához, addig a tanulmányok kimutatták, hogy a kövér emberek nagyobb eredményeket érhetnek el, ha kevés szénhidrátot esznek.
  Azonban a zsírszegény étrend káros lehet a csontokra és az agyra is.

  Energiát ad, de nem elég fehérjét

  A banán ajánlott, mint edzés utáni étel. Az energia löket, amit nyújt, az alapvetően a cukorból származik.
  A benne lévő fehérje a zsírégetést segíti elő, és nem utoljára az izomnövelést.
  Tehát adja hozzá a cukormentes fehérje shake-hez, hogy elérje a kívánt hatásokat.

  Allergiát okozhat

  Ritka forgatókönyv, de ha Ön allergiás a sajtra, akkor lehet, hogy a banánra is az.
  Miközben a gyerekek általában kinövik a különböző allergiákat, addig a felnőtteknek megmarad a banán allergiájuk.

  Néhány allergiás reakció, amit a banánevés okozhat:

  • Viszkető kiütéseket okozhat a bőrön
  • Kiütés, dudor, és piros foltok a száj környékén
  • Émelygés
  • Hányás
  • Has puffadás
  • Hasfájás
  • Eszméletvesztés
  • Fejfájás
  • Kaparó torok
  • Szédülés
  • Ájulás
  • Életveszélyes anafilaxiás sokkot is okozhat

  Banán és a cukorbetegek

  Ehetnek-e a cukorbetegek banánt? Ez a kérdés sokáig vitákat gerjesztett a kutatók között.
  Ha Ön 2-es típusú cukorbetegségben szenved, akkor vigyáznia kell, hogy mennyit eszik ebből a gyümölcsből.

  Banán terhesség alatt

  Még akkor is, ha a banán sok jót kínál a terhesség alatt a nőknek, nem ajánlott ezt a gyümölcsöt fogyasztaniuk. Az ok a kitináz jelenléte, ami a tejallergiát okozza.

  Köztudott, hogy aki a tejre allergiás, az a banánra is allergiás lehet.

  Székrekedést okozhat csecsemőknél

  A banán finom, és puha, de sajnos székrekedést okozhat csecsemőknél.
  Ez a rostokban gazdag gyümölcs felfújhatja a baba gyomrát, ami által görcsöket, és hasi fájdalmat is okozhat.

  Sokszor akár hányást is előidézhet a rossz gyomor.

  Hány banánt ehetek egy nap?

  Nos, nincs erre a kérdésre pontos válasz!

  Nincsen ajánlott mennyiség, hogy mennyit kéne egy embernek naponta ennie.

  A legfrissebb felmérések szerint napi 3 banán hosszú távon már mindenkire negatív hatással lehet.

  https://drtihanyi.com/egeszseges-eletmod/egeszseges-taplalkozas/vigyazzunk-a-banannal
   
 15. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Mit kell tennünk ahhoz, hogy egészségesen működjön az agyunk? A híres idegsebész válaszol!


  Stefan Florian, a híres idegsebész, az UMF egyetem elnökének véleménye talán sokakat meg fog lepni! Szerinte az agy akkor működik egészségesen, ha..

  Stefan Florian.jpg

  Stefan Florian a híres idegsebész, az UMF egyetem elnökének véleménye szerint az agy akkor működik egészségesen, ha dolgoztatjuk, nem pedig akkor mikor relaxál. A relaxáció alatt minden olyan tevékenységet értünk, amikor nem kell gondolkodnunk.


  “Az agy olyan mint egy izom, a, amit ha nem használunk rendszeresen, elsorvad. Használnunk kell az agyunkat. Ez elsősorban azt jelenti, hogy sokat kell olvasnunk, de nem akármit. Magazinokat olvasva inkább relaxál az agy. Hasznos dolgokat kell olvasnunk. Meg kell jegyeznünk néhány sort a szövegből, nyelveket kell tanulnunk.


  Nem kell megrémülni ezektől a dolgoktól. A fejlett országokban az olvasás napi rutin, mint nálunk a tévénézés. Tehát ez csak a megszokáson múlik. Azok az országok, ahol a napi olvasás rutin civilizáltabbak is.


  Ha olvasunk az időskori demenciát is elkerülhetjük. Minél többet használjuk az eszünket, annál erősebb lesz az agyunk idős korunkra.


  Majdnem minden nap agyműtéteket végzek. Minden beteg megkérdezi a műtét előtt, hogy utána is önmaguk lesznek, hogy ugyanazokat a dolgokat fogják szeretni. A válasz erre a kérdésre igen, ha a páciens foglalkozik az intelligenciájával.


  Hadd mondjak el még egy aranyszabályt: Minél összetettebb dolgokat olvasunk, az agyunk annál jobban megerősödik, pontosan úgy mint a sportolók izmai. Tartsuk észben az agy és az izmok közötti hasonlatot, erőfeszítés nélkül nincs erő. “

  http://utcaemberek.blogspot.hu/2017/03/mit-kell-tennunk-ahhoz-hogy.html?spref=fb
   
 16. Kretiti

  Kretiti Állandó Tag

  Nagyon tetszett az írás. :) Ha valaki meg szeretné tanulni az élesztőmentes, hagyományos kovászolást, szeretettel várjuk a FB-on, a Nagyi Kovászos Kenyere csoportban. - Az Őrzők-
   
  Kis Sarkcsillag és vandorcsillag kedveli ezt.
 17. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Az indigó gyermek, aki még a tudósokat is megdöbbentette!

  Boris Kipriyanovich, vagy ahogyan a családja szólítja, Boriszka, 1996. január 11-én született, jelenleg az oroszországi Volgográd régióhoz tartozó Zhirinovsk nevű városban él. Édesanyja bőrgyógyász, apja tartalékos katona.
  Borisz.jpg
  A kis Borisz már csecsemőkora óta feltűnést keltett. Sőt, már a születésekor is valami “furcsa” volt tapasztalható, hiszen az édesanya beszámolója szerint nem voltak fájdalmai, úgy hozta világra kisfiát, aki nagyon ritkán sírt, és sosem volt beteg. Már 15 napos korában tartani tudta a fejét, ami más babának csak több hónap után sikerül. Négy hónapos volt, mikor kimondta az első szót, ami a “baba” volt, hét hónaposan megalkotta első mondatát: “Kérek egy szöget”, mondta, miután meglátta a falban lévő szöget.

  Alig múlt másfél éves, Boriszka már képr képes volt folyékonyan elolvasni az újságok címeit, később már színekkel festett, és az aranysárgáról megállapította, hogy ez az emberi energia színe.

  Óvodába járt, mikor lótuszülésbe ült és a Marsbéli civilizációról kezdett beszélni. Akkor is megijesztette szüleit, amikor fel tudta sorolni a naprendszer bolygóit, de a galaxisok neveit is ismerte. Pár év múlva egy idegent állított meg az utcán, megkérve arra, hogy ne drogozzon többé, de szólt idegen férfiaknak is, hogy ne bántsák a feleségeiket.

  5 éves korában egy Proserpina nevű bolygóról kezdett beszélni, amely több százezer évvel ezelőtt tűnt el, de az ott élőknek sikerült az ötödik dimenzióba teleportálniuk magukat, amit a kisfiú “párhuzamos világként” tart számon. Boriszka elmondása szerint abban az időben a Marson élt, és figyelemmel kísérte az eseményeket, megemlítve azt is, hogy Proserpina bolygóján élő gyerekek közül, sokan a Földre kerültek.

  A kisfiú azt is elmesélte, hogy a Marson jelenleg van élet, csak az ott élők nem oxigént, hanem a speciális gázt lélegeznek és a bolygó mélyén élnek, valamint egyáltalán nem öregszenek.

  Borisz megemlítette, hogy amikor a Marson élt, egy űrhajóval ellátogatott a Földre, ekkor találkozott a Lemúr Civilizációval, akik azért tűntek el a Földről, mert spirituális szempontból nem tudtak, nem is akartak fejlődni, ezért a Föld egysége kettészakadt, megbomlott, a pusztulásba taszítva őket.

  A kisfiú a Maya civilizációról is szót ejtett, kiemelve, hogy ha az emberiség követné a naptárkő útmutatásait, új lehetőségek, dimenziók nyílhatnának meg előttük.

  Borisz hisz abban is, hogy el kell jönniük az indigógyerekeknek a Földre, hogy jelentős változásokat hozzanak a földi emberek életében, kiegészítve az ősi tudást, hitet, amivel egykor a földlakók is rendelkeztek. A kisfiú szerint már köztünk vannak az indigógyerekek, és már érezhető is a tevékenységük, mert átalakulóban vannak a Föld mágneses pólusai.

  Boriszt magántanárok tanították, mert az iskolában mindig kijavította a pedagógusokat, ezért egyáltalán nem volt könnyű, átlagosnak semmiképp sem nevezhető gyerekkora. - filantropikum.com

   
 18. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Falusi facebook

  falusi facebook.jpg

  - Bemész a kocsmába, köszönsz, és kérsz egy sört –> HIBÁS JELSZÓ

  - Újból köszönsz és kérsz 1 sört és 1 felest is –> SIKERES BEJELENTKEZÉS

  - A pultos odakiált: "Te keresett az Orosz Gyuri, hogy jó lenne ha megadnád a pénzét, amit már fél éve kölcsönkértél" –> ÚJ ÜZENETEK MEGTEKINTÉSE

  - Körbenézel, végigméred a pultnál állókat –> ISMERŐSÖK KERESÉSE

  - Leülünk egy 7 fős asztalhoz, ahol már ketten az asztalon fekszenek berúgva –> (7) CHATPARTNER… 2 INAKTÍV

  - Elindul a beszélgetés, a többiek – MEGOSZTANAK – veled információkat, te az első feles hatására, mosolyogva bólogatsz - LÁJK -…többen is bólogatnak – TE ÉS 3 TOVÁBBI SZEMÉLY KEDVELITEK EZT

  - Témát váltasz, elmeséled, hogy új munkahelyed van, ahol már fizetést is kapsz és most már megvan a középfokú OKJ-s őstermelői manager végzettséged is –> ADATLAPOD SZERKESZTÉSE

  - Egy helyi tag áll gyümölcsös gépnél, odakiált neked: "Adj már egy százast, oszt felezünk" JÁTÉK

  MEGHÍVÁSOD ÉRKEZETT

  - Bejön egy nagyon nagy darab f*szi…rád néz és odaszól: "Mit nézel K*cs*g?" –> ISMERŐS BEJELÖLÉSE

  - Elmeséled neki, hogy csak azért nézted, mert együtt dolgoztatok Németbe -ISMERŐS
  VISSZAIGAZOLÁSA

  - Beszélgettek hajnalig, nagyon berúgtok. (10 sör, 10 feles) …összeszólalkoztok, a f*szi elõvesz 1 kést – MEGBÖKÖM

  - a pultról felkapsz egy dugóhúzót – VISSZABÖKÖM

  - Kibékültök és megisztok még vagy 6 felest, a végén még egy búcsú ital. Annyira berúgtál, hogy eszméletlenül esel össze –> KIJELENTKEZÉS

  Thesecret.hu
   
  Utoljára módosítva: 2017 Április 2
  udvarfy kedveli ezt.
 19. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Tanulságos történet.

  Gyerekkoromban hallottam anno ezt a történetet. Most bukkantam rá újból az interneten. Köszönöm a feltöltőnek.
  Egy idős bácsi együtt lakott a fiával, a menyével és a négyéves unokájával. Gyenge volt már, a látása is rossz volt, kezei remegtek, lépteit is inkább csoszogásnak lehetett nevezni. A család mindig közösen vacsorázott, ám a házaspárt egyre jobban idegesítette, hogy a nagypapa kanaláról rendszeresen leesnek falatok a földre, a poharából kilöttyinti az italt a terítőre, és az egész étkezés körülményessé válik miatta.
  „Valamit tennünk kell, ez így nem mehet tovább! Elegem van ebből!” – dühöngött a férj az apja miatt. Másnap felállítottak egy kicsi asztalt a sarokba, és ott terítettek meg nagyapának a vacsorához. Attól fogva neki a sarokban kellett egyedül ennie, míg a család többi tagja az asztalnál beszélgetve együtt költötte el a vacsorát.
  Időről időre azonban összetört egy-egy tányér, ahogy a nagypapa leejtette azt a földre, ismét bosszúságot okozva ezzel fiának és menyének. Megelégelve az újabb problémát, elhatározták, hogy egy fatálban adnak vacsorát az öregnek, így talán nyugtuk lesz tőle.
  eves_talbol
  senior-man-eating.jpg az-elet-korforgasa-a-buddhizmusban.jpg ahogy öregszel.jpg öregedő ráncos kéz (1).jpg
  Újabb napok teltek el, és így már tényleg kevesebb lett a probléma a nagypapával. Néha ránéztek evés közben, de csak egy-egy bosszús megjegyzésre méltatták, amikor egy újabb falat leesett, vagy megint elázott a terítő egy kicsit. De legalább a fatálat nem tudja összetörni. A nagypapa pedig szó nélkül ücsörgött a sarokban egyedül, és néha egy-egy könnycsepp megjelent a szemében. Unokája csendben hallgatta a nagypapát érő szitkokat.
  Egy napon a kisfiú a fa hulladékokkal játszott vacsora előtt, amikor édesapja odalépett hozzá, és kedvesen megkérdezte: „Hát te mit készítesz?” A kisfiú ugyanolyan kedvesen válaszolt: „Egy fatálat készítek neked és anyának, hogy tudjatok miből enni, amikor nagy leszek.” Ezután mosolyogva folytatta munkáját.
  Szüleit sokkolták a kisfiú szavai, és olyan erős bűntudatot éreztek, amilyet még soha. Megszólalni sem tudtak, csak a könnyeik jöttek ki, ahogy belegondoltak, mit élhetett át a nagypapa a viselkedésük miatt. Aznap este ismét négy teríték került az asztalra, és onnantól kezdve mindig együtt vacsorázott az egész család. Néhány tányér összetört, időnként mosni kellett a terítőt és takarítani a padlót, de már senki nem törődött ezzel. Megértették, hogy mi az, ami igazán számít: a szeretet.

   
  udvarfy kedveli ezt.
 20. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Áldott Húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek.

  Jézus 2.jpg Jézus.jpg husvet1-.jpg husvét 1.jpg
   

Megosztás