Kiköltözött egy madridi cég az erdőbe – álomirodaként emlegetik

Álomirodaként is emlegetik a spanyol Selgas Cano építész stúdió cső alakú üvegirodáját, mely egy erdős parkban található Madridban.


Az üvegfalú földszintes iroda dolgozói ideális munkakörülmények között végezhetik a munkájukat, távol a nagyváros zajától, panorámás kilátással egy gyönyörű erdő hatalmas fáira.

Nem kell mesterséges világítás
Az irodát a Seglas Cano építész stúdió egyik építésze, Iwan Baan tervezte. Az áramvonalas tervezés és az ívelt üvegfal több szempontból is előnyös. Az alkalmazottaknak egész nap kellemes kilátásban lehet részük, mindemellett ez a megoldás fölöslegessé teszi a mesterséges világítást napközben. A természet csendje nyugtató, relaxáló hatású, ami sokkal kellemesebbé egyúttal hatékonyabbá is teszi a mindennapi irodai munkát.



Távol a nagyváros zajától…
A dolgozóknak nem hétköznapi élményben lehet részük, hiszen az íróasztal mögül figyelhetik, ahogy hullanak a fákról a levelek, vagy elhaladnak a fák között a vadon élő állatok.





Munka egy inspiratív környezetben
A különös formatervezésű iroda félig a földbe süllyesztett alagsora kiváló szigetelést biztosít az irodának, a nyári hőségben alig kell használni a légkondicionálót. A természetbe kihelyezett innovatív építészeti stúdió kellemes és inspiratív környezetet biztosít az alkotó munkához, mely éjszakai kivilágításban is nagyon hangulatos.

erdo.jpg
 
mi lehet a véleménye az erdőnek.A sün, mókus, sikló és szarvasbogár és még sorolhatnám. Ki kérte az íróasztalt.Kényes egyensúly.Ember csak látogatóba!!!!!
Remélem először levadászták az állatokat, és a környéket lefertőtlenítették.
Ráadásul ha esik az eső vagy a hó akkor is van valami ahol nyugodtan megközelíthetik a munkahelyüket....fedjék le az egész környéket...:dr_31:
 
A fenti hozzászólásokat olvasva az jutott eszembe, hogy így legalább egymás mellett létezik a természet és a modern civilizált ember. Lehet, hogy az állatok nem feltétlenül örülnek, de legalább megmarad az életterületük nagy része, és nincs minden kiöntve betonnal. Ráadásul az emberek is modern körülmények között megtartva a mai "luxust" de mégiscsak kinn a természetben vannak.
Ha a városokban ilyen területeket is ki lehet alakítani, és csak egy jó terepjáró kell amivel beállsz a mélygarázsba, akkor nekem igenis tetszik!
 
Természetesen ! A városban terepjáró mely 20-30 litert fogyaszt és van vagy 500 lova !mert erre a városban nagyon is szükségven ! de lényeg a TERMÉSZETBEN vagyok huuuurráááá ! Amugy tök jol nézz ki az épitmény ! Csak valahogyan kicsit másképpen kellet volna a cikket megfogalmazni ;)
 
Utoljára módosítva:
Olyan felemás érzésem van az épülettel kapcsolatban. Értem, hogy jót akartak, de valahogy olyan, mintha egy akváriumban lennének. Az állatok meg elmennek néha megnézni a kiállított embereket... :D
Mondjuk biztos tényleg jobb a fákat látni, mint egy másik épületet, vagy utcai forgalmat.
A természetet akarták, annak "kényelmetlenségei" nélkül.
 
Miért írják, hogy nem kell mesterséges világítás, amikor mindegyik íróasztalon ott van az asztali lámpa?
És a villanyt hol vezetik? A föld alatt? Jót tett a fák gyökereinek.
Mellékhelységek, víz, csatornázás, fűtés? Azok se kellenek? Vagy csak nyáron dolgoznak? Biztos, mert télen befedi a hó az egész üvegcuccot, aztán annyi a természetes világításnak. De az se lehet semmi, amikor nyáron rásüt a nap erre az üvegházra. :D
Tudom, nekem semmi se jó! :dr_64:
Én imádom a természetet, és biztos, hogy sokkal jobb egy ilyen környezetben dolgozni, de szerintem inkább az erdőt kellene beköltöztetni a városokba, nem pedig a városokat kiköltöztetni az erdőbe.
Amúgy én is valószínűnek tartom, hogy inkább egy parkról van itt szó, semmint a természetről.
 
Voltam Madridban többször. Hát a tömegközlekedés nem egy álom, az első metró reggel fél 7-7 körül megy. Mire kiérnek vele a város szélére, aztán átszálnak a semmi közepén egy óránként közlekedő buszra, aztán besétálnak még az erdőbe...10-11 felé el is kezdődhet a munka. Este meg a sötétben majd hazaérnek valamikor. A fent említett infrastrukturális és természetvédelmi kérdésekről nem is beszélve...Érdekes dolog, de gondolom egy építész iroda kísérlettel egybekötött reklámja volt.
 
Irodának nincsen helye a természetbe!! Az azért TERMÉSZET, mert nincsen telesz@rva mindenféle oda nem való dologgal. majd a munkások érdekében csinálnak, kis kiülőt, hogy a tízóraikat ott egyék meg, később építenek mellé egy büfét, mert a kiszáradás veszélyes dolog. majd szép lassan felfejlesztik, és lesz ott egy irodaház.nem beszélve az emberi életvitelhez szükséges infrastruktúra ( közlekedés, hírközlés, vezetékes hálózatok....) kialakításáról. Ez olyan, min a repülőre szerelt mentőkabin volt, néhány hónapja.
 
Voltam Madridban többször. Hát a tömegközlekedés nem egy álom, az első metró reggel fél 7-7 körül megy. Mire kiérnek vele a város szélére, aztán átszálnak a semmi közepén egy óránként közlekedő buszra, aztán besétálnak még az erdőbe...10-11 felé el is kezdődhet a munka. Este meg a sötétben majd hazaérnek valamikor. A fent említett infrastrukturális és természetvédelmi kérdésekről nem is beszélve...Érdekes dolog, de gondolom egy építész iroda kísérlettel egybekötött reklámja volt.
Itt olvastam róla először.
http://www.jovenker.hu/kulonleges-eletterek-epitmenyek-foldon-vizen-levegoben-i/
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,161
Üzenet
4,809,654
Tagok
616,165
Legújabb tagunk
Brumi4
Oldal tetejére