Kiszivárgott, hogy miről szólhat a titokzatos Simicska-videó!

Pár napja bombaként robbant mely szerint az ismert vállalkozó Simicska Lajos letétbe helyezett videoszalagokat arra az esetre ha vele valami történne.

A minden érdekeltségétől megváló Simicska Lajosnak van még egy utolsó húzása: videóra vett egy hosszú monológot, amin közös ügyeikről beszél Orbán Viktorral – írta a Népszava.

“Lajos arról is gondoskodott, hogy ebből többen részleteket lássanak, így a másik oldalon is tisztában lehetnek vele, mivel járna, ha ez kikerülne”

– mondta névtelenséget kérő munkatársa.

De miről szólhat ez a videofelvétel? Nézzük meg azt, amiről mindenki tudhat.

Orbán Viktor 1992-re a legnagyobb támogatottságú pártot vezette, ennek ellenére 1994-ben az MSZP úgy elpáholta a Fideszt, hogy gyakorlatilag a jobb-liberális párt a megsemmisülés szélére sodródott. Éppen hogy csak lapos kúszásban becsusszant a parlamentbe.
Orbán és politikai elitje megértette: gazdasági hátország és médiahatalom nélkül nem megy. Simicska akkori pártpénztárnok pedig bele is kezdett a gazdasági hátország megépítésének. Hirtelen gombamód megszaporodtak a Fidesz környéki gazdasági csoportosulások. Volt minden, autókölcsönzéssel foglalkozó cégtől kezdve a Simicska-birodalom mai napig ékkövének számító MAHÍR óriásplakát cégig minden.

Mindeközben kézen-közön eltűnt a Fidesz-székház is. 1993. január 11-én a Fidesz eladta az állami MKB Banknak a Váci utcai pártszékházat. A befolyó pénzből Orbánék elkezdték felépíteni a párt gazdasági hátterét. 1992 áprilisában egy titkos kormányrendelet több ingatlant, köztük a Váci utca 38. alatti volt Tiszti Kaszinót adta oda a kormányon lévő MDF-nek és az ellenzéki Fidesznek közös pártszékházként.

A két párt 1992 szeptemberében előszerződést kötött az épületek eladásáról az MKB – akkor még állami – bankkal, és meg is kapták a vételár 90 százalékát. Ekkor egy kis kivárás után, amely idő alatt a parlament gyorsan még az áfamentességet is megszavazta az ilyen ügyletekre, 1993. január 11-én megkötötték a végleges szerződést.

A KÉT PÁRT 1 MILLIÁRD 530 MILLIÓ FORINTOT KAPOTT 46-54 SZÁZALÉKBAN (833-697 MILLIÓ) MEGOSZTVA AZ MDF JAVÁRA, ÉS UGYE MÁR ÁFÁT SEM KELLETT FIZETNIÜK.

Az átlagkereset akkor nettó 18 ezer forint volt, szóval nagyjából tízszer annyit ért ez a pénz akkor, mint most.

Ebből finanszírozták tehát a későbbi birodalomépítést, amelyet mondani sem kell a székház-botrányhoz hasonlóan titokzatos vargabetűk szegélyeztek. Például megjelent Kaya Ibrahim és Josip Tot egy németországi török, illetve németországi horvát személy, akiknek több, tetemes köztartozást felhalmozó Fidesz-közeli (magyarországi) céget adtak el 1995-ben, illetve 1997-ben, vélhetően szándékos adócsalási célzattal. Az általuk felvásárolt cégek arra hivatkozva, hogy semmi közük a korábbi ügyletekhez, adósságaikat nem fizették meg, több százmilliós köztartozást tüntetve így el.

Így érünk el a Fidesz hatalomra kerüléséhez, amikor is Simicska Lajost az ügyletek mögött álló mesterelmét kinevezték az akkori Adó és Pénzügyi Ellenörzési Hivatal az APEH élére. A mendemondák szerint 1998 augusztusában, a Simicska kinevezését követő hétvégén vagy novemberben – halottak napján – töröltek, módosítottak, vagy átírtak adatokat a számítógépes rendszerben, ezzel számukra kedvezőbb helyzetbe hozva a kiválasztott cégeket. Ezzel eltüntetve a korábbi nyomokat.

A “hosszú bájtok éjszakájának” elnevezett ügy vizsgálata nem vezetett eredményre, azonban erre nem is sokan számítottak az 1998 és 2002 közötti Fidesz kormányzás alatt. 4 év pedig hosszú idő arra, hogy elvarrják a szálakat.
A Fidesz gazdasági hatalmának megszilárdulásával elindulhatott az a – maradjunk annyiban – kétes időszak, mely aztán később elvezetett a 2010-es kormányváltásig. És a kérdések sora bővül is.

Például ki finanszírozhatta az utcai zavargásokat? Ki állhatott az MSZP kormány elleni sosem látott gyűlöletkampányok mögött. A kormányváltás után hogyan “parcellázták” fel a közvagyont?

Ezekre a kérdésekre és a fenti birodalom-építésre adhatna választ Simicska videója. Hiszen egy-személyben vezényelte le mindazt, ami miatt a Fidesz hatalomra került. Ismeri a gépezetet, tudja hol vannak a fogaskerekek. Persze egyetlen ügyben sem indult vizsgálat, de Polt Péter legyen a talpán, aki figyelmen kívül hagyhat egy olyan videoszalagot, mely megjelenésére egy ország vár 20 éve.

Szerinted ez pecsételheti meg Orbán Viktor sorsát?

Rubóczki Tamás
-
somorbtnt.png

-
 
Simicska videó...
Van jobb is.

Schmidt Mária csak azért győzködte az LMP-s politikust, hogy ne lépjenek vissza, mert aggódott fia mandátuma miatt
Az LMP-ben gyakorlatilag minden ismertebb politikus ellen indult legalább egy eljárás a választás óta, az egyik legizgalmasabb viszont Schmuck Erzsébet ellen zajlik, aki jó ötletnek tartotta, hogy a kormánynak dolgozó Schmidt Máriával egyeztessen a választási kampány során, méghozzá többször is.
Schmuck a párt levelezőlistáján már magyarázkodni is kényszerült, miután a Terror Háza igazgatója telefonon egyszer „arról győzködte, ha visszalépnek, a választóik elfordulnak tőlük, és kieshetnek a parlamentből”. A kormánynak egyértelműen az volt az érdeke, hogy ne lépjenek vissza az LMP-sek, mert ez a kormánypárti jelöltek esélyeit növelte a megosztott ellenzéki erőkkel szemben.
...s így tovább.....nesze neked ellenzékiség.
 
Tramp megjelenését a gondolkodó értelmiség egyenesen a bunkók győzelmének nevezte egybites forradalom ,
a vélekedés mindenütt elfogadható a számukra a demokratikus országokban a kérdés fel sem vetődik van-e helye
az ilyen gondolkodásban az ellenvéleménynek ez egyenesen demokratikus kérdéssé teszi a véleményhez való jogot.,
mit jelent az egyén szabadsága,?és meddig tarthat kiket sérthet értemiségi ideológusok totális csődje mo-n nem
egyedi jelenség persze magában a feszültség fenntartása véleménydiktatúra is lehet cél ha nem rendelkezünk víziókkal.
 
De miről szólhat ez? Semmiről. Az egész egy kommunikációs kampány, tartani kell a lelket az ellenzéki szavazókban, különben elkeseredésükben valami visszafordíthatatlant tesznek. Az ember már csak iklyen...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,162
Üzenet
4,810,028
Tagok
616,189
Legújabb tagunk
moon.collide
Oldal tetejére