Kokaint és ecstasyt árulhatnának a brit patikák

A javaslattal a szervezett bűnözés bevételeit próbálnák csökkenteni.

Legalizálná és az állami fenntartású gyógyszertárakban tenné megvásárolhatóvá a kokaint, az ecstasyt és egyéb amfetaminokat egy drogreformmal foglalkozó brit jótékonysági szervezet – írja a Guardian.. Ha pedig bárki azt gondolná, hogy unatkozó egyetemisták provokációjáról van szó, nagyon téved: a Transform nevű drogliberalizációs kampányokat futtató szervezet nemrég könyvet is kiadott a témával kapcsolatban, amelyben a patikákban vásárolható drogok előnyeiről írnak, a „kábítószerek ellen folytatott, megnyerhetetlen háborúval” szemben. A könyv előszavát pedig Helen Clark, Új-Zéland korábbi miniszterelnöke írta.

A könyvbe bekerült az alábbi illusztráció is, amely az orvosi rendelvényre felírható kokain csomagolását mutatja be. A dobozon szerepelnek a szükséges egészségügyi figyelmeztető feliratok is. A Transform szerint a lépéssel elérhető lenne, hogy a kokaint, bizonytalan és a szervezett bűnözéshez kötődő csoportok helyett képzett vegyészektől, tisztán lehessen megvásárolni.

A kampányt Juan Manuel Santos, volt kolumbiai elnök is támogatja, aki korábban nyilvánosan is kijelentette, hogy a maffiák befolyását csak a drogok legalizálásával lehet megtörni.

„Teljes mértékben támogatom a kokain legalizációját” – idézi a Guardian Santost.

A szervezet által kiadott könyvben egy olyan különleges szabályozó szervezet felállítását is javasolja, amely felett a kormány gyakorolja az ellenőrzést. Ez a szerv intézné a drogok gyártását és legális terjesztését.

cocine2.jpg

A Transform által javasolt gyógyszertári kokain csomagolásának látványterve (Forrás: Transformdrugs.org)

A kezdeményezés szerint a kokainos dobozban egy „felnőtt adag” férne el, egyszerre pedig csak ennyit lehetne vásárolni, természetesen, a 18 éven felülieknek. A Transform kampánya szerint az árakat is a már említett szervezet határozná meg és természetesen szigorúan tilos lenne hirdetni a kábítószert.

A kokainra és ecstasyra kivetett állami monopólium értelmében minimalizálnák a profitrést, a szereket árusító gyógyszertárakban pedig az eladók külön képzést kapnának, a drogok hatásaival, illetve a kockázatcsökkentő módszerekkel kapcsolatban.

„A javaslataink kiveszik a drogkereskedelmet a szervezett bűnözői csoportok kezéből és olyan rendszert hoznának létre, amely ártalmat csökkent, azok növelése helyett” – mondta a Guardiannek dr. James Nicholls, a Transform vezetője, aki szerint a kábítószerek elleni háborút 50 éve képtelenség megnyerni.

Nicholls egyébként nem afféle szobatudósként beszél a kérdésről: mindkét fia ugyanazon az éjszakán halt meg, bizonytalan forrásból származó ecstasy fogyasztása miatt.

„Itt az ideje, hogy elfogadjuk, a drogfogyasztás létező dolog – tette hozzá Ray Lakeman, az Anyone’s Child: Families for Safer Drug Control nevű szervezet aktivistája. – Megoldást kell találnunk ennek biztonságosabbá tételére.”


A briteknél jobban fogy a fű, és szárnyal a kokain ára a koronavírus karantén óta


A Guardian megkérdezte a brit belügyminisztériumot, hogy szándékukban áll-e bármilyen, a drgookkal kapcsolatos törvény újragondolása, tömör választ kaptak: „egyáltalán nem.” Sőt, a belügyi szóvivő hozzátette, hogy a brit kormány továbbra is ellenzi a könnyű drognak számító kannabisz legalizálását, „mivel az káros az egészségre és a mentális egészségre”. Ők bizonyára nem hallottak még róla, hogy a világ több részén is orvosi célokra igen jó eredményekkel használják a marihuánát, de az Egyesült Államok több államában a rekreációs fogyasztást is legalizálták. Nemrég például Madonna ünnepelte meg fűvel a 62. születésnapját.
 
Itt az ideje, hogy elfogadjuk, a drogfogyasztás létező dolog – tette hozzá Ray Lakeman
Ó az álságos hétszentségeteket.
Mont ti orvosok és gyógyszergyártók szoktattátok rá a a népet hogy azonnal fájdalomcsillapítókat Ópiumot morfiumot ópiátot ragadjanak.
Amikor betiltották túl könnyű használatát.És már rá voltak szokva.(A háborús sérülések idején kezdődött)
Épp Ők húzták az illegális úton való gazdag betegeknek való további ellátását.
Ők voltak a drogdílerek.
Majd mikor az ópium már csupán ópiátként és gyógyszergyári legalizálással volt hozzájutható.
Ismét az orvosokat keresték fel a kábítószer függők.
És erre álságosan azt mondják ha elfogadjuk hogy egy létező dolog
Akkor ismét tegyék szabaddá (hogy még nagyobb legyen a rászoktatott emberek tömege.)
És a problémát épp a gyógyszergyár teszi még nagyobbá.
Világméretűvé.
És akkor megint játszani fogja a szentet:
Hát létező dolog, épp csak ki kell elégíteni az igényt.
Anyátok, gyilkosok, mohó pénzéhes szarházik.
 
Az orvosi "kabitoszer" legyen az fu vagy opiumszarmazek rengeteg embernek segit enyhiteni a fajdalmat. Valoszinu nem lattal meg rakos fajdalommal kuzdo embert.
Akik raszoktak azok nem a patikaba veszik es iratjak az orvossal fel , hanem a fekete piacon az arusoktol es ez altal kontrolalatlan sot kezelhetetlen a hatasa is sokszor. Rengeteg fiatal hal meg vagy maradando karosodassal eli rovidke eletet.
NAlunk lehet kapni minden fele fuvet ,olyant ami elvarazsol es rozsaszinben latod a vilagot de olyant is ami hatasara az oregek kitudnak szallni a tolokocsibol es maguk toljak a jarganyukat, nem igazan betegek csak a csontok elfaradtak eloregedtek reumasok es elviselhetove teszi az eletet egy egy fuves cigi, semmifele hatassal nincs az elmejukre raadasul annyira budos mint a cigaretta, nem ugy a masik fele fu ami a goreny illatos allat hozza kepest.
Nem hasznalok semmi bodito szert de tudom miota legalizaltak jobban kinyiltak az emberek es elmondjak miert is hasznaljak es melyiket mert a legalis valasztek oriasi.
Sokan otthon termesztik 4 to lehet egy embernek sajat reszere /nem eladasra/. NEm allitom hogy megallt a fekete kereskedes de 1-2 ev es biztos latvanyosan fog csokkeni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Vörös Klára wrote on Ancsapancsa's profile.
Kedves Ancsapancsa!
És ezeket a Kis Éva könyveket eladod, vagy fel tudnád tölteni?? Egyik topicban olvastam, hogy az írónő újra kiadja bővített formában, es el is küldi annak, aki kéri. Ezèrt érdekelt volna a címe, hogy hova lehetne írni neki.
De nagyon köszi a válaszodat!!
Minta Mordaly wrote on Bubus13's profile.
Nagyon tetszik
vajdakati wrote on Judit mama's profile.
Valahol fent van a minta, de most nem találom ezért inkább átküldöm!
Kőházi-Kis Margit wrote on edinalokkos's profile.
Kedves Edina! Ne haragudj, ha zavarlak Kőházi-Kis Margit tanító vagyok. Megköszönném, ha nekem is el tudnád küldeni a Számolás 3 Tálas Józsefné könyvet. Sni
-s diákomnak kéne. Nagyon keresem még a Számtól számig sorozat 3. és 4. kötetét. Címem: [email protected]
Hálás köszönettel: Margitka
P.Sandor wrote on Melitta's profile.
Sziasztok info kellene hogy most hogy tudnek Kanadaba menni, mert lehet azt mondani hogy a Magyar megelhetes az egyellö a nullaval probaltam mas Orszagokban de sajnos semmire nem jutottam mert felcigany vagyok es Magyar is. orszagombol is:(:mad2:. Teljesen nullara kerültem semmi mas nincs csak a meneküles. Ha valaki tud jo infot adni azt megköszönnem.
Elöre is köszi

Statisztikák

Témák
36,314
Üzenet
4,370,046
Tagok
588,709
Legújabb tagunk
Anapt
Oldal tetejére