Hírek Korrupció vagy semmi látnivaló? – összeszedtük, mit tudunk eddig a Városháza állítólagos eladásáról

Másfél éve egy ismert, a leggazdagabb magyarok listáján előkelő helyen szereplő milliárdos komolyan érdeklődött a Városháza iránt. A tárgyalásokon közvetítők képviselték az érdeklődőt, a megbeszélések azonban egy idő után megakadtak .

Az ügyben tárgyalt Budapest Főváros Vagyonkezelő Központjának vezetője is, aki az egyik találkozón – amint azt hanganyag is bizonyítja – közölte, hogy „3,9 hektárt eladnánk”. A főváros szerint valóban született egy előkészítő anyag az értékesítésről is, de ezt a lehetőséget elvetették. Az eddig nyilvánosságra hozott dokumentumok és hanganyagok mindenesetre nem bizonyítják, hogy Karácsonyék a Városháza értékesítését készítik elő.

Egy hete jelent meg az első olyan cikk az Indexen, amely arról szólt, hogy Karácsony Gergelyék eladnák a Városházát, és ennek érdekében már több lépés is történt.
A fővárosi önkormányzat vezetése a történet kezdetétől tagadja magát a szándékot is, szerdán azonban jelentést kértek Barts J. Balázstól, a fővárosi vagyonkezelő igazgatójától, hogy pontosan mit mondott azon a megbeszélésen, amelyről kedden került ki egy megvágott hangfelvétel. A két verzió – az Index narratívája és a városházi változat – közt egyelőre semmilyen átfedés nincs, épp ezért érdemes közelebbről megnézni, mi az, ami biztosan állítható az eddig nyilvánosságra került dokumentumok és felvételek fényében, és mely részek vannak totális homályban. Az érintettek megkeresésével próbáltunk közelebb kerülni az igazsághoz, és megtudni például azt: volt-e egyáltalán érdeklődés a Városháza megvételére.

Ez történt eddig​

Először is érdemes felidézni, mi minden történt az elmúlt egy hét alatt:
  • Múlt csütörtökön az Index arról írt, hogy Karácsony Gergelyék a Városháza eladására készülnek. A főpolgármester erre fake newsnak minősítette a cikket.
  • Egy nappal később szintén az Indexen előkerült egy ingatlanközvetítővel kötött megbízás, amely szintén a Városháza tervezett eladásáról szólt. A megbízó nem az önkormányzat volt, és nem is annak egyik cége, hanem egy mostanra már kényszertörlés alatt álló magánvállalkozás (a Northern Rock Kft.). A megbízott pedig a Beák és Társa Ingatlanközvetítő. Erre reagálva Karácsony Gergely ismét fake newsnak minősítette a hírt, ugyanakkor feljelentést helyezett kilátásba.
  • Hétfőn megjelent egy hangfelvétel, amelyen Berki Zsoltról (ő volt a Northern Rock tulajdonosa) is beszélnek, mint akinek állítólag jó kapcsolatai vannak a fővárosnál, és tud segíteni, ha valaki onnan szeretne ingatlant venni. Elhangzik Barts J. Balázs neve is, aki a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ vezérigazgatója. Nem tudni mikor és hol készült a felvétel, miként azt sem, hogy pontosan kik beszélnek rajta.
  • Kedden újabb hangfelvételt hoz nyilvánosságra egy álarcos, eltorzított hangú, magát Anonymusnak nevező egyén. Ezen Barts J. Balázs beszél három másik férfival, közülük az egyik Berki Zsolt, a másik Gansperger Gyula üzletember, a negyedik fél ismeretlen. A hangfelvétel erősen megvágott, azon a Városháza értékesítéséről (Barts közli, hogy „3,9 hektárt eladnánk”), annak módjáról, nehézségeiről van szó.
  • A felvétel után a főváros ismét leszögezte, nincs szándék a Városháza értékesítésére, és nyilvánosságra hozták azt a Barts által jegyzett döntéselőkészítő tanulmányt, amely a Városháza jövőjéről különböző forgatókönyveket vezetett elő. Ebben vannak olyan verziók, amelyek az elköltözéssel számoltak, és egy új, modern városháza megépítése is szóba került. A főváros azonban hangsúlyozta: utóbbi forgatókönyvet korábban már elvetették.

Tényleg volt érdeklődés az ingatlanra​


Városházi forrásunk szerint a történet a következőképp néz ki: másfél évvel ezelőtt egy ismert, a leggazdagabb magyarok listáján előkelő helyen szereplő milliárdos valóban komolyan érdeklődött a Városháza iránt. A tárgyalások azonban megakadtak, azokon csak közvetítők képviselték az érdeklődő felet. Ők – forrásunk szerint elsősorban Gansperger – azt szerették volna elérni, hogy jöjjön létre egy találkozó a városházi vezetéssel, de erre Karácsonyék nem voltak nyitottak. Amikor állítólag ez az érdeklődés megtörtént, még nem született döntés a kabinetben, hogy pontosan mi történjen a Városházával, felújítsák-e, esetleg eladják-e azt.


Noha a felső vezetésig nem jutottak el, az érdeklődők a vagyonkezelő vezetőjével mégis beszéltek. Hogy Barts J. Balázzsal pontosan milyen egyeztetés indult el, azt egyelőre nem tudják a Városházán, éppen azért kértek tőle beszámolót, hogy ez tisztázódjon. „Balázs korábban azt a felkérést kapta, hogy készítsen egy döntéselőkészítő anyagot, ismerjünk meg minden lehetőséget a Városházával kapcsolatban, és ezeket a forgatókönyveket számszerűsítsük is. Tudomásunk szerint ezen a megbeszélésen, amiről kiszivárgott a keddi felvétel, ezt ismertette Balázs, és végigmentek az előkészítő anyagon. Az a kérdés, hogy Balázs képviselte-e azt, hogy a kabinet az eladást már korábban elvetette, vagy sem, ezt szeretnénk megtudni” – mondta városházi forrásunk.


Karácsonyék korábban az közölték, hogy 2020. november 26-án született döntés a kabinetben arról, hogy nem adják el a Városházát. Erről eddig ugyan hivatalos dokumentum nem került elő, ugyanakkor a 24.hu megszerezte a főpolgármesteri kabinet elé került, erre a napra dátumozott, „nem nyilvános” előterjesztést. Ebben a „Városháza hosszú távú fejlesztése” mellett arról is szó van, hogy kezdődjön el a Városháza Park kialakítása, eladásról, értékesítésről ugyanakkor nem tesz említést ez a dokumentum.

Az a döntéselőkészítő tanulmány, amelyet Barts J. Balázs jegyez, 2020. október 29-ei keltezésű. Ebben szerepelt olyan opció, amely az ingatlan eladásával számolt, ugyanakkor ezt – állítja forrásunk – 2020 novemberében elvetették a főváros vezetésében. Ezzel kapcsolatban úgy tudjuk egyébként, hogy a Városházán komoly vita után vetették el az értékesítést, hogy annak nyomán szálloda, vagy irodaház létesüljön a feltehető befektetői szándék szerint. Ennek egyik oka volt, hogy mindenképp mélygarázst kellett volna építeni, amit viszont Budapest vezetése nem támogat, mert egy ilyen létesítmény még több autót vonzana a körzetbe.

Az eddig napvilágra került információknak éppen a kronológiája nem ismert, noha ez fontos lenne az események pontos feltárásához. Egyelőre lapunk sem tudta az egyes eseményeket időben pontosan elhelyezni, hiszen például az ismertetett hangfelvétel időpontja, illetve az Index által nyilvánosságra hozott, ingatlanügynökkel kötött megbízási szerződés dátuma sem ismert.

A városházi ügyben kerestük Beák Attila ingatlanost. Ő korábban azt mondta: nem kapott megbízást a Városházától, hogy vevőt, érdeklődőt találjon az ingatlanra. Csütörtökön pedig azt mondta a 24.hu-nek, a nyilvánosságra került dokumentummal kapcsolatban: arról a titoktartási klauzula miatt nem nyilatkozhat, így azt sem árulhatja el, hogy az mikor született. Magára Beák egyébként úgy tekint, mint aki valójában „nincs is benne ebben a történetben.”

Barts J. Balázst szerda délelőtt elértük telefonon, de nem kívánt nyilatkozni, és arra a kérdésre sem reagált, hogy ő hallható-e a felvételen, illetve hogy kikkel és mikor beszélt. Ő egyébként még 2014-ben, tehát a Tarlós-éra alatt került a fővároshoz a vízművektől, 2018-ban Budapestért-díjjal is kitüntették. Korábban a Magyar Nemzeti Bankban is dolgozott. A Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzatban is úgy tekintettek rá, mint aki a mindenkori vezetéshez „lojális szakember”.

Több kérdés nyitva maradt​


Miután a városháza állítólagos eladásáról szóló eddigi információk csepegtetve, a lényegi kérdések újságírói eszközökkel való tisztázása nélkül kerültek napvilágra, több kérdést is lehetetlen megválaszolni (kit képviselt Berki cége?, ki volt az eredeti érdeklődő?, túllépett-e bizonyos határokat Barts?). Azt viszont még így is ki lehet jelenteni, hogy eddig nem került elő olyan bizonyíték, amely alátámasztaná, hogy Karácsonyék valóban el akarnák adni a Városházát, hogy az ingatlan értékesítését készítik elő.


Ennek ellenére okoz kellemetlenséget a történet Karácsony Gergelynek, aki folyamatos védekezésben van. Múlt csütörtökön fake news-t emlegetett, pénteken feljelentésről beszélt, hétfőn megint bagatellizálni igyekezett a történetet, kedden pedig azzal a változattal állt elő a főváros, hogy valóban született egy tanulmány, amelyben szó volt az értékesítésről, de ezt elvetették.

Nagy Gergely Miklós

varoshaza.jpg
 
Már többször irtam nekem az a demokrácia többek között, ha a politikus kiáll, hogy ezt akarom, majd 4 év mulva újra kiáll, elmondja mit csinált meg, mit nem és miért, mi van folyamatban és ha bizalmat kap, mit akar csinálni a kövi ciklusban.
Igen!
De helyette azt kapod egy feltételezett de meg nem, történt eladásből
Lejáratási ügyet dagasszanak
Épp ahogy mondod naponta csepegtetve!!
Embereket se látsz beszélni, csak egy fekete játék autókereket forogni
Szemfényvesztés az egész.
Nincs elkövetés, még a szándék sincs valójában bizonyítva
Ha tervezte is valaki akkor is csak politikai kampánycélra használható!!
Akkor pedig mit akarsz?Vagy akar a kormány?
Zavart és cirkuszt?
Nincs s ügy, ami van az média cirkusz (amit a kormány fizet)

Ezek egy része persze nem bizonyitható, kampánycélzatú támadás (sajnálatos, hogy ide jutott a magyar politikai élet,
Nos tehát ha tudod mi a szándékod: továbbdagasztani?
Itt még piciny része sincs bizonyítva.
Nem veszed észre hogy senki személy nincs beszélve konkrétan vádolva beszélve(tanúvallomás talán) de még pletyka se arccal vállalva.
Csak a kommentelés a tévéstől
Nem veszed észre csak a média felületre van odaírva miközben forog egy fekete kerék
Nem veszed észre hogy az alábeszélő szöveg teljesen mást beszél de keményen Bayer módra vádol és becsmérel.
Tipikus szemfényvesztő módszer
Kép és írott és kommentátor beszéd együtt.De nincs köztük kapcsolat
Mintha hitelessége nagyobb lenne 3 össze nem függő dolog együtt
De a Rodolfó így dolgozik
 
Utoljára módosítva:
Igen!
De helyette azt kapod egy feltételezett de meg nem, történt eladásből
Lejáratási ügyet dagasszanak
Épp ahogy mondod naponta csepegtetve!!
Embereket se látsz beszélni, csak egy fekete játék autókereket forogni
Szemfényvesztés az egész.
Nincs elkövetés, még a szándék sincs valójában bizonyítva
Ha tervezte is valaki akkor is csak politikai kampánycélra használható!!
Akkor pedig mit akarsz?Vagy akar a kormány?
Zavart és cirkuszt?
Nincs s ügy, ami van az média cirkusz (amit a kormány fizet)


Nos tehát ha tudod mi a szándékod: továbbdagasztani?
Itt még piciny része sincs bizonyítva.
Nem veszed észre hogy senki személy nincs beszélve konkrétan vádolva beszélve(tanúvallomás talán) de még pletyka se arccal vállalva.
Csak a kommentelés a tévéstől
Nem veszed észre csak a média felületre van odaírva miközben forog egy fekete kerék
Nem veszed észre hogy az alábeszélő szöveg teljesen mást beszél de keményen Bayer módra vádol és becsmérel.
Tipikus szemfényvesztő módszer
Kép és írott és kommentátor beszéd együtt.De nincs köztük kapcsolat
Mintha hitelessége nagyobb lenne 3 össze nem függő dolog együtt
De a Rodolfó így dolgozik
attól még igaz lehet. ennél sokkal nagyobb hülyeségekről derült ki, hogy igaz és persze forditva. Amúgy szerintem van még valami komoly a tarsolyban ez ügyben, de majd április fele várható szerintem. Kis "egyenlités" a borkais videók miatt.
 
attól még igaz lehet. ennél sokkal nagyobb hülyeségekről derült ki, hogy igaz és persze forditva. Amúgy szerintem van még valami komoly a tarsolyban ez ügyben, de majd április fele várható szerintem. Kis "egyenlités" a borkais videók miatt.
Igen
Erre az ellenzéknek illet volna felkészülni....ez nem udvariassági párbeszéd ez már kökemény és kitudja mennyire véres játék....
 
Igen
Erre az ellenzéknek illet volna felkészülni....ez nem udvariassági párbeszéd ez már kökemény és kitudja mennyire véres játék....
Naiv azt képzeled minden aljasságra fel lehet készülni?
Támadó előnyben van.Csak mikor megtámadtak kabátlopási üggyel
Csak az után tudod mondani:
De hisz az enyémet lopták el
Nem lehet felkészülni mondvacsinált még el ne kezdett vádak ellen
Besározni könnyebb
És védekezésre kényszeríteni a bűntelent
Képtelenség már önmagában is.
Bizonyítson aki vádol!!
Ha nem tud, vonják felelősségre a mocskolódót
Épp csak az hogy rengeteg pert nyertek már az ellenzékiek
Jobbik sajtóperek özönét
Szél Bernadett sok félét
Hadházy is
ezekből látjuk nincs igazi következménye
Tehát nincs jogállam.
És nincs politikai következménye sem
Az meg azért nincs mert az pedig a kormánnyal szembeni sajtó szokta kikényszeríteni
A kormánypártitól ne várd
Az össz sajtóhang pedig kormánypárti.
Vagyis megbolondítani átmosni, csak az tud ahol a média túlsúly van.
 
Utoljára módosítva:
Egy meg nem tortent beruhazasra komoly gyakorlata van a fidesznek hogy lehet napirenden tartani a semmit.
Sukoro ugy ket es felmilliardba kerult az adofizetoknek Budai es Schiffer pereskedese a semmin, mert az a beruhazas se valosult meg.

"Két és fél milliárdot fizetett a győzelemért a kormány​

Lengyel Tibor

Egy kisebb stadion árát költötte a kormány ügyvédekre a washingtoni Sukoró-perben. Összesen 2,5 milliárd ment el jogi szolgáltatásra, szakértőkre, úti- és perköltségre – közölte az Origo kérdésére a nemzetgazdasági tárca."


Mibol gondolja a Karacsonyi hogy ot nem fogjak hasonlo modon karaktergyilkolaszni mint Gyurcsanyt?
MAr az o szamlaja a varoshaz eladasa nelkul is milliardok mentek el mert a fidesz o ra hegyezte ki a karatgyilkolaszasat az elovalasztasokra.

Nincs mese GYurcsany vezeti a primet mert emberre meg ennyi penzt nem koltottek , hogy tonkre tegyek, de nem sikerult nekik.
Azert az ado fizetoknek csak latni kene a felesleges penz szorast a gyulolkodes fentartasara.
Mert még külföldön hisznek ennek a mocsok fideSS bandának?
 
Mert még külföldön hisznek ennek a mocsok fideSS bandának?
Néz rá a külföldi szavazatok arányára az előző választásokon, 96% felett a Fidesz. Aztán ott van az a nagyon okos kapány, amivel Feri beleszált az ukrán nyugdijbizniszbe, amivel nem lopta be magát a határon túliak szivébe, noha 2005 ös népszavazás óta eleve gyűlölik. Kb. az a kategória, mint mikor a jobbik cigánybűnözőzött anno, biztos nem sok cigány szavazót szerzett vele. SZóval ezeket a fidesz pénzen felpumpált szervezetek jól fel is erősitik (korábban irttam, hogy kollégám temetésen volt Kárpátalján és a lelkész , ha nem is nyiltan, de a Fidesz mellett agitált, egy temetésen!). Én személy szerint legalább 600 000 fidesz szavazatot jósolok a határon túlról, eseleg pár 10 000 ha kap az ellenzék.
 
Székház ügy?

Matolcsy:
1639573941676.png

Orbán + Matolcsy
1639574277710.png


Talán inkább ezzel kellene foglalkozni!
1639574395978.png


S ez csak töredéke a korrupt működésüknek.

Arról beszéljünk, amiről tényleg KELL!!
Elherdálják, s magánkézbe játsszák át az állami vagyont évek óta!
2021 van!!!!
Ébresztő!!!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,183
Üzenet
4,813,902
Tagok
616,455
Legújabb tagunk
Huszár Zsuzsanna
Oldal tetejére