Kressz!!!!!!

KisTamas témája a 'Traccsoljunk!' fórumban , 2007 November 14.

 1. luminica

  luminica Állandó Tag

  sziasztok!
  ne essetek abba a hibaba mint en.10 eve van jogsim de nem szeretek vezetni
  s igy osszesen 20-szor ha vezettem.most mar banom de megsem teszek semmit.
  elnezest de az ekezetek hasznalata nekem nagyon maceras.
   
 2. vassjozsefandras

  vassjozsefandras Állandó Tag

  A fiam jár segédmotoros kerékpár (moped) tanfolyamra. Félidőben tartunk, eddig 30 ezerbe került. Nem hihetetlen?
   
 3. 01casanova

  01casanova Állandó Tag

  Sziasztok!

  Megmondom én, hogy mi a hihetetlen. Az, hogy én is járok vezetni, a kresz vizsgám hibátlanul sikerült, elsőre átmentem rutinon, csak a forgalom fog meg mindig. Ma volt a 4. vizsgám, nem sikerült. Egyébként itt Magyarországon egy vizsgadíj 11 ezer Ft, plusz előtte ajánlott egy órát vezetni és az azt követő óra pedig a vizsga. Egy óra 2800 Ft-ba kerül, tehát akkor számoljunk: Egy B kategóriás forgalmi vizsga ára összesen: 16600 Ft!!! Ha meg nem megy át valaki ötödjére, akkor felküldik Pestre, ahol azután kezdetét veszi a 3-4 órás pszichológiai teszt, jah és előtte ugyebár vezetnie kell a forgalomban. Persze ennek is kemény díja van. Egyébként ma annyi vétettem, hogy ÉRINTETTEM egy záróvonalat, miközben balra kívántam bekanyarodni. Megvan a véleményem azokról a vizsgabiztosokról, akik minden áron meg akarják buktatni a tanulót. Ha nekik kellene megdolgozniuk 16600 Ft-ért fizikai munkával, talán értékelni is tudnák a pénzt... De sajnos a világ már csak ilyen...

  Krisztiboginak üzenem: Nem kell indexelni, ha be kíván menni a körforgalomba.
   
 4. seawest

  seawest Állandó Tag

  ezen a héten kezdtem a kresz-t iszonyu:| gyakorlatba sokkal könnyebbnek tünik:D:D de akkor is kell a jogsi :)
   
 5. Kurtmut

  Kurtmut Állandó Tag

  Elképesztő mennyiségű birka embert látni az utakon. Vagy csak bátrak és bevállalósak?
   
 6. stadika

  stadika Új tag

  Inkább tudatlanok és bunkók...
   
 7. stadika

  stadika Új tag

  Tisztelet a kivételnek.
  14 éves kor fölött kötelezővé tenném a kresz-vizsgát a gyalogosok, biciglisek stb. számára is!
   
 8. Lemonka

  Lemonka Állandó Tag

  Nem csak a kressz könyvet kellene időnként elővenni. Egy kis vezetéskultúra se ártana. Arról nem is beszélve, hogy a magyar kocsik felesleges tartozéka az index lámpa. Ugyse használja senki :)
   
 9. runnyhawk

  runnyhawk Állandó Tag

  Van benne valami...
   
 10. Laca11

  Laca11 Állandó Tag

  Minden nap vezetek Budapesten. Iszonyatosan fel tudom húzni magam a következőkön:
  - nem tudják használni az irányjelzőt
  - folyamatosan világító ködlámpával közlekednek sokan
  - nem ismerik az elsőbbségadási szabályokat
  - nem engedik el a hosszú ideje várakozó gyalogosokat sem!!!
  - kikanyarodnak elém akkor is ha már közel vagyok és ráadásul még a gázt sem adagolják (szándékos feltartás?!)
  - rosszul beállított fényszórók (vakítanak)
  - mobiltelefonálás közben bénázó autósok

  és még sorolhatnám sajnos...
   
 11. angelvictory

  angelvictory Állandó Tag

  kresz oktatóprogram

  Sziasztok!

  Egyet értek azzal, hogy érdemes jól megtanulni a kreszt, ugyanis ez az alapja, hogy jól meg tudjon valaki vezetni.
  Én nemrég kezdtem tanulni, és egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek:
  Van egy progi: kresz egyéni gyakorlóprogram v2.81-es verziós, és aktiválási kód kellene hozzá.
  Előre is köszönöm!

  Üdv: Angelvictory
   
 12. MaddionMax

  MaddionMax Állandó Tag

  A KRESZ az a szabályrendszer, amit az autósok többsége nem ismer
   
 13. Yag

  Yag Állandó Tag

  Hiába tanulod meg a kerszt oda-vissza ha a szembe veled közlekedő alulképzett vagy figyelmetlen ... semmi nem ment meg, talán csak a rutin tompíthatja a balesetek mértékét ...
   
 14. nagybela2

  nagybela2 Állandó Tag

  Így úsztam már meg kettő frontális ütközést is:
  Figyeltem vezetés közben, ezért időben le tudtam fékezni, hogy a szemből jövő sietésben lévő autó be tudja épségben fejezni az előzési mutatványát...

  A KRESZ itt éppen sehol sem volt jelen :))

  ÉS senkit sem akartam feltartani, épp ellenkezőleg.
   
 15. angelvictory

  angelvictory Állandó Tag

  elsősegély

  Sziasztok!

  Ha valakinek meglenne az idei elsősegély tételsor vagy valami jegyzet, és fel is tudná tölteni :) azt nagyon szépen megköszönném!!!

  Üdv: Angelvictory
   
  jancsi55 kedveli ezt.
 16. manocska80

  manocska80 Állandó Tag

  A magyarok igen agresszívak vezetés közben. Volt szerencsém Olaszországban vezetni több alkalommal is és ha nem fértem be, akkor simán beengedtek, nem láttam felém lendülő középső ujjat egyszer sem, bár ott van olyan széles a sima közút is, hogy 3-om autó simán elfér egymás mellett. Hol az egyik sorból előznek, hol a másikból.
   
  jancsi55 kedveli ezt.
 17. kalzsa

  kalzsa Állandó Tag

  Január 1-je után több ponton megváltozik a KRESZ, így például szombattól nem előzhetnek a 7,5 tonna össztömeget meghaladó teherautók az autópályákon, valamint a kétszer kétsávos autóutakon reggel hat és este tíz óra között.
  Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája pénteken az MTI-nek küldött közleményében emlékeztet arra, hogy a most bevezetett korlátozás a vontatós, valamint a pótkocsis járműszerelvényekre is vonatkozik.
  A KRESZ módosítása vonatkozik az előzési tilalommal érintett gépjárművek közötti követési távolságra is. E szerint a tilalom hatálya alá tartozó járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy - az abban meghatározott előzési tilalom hatálya alá tartozó - járműszerelvény biztonságosan besorolhasson.
  Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az említett körbe tartozó gépjárművek között legalább 68 méter távolságot kell tartani óránkénti 80 kilométeres sebesség esetén. (E járművek legnagyobb megengedett sebessége az autópályákon és az autóutakon 80 kilométer óránként.)
  Amennyiben a tehergépkocsi korlátozás alá nem eső jármű, például egy személyautó mögött halad, a követési távolságnak legalább 50 méternek kell lennie (ugyancsak 80 kilométeres sebesség esetén).
  A módosítások a közúti közlekedés könnyítését, biztonságosabbá tételét szolgálják - írja az ORFK.
  Mint rámutatnak, ha egy kamion az alacsony sebességkülönbség ellenére egy másik előzésébe kezd, hosszú kilométereken át eltarthat amíg elé tud kerülni. Eközben a két tehergépjármű mögött sok jármű torlódik fel, ezek kénytelenek végigvárni a sokszor indokolatlan és veszélyes manővert.
  Az ORFK szerint az új jogszabály bevezetésével csökkennek a menetidők, nő a haladási sebesség a belső forgalmi sávban, mérséklődnek a baleseti kockázatok, valamint a jogszabály a tranzitforgalomban áthaladó külföldi kamionok forgalmat lassító előzéseit is visszafoghatja.
  Az Országgyűlés december 20-án több, a közlekedést érintő jogszabály-módosítást fogadott el. Eszerint például a jövőben távoktatás keretében is elvégezhető lesz az elméleti KRESZ-oktatás, ugyanakkor a járművezetői vizsgabiztosok, szakoktatók és iskolavezetők képzése szakirányú műszaki felsőfokú oktatási intézményekbe terelődik.
  A képviselők döntése értelmében a közúti ellenőrzés során a gyorshajtás, vagy a biztonsági öv használatának elmulasztása, illetve a tilos jelzésen való áthaladás és az ittas vezetés esetén is 10 ezer forinttól 300 ezer forintig terjedő helyszíni bírság szabható ki.
  A törvény emellett megtiltja mindenféle reklámhordozó elhelyezését a közutak közvetlen környezetében, illetve a lakott területen kívül az úttest mellett is. A tilalom utóbb esetben csak a négy négyzetméternél kisebb reklámtáblákra, valamint a benzinkutak cégjelzéseire és a közlekedés biztonságát szolgáló közérdekű tájékoztatásokra nem vonatkozik.
  A közlekedési hatóság a rendelkezéseket megszegő ingatlantulajdonosokat a szabálytalanul elhelyezett reklámok eltávolítására, illetve félmillió forintos bírságra kötelezheti.
  A változtatások az autóbusz- és vasúttársaságoknak is lehetővé teszik az elektronikus biztonságtechnikai felvételek készítését a járművökön és a megállókban. A jogalkotók ettől alkalmazottaik és az utasok, valamint a vagyontárgyak és poggyászok biztonságát remélik.
   
 18. Daniel74

  Daniel74 Állandó Tag

  A KRESZ vizsgáról csak annyit: a múlt héten tettem le sikeresen, 75-ből 68 pontot értem el, 65 a megfelelési küszöb. Hazamentem, megcsináltam még egy tesztet, 59 pontos lett... Szóval a sikeres vizsga nem egyenlő azzal ,hogy tudja az illető a KRESZT. Legalábbis nem mindent.
   
 19. Daniel74

  Daniel74 Állandó Tag

  Hát....abban igazad van hogy a magyarok agresszív vezetők többségükben, de csodálkozom az olasz ellenpéldán. Bár lehet hogy előzékenyek az olaszok, de hogy a szabályok áthágásából sportot űznek, az egyszer biztos.
   
 20. Daniel74

  Daniel74 Állandó Tag

  Ha kell még, ma este fel tudom tölteni. Aktuális még?
   

Megosztás