Kutyák-macskák

antal.jozsef

Új tag
Sziasztok!

Az egyik kedvenc fotóm! A kutyus neve Berci és velünk lakik, vagy mi vele?!
Másfél éves Labrador Retriever.


A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Azért tettem fel így, mert ha vanna olyanok mint én, (20hsz alatt) azok is megnézzhessék.

anTi
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk van egy angol kopónk. Nagyon szép vadászkutyus. Snoopy a neve. Sajnos nem ismerek angol kopó-tartó gazdit. Pedig jó lenne egy-két infó erről a kutyafajtáról, mert nincs pillanatnyilag...
 

Boga

Állandó Tag
Állandó Tag
Winkler Róbert Kutya szorító c. könyvében találtam:

"Magyar fajták

Igazi vegyes felvágott, olyanok, mint mi magunk. Jöttek velünk Ázsiából, összevissza kereszteződtek helyi erőkkel meg a szomszédos versenyzőkkel.
Két igazán eredeti darabunk van, a puli és a komondor. Hozzájuk hasonló szőrzettel egyetlen általam ismert fajta sem rendelkezik (az uszkárnak ugyan lenne, de nem hagyják).
Az erdélyi kopó a sok kopóféle egyike, és talán nem csak a nemzeti büszkeség mondatja velünk, hogy páratlan fajta, a legeslegszebb és a legeslegjobb.
A kuvaszhoz hasonló fehér bundásokat kitenyésztettek más népek is, de reméljük, a mienknél harapósabb végeredmény nem született.
A magyar vizsla nemzetközileg is elismert, a pulin kívül a legnagyobb világsztár, s az elnyűhetetlen terepbajnok, a magyar agár miatt sem lehet szégyenkeznivalónk.
Két fő ászunk és nemzeti kincsünk a pumi és a mudi. Az előbbi terrier, az utóbbi spicc beütésű, az elmúlt ezer-egynehány évben talán velük alkottuk a legnagyobbat. De hiába jók, mint Bartók, Puskás Öcsi és Gábor Zsazsa, rossz promójuk miatt nem jegyzik őket a nagyvilágban. csak mi tudjuk, hogy ha kutya-világelmebajnokság lenne, az első ötben végeznének. Négyben."

Szerintem aranyos összefoglaló! :)
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretet

Minden faj szeretetre méltó. Én a Dobbermaokat választottam. Fiam ezt a két Németjuhászt.
 

mofli

Kitiltott (BANned)
Roti

nekem volt mart sok kutyam de a rotweiler jott be mert nagyon okos es tud szeretni persze meg orzi a hazat is
 

pistuka

Állandó Tag
Állandó Tag
platon szép dobermannjai után én is bemutatom barátom tenyészetéből való kutyákat / black dober kennel / : gizi és lola :D
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Kesves Jocó! Bárcsak minden állatorvosra, állatokból élőkre jellemző volna ez a mondóka.
 

Jocó39

Állandó Tag
Állandó Tag
brust
Aki az állatokat szereti,az rossz ember nem lehet.Legalá
brust
bbis sokakra ráillik ez.Sajnos kivétel itt is van.
 

Jocó39

Állandó Tag
Állandó Tag
Kesves Jocó! Bárcsak minden állatorvosra, állatokból élőkre jellemző volna ez a mondóka.Igen,nagyon jó lenne,ha mindenkire igaz lenne,de sajnos kivételek ebben is akadnak.Azért talán az állatorvosok többségére igaz.Akik az állatokból élnek?nos hát azt csak remélni tudom.
 
Top