Kutyák-macskák

Puszedliufo

Állandó Tag
Állandó Tag
Örökbefogadó nap 2007. szeptember 29.-én az Illatos úton



A karácsony még messze van ugyan, de mi már most gazdát szeretnénk ajándékozni azoknak a kutyáknak, akik régi gazdájuk felelőtlensége miatt az Illatos útra kerültek.
Azok a kutyák, akik ezen a napon kerülnek gazdához mikrochippel, nyakörvvel, pórázzal, és kutyatáppal térhetek haza új otthonukba.

www.illatosut.hu
 

angyalkám

Állandó Tag
Állandó Tag
A kutyák a kedvenceim de sajnos emeletes bérházban lakom igy nincs kutyám de nagyon szeretnék egyet!Egy kicsi fehéret, elálo fülüt!!!!!!
 

ritusbeybe

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia !!! En nem reg jottem de jol erzem magam es remelem te is !!! nEkem is van kutyusom es regebb azt szerettem volna ha olyan helyen dolgozhatnek hol vakvezeto kutyakat es eletmento kutyakat oktatnak de sajna hogy abbol mi nalunk nem igazan lehet megelni na meg nem is hallottam volna hogy van ilyesmi!
jo szorakozast!
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Két nőstény cicám van, de két évesek lehet -e még ivartalaníti, nem fog a természete megváltozni??

Nekem is két cicám van, az egyik fiú (volt) a másik kislány (volt). Egyik sem egy szépség, mert úgy fogadtam be őket, hogy én voltam az utolsó esélyük. Ahol én lakom nem éppen egy cicaparadicsom, de azért jól megvagyunk mi hárman.
A fiú mamája perzsacica volt és ő hatalmas méretű lett. Őszintén szólva egy kicsit kövér is, 10 kilós. A kislány cica nemrég lett családunk tagja kb 1 éves és igencsak cérnaszálón lógott az élete, amikor elhatároztam hogy befogadom. Hamar rendbejött az evés, fürdetés, gyógyszerezés után. Annyira, hogy szerelmes lett a fiúcicába! Nagyon mulatságos volt, ahogy a csöpp 1,5 kilós lánycica tette-vette magát az ivartalanított kandúr előtt. Szegény kandúr el nem tudta képzelni, hogy mi a fenét akarnak tőle! Valami sejtése lehetett, mert időként a lábai közé kapta a kiscisát, aki úgy ahogy volt el is tűnt a 10 kilója alatt. Aztán várt, várt ott lent...., de semmi. A nagy cica egy darabig állt fölötte elgondolkodott, mintha azt mondaná: mit is akartam, mit is akartam...? Aztán elballagott.
Na ezt még csak ki lehetett bírni, de azokat a hangokat, ami ebből a csöpp kis lánycicából kijött...? Hát azt el sem hiszi, aki ilyent még nem hallott.

Na a lényeg, hogy kénytelen voltam ivartalaníttatni. Nem bántam meg. Nagyon aranyos és nyagyon okos kis állat. Imádom.
 

enca

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, nekem 4,5 éve van egy kutyusom (westie), aki Artúr - meg akarták ölni, mert "hibás" (görbe a farka, puha a szőre, rózsaszín az orra, nem fekete) - nem tenyészthető tovább. Hozzánk került, családtag lett... idén áprilisban lett kisbabánk. Négy hónapig depressziós volt Artúr, majd megbarátkozott a jövevénnyel, és most hétvégén, mikor a nagyszülők vigyáztak Marcira (a kisfiunkra) és kétségbeesett, hogy nincsenek ott a szülők (mi :)), akkor Artúr vígasztalta meg :D (ugyanis messze lakunk a nagyiktól, havonta egyszer, ha látják az unokát, így őket még nem ismeri annyira Marci). Mire jó a kutya a háznál. Nagyon aranyosak együtt, lehet látni (és néha hallani), hogyan tanítja Artúr, hogy mit szabad egy gyereknek: nem szabad húzni a szőrét, mert akkor finoman mordul egyet és arrébbmegy :D , de hagyja, hogy végigtapogassa, még a szájába is belenyúlhat... persze utána azért kezet kell mosni ;)
Szerintem jót tesz a gyereknek is, ha megtanulja, hogyan kell az állatokkal bánni. Persze én nem adom a kutyám, ő nem játékszer, hanem családtag. Gyerekre sokáig nem fogom bízni, se őrá a gyereket :)
 

Karmin

Állandó Tag
Állandó Tag
Enca, en hat het mulva fogok szulni, hogy boldogultok az allatszorrel es a gyerekkel?
Ez az egyetlen felelmem, mikor a kicsi elkezd majd maszni akkor mi lesz....nekunk a profilnal lathato feher cicam van es ket tengerimalacunk. A cicaszor lenne a gond, malacek nagy ketrecben elnek...
 

enca

Állandó Tag
Állandó Tag
Karmin, nem tudom mi lesz a cicaszőrrel, Artúrnak szinte nem is hullik a szőre, mert őt trimmelni kell... egyébként ami kihullik, az tuti, hogy a gyerek szájába kerül :) összeszedi... valahogy érzéke van hozzá... a hajamat is összegyűjti.
Arra figyelj, hogy sokat foglalkozz az állatokkal is, mert Artúrunk azért volt depressziós... kevesebbet foglalkoztam vele. De hát a gyerek az első. :D
Most már nagyon édesek együtt. Nagy kacagás van, ha látja a kutyát. Artúr meg mindig mellettünk van. Vigyáz ránk.
Macskánál gond a toxoplazmózis - kérdezd a dokit, vagy a védőnőt róla. Szerintem alapvető higiénés dolgokkal megelőzhető. ;)
Sok sikert a szüléshez, jó egészséget kívánok! Szép karácsonyotok lesz kisbabával a fa alatt :)
Kérlek írj majd, hogyan boldogulsz az állatkákkal és a kisbabával.
Üdv, Enca
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Feltettem egy pps-t olyan gazdik számára, akik tudják mit jelent egy cicát vagy kutyát barátként, szinte családtagként szeretni. Nézzétek meg.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Enca, en hat het mulva fogok szulni, hogy boldogultok az allatszorrel es a gyerekkel?
Ez az egyetlen felelmem, mikor a kicsi elkezd majd maszni akkor mi lesz....nekunk a profilnal lathato feher cicam van es ket tengerimalacunk. A cicaszor lenne a gond, malacek nagy ketrecben elnek...

A cicaszőr ellen nem tudsz mit tenni. Nem tudom valóban igaz-e, hogy annyira veszélyes a pici babára - valahogy kételkedek benne. Falvakban nincs olyan család (és nem is volt soha) ahol legalább egy macska ne lett volna. Ráadásul azok a cicák bejárják az erdőt-mezőt, tyúkudvart, stb, nem olyan patyolat tiszta hófehér cicák mint a tiéd. Lehet, hogy ez csak túllihegése valami kis veszélynek, amit nem is a szőr, hanem a levegőben szállongó macskaalom pora okozhat. Ezellen viszont könnyen lehet védekezni, biztos te is tudod.

Üdv.: siriusB
 
Oldal tetejére