Letiltotta a Facebook a Mediaworks hirdetéseit

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 15.

Melitta - 2019 Május 15, 22:22
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A NER médiakiadója most egyetlen posztját sem tolhatja meg pénzzel a közösségi oldalon.

  A Facebook letiltotta a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott lapok és hírportálok hirdetési fiókjait, jelentette be szerdai közleményében a NER médiakiadója.

  A cég szerint kérdésükre, hogy miért kerültek tiltólistára, a közösségi oldal nem adott konkrét választ, ám a Mediaworks azt gyanítja, hogy a lépésnek az amerikai cég részéről "politikai, ideológiai okai vannak."

  Az MW-kiadványoknak nem a tárhelyeit tiltották le, hanem most azt tették lehetetlenné, hogy az oldalakat kezelő adminisztrátorok pénzt tegyenek egyes posztokra, tehát a lapok ugyanúgy megjelentethetik a tartalmaikat a közösségi oldalon, csak most már nem tudják az egyes tartalmak eléréseit utalásokkal megtolni.

  A Mediaworks mindezek után a közleményben arra buzdítja olvasóit, hogy a jövőben ne a Facebookon, hanem kizárólag az eredeti internetes címeken keressék tartalmaikat.

  A Mediaworks a néhány hónapja rekordgyorsan összerántott, erősen kormányközeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány oszlopos tagja, mely 29 lapkiadóból alakult meg. A csatlakozása óta még annál is drágábban dolgozik az államnak, mint azelőtt tette.

  upload_2019-5-15_16-22-30.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 15.

  1. DanielXYZ
   DanielXYZ
   Hát ha nem válasz, az baj. Szerintem, rágd meg mégegyszer amit irtam.

   Vagy esetleg másképp: globalizált világban természetesen a media/propaganda is globalizált/centralizált. Igy Németországban is, USA-ban is.

   Lehet hogy kisebb országban vannak helyi sajátosságok, de Mo.-on is egy idöben Ringier, Bertelsmann (ök még mindig), a nagy játékosok, etc. határozták meg a "véleményformáló" mediajelenlétet. /értsd agymosás/. Mig ki nem szoritották egyiket,másikat.
   Utoljára módosítva: 2019 Május 20
  2. setni
   setni
   Míg ki nem szorították....egyszerűbb ellehetetleníteni mint konkurenciát felmutatni.
  3. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Betettem ide:
   És még mindig nem látom, hogy hogy jön ide a FB (mi a kapcsolat, ahogy kérdeztem). Erről nekem az a bizonyos Bodóné jut eszembe a vászon ára kapcsán...
   Az egész onnan indult, hogy az FB nem engedte a Mediaworks cikkeit hirdetni (nem a cikkeit feltenni, hanem reklámozni, előresorolni). Mellesleg mára már visszakapták a hirdetési lehetőséget is.
   Nem tudok róla, hogy német országos méretű cég esetén ilyen előfordult volna (igaz nem teljeskörűek az ismereteim e téren). Tehát még ezt sem látom kapcsolatként az FB és a német sajtó között.

Megosztás