Magyar fejesek jártak a moszkvai hotelben, ahol Trump szexpartiját lefilmezhették

Furcsa kérdések merülnek fel a Kiss Szilárd agrárattasé szervezte moszkvai utakkal kapcsolatban. Az azóta megvádolt diplomata legalább egyszer a kompromat-hotelben szállásolta el vendégeit.

2013 őszén videózhatták le egy szexpartin Donald Trump amerikai elnököt a moszkvai Ritz-Carlton hotelben, ha igaz, amit a brit MI6 volt ügynöke állít. Trump és emberei tagadták a titkosügynök állítását azzal is érvelve, hogy a moszkvai titkosszolgálati kompromat-készítő gyakorlat annyira közismert, hogy mindenki ügyel rá, ne kerüljön kényes helyzetbe. Ezt az érvet gyengíti, hogy Trump 2013-ban éppen Sarka Katát próbálta felszedni egy szállodában.

A betechnikázott moszkvai hotelbe magyar fejeseket is vittek – értesült az Index.

Kiss Szilárd volt agrárattasé a saját pénzéből áldozott arra, hogy itt magyar vezetőket szállásoljon el, holott anyagi gondjai voltak. Ez az információ a lap szerint a parlament legutóbbi nemzetbiztonsági ülésén is elhangzott. Egyes visszaemlékezések szerint volt, hogy a Kiss Szilárd szponzorálta vacsorák végére meghívtak prostituáltakat is.

image.aspx

Szoba a moszkvai Carlton-Ritzben
© AFP / Photononstop / Frédéric Soreau
Kiss Szilárd azzal került a hírekbe a közelmúltban, hogy kétszer is megbukott az átvilágításon: egyszer azért, mert barátnője kapcsolatban volt az orosz titkosszolgálatokkal, egyszer pedig azért, mert bűnözőknek, prostituáltaknak intézett vízumot.

Egy volt magyar titkosszolgálati munkatárs a lapnak azt mondta, hogy egyes hoteleknél úgy működik ez a megfigyelés, hogy a személyzet tagjait is beszervezik, így különösebb szervezkedés nélkül könnyen rálátni a célszemély mozgására: mikor, kivel érkezik és távozik a hotelből, kik a vendégei, stb. Az illető valószínűsítette, hogy a moszkvai Ritz-Carlton olyan hotel, ahol ez működik, mivel rendszerint itt szállásolják el a külföldi fejeseket. A hotel amúgy a szoros nemzetbiztonsági őrzés alatt lévő Vörös tér mellett található, egyes lakosztályaiból rálátni a Kreml épületeire. A fő kormányzati épületek közvetlen közelében lévő területek ráadásul szinte mindenhol a világon műveleti védelem alá esnek.

Az Információs Hivatal, azaz a hírszerzés feladata, hogy a magyar diplomatákat megvédje a hasonló titkosszolgálati manőverektől. Az IH-nak van egy listája – még ha nem is túl naprakész – arról, hogy külföldi nagyvárosokban melyek a veszélyes helyszínek, és ezt rendszeresen a minisztériumok rendelkezésére bocsátja. Ha a moszkvai szálloda rajta van a listán, ode nemigen szerveznek állami utat magyaroknak, igaz, már csak azért sem, mert a hotel még a moszkvai viszonyok között is drágának számít.

image.aspx

Kiss Szilárd
© MTI / Koszticsák Szilárd
Csakhogy Kiss Szilárd nem a magyar állam pénzén élt, és legalább egy magyar delegációt a Ritz-Carltonban szállásolt el. Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke a lapnak azt mondta, "nem magyarországi oka" van annak, hogy miket megengedett magának az agrárattasé. Audival várta vendégeit a reptéren, majd 4000 eurót költött egy húszfős vacsorára a Puskin étteremben, aztán volt, hogy "megjöttek a lányok is" – mondta az Indexnek egy volt diplomata egy még 2010 előtti esetről.

Amikor Kiss már agrárattasé volt, még többet költött. A Magnit nevű szupermarketlánc magyarországi beruházásról tárgyaló magyar küldöttség fogadásakor ragaszkodott hozzá, hogy mindenki a Ritz-Carltonban szálljon meg, és sehol nem hagyta fizetni vendégeit. Módszerével sokakat levett a lábáról, sokan elköteleződtek neki – erősítették meg többen is a lapnak.

A Magnit-tárgyalás 2012-ben vagy 2013-ban kerülhetett sor, akkor, amikor Donald Trumpot is levideózhatták a luxushotelben. A nemzetbiztonsági bizottság egyik tagja szerint Kiss Szilárd üzletembereket is legalább annyiszor látott vendégül Moszkvában, mint politikusokat.

Kiss Szilárd cége, a Monte Tokaj csak 2013 első felében négyezer orosz állampolgárnak intézett kamu meghívólevelet vízumhoz. A 2012-2013-as belső vizsgálat, amely erre a megállapításra jutott, úgy fogalmaz, "tisztázatlan anyagi hátterű és foglalkozású orosz állampolgárok" jutottak így beutazási engedélyhez, de a külügyi munkatársak szerint ez lényegében prostituáltakat jelent. Még Németországban is buktak le szexmunkások olyan vízummal, amit a magyar konzulátuson állítottak ki.

A lap rendészeti és titkosszolgálati forrásai szerint az FSZB akár miért ne alapon is rögzítheti, ami az eleve betechnikázott hotelben történik, még ha a magyar vezetők kompromittálása annyira nem is tűnik indokoltnak. Nem sok pénzbe kerül, és valószínű, hogy nem célzottan, hanem halászgatva gyűjthettek információkat, hátha még jó lesz valamire.

A lap kérdésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt írta, Szijjártó Péter soha nem szállt meg az említett hotelben, a magyar nagykövetség futárszobájában szokott aludni. Egy külügyi forrás szerint előfordult már, hogy egy másik, négycsillagos moszkvai szállodát használt a magyar delegáció.

A Kiss Szilárd munkásságát felügyelő Földművelésügyi Minisztérium válaszából kiderült, hogy Kiss Szilárd is részt vett egyes moszkvai utak szervezésében mint agrárattasé. Előfordul olyan is, hogy a meghívó partnerország szervezi a hivatalos programot, illetve alkalmanként a szállást, az ellátást is ő intézi.

Arról azonban nem tudtak mit mondani, hogy voltak-e utak, amelyeket részben vagy teljesen maga Kiss Szilárd fizetett. Arról sincsenek a tárcának információi, hogy volt-e olyan delegációjuk, amely a Ritz-Carltonban szállt meg.

HVG

szalloda.jpg
 
Ha valaki annyira buta , hogyx lehallgattasa magát és még filmeztesse is az kérem haljon meg ! Meg monnnyon le !
Már a Görögöknél -Romaiaknál szokásos volt a "kurtizánok" használata a diplomáciai körökben . Amugy meg nemértem mi akar az a 4000€ -s számla lenni 20 före ? Kérem tisztelettel az fejenként 200€ egy étteremben , hiszen nem a nyiregyházi Vasutállomás restijében voltak . Vagy irigykedik a cikk iró ?!
 
most ennek mi a lényege?ki ellen irányul?mit fedeztek fel?ókori regék mondákban is olvastam, hogy a gazdag lakomákhoz járt hölgykíséret is...ha nekem ez volna a legnagyobb problémám, hogy gazdagok, híresek,ismertek hölgytársaságban szórakoznak...
 
Ha valaki annyira buta , hogyx lehallgattasa magát és még filmeztesse is az kérem haljon meg ! Meg monnnyon le !
Már a Görögöknél -Romaiaknál szokásos volt a "kurtizánok" használata a diplomáciai körökben . Amugy meg nemértem mi akar az a 4000€ -s számla lenni 20 före ? Kérem tisztelettel az fejenként 200€ egy étteremben , hiszen nem a nyiregyházi Vasutállomás restijében voltak . Vagy irigykedik a cikk iró ?!

nem irigy,csak vannak még szűz és szent politikusok is akik még nőt se láttak, nemhogy ilyesmibe keverednének
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok!Mercedes Ron: A mi hibánk című könyvét keresnem magyarul epub-ban?Valakinek meglenne esetleg?
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,907
Tagok
615,863
Legújabb tagunk
Batteriestaz
Oldal tetejére