Magyar Haz Programjai

Parameter témája a 'Toronto és környéke' fórumban , 2005 Február 14.

 1. Fauve

  Fauve Állandó Tag

  Meg ha már... ugyan nem tudom, hogy a MagyarHáznak ehhez van-e köze, de személyes érdeklődésem miatt viszont felfigyeltem a köv. eseményre...
  érdekes... és merész kijelentések vannak benne... de legalább megragadom az alkalmat és akinek van módja, az menjen már el és mondja el nekem, hogy ő mit tapasztalt... :D


  I. Magyar Borkóstoló
  április 29, szombat este 7 óra

  A torontói Magyar Kultúrközpont szeretettel hívja és várja mindazokat, akik kedvelik a különleges borokat; elsô magyar Borkóstolójára a Mátyás Pincébe.
  A magyar borkülönlegességek, ritkaságok mellé, romantikus muzsika kíséretében különleges magyar vacsorát szolgálunk fel.
  A borokat, bemutatja, Kanada két vezetô magyar borszakértôje: Szabó János "Mester Szomelié", és Szabó Zoltán, aki 2003-ban elnyerte a "Kanada Legjobb Borszakértôje" címet.


  Borok:
  - 1998-as évjáratú, 6 puttonyos Tokaji Aszú (Puklus pincészet) Különlegesen jó évjárat! Már csak néhány üveg található belôle világszerte!
  - Pannonhalmi Tricolis
  - Balatonlellei Muskotály
  - Mátraaljai Pinot Noir
  - Garamházi Cabernet Sauvignon Merlot


  A különbözô borokhoz, szakértôk tanácsára állítottuk össze a változatos étrendet!


  Zenél a Budapest Duo (Németh Pál hegedû, Parády Jenô gitár)

  Jegyek korlátozott számban rendelhetôk; 100 dolláros áron.
  (Az összeg teljes egészében levonható, - arról adónyugtát adunk!)
  A tiszta bevételt, a Ház fentartására, tatarozására fordítja a vezetôség.

  Az est Fôvédnökei:
  Kovács Kálmán, a legfinomabb magyar borok importôre,
  Vaski Gábor az Investors Group pénzügyi szakértôje, a Magyarház elnöke.

  Jegyrendelés, információ: 416-654-4926
  Magyar Kultúrközpont, Mátyás Pince - 840 St. Clair Ave. W. Toronto
   
 2. Spanky

  Spanky Állandó Tag

  Na vegre egy jo program.
   
 3. Fauve

  Fauve Állandó Tag

  őőő... :oops::oops: :?: :lol:
   
 4. Spanky

  Spanky Állandó Tag

  Bocs,
  nemakartalak zavarba hozni, de nemtehetek rola,
  borzaszto jo izlesem van :oops: 8) \\m/ :lol:
   
 5. Fauve

  Fauve Állandó Tag

  hogy ne legyen annyira OFF -> BORzasztó? ;)
   
 6. Spanky

  Spanky Állandó Tag

  Na tessek,
  nem csak csini hanem gyors is.
  Nem hiaba,
  Ezek a Magyar nok :656:
   
 7. Fauve

  Fauve Állandó Tag

  Futok-futok szaladok és ezennel had lobogjON... ;) :)
   
 8. HCCC

  HCCC Állandó Tag

  Par hettel ezelott szo volt, hogy osszehozunk egy virtualis vagy valodi talalkozot, ahol elbeszelgetnenk a Magyar Haz dolgairol.
  En allok elebe, ha van olyan akit erdekel ez a tema.
   
 9. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Reszsemrol minden talalkozoban benne vagyok.;) Mi eleg surun talalkozgatunk legutobb mindket alkalommal Csocsikeeknel voltunk.:656:
   
 10. Fauve

  Fauve Állandó Tag

  :roll: Ez akkor azt jelenti, hogy nem volt senki borozni?... :confused:
  Pedig tényleg kíváncsi lettem volna az ott fogyasztottakra és tapasztaltakra...
   
 11. csocsike

  csocsike Vendég

  De, pont borozni voltk, csak nalam es nem a Magyarhazban.:roll:
   
 12. Fauve

  Fauve Állandó Tag

  hmm... akkor... hogy ne legyek nagyon off: mi(lyen) volt Nálatok a választék, a fent leírtakhoz képest?... ;) :roll:
   
 13. csocsike

  csocsike Vendég

  Debroi, Black Tower, 5 -eves koser szilva palinka, Sligovica , Vilmos korte. + Kaja.;)
   
 14. andika

  andika Állandó Tag

  Én a tiedre szavaztam volna,nem a MH-ra.
   
 15. Fauve

  Fauve Állandó Tag

  Hát őszintén szólva, nekem mindkét program elég hiányos... pl. nem derül ki, kik a termelők (csocsike, ez vonatkozik rád is!!!) leszámítva Puklust*? Márpedig az olyan, mintha azt mondanám, hogy az est produkciója: Pista...
  Ugyanakkor, micsoda különbség, ha azt mondom: Besenyő Pista bácsi. Avagy hogy: a tintás Pista bácsi a sarki kiskocsmából. Vagy ha egy olasz pista építése... nem mindegy, melyiket kapom... vagy tévedek?
  (*Csak zárójelesen: lehet, hogy én vagyok tudatlan, de Garamváriról már hallottam... de Garamháziról még nem... +: Cab.sov, Merlot cuvée, ezt értem... de Cabernet Sauvignon Merlot...?... +jó-jó: azért én személy szerint rájövök, hogy a Pannonhalmi nyílván az Apátság borát rejti, de gondolom, hogy aki nem járatos ebben, annak akár még jobban fel is keltheti a figyelmét, hogy 'no, hát milyen bort készítenek egy Apátságban?')


  Egyébként meg irtó izgalmas "játék", hogy valakik adott esetben milyen ízkombinációkat hoznak létre. (Komoly tapasztalatot és jó érzéket kíván, hogy x ember /nem tudom hányan lehettek ott/ ízlésének megfeleljen, amit letesznek az asztalra, hiszen nagy felelőség, hogy milyen élménnyel távoznak.)

  Szóval ezért szerettem volna, ha valaki elmeséli, hogy milyen esemény volt...

  De bocsánat a filozofálgatásért... ha ismertek olyat, aki ott volt, szivesen venném, ha akár ide (remélem nem off!), akár primélben kaphatnék egy kis beszámolót.

  Úgyhogy át is adom a terepet a Magyar-ház-találkozó megbeszélésének, mert aztán nehogy rám fogjátok, hogy én vettem el a figyelmet róla...! ;)
   
 16. Judith

  Judith Állandó Tag

  Azért jó, hogy adzs ötleteket. Most már azért is rádfogjuk a balhét. te vagy az oka....Atzt mág nem tudom, hogy minek, de arra még ráérünk, nem?
   
 17. HCCC

  HCCC Állandó Tag

  Eddig érdemben csak a Melitta reagált az összejövetellel kapcsolatban. Érdekes lenne tudni, hogy hányan jönnének el egyáltalan egy ilyen beszélgetésre?
  Kérek mindazoktól visszajelzést, akinek lehetősége és kedve is lenne egy ilyen beszélgetéshez.
  Előre is köszi az érdeklődés.
   
 18. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Fifike is biztos jonne csak most koltozkodes elott all, es keves ideje van nettezni.
   
 19. HCCC

  HCCC Állandó Tag

  Akkor az eddigi letszam 2 azaz ketto fo.
  Ez nem nevezheto tul nagy erdeklodesnek.
   
 20. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  Aha

  <TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNSELECTABLE="on"><TBODY><TR height="100%" UNSELECTABLE="on" width="100%"><TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNSELECTABLE="off">Tegnap találkoztam valakivel erről a lapról és felcsigázta érdeklődésemet a MH-zal kapcsolatban. Most végigolvastam a fejtegetéseket és bár némi fórban vagyok az itteni beirókkal kapcsolatban hisz eddig több mint 200 hazai művészt hoztam ide 30 év alatt, de ezzel nem szeretnék visszaélni, mindössze tapasztalataimat szeretném elmondani.

  Az hogy most hirtelen a Magyar Ház jelenik meg a palettán mint ,rendező szerv,, nembiztos, hogy jótett az emigráció műsorellátottságának. Ugyanis a Magyar Házban nemcsak gazdasági de politikai szempontok is előterbe kerülnek - példa erre az elmúlt év - ami eleve megossza a közönséget. Igy az sem véletlen, hogy a Házon kivűl szervezett műsorok nagyobb érdeklődásre tarthatnak igényt. Egy independent iskolába eljön mindenki akit a műsor érdekel, ez e pillanatban a Házra nem mondható el, még akkor sem ha a jelenlegi vezetőséget ez ügyben semmi felelőség nem terheli.

  A műsorszervezés legfontosabb szempontja, hogy a szervező ismerje a közönséget, azaz kinek akarja eladni a portékát. Ebben mindjárt benne is van az a válasz, hogy azok a ,,mai,, sztárok, akiknek itt nincs ,,neve,, nehezen adhatók el itt azaz akkora riszket vesz a vállalkozó, mint pl az a fiu aki a Mary Zsuszit hozta és a szerencsétlen hatalmasat bukott vele. Tehát amikor valaki az Andykára szorul tanácsért az a veszett fejsze nyele. (Sorry Andykám nem akarlak megbántani) E pillanatban meggyőződésem, hogy a részben általan felépitett művészek azok akik ma még képesek tömeget hozni, ami együtt jár a dolog gazdaságosságával. Pl Korda, Koós, Koncz, Cini, Zorán, Sas, az operettesek közül Virág SWeres stb... talán Aradszky - Harangozó. A második vonalban vannak a Pa Dö DŐ, pár humorista Verebes, Kern, Gálvölgyi stb... Mindenki mással csak nagy riszk árán lehet műsort szervezni. Erre van közönség igény ami e felett van, pl irodalmi stb az csak egy ugynevezett ,,vájtfülű,, közönség számára adható el 50-200 főig abszolut szerencse alapon.

  S miért kell a szervező, akit ujabban mindenki meg akar kerülni - a művészek si - . Mert csak ő tudja leszervezni a vidéki magyar házakat, ami egyre nehezebb mert vidéken még ma sem lehet 20 dollár fölé vinni a jegyárakat és nincs töb b mint 50-100 néző, ami semmire sem elég. Én nemcsak azért lokalizálom a műsorok szervezését mert megöregedtem, hanem azért is mert mára a törzsközönség kihalt és az újkanadásokat meg nem lehet elérni... S még valami ami fontos, aki otthon nem járt szinházba, az itt se fog!

  A Poór esten nem voltam, de érdekes amit irtok. Viszont a President Bálra én is kaptam meghivót. Nos ha valaki kabarét hiányolja ebben a meghivóban megtalálhatja. Először is azt kell tudni, hogyha az Antall kormány semmit nem csinált meg 1990-ben azoknak az 56-osoknak akik valóban résztvettek a forradalomban s netán ha még ezért büntetést is kaptak, komoly kártéritéseket fizettek. Felemelték a nyugdijukat, stb... S mert nekem mindenből jutott az életben és a sógorom a 3010-s parcellában nyugszik Péch Géza feliratu keresztfa alatt 1992-ben én hoztam el a Gyurinak - a fiának - a 6 millió forint kártéritést. Igy azt gondolom, hogy aki ma mint 56-os hős nyomorog Magyarországon az valami csodadpók. a másik master pice amit a meghivó tartalmaz, hogy diszmagyarba kellene menni és a kitüntetéseket is ki kell tűzni. Hát mit mondjak? Ha lenne köztetek 8 magyar úr, akinek van pufajka kabárja vagy lóden kabátja esetleg esőköpenye és svájci sapkája, annak fizetem a belépőjét és menjünk oda, de előtte még a Malabár nevű jellmezkölcsönzőben kirentelek nyolc dobtáros orosz géppisztolyt és hurrá. Az volt az 56-os diszmagyar, nem a nagymuter brokát függönyéből varratott zsinoros. Kitüntetésem is van 3 kg az Ecserin vettem a szinháznak mint kellék. Kaphattok.

  Itt tartunk. Én 17 éves voltam 56 ban soha nem vertem a mellem, hogy hős voltam, de életem legnagyobb élménye volt az a két hét, amit most itt avatatlan urak lábbal taposnak meg. Kikérem magamnak!
  </TD></TR><TR UNSELECTABLE="on" hb_tag="1"><TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNSELECTABLE="on">
  </TD></TR></TBODY></TABLE>
   

Megosztás